-
Χθες το βραδυ μιλησα με την ξαδερφη μου που ειναι στην Ξυλοκερα Πυργου και μου ειπε οτι εχει καει το διπλανο χωριο (Βουναργο) και κατευθυνεται προς αυτους η φωτια.Εχουν καταβρεξει γυρω-γυρω και ειναι ετοιμοι να φυγουν για την θαλασσα αν χρειαστει.Ευτυχως σημερα που μιλησαμε παλι μου ειπε οτι ο κινδυνος περασε .
Χθες εβλεπα τον καπνο να βγαινει πισω απο το Μαιναλο και φοβομουν τι θα γινει αν λαμπαδιασει και αυτο.Δεν θα μεινει τιποτα.Παντως χθες ειχαν κλεισει την προσβαση προς το χιονοδρομικο κεντρο και το βουνο γενικοτερα εθελοντες της ομαδας διασωσης.Απο την μερια του δρομου προς την Σπαρτη η φωτια της Μανθυρεας/Βλαχοκερασιας λενε οτι ειναι υπο ελενχο.Ειναι φριχτο να βλεπεις την φωτια να καιει και να μην μπορεις να κανεις τιποτα.
Για να δουμε.60+νεκροι
Αυτο με τα στουπια που βρισκουν μαλλον για αποπροσανατολισμο της κοινης γνωμης μου φαινετε παρα για πραγματικοτητα.Αφου βρισκουν τα στουπια πριν λαμπαδιασουν αυτους που τα πετανε δεν τους βλεπουν?
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=752636
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=752526
δειτε τι λεει το ζωο
κ μολις τωρα λενε οτι πεθανε ενας ανθρωπος σε αυτο το σημειο
σκατα στο ταφο του βουλγαρακη κ στους ομοιους τουΔεν πάς αλλού να βγάλεις το άχτι σου? Ο υπουργός (που, παρεπιπτόντως, δεν πολυ-συμπαθώ) μίλησε για το χώρο της αρμοδιότητός του - δηλαδή το μουσείο κτλ.
Στο ηλίθιο site που μας παρέπεμπψες, επαναλαμβάνει την πιπίλα 'το κάθαρμα (!) άρχιζε να πανηγυρίζει'. Κάθε νοήμων άνθρωπος δεν είδε κανένα πανηγυρισμό στις δηλώσεις του Βουλγαράκη. Αυτά τα βλέπουν ορισμένα ανθρωπάκια, εν μέσω 'έξαψης' και κοντόφθαλμου κομματικού μίσους που ανήκει σε άλλες εποχές.Για αυτό γύρνα στο '80, και άσε μας ήσυχους.
ΥΓ Αν κάποιος διερμηνεύει αυτό το πόστ ώς εύσημα για την κυβέρνηση, είναι λίγο βλάκας.
συγνωμη που στον εθειξα, και που εχω αποψη
αλλα καταλαβαινω τι ατομο εισαι απο τι στιγμη που αναφερεις 'κομματικο μισος',νταξει καλα χριστουγεννα
μαλλον εσυ θεωρεις σωστο ενω εχει γινει τετοια καταστροφη να βγαινει ο καραγκιοζης κ να ειρωνευεται τους παθοντες κ να υπερηφανευεται οτι απετρεξε τα χειροτεραΔεν μου τον 'έθιξες' γιατί δεν είναι φίλος/γνωστός/κτλ.
Πολύ απλά, κουράστηκα, την ώρα που καίγεται όλη ή χώρα προεκλογικά, να έχουμε να αντιμετωπίσουμε κομματικά ή κοντόφθαλμα ανθρωπάκια σαν εσένα. Και σκασίλα μου αν είσαι μπλέ, πράσινος, κόκκινος, ή μαύρος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο με τα στουπια που βρισκουν μαλλον για αποπροσανατολισμο της κοινης γνωμης μου φαινετε παρα για πραγματικοτητα.Αφου βρισκουν τα στουπια πριν λαμπαδιασουν αυτους που τα πετανε δεν τους βλεπουν?Χθες αργά το βράδυ που έβλεπα τηλεόραση, ανέφεραν πως τη χθεσινή μέρα μόνο, έγιναν σε όλη την Ελλάδα 58 (!) προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.
