-
Ο χρήστης gatos20vt έγραψε:
εγω στεκομαι σε αυτα που οριζει ο κατασκευαστης και οχι ο εκαστοτε στην Ελλαδα αντιπροσωπος που θελει να πλουτισει..
απο εκει και περα ο καθενας μπορει να κρινει αναλογα την περιπτωση αν χρειαζεται πιο νωρις αλλαγη του λιπαντικου μιας και τα χιλιομετρα δεν ειναι το μονο μετρο...Πριν απο μερικα χρονια ειχα μαλωσει στη Fiat για ενα Seisento που αλλαζα τα λαδια καθε χρονο με μολις 5000 χλμ γιατι ενω στο manual και στο αυτοκολητο που ειχε κατω απο το καπω προτεινε λαδια τα VS+ και αλλαγη καθε 10 η 15 000 χλμ δεν θυμαμε καλα θελαν με το ζορι να βαλουν τα Selenia που ειχαν την διπλη σχεδον τιμη.
υπαρχουν και η ωρες λειτουργειας κ αλλα
αν το αμαξι κινηται αποκλειστικα στη πολη τοτε δεν κανει πολλα χιλ αλλα τα λαδια επιβαρυνονται πιο πολυ ενω αν κανεις ταξιδια... πολυ λιγοτεροΚανονικα τα αυτοκιντηα θα επρεπε να ειχαν μετρητη ωρων λειτουργειας του κινητηρα και συμφωνα με τις ωρες λειτουργειας θα επρεπε να αλλαζουν τα λαδια . Αλλα επειδη δεν εχουν ωρομετρητη κανουν αναγωγη οτι τις χ ωρες τις καλυπτει ενας μεσος οδηγος με τοσο χλμ , βαζουν και καποιοα ανοχη και λενε αλλαγη καθε τοσα χιλιμετρα.
-
Περιεργως η FIAT στο manual λεει και για χιονολαστιχα και γενικα για ελαστικα μονο την διασταση 205 60 16
.εφοσον τα σουζουκια μπορουν να βαλουν 195-65-15 μπορουμε και εμεις και ασε τη φιατ να λεει...
Το 'περιεργως' το λεω γιατι σε οσα κομματια εχω δει τα δυο manual ειναι ακριβως ιδια.
-
Υπάρχουν στοιχεία για το κόστος συντήρησης του 1.9 multijet? Αλλαγή λάδια+φίλτρο άκουσα ότι πάνε 100 ευρώ. Ισχύει; Κάθε πότε θέλει service και με τι κόστος;
Σκέφτομαι για το diesel... -
Ο χρήστης Panayiotis έγραψε:
Υπάρχουν στοιχεία για το κόστος συντήρησης του 1.9 multijet? Αλλαγή λάδια+φίλτρο άκουσα ότι πάνε 100 ευρώ. Ισχύει; Κάθε πότε θέλει service και με τι κόστος;
Σκέφτομαι για το diesel...μια απο τα ιδια θα ηθελα να ρωτησω και εγω αλλα για τον απλο 1600
ξερει κανεις? -
Σκέφτομαι για το diesel...μια απο τα ιδια θα ηθελα να ρωτησω και εγω αλλα για τον απλο 1600
ξερει κανεις?Για το 1600αρι
Τα σερβις συμφωνα με το βιβλιο ειναι ανα 15.000 μικρο δηλαδη στην ουσια λαδια μονο και στην αρχη εχει βαλβολινες πισω διαφορικου και ανα 30.000 κανονικο . Και σε περιπτωση δυσκολων συνθηκων κινησης ( τις περιγραφει ) προβλεπει μειωση μεχρι στα μισα χιλιομετρα.
Τωρα ο τοπικος εδω μου ειπε λαδια στα 10 και σερβις στα 20.
Για τιμες δεν ξερω γιατι δεν πηγα ακομη . Μια αλλαγη λαδιων που εκανα γιατι ηθελα εγω στα 2500 δεν θυμαμε ποσο κοστισε αλλα θα κοιταξω να βρω την αποδειξη και να σου απαντησω.
. -
Το κοντερ γραφει πια 10.000+ χλμ και οι εντυπωσεις απο την σχεδον 8 μηνων συμβιωση μου παραμενουν οι ιδιες που εχω γραψει και σε προηγουμενα post. Προβληματα προς το παρον δεν εχει βγαλει και ελπιζω ετσι να συνεχισει.
Εδω και μια βδομαδα φορεσε χειμωνιατικα μποτακια - χιονολαστιχα , τα ιδια που φοραει το ομοεργοστασιακο αυτοκινητο του ΚωνσταντινουV 'MICHELIN PRIMACY ALPIN ' και οι εντυπωσεις απο την κινηση σε στεγνο και σε βρεγμενο δρομο ηταν πολυ καλες. Αναμονη για κινηση σε χιονισμενους και παγωμενους δρομους για να δω ποσο σωστη επιλογη ηταν τα συγκεκριμενα ελαστικα.