-
Εχθές και προχθές, άναψε φωτιά, στους Ανδρονιάνους Κύμης, 1 χιλιόμετρο από το σπίτι μου, μέσα σε μια χαράδρα, που δεν φτάνουν ποτέ ούτε τα σκουπίδια μας!
Σβήστηκε. Και τις δύο φορές. Από τους κατοίκους! (Βέβαια η ΠΥ και τα κανάλια συνεχίζουν να μιλάνε για μέτωπο εκεί. Δεν υπάρχει όμως!!! )
Μίλησα με τον Δήμαρχο και ζήτησα να ανέβω να βοηθήσω εχθές το βράδυ!
Δεν χρειάζεται.
Εχουν οργανώσει περιπολίες. Εχουν μετατρέψει τα τρακτέρ σε πυροσβεστικά. Εχουν καθαρίσει από ξερά τα χωράφια και τα κτήματά τους.Και περιμένουν να πιάσουν τον καριόλη που βάζει την φωτιά!
Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα αντιμετώπισης κρίσεων με κοινή λογική και απλά μέσα...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και περιμένουν να πιάσουν τον καριόλη που βάζει την φωτιά!
.
Ανοιξε το κυνηγι,και στα βουνα θα βγαινουμε κρατωντας όπλα.
Ας φυλαχτούνε διπλά αυτα τα παπάρια απο εδω και στο εξης
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ναι, χμ, ξέρετε, δεν στέλνουν τους φαντάρους ούτε πριν, ούτε μετά ατις φωτιές.
Τους κρατάνε στα στρατόπεδα για γόπινγκ και φασίνα.
Αλλά μέχρι και για την 'αποψίλωση' του στρατοπέδου οι ειδικοί περί φανταρικής γκρινιάζουν. Είναι λέει άχρηστη για τους φοβερούς μαχητές, που αν δεν ρίξουν μερικές δεσμίδες σφαίρες την ημέρα, δεν μπορούν να κοιμηθούν.
Ας μην γίνονταν οι βαρετές αποψιλώσεις στα στρατόπεδα και θα βλέπαμε στρακαστρούκες.Ό,τι να 'ναι. Λες 'να πάνε να σκάψουν' και σου απαντάνε 'δηλαδή να σβήσουν τη φωτιά κατουρώντας;'. Λες να πάνε να βοηθήσουν τον κόσμο αντί να κάθονται στα στρατόπεδα και ακούς 'μα πάνε, αλλά χρειάζεται σχέδιο κλπ'.
Εγώ ερωτώ τους ειδήμονες: αν είχε πάει από την πρώτη στιγμή ο στρατός στα χωριά του νομού και φόρτωνε τον κόσμο, θα είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι που στον πανικό τους εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους και κάηκαν στα γύρω λοφάκια; 6 ηλικιωμένοι βγήκαν χθες από το δρόμο με ένα βανάκι και κάηκαν. Η μάνα με τα 4 παιδιά ακινητοποιήθηκε με το αυτοκίνητό της, βγήκε από αυτό να σωθεί αλλά την πρόλαβαν οι φλόγες.
Βλέπω ΤιΒι από χθες και το μάτι μου δεν έπιασε ούτε 1 φαντάρο. Ενώ θυμάμαι καλά ότι παλιά σε τέτοιες περιπτώσεις οι φαντάροι ήταν πρώτοι δίπλα στους κατοίκους και στην πρώτη γραμμή πάλευαν οι δασοπυροσβέστες.
Και ενώ σίγουρα στα στρατόπεδα υπάρχουν κάμποσοι φαντάροι που θέλουν να πάνε να βοηθήσουν, οι διαταγές είναι να κάτσουν στα πέριξ και να μοιράσουν κουβέρτες.αν ειναι ετσι οπως τα λες αρα δεν φταινε οι φανταροι αλλα αυτοι που ειναι πανω απ'τους φανταρους
αρα δεν χρειαζεται να μας λες για τους μαμακηδες φανταρους που καθονται και τα ξυνουν
εξ'αλλου ο στρατος δεν μπορει να παρει μονος του τετοιες πρωτοβουλιες
τεσπα οι απλοι φανταροι ελαχιστα πραγματα μπορουν να κανουν χωρις να κινδυνευσουν καθως ειναι με το ζορι στο φανταριλικι και δεν ειναι γεννημενοι ραμπο
αυτους που θα μπορουσαν να στειλουν ειναι οι ειδικες δυναμεις
Να πάνε οι ειδικές δυνάμεις, να πάνε τα ειδικά άρματα μάχης [σημείωση: χθες απευθύνθηκε έκκληση για αποστολή Μ113, τα 'παπάκια' για όσους ξέρουν, προκειμένου να σωθούν κάτοικοι], να πάνε γερανοφόρα, να πάει το μηχανικό και οι μηχανικοί των λόχων συντήρησης για να συνδράμουν τους πυροσβέστες.
Είχε λέει μείνει από φρένα ένα όχημα της πυροσβεστικής στο κέντρο χωριού που καιγόταν. Αν ήταν εκεί μηχανικοί του στρατού θα το είχαν φτιάξει στο άψε σβήσε. Είδα αστυνομικούς να κουβαλάνε σηκωτούς ηλικιωμένους, αυτό δεν μπορούσαν να το κάνουν φαντάροι;
Πρέπει να είσαι Ράμπο για να τα κάνεις αυτά; Ήταν οι κάτοικοι ενός χωριού κι έβλεπαν αβοήθητοι την πλαγιά καμιά 20ριά χλμ να καίγεται και να τους πλησιάζει η φωτιά. Δεν μπορούσαν χωρίς άμεσο κίνδυνο φαντάροι να δουλέψουν γύρω από το χωριό για να στηθούν αναχώματα για τη φωτιά και να κοπούν δέντρα που γλύφουν τα χωριά; Τόσο δύσκολο είναι πια;Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να τους στείλει να βοηθήσουν πραγματικά γιατί θα του κόψουν οι μπαμπάδες τον κώλο.
ισως δεν τους στελνουν να βοηθησουν γιατι ξερουν οτι τα παιδακια μιλανε καθε 10 λεπτα στο κινητο με τη μαμα τους (εσυ το ειπες) και σκεφτονται οτι μπορει να θρηνησουμε θυματα
ισως απλα δεν τους στελνουν γιατι οταν μπλεκονται πολλοι (και ειδικα ασχετοι) ο συντονισμος ειναι πιο δυσκολος
τι συμβαινει δεν το γνωριζω, παντως σιγουρα τα πραγματα δεν ειναι παντα οπως τα σκεφτομαστε
Ο στρατός συντονίζεται καλύτερα γιατί υπάρχει ιεραρχία. Δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.
Και γιατί να μην πάνε δηλαδή, επειδή υπάρχει κίνδυνος; Αν είχε γίνει πόλεμος και οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα βομβαρδισμού ή δολιοφθοράς, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα; Κάηκε η χώρα, πέθαναν άνθρωποι και συζητάμε ακόμα για το αν πρέπει να επέμβουν οι δυνάμεις του στρατού.Για τις φυσικές καταστροφές λοιπόν έχουμε τους δασοπυροσβέστες, την ΕΜΑΚ κλπ. Για τον πόλεμο έχουμε τους αξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ. Για όλα δηλαδή έχουμε ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ. Μπράβο μας. Μόνο την κριτική την κάνουμε μόνοι μας. Ε, όσο γι΄αυτό.....