Προβλημα αντιμετωπιζω με την επιλογη αλυσιδων που ολες οι φθηνες ειναι με 12 mm κρικο ενω ο κατασκευαστης συνιστα μεχρι 10 mm και δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα για αλυσιδες που λογω χιονολαστιχων θα τις χρειαστω ελαχιστα εως καθολου.
Σημερα εκανα και την αλλαγη λαδιων που μου ειχαν υποδειξει απο την τοπικη αντιπροσωπεια.
Κοστος αλλαγης γαι 4Lt λαδια και φιλτρο 60 ευρω.
Το γελιο ηταν οτι το αρχικο φιλτρο που ειχε απο το εργοστασιο ειχε πανω του την φιρμα της SUZUKI..
-
Μπορείς να περιγράψεις τη συνολική εικόνα απο το sedici? Τι ταχύτητα προτιμάς στο ταξίδι; Ο θόρυβος του κινητήρα είναι ενοχλητικός ή απλώς ακούγεται μετα τα 150;
Μπορείς να κάνεις προσπεράσεις και γενικά είναι ευχάριστο;
Το σχετικά άσχημο εσωτερικό το έχεις συνηθίσει; -
Ο χρήστης kostus έγραψε:
Μπορείς να περιγράψεις τη συνολική εικόνα απο το sedici? Τι ταχύτητα προτιμάς στο ταξίδι; Ο θόρυβος του κινητήρα είναι ενοχλητικός ή απλώς ακούγεται μετα τα 150;
Μπορείς να κάνεις προσπεράσεις και γενικά είναι ευχάριστο;
Το σχετικά άσχημο εσωτερικό το έχεις συνηθίσει;Με λιγη καθυστερηση η απαντηση.
Συνηθως οταν ταξιδευω στην Εθνικη (αυτονινητοδρομο) εχω ταχυτητες 120 - 140 λογου φοβου τροχαιας και οχι γιατι με προβληματιζει η συμπεριφορα του αυτοκινητου Το εχω παει μεχρι σχεδον 170 δηλαδη σχεδον την τελικη του ταχυτητα χωρις να με προβληματισει η συμπεριφορα του.
Θορυβος υπαρχει και πιο χαμηλα χωρις τουαχιστον εμενα να με ενοχλει.
Προπερνας πολυ ανετα , εχει περιθωρια ο κινητηρας και αρπαζει ευκολα.
Εμενα δεν με ενοχλησε το εσωτερικο του.
Αυτα που μ εχουν ενοχλησει και τα εχω κρινει αρνητικα τα εχω γραψει πιο πανω. -
to sedici ποσο ακριβως λαδι παιρνει αλλαζοντας και φιλτρο λαδιου??
θα παρω απο εδω αυτα http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... rod_id=484 -
στο sedici μπορουμε να βαλουμε mp3 player μετα απο την αγορα του?
το αμαξι ηρθε με ραδιοσιντι.. εγω θελω να του βαλω το μαμα mp3 για να εχω τα χειριστηρια στο τιμονι και να μη χαλασει η μοστρα του ταμπλο..
απο τη φιατ μου λενε οτι δεν μπαινει... ξερει κανεις?το sedici εχει can bus??
-
το αμαξι ηρθε με ραδιοσιντι.. εγω θελω να του βαλω το μαμα mp3 για να εχω τα χειριστηρια στο τιμονι και να μη χαλασει η μοστρα του ταμπλο..
Δεν νομιζω οτι μπορει να μπει εκ των υστερων , εκτος αν βαλεις το εργοστασιακο μου πιστευω οτι μπαινει αλλα θα σε πιασουν τον κ...ο .
Εκανες και εσυ το ιδιο λαθος που εκανα και εγω . Δεν ειχα προσεξει οτι με 100 η 150 ευρω διαφορα μπορουσα να το παργγειλω με Μp3.
Εγω ειχα μπλεχτει με αλλο αυtοκινητο που κοιτουσα πριν παραγγειλω το SEDICI και εκει το MP3 ειχε 450 ευρω διαφορα.Για το λαδι τωρα δεν θυμαμαι αλλα πρεπει να γραφει στο manual.
Ποσα χιλιομετρα εχεις κανει? Πως το βλεπεις μεχρι τωρα?
. -
Τωρα προσεξα οτι μιλας για το εργοστασιακο. Και σου ειπαν οτι δεν μπαινει???
Περιεργο μου φαινεται. Εδω δυστυχως δεν εχει ηλεκτολογο η αντιπροσωπεια , εχουν καποιον εξωτρικο που συνεργαζεται και δεν τον ξερω για να ρωτησω και να σου πω. -
Νομίζω ότι ο εξοπλισμός που ζητάς μπαίνει στο εργοστάσιο και δεν (αναλαμβάνουν να) το βάζουν εδώ. Γι' αυτό, μάλλον, σου είπαν ότι 'δεν μπαίνει. Κάπως έτσι την πάτησα και 'γω στο μικρό μου, όταν, εκ των υστέρων, ζήτησα να μου βάλουν το HiFi pack.
-
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Δεν νομιζω οτι μπορει να μπει εκ των υστερων , εκτος αν βαλεις το εργοστασιακο μου πιστευω οτι μπαινει αλλα θα σε πιασουν τον κ...ο .