κ εσυ βασικα κριτικη κανεις αυτη τη στιγμη μονο
Σε ποιους; Στους συνήθεις στόχους της κριτικής του Έλληνα;
Φταίει το κράτος. Ναι! Φταίνε οι πολιτικοί. Ναι! Φταίει η τοπική αυτοδιοίκηση. Ναι!
Αλλά δεν είναι αθώοι και άμοιροι ευθυνών οι πολίτες που κράζουν. Μέχρι και για την ψήφο τους φταίνε εμμέσως. Κι εγώ φταίω. Φταίω επειδή είμαι ευθυνόφοβος, επειδή δεν έχω κάνω μήνυση κατά αυτών που γνωρίζω ότι χτίζουν σε δασικές εκτάσεις. Επειδή έψαχνα ως άσχετος αλλά και χωρίς να ψάξω να μάθω τι είχε γίνει στο παρελθόν, για οικόπεδο στο Πανόραμα Βούλας πριν 10 χρόνια, μάλιστα. -
Ολα αυτά που είδαμε οφείλονται στις αλλαγές που συντελούνται στον Κρατικό μηχανισμό. Από πράσινος γίνεται μπλέ.
Αυτό που φαίνεται σε μένα να συμβαίνει είναι απειθαρχία και ανυπακοή σε εντολές!
Δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν δόθηκε εντολή να προστατευθεί η Αρχαία Ολυμπία. Κάποιος όμως παράκουσε και δεν έστειλε δυνάμεις.
Κάποιος δεν έστειλε τον Στρατό να κάνει αυτά που λέει ο Μάνος ενώ από την Παρασκευή ήταν διαθέσιμος.
Κάποιος δεν συντόνισε τα αεροπλάνα με αποτέλεσμα ΚΑΜΙΑ φωτιά να μην σβήνει!!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, AΣXΕTOI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!
ΚΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ!!!
ΡΕ ΣΕΙΣ, ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Κ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΦΤΥΝΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ...!!!
ΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, 10 ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΗΚΑΝ ΟΛΑ Κ ΟΛΑ??? 10 ΓΛΆΣΤΡΕΣ ΚΑΗΚΑΝ??? ΡΕ ΣΥ, ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΑΣΟΣ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ??? 3.000 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΗΚΑΝ... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
ΦΤΟΥΥΥΥ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ? ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ???Φίλοι, έχει χαθεί το μέτρο. Εξηγήστε μου γιατί πρέπει να στεναχωρηθώ για το 'Ιερό Δάσος'. Τί είμαστε, ειδωλολάτρες? Τι ακριβώς είναι τα δένδρα των '3000 ετών'? Ποιά είναι τα καμμένα μνημεία?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, AΣXΕTOI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!
ΚΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ!!!
ΡΕ ΣΕΙΣ, ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Κ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΦΤΥΝΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ...!!!
ΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, 10 ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΗΚΑΝ ΟΛΑ Κ ΟΛΑ??? 10 ΓΛΆΣΤΡΕΣ ΚΑΗΚΑΝ??? ΡΕ ΣΥ, ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΑΣΟΣ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ??? 3.000 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΗΚΑΝ... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
ΦΤΟΥΥΥΥ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ? ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ???Φίλοι, έχει χαθεί το μέτρο. Εξηγήστε μου γιατί πρέπει να στεναχωρηθώ για το 'Ιερό Δάσος'. Τί είμαστε, ειδωλολάτρες? Τι ακριβώς είναι τα δένδρα των '3000 ετών'? Ποιά είναι τα καμμένα μνημεία?
Εστω και συμβολικά, maxmara, το Κρόνιο Δάσος δεν έπρεπε να καεί.
Βεβαίως, μπροστά στην καταστροφή που έχει γίνει ίσως να είναι το λιγότερο. Αλλά δεν παύει να δείχνει το μέγεθος της ασυντονισίας και της ανικανότητας!!! -
Φαντάζομαι ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έχτισαν τα στάδια, τους σταύλους και τους ναούς στην Ολυμπία με ξυλεία από την Κόρινθο και χωρίς να κόψουν δέντρα του ιερού δάσους. Τα παραμέρισε με μια κίνηση το συνεργείο 'Τα Δώδεκα Τζιμάνια' με έδρα τον Όλυμπο.
Edit: εδώ κάηκαν νομοί ολόκληροι, το λόφο αυτό θα γλίτωναν; Ή θα έπαιρναν τα όποια πυροσβεστικά από τα χωριά και τις πόλεις που καίγονταν άνθρωποι για να σώσουν μερικά στρέμματα 'ιερού' δάσους;
Edit 2: ίσως κάνω λάθος, αλλά κάτι μου λέει ότι το Χρηματιστήριο θ' ανέβει σήμερα ή στο άμεσο μέλλον. Όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί μετά τις καταστροφές οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι τράπεζες κάνουν χρυσές δουλειές. Θυμηθείτε τι έγινε μετά το σεισμό του 99. Θα δούμε λοιπόν πόσο λυπημένοι είναι πραγματικά οι Έλληνες.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
τωρα βγηκε ο πολυδωρας!που ηταν 3 μερες?μα να μην παρετειται κανεις ρε?
Ποιο το πρόβλημά σου?
Οι υπουργοί κρίνονται με το πόσες φορές 'βγαίνουν' στα κανάλια?
**Αισχρή **είναι η συμπεριφορά των ιδ.καναλιών - π.χ. στου Χ'νικολάου, μετά την 'εμφάνιση' Πολύδωρα, βάλανε λεζάντα 'ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ο Πολύδωρας'.
Στο βωμό της τηλεθέασης, βιασουν παρα φύση την ηθική και κάθε κώδικα δεοντολογίας.
Λαμάκες....
Αυτο σε πειραξε ?
Η μηπως υπαρχει ενας ανικανος Υπουργος ?
Εγω ξερω στην Ευρωπη μολις καποιος υποyργος ειναι ανικανος, απο τσιπα, δηλωνει παραιτηση, αλλα η καρεκλα της κυβερνησης και τα λεφτα που παιρνουν οι υπουργοι (μαζι με τις μιζες) ειναι πολλα......Μακριά πας? Σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου θα έβγαινε δημόσια ο υπουργός να πει 'την πατήσαμε' και δεν θα έπαιρνε πόδι το επόμενο δευτερόλεπτο?
Μπορεί να σας φανει περίεργο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου συνάντησα περιπολία 10 πεζών αστυνομικών.
Μεσα στην Αθηνα θα βαλουν φωτιες ?
Θα τρελαθουμε.......παντου υπαρχει μπατσαρια δεν ξερω γιατι
περιμενουν εξεγερση?
πρωτη φορα ειδα στη περιοχη μου στη κεντρικη πλατεια τοσους πολλους μπτασουε με αυτοματα παρατεταγμενους σε συγκεκριμενο μεροςΤο γελάς? Πολύ θέλει ο κοσμάκης?
- Έχεις οργανώσει κεντρική ευρωπαϊκή πυροσβεστική υπηρεσία, με ένα σκασμό αεροπλάνα και ελικόπτερα. Οπουδήποτε στη Νότια Ευρώπη πιάσει μεγάλη φωτιά, σε 5-6 ώρες μια μεγάλη δύναμη σκαφών έχει σηκωθεί στον αέρα, έχει φτάσει επί τόπου και τη σβήνει.
Εδώ διαφωνώ μιας και έχουμε δει πολλές φορές να καίνε φωτιές επί μέρες και εβδομάδες σε πολύ πιο ανεπτυγμένες χώρες από την Ελλάδα.
Τώρα για την σύλληψη των εμπρηστών κτλπ δεν είμαι ούτε εγώ ούτε εσύ σε θέση να πούμε τι πρέπει να τους κάνουν. Αν ήταν να εκτελέσουμε ή να λιθοβολήσουμε τον καθένα, το ίδιο θα κάναμε και με τους ληστές, τους βιαστές και πάει λέγοντας.