Εκανες και εσυ το ιδιο λαθος που εκανα και εγω . Δεν ειχα προσεξει οτι με 100 η 150 ευρω διαφορα μπορουσα να το παργγειλω με Μp3.
Εγω ειχα μπλεχτει με αλλο αυtοκινητο που κοιτουσα πριν παραγγειλω το SEDICI και εκει το MP3 ειχε 450 ευρω διαφορα.Για το λαδι τωρα δεν θυμαμαι αλλα πρεπει να γραφει στο manual.
Ποσα χιλιομετρα εχεις κανει? Πως το βλεπεις μεχρι τωρα?
.τον δικο τους κ..ο θα πιασουν μιας και μου χρωστανε καποιο δωρο...
το θεμα ειναι να ξερω οτι οντως μπαινει για να τους πιεσω..το αυτοκινητο ειναι του πατερα μου.. εχει γυρω στα 5500χιλ
το καβαλαω συχνα και μπορω να πω οτι αξιζει τα λεφτα του με ενα μεγαλο παραπονο το τραβηγμα του κινητηρα...
δεν ξερω αν ειμαι συνηθισμενος απο το δικο μου leon20vt 180ps αλλα το sedici με κουραζει σε καποιες ανηφορικες διαδρομες...
μου τη δινει οταν εχω μια καλα φορτωμενη ταχυτητα την αλλαζω και κρεμαει με τη μια
ισως φταιει και το πολυ μακρυ κιβωτιο...
μεσα στη πολυ ειναι αστερι και στα χιονια επισης.. με τα χιονολαστιχα ειναι κορυφαιο...
με κινηση κατα βαση στη πολη και μικρα ταξιδακια η μεση καταναλωση ειναι στα 8.5 λιτ/100χιλ μια χαρα δλδ
εχει και καποιους τριγμους -
δεν ξερω αν ειμαι συνηθισμενος απο το δικο μου leon20vt 180ps αλλα το sedici με κουραζει σε καποιες ανηφορικες διαδρομες...
Μα συγκρινεις κ συ την βουρτσα με την οδοντοβουρτσα
-
Μα συγκρινεις κ συ την βουρτσα με την οδοντοβουρτσα
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Νομίζω ότι ο εξοπλισμός που ζητάς μπαίνει στο εργοστάσιο και δεν (αναλαμβάνουν να) το βάζουν εδώ. Γι' αυτό, μάλλον, σου είπαν ότι 'δεν μπαίνει. Κάπως έτσι την πάτησα και 'γω στο μικρό μου, όταν, εκ των υστέρων, ζήτησα να μου βάλουν το HiFi pack.
Ενα ΜΡ3 player τι διαφορες μπορει να εχει στην εγκατασταση εκτος απο την συσκευη που διαβαζει τα δισκακια??
Και αν ειναι μονο η συσκευη τοτε τι γινεται αν καποιος που εχει παθει ζημια και πρεπει να αντικατασταθει το player? Στελνουν το αυτοκινητο στο εργοστασιο για αντικατασταση του player ????
-
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Ενα ΜΡ3 player τι διαφορες μπορει να εχει στην εγκατασταση εκτος απο την συσκευη που διαβαζει τα δισκακια??
Και αν ειναι μονο η συσκευη τοτε τι γινεται αν καποιος που εχει παθει ζημια και πρεπει να αντικατασταθει το player? Στελνουν το αυτοκινητο στο εργοστασιο για αντικατασταση του player ????
Αναφερόμουν, βασικά, στα χειριστήρια του τιμονιού.
Από την άλλη μεριά, η απορία σου είναι εύλογη. Θεωρητικά, οποιοδήποτε τμήμα του αυτοκινήτου θε πρέπει να μπορεί να αντικατασταθεί αν, ο μη γενοιτο, συμβεί κάτι.(Φυσικά, η εκ των υστέρων τοποθέτηση, κοστίζει πολύ περισσότερο).
-
δεν ξερω αν ειμαι συνηθισμενος απο το δικο μου leon20vt 180ps αλλα το sedici με κουραζει σε καποιες ανηφορικες διαδρομες...Εγω επειδη τα προηγουμενα αυτοκινητα ηταν αρκετα πιο αδυναμα μου φανηκε αρκετα καλο.
-
Μην συγκρίνεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο με ένα απλά σβέλτο. Και γω πριν είχα polo 1.0 με 45 ψοράλογα και τώρα το sx4 μου φαίνεται συγκριτικά σφαίρα
Δεν βλέπω λόγο για τον οποίο να μην μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων το mp3 player τη στιγμή που έχει ακριβώς τιις ίδιες διαστάσεις με το απλό. Όταν πρωτοήρθε το sx4 δεν είχε mp3 player στην συνέχεια άρχισε να έρχεται με mp3 player και η μόνη διαφορά ήταν πως γράφει επάνω στη συσκευή mp3.
FIAT SEDICI 1.6 , 2000 Km , 5500 km, 10.000 Km