Έγραψα και πιο πάνω... Το θέμα είναι ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ για να καλύψεις τον κώλο σου? Να προλάβεις όλη αυτή τη καταστροφή? Την φωτιά ίσως να μην την προλάβαινες, αλλά αν η προετοιμασία σου ήταν σωστή θα προλάβαινες την εξάπλωσή της...
Tο θέμα είναι ότι ο απλός φαντάρος δεν είναι πυροσβέστης. Η κατάσβεση φωτιάς είναι ολόκληρη 'επιστήμη', δεν είναι χόλιγουντ όπου θα σκάσει μύτη ο τζακ μπάουερ και ο τσακ νορις και θα σβήσουν τα πάντα. Είναι κάτι που δεν μαθαίνεται εν μια νυκτί, πόσο μάλλον δε εν μέσω μεγάλης κρίσεως.
Ναι, ας αφήσουμε καλύτερα την κατάσβεση στους επιστήμονες. Το να κόψεις 1000 δέντρα κατά μήκος ενός δάσους είναι δουλειά για μορφωμένους και εξειδικευμένους. Χέρια εργατικά δεν χρειάζονται, πρέπει να έχεις βγάλει ένα ΤΕΙ ρε αδελφέ, έστω και από αυτά που μπαίνεις με 4/20.
Το να φορτώσεις 10 γιαγιάδες, να σκάψεις χαντάκια, να μαζέψεις χόρτα γύρω από ένα χωριό και να τα παραχώσεις στο χώμα θέλει μια πείρα τέλος πάντων.Συγνώμη που σας λέρωσα, ε; Καληνύχτα.
Σοβαρα μιλας? Και θα πανε τα φανταρια να τα κανουν αυτα? Γιατι ρε φιλε? Εγω παω φανταρος δεν παω αγγαρειομαχος, φωτια, τραβα να σβησεις γιατι δεν προσλάβανε πυροσβεστες, πλυμηρα τραβα να στιβαζεις σακια με αμμο κλπ γιατι παλι δεν υπαρχει πυροσβεστης, κλπ. Αφου λοιπον στην θητεια σου (οπως και στην δικη μου) εκαναν κατι τα κωλοφανταρα γιατι μετα το 2000 λεει πηρε ολη την εξουσια η πυροσβεστικη, τι εκανες? Οταν εισουν μεσα και ειχες υπηρεσια ΛΕΑ (λοχος εκτακτης αναγκης) και πηγαινες φρουρα, τι σου λεγανε οτι θα κανεις? Φυσικα τπτ απλα φορουσες εξαρτηση, και το πρωσοψιο στο σβερκο σαν δειγμα οτι εισαι ετοιμος και για πυρασφαλεια......
Το 1998 τρεχανε φανταρους απο το Χαιδαρι στην Παρνηθα....με τι εκπαιδευση ΡΕ? Η ευκολη λυση οι φανταροι, τσαμπα ειναι ετσι και αλλιως. Μολις καει καποιο παιδακι θα γαμησουν τον λοχια-λοχαγο-ταγματαρχη του και ολα οκ...α και ενα συλληπητηριο γραμμα!Ας βγαλουν τους φανταρους να μεταφερουν ατομε με ΡΕΟ, να πανε φαι και νερο. Οχι να πεσουν και στην φωτια τα παιδακια. Τουλαχιστον για πολεμο μας εχουν εκπαιδευσει!
Στέλιο παλιά υπήρχε η ΜΟΜΑ η οποία βοηθούσε στην πρόληψη, στην παράλληλη υποστήριξη, αλλά και αν ήταν δυνατόν, σε πιο εύκολες περιπτώσεις (πχ χωράφια) και στην καταστολή. Έπαθαν τίποτα τα παιδάκια? Τους έμειναν ψυχολογικά τραύματα ή τους έπεσε ο κώλος? Όλοι λέμε οτι πέρα από τον 6ο μήνα της θητείας δεν κάνουμε ουσιαστικά τίποτα, είμαστε άχρηστοι. Ε, ευκαιρία να κάνουμε κάτι...
-
Τι σημασία έχει αυτό Μάνο? Το ίδιο είναι?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ολα αυτά που είδαμε οφείλονται στις αλλαγές που συντελούνται στον Κρατικό μηχανισμό. Από πράσινος γίνεται μπλέ.Αυτό που φαίνεται σε μένα να συμβαίνει είναι απειθαρχία και ανυπακοή σε εντολές!
Δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν δόθηκε εντολή να προστατευθεί η Αρχαία Ολυμπία. Κάποιος όμως παράκουσε και δεν έστειλε δυνάμεις.
Κάποιος δεν έστειλε τον Στρατό να κάνει αυτά που λέει ο Μάνος ενώ από την Παρασκευή ήταν διαθέσιμος.
Κάποιος δεν συντόνισε τα αεροπλάνα με αποτέλεσμα ΚΑΜΙΑ φωτιά να μην σβήνει!!
Δυστυχώς μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να έχει γίνει...
Πόσο μικροσκοπικά και κοντόφθαλμα σκέφτονται και ενεργούν μερικά άτομα ρε γμτ. Εδώ καιγόταν η χώρα, χανόντουσαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες ΑΔΙΚΑ και κάποια άτομα να τα νοιάζει μόνο στο πως θα κάνουν κακό στην κυβέρνηση και την εικόνα αυτής επειδή ανήκουν σε άλλη παράταξη. Έλεος πια με αυτόν τον ηλίθιο κομματισμό! Τι πάει να πει μπλε, τι πάει να πει πράσινο, ροζ, φούξια, άσπρο, μαύρο?
Στο διάολο να πάνε όλοι αυτοί οι χαραμοφάηδες σε όποιον χώρο και αν ανήκουν. Αυτό έχει καταστρέψει την Ελλάδα. Ο ηλίθιος φανατισμένος κομματισμός!
-
η κυβερνηση φετος το καλοκαιρι δεν ειχε τη πολυτελεια να ασχοληθει με μετρα προληψης και προστασιας, ετοιμαζοταν τα καμαρια για τις επερχομενες εκλογες...
εδω καηκε η μιση Παρνηθα, μια ανασα απο το κεντρο της Αθηνας, περιμενε κανεις καλυτερη αντιμετωπιση για την Ηλεια ή την Ευβοια??
-
Δεν ξέρω αν είναι ίδιο, αλλά τα περί 'ιερότητας' δεν τα βρίσκω πραγματιστικά μπροστά σε τέτοια καταστροφή.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η κυβερνηση φετος το καλοκαιρι δεν ειχε τη πολυτελεια να ασχοληθει με μετρα προληψης και προστασιας, ετοιμαζοταν τα καμαρια για τις επερχομενες εκλογες...εδω καηκε η μιση Παρνηθα, μια ανασα απο το κεντρο της Αθηνας, περιμενε κανεις καλυτερη αντιμετωπιση για την Ηλεια ή την Ευβοια??
Σωστά. Αλλά μέχρι πριν από 3-4 μέρες δεν άκουσα από την αντιπολίτευση, που τώρα φωνάζει σωστά μεν, αλλά κατόπιν εορτής, για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα σε όλη τη χώρα έστω και τώρα. Και το ότι θα είχαμε πάλι καύσωνα και αέρηδες ήταν γνωστό από την προ-προηγούμενη βδομάδα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
...
Στέλιο παλιά υπήρχε η ΜΟΜΑ η οποία βοηθούσε στην πρόληψη, στην παράλληλη υποστήριξη, αλλά και αν ήταν δυνατόν, σε πιο εύκολες περιπτώσεις (πχ χωράφια) και στην καταστολή. Έπαθαν τίποτα τα παιδάκια? Τους έμειναν ψυχολογικά τραύματα ή τους έπεσε ο κώλος? Όλοι λέμε οτι πέρα από τον 6ο μήνα της θητείας δεν κάνουμε ουσιαστικά τίποτα, είμαστε άχρηστοι. Ε, ευκαιρία να κάνουμε κάτι...Κοίτα, έχω κάνει υπηρεσία 'εκτάκτων αναγκών' στον Κηφισό στο τέρμα, όταν φούσκωνε κι είχαμε πλημμύρες. Την εποχή ('03) που γινόντουσαν τα έργα για τις γέφυρες που σε βγάζουν απευθείας στην παραλιακή. Ο ρόλος μας ΟΤΑΝ θα φούσκωνε ο Κηφισός, να στιβάξουμε σακιά ... Δε μου τυχε να φουσκώσει, αλλά ΑΝ φούσκωνε, σίγουρα κάποιοι θα χτυπούσαν ή θα πάθαιναν τίποτα χειροτερο.
Επειδή οι φαντάροι κάθονται (γεγονός) δε σημαίνει ότι μπορούν να σβήσουν και φωτιές. Άντε να μεταφερθεί κόσμος με τα οχήματα του στρατού τέτοιες ώρες.
Αυτό που μπορεί να κάνει ο στρατός είναι να βοηθήσει σε αποψίλωση, χορτοκοπτικό και απομάκρυνση ξερών. Προληπτικά πάντα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η κυβερνηση φετος το καλοκαιρι δεν ειχε τη πολυτελεια να ασχοληθει με μετρα προληψης και προστασιας, ετοιμαζοταν τα καμαρια για τις επερχομενες εκλογες...εδω καηκε η μιση Παρνηθα, μια ανασα απο το κεντρο της Αθηνας, περιμενε κανεις καλυτερη αντιμετωπιση για την Ηλεια ή την Ευβοια??
ποια προληψη κ προστασια βρε παιδια??? οταν υπαρχουν εκατονταδες εστιες που να πρωτοπρολαβουν?? (καθαρα δικη μου αποψη, αλλα ετσι πιστευω ειναι, γιατι ετσι οπως το πατε θα επρεπε να εχουμε περισσοτερους πυροσβεστες απο αστυνομικους και 2000 οχηματα πυροσβεσης παραπανω!!!! ΔΕΝ ειναι ετσι?)
Μην πολιτικοποιειτε το ολο θεμα.... εδω μιλαμε για καταστροφη οχι για εκλογες! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
η κυβερνηση φετος το καλοκαιρι δεν ειχε τη πολυτελεια να ασχοληθει με μετρα προληψης και προστασιας, ετοιμαζοταν τα καμαρια για τις επερχομενες εκλογες...
εδω καηκε η μιση Παρνηθα, μια ανασα απο το κεντρο της Αθηνας, περιμενε κανεις καλυτερη αντιμετωπιση για την Ηλεια ή την Ευβοια??
Σωστά. Αλλά μέχρι πριν από 3-4 μέρες δεν άκουσα από την αντιπολίτευση, που τώρα φωνάζει σωστά μεν, αλλά κατόπιν εορτής, για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα σε όλη τη χώρα έστω και τώρα. Και το ότι θα είχαμε πάλι καύσωνα και αέρηδες ήταν γνωστό από την προ-προηγούμενη βδομάδα.
γιατι νομιζεις οτι τα καμαρια της αντιπολιτευσης ειχαν διαθεση/ικανοτητα για κατι παραπανω απο αυτο που κανουν εδω και 3.5 χρονια?
πραγματικα ειναι για κλωτσιες ολοι τους.
-
επίσης, ο στρατός έχει ειδική μονάδα συντονισμού των επιχειρήσεων... τις γνωστές σε όλους διαβιβάσεις. επομένως καλύτερη οργάνωση με συντονισμό από τα κεντρικά της πυροσβεστικής. η πυροσβεστική δεν είχε ούτε μοτορόλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των πυροσβεστών...
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες