-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το Terios δεν έχει ανάλογη τετρακίνηση, έχει 3 διαφορικά νομίζω... Οπότε, είναι μόνιμα τετρακίνητο. Επίσης, είναι λίγο ψηλότερο, λίγο στενότερο και πολύ πολύ ακριβότερο!
Να το θεσω καλυτερα... αναλογης αποτελεσματικοτητας, και ουσιαστικα υπερτερει καπως η εκδοση με το LSD (αλλα ειναι και πολυ ακριβοτερη). Επι της ουσιας κερδιζει σε offroading μονο σε γωνιες διαφυγης IMO, μιας και δεν εχει ουτε καποια σπουδαια τετρακινηση, ουτε καν κινητηρα που θα σταθει αρωγος στα 3 διαφορικα.
Βασικά ειναι το μπλοκέ που έχουν κάποιες εκδόσεις του Terios που κάνει την διαφορά.
Από την άλλη το SX4/Sedici βγαίνει και με Diesel που σε πολλές περιπτώσεις εκτός δρόμου (πάρα πολύ ροπή πολύ χαμήλα) ειναι ιδιαίτερα χρήσιμο, δηλαδή εκεί που η λάσπη θα πνίγει το μοτέρ και θα αναγκάζεσε ή να ψήνεις τον συμπλέκτης είναι να κάνεις ξερογκαζιές το Diesel των SX4/Sedici θα είναι πολύ πιο άνετο.
Επίσης κανένα από τα δύο δεν έχει κοντά... όποτε περιορίζονται και οι χρήσεις κάπως...
-
Να το θεσω καλυτερα... αναλογης αποτελεσματικοτητας, και ουσιαστικα υπερτερει καπως η εκδοση με το LSD (αλλα ειναι και πολυ ακριβοτερη). Επι της ουσιας κερδιζει σε offroading μονο σε γωνιες διαφυγης IMO, μιας και δεν εχει ουτε καποια σπουδαια τετρακινηση, ουτε καν κινητηρα που θα σταθει αρωγος στα 3 διαφορικα.
Επειδη ειχα κανει test drive και το Terrios πριν καταληξω στο SEDICI θα ελεγα οτι το Terrios εχει πολυ πιο καθαροαιμη συμπεριφορα offroading.
Βεβαια αυτο που δοκιμασα ηταν το full με LSD και τα σχεδον 25 παρα κατι ψιλα χιλιαρικα.
Βεβαια απ οσα δοκιμασα Ο αρχοντας ηταν το FORESTER αλλα ας οψονται τα 32 χιλιαρικα αχ βαχ αχ βαχ -
Νομιζω οτι τοσο το Terios οσο και το Sedici σταματανε πολυ μετα απο εκει που το 80-90% των κατοχων τους θα τα παει ποτε. Επισης επειδη σε καποιους μπορει να φαινεται αστεια η 4κινηση του Sedici δεν εχουν ολοι σπιτια και εξοχικα πχ στην Κηφισια, υπαρχουν και χωματοδρομοι που δεν ειναι κατσικοδρομοι και απλα θες λιγο παραπανω αποσταση απο το εδαφος και μια 4κινηση αν και μηπως ποτε χρειαστει για να σου κανει τη ζωη πιο ευκολη.
Καθε αμαξι εχει και τον αγοραστη του, καποιος που πηρε ενα Sedici δεν ειναι απαραιτητα πιο εξυπνος απο εναν που πηρε ενα terios ουτε το αναποδο φυσικα.
-
Όλα καλά είναι παιδιά. Και πράγματι νομίζω πολλές φορές συζητάμε σε θεωρητική βάση μιας και λίγοι είναι αυτοί που φτάνουν αυτά τα αυτοκίνητα στα όριά τους. Αρκεί ο ιδιοκτήτης να είναι ευχαριστημένος και να του ταιριάζει το αυτοκίνητο που διάλεξε και όλοι είναι μια χαρά . Και εγώ είδα και το terios και το sx4 και μου άρεσε περισσότερο το sx4 το οποίο και πήρα. Αλλά όπως είπε και ο ξάδελφος (palio_akropolis ) το forester είναι και δική μου αγάπη! Αλλά δεν μου έφταναν,,,
-
Αδιάβαστος γιατί? Δεν απενεργοποιείται μετά τα 60?
'Το σύστημα τετρακίνησης i-AWD ρυθμίζεται από διακόπτη και διαθέτει τρεις επιλογές: κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς για περισσότερη οικονομία στην άσφαλτο, πρόγραμμα Auto όπου η κίνηση μεταφέρεται και στους πίσω τροχούς όταν οι εμπρός «σπινάρουν», και επιλογή Lock για δύσκολες συνθήκες, όπου η ροπή μοιράζεται ισόποσα εμπρός-πίσω σε ταχύτητες μέχρι τα 60 km/h.'
Αδιάβαστος???
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_ar ... 007_188916ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΕ μετα τα 60 η τετρακινηση! Απλα το κλειδωμα της αναλογιας υπαρχει μεχρι τα 60κμ/ωρα. Αναλογη τετρακινηση εχει και το Terios... μην νομιζεις πως ειναι καλυτερο. Απλα το Terios υπερτερει λογω γωνιων διαφυγης και τιποτα παραπανω... Στο δε εσωτερικο, το Τεριος ειναι το απολυτο ΨΕΜΑ. Κατασκευη απο αρχες 90 εχει μεσα...
Φίλε δε τα ξέρεις καλά. Φυσικά και απενεργοποιείται αυτόματα το κλείδωμα της τετρακίνησης μετά τα 60 χιλμ. Το Τέριος έχει ΜΟΝΙΜΗ τετρακίνηση με 3 διαφορικά. Καμία σχέση λοιπόν.
Από την άλλη φυσικά και γούστο του καθενός να αγοράζει οποιο αυτοκίνητο θέλει. Οταν έγραφα παραπάνω για την τετρακίνηση του sedici ουσιαστικά έλεγα οτι το αυτοκίνητο πωλείται πάρα πολύ ακριβά για την ποιότητα και το σχεδιασμό ουσιαστικά του εσωτερικού και όχι μόνο και έλεγα οτι στα χρήματα αυτά υπάρχουν πάρα πολλά ποιοτικότερα αυτοκίνητα και ας μην έχουν την υποτυπώδη τετρακίνηση που έχει το sedici. Τη θεωρώ υποτυπώδη για ένα λόγο δηλαδή οτι δε θα πάει πολύ μακρύτερα από ένα αυτοκίνητο χωρίς τετρακίνηση.
Κατά τάλλα θα ήταν σπουδαία επιλογή με μία αντικειμενικότερη τιμή, αυτό έγραψα....
-
Ο χρήστης submariner έγραψε:
Φίλε δε τα ξέρεις καλά. Φυσικά και απενεργοποιείται αυτόματα το κλείδωμα της τετρακίνησης μετά τα 60 χιλμ. Το Τέριος έχει ΜΟΝΙΜΗ τετρακίνηση με 3 διαφορικά. Καμία σχέση λοιπόν.
μα αυτο ειπα και γω... πως το κλειδωμα 50-50 φευγει μετα τα 60 (οχι ομως πως παυει να υπαρχει τετρακινηση εαν και οποτε χρειαστει)... αρα ?
-
Το οδομετρο γραφει λιγο πανω απο τα 5500 km και αποφασισα να προσθεσωε καινουργια στοιχεια την παρουσιαση που εκανα στα 2000km.
Απο 5500 χλμ τα 5400 εγιναν σε ασφαλτο και μονο τα 100 σε χωμα. Παραμενει αυξημενη η αρχικη μου εντυπωση για πολυ καλη συμπεριφορα στον δρομο και ειδικα η πολυ καλη συμπεριφορα σε δρομο με στροφες ειτε κινειτε σαν μπροστοκινητο ειτε κινειτε με ενεργοποιημενη η τετρακινηση στο AUTO . Βεβαια σε στροφιλικια με την τετρακινηση στο AUTO εχει υποδειγματικο κρατημα οπως και να μπει στην στροφη. Αλλα και χωρις τετρακινηση το ESP κανει πολυ καλη δουλεια.
Η μεγιστη ταχυτητα που εχω παει ειναι τα 160 με πολυ καλη αισθηση του δρομου , καταλαβαινεις την ταχυτητα απ το ταχυμετρο και απο τον θορυβο του κινητηρα που αυξανει πολυ.
Η καταναλωση σε εθνικη οδο με ταχυτητες 120 - 140 ειναι λγο κατω απο τα 8 λιτρα/100Km αλλα αυξανει περιπου κατα 0,5 του λιτρου οταν δουλευει το πολυ καλο κλιματιστικο.
Απο τα μολις 100 χλμ που εγιναν σε χωματοδρομο τα 80 εγιναν σε χωματοδρομο που θα μπορουσε προσεκτικα να κινηθει και ενα κανονικου υψους αυτοκινητο και τα 20 σε χωματοδρομο που θα ηταν μαλλον αδυνατο να κινηθει αυτοκινητο χωρις καποιο υψος και χωρις τετρακινηση. Με την τετρακινηση στο AUTO δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα και πολυ καλιτερα απο οτι περιμενα.
Εκει που με εντυπωσιασε πραγματικα ηταν η κινηση στην αμμο. Με κλειδωμενη την τετρακινηση σε οτι αμμο και να το εβαλα κινηθηκε θα ελεγα αριστα. Ενω με την τετρακινηση στο αυτοματο φοβαμε οτι δεν θα μπορουσε να τα βγαλει περα στην αμμο.
Βεβαια στην αμμο θελουν προσοχη δυο πραγματα.
Μολις σβησεις το αυτοκινητο ξεκλειδωνει και μπαινει στο AUTO. Εκει θελει προσοχη μολις το ξαναβαλεις μπροστα να κλειδωθει η τετρακινηση.
Και δευτερο ο συμπλεκτης που πιανει ψηλα και αν τον αφησεις γργορα παει να σπιναρει αν τον αφησεις αργα παει να σβησει.Σε γενικες γραμμες μεχρι στιγμης το αυτοκινητο δεν μου παρουσιασε καποιο προβλημα και αποδειχθκε πολυ καλιτερο των προσδοκιων μου.
-
θα ηθελα να ρωτησω μεσα στην αθηνα δηλαδη κινηση σε πολη ποσο ανεβαινει η καταναλλωση?
η εγγυηση που δινει η φιατι ειναι 2+3 τελικα ή 5 απο την αρχη?
πληρωσες? -
Η Fiat στο Sedici ΔΕΝ δινει 5 χρονια. Μονο 3.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
θα ηθελα να ρωτησω μεσα στην αθηνα δηλαδη κινηση σε πολη ποσο ανεβαινει η καταναλλωση?
η εγγυηση που δινει η φιατι ειναι 2+3 τελικα ή 5 απο την αρχη?
πληρωσες?Για τη Αθηνα δεν ξερω γιατι δεν μενω Αθηνα. Η καταναλωση που εδωσα αφορα κινηση αρκετη σε μεγαλη επαρχιακη πολη αλλα με τιποτα κινηση Αθηνας.
Εγγυηση δινει 3 χρονια , ειναι συμφωνια με τη Suzuki μου ειπαν , για λογους ιδιας αντιμετωπισης απο τις δυο εταιρειες. -
μηπως ειναι ανανεωσιμη μετα τα 3?
ποσο ειπαμε καιει εκτος?
σε σχεση με κατασκευαστη εχει μεγαλη διαφορα?
γενικα εχω ακουσει οτι καιει.... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
μηπως ειναι ανανεωσιμη μετα τα 3?ποσο ειπαμε καιει εκτος?
σε σχεση με κατασκευαστη εχει μεγαλη διαφορα?
γενικα εχω ακουσει οτι καιει....Οταν το πηρα δεν ηταν, γιατι ρωτησα επειδη στην σελιδα της η FIAT εγραφε για πενταετη εγγυηση και μου ειπαν αυτο που εγραψα παραπανω.
Η καταναλωση εχονταν πια περιπου 7000 χλμ ειναι για εθνικη οδο (αυτοκινητοδρομο) και για ταχυτητες 120-140 λιγο κατω απο 8 λιτρα/100χλμ . Το προηγουμενο Σαββατοκυριακο πηγα και γυρισα Αθηνα και για κινηση σε αυτοκινητοδρομο , πεταλο Μαλαιακου και πολυ λιγα χλμ μεσα στην Αθηνα σε συνολο 710 χλμ η καταναλωση ηταν 56 λιτρα δηλαδη σχεδον 7,9 λιτρα/100.
Δεν θυμαμαι τωρα ποσο λεει ο κατασκευαστης -
ποια εκδοση απο τις δυο εχεις γιατι ολοι μου λενε οτι δεν αξιζει η ακριβη (ουσιαστικα μονο το esp θα με ενδιεφερε)
τριξιματα?
η αναρτηση ποσο κοπαναει - σκληρη ειναι?
εχω ακουσει οτι και sx4 kai terios γενικα ειναι αρκετα σφιχτα σε λακουβες κλπ....το αμαξι το θελω για τη μανα μου που εχει προβλημα στη μεση της σοβαρο
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ποια εκδοση απο τις δυο εχεις γιατι ολοι μου λενε οτι δεν αξιζει η ακριβη (ουσιαστικα μονο το esp θα με ενδιεφερε)τριξιματα?
η αναρτηση ποσο κοπαναει - σκληρη ειναι?
εχω ακουσει οτι και sx4 kai terios γενικα ειναι αρκετα σφιχτα σε λακουβες κλπ....το αμαξι το θελω για τη μανα μου που εχει προβλημα στη μεση της σοβαρο
Την ακριβη εχω και εγω για το ESP και τον κλιματισμο πηρα αυτη την εκδοση. Αν εξαιρεσεις το ESP δεν νομιζω οτι η απλη εκδοση δεν ειναι καλη. Διαφορες στη εμφανιση εχει και σε λεπτομερειες που σου κανουν τη ζωη λιγο πιο ευκολη (χειριστηρια στο τιμονι , κλιματισμος) αλλα κατα τ αλλα πρεπει να ειναι ενα εξισου καλο αυτοκινητο και ειδικα αν δεν σου περισευουν - λειπουν τα παραπανω 2 χιλιαρικα που κανει η full εκδοση.
Η αναρτηση ειναι σκληρη και στις χαμηλες ταχυτητες καταλαβαινεις να κοπαναει ειδικα σε λακουβες στη ασφαλτο.
Εμενα δεν μ εχει ενοχλησει - δεν το καταλαβαινω στο καθισμα . Ισως και να μην το εχω προσεξει. Παντως σε μεγαλα ταξιδια ειναι πιο ξεκουραστο απο το ΖΧ που ειχα. Προσωπικη μου αποψη βεβαια ειναι .
Καλο παντως θα ηταν να πας να το κανεις μια δοκιμη και αφου εχεις βρει δρομους προβληματικους για να δεις κατα ποσο θα βολεψει την μητερα σου.
. -
Λαθος πατημα στο πληκτρολογιο
-
Λαθος πατημα στο πληκτρολογιο
-
Τhanks
-
μιας και απο την καινουργια εβδομαδα θα υπαρχει στην οικογενεια ενα καινουργιο sedici ηθελα να ρωτησω μερικα πραματακια..
επειδη ερχεται χειμωνας θελω να βαλω χιονολαστιχα αλλα σε αλλες ζαντες..
μπορω να βαλω 15αρες?
αν ναι σε τι διασταση ελαστικων?
τι ζαντες μπορω να βαλω?
τι καρε και οφσετ εχει?
οι ζαντες που θα εχουν τα χιονολαστιχα ας ειναι και σιδερενιες..απο τους μεχρι τωρα κατοχους κατι που χρειαζεται προσοχη?
-
Καταρχήν με γειά καλορίζικο και καλοτάξιδο. Ξάδελφε για το sx4 η suzuki δίνει συνιστώμενα ελαστικά χιονιού 195/65R15 ή 205/60R16 οπότε εδώ είσαι και εσύ. Προσοχή πάντα στην οδήγηση, όχι επειδή έχουμε χιονολάστιχα μπαίνουμε με τις πάντες. Καλά χιλιόμετρα
Υ.Γ. Αυτό το ΣΚ όποιοι γουστάρουν θα μπορέσουν να τεστάρουν τα χιονολάστιχα
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Καταρχήν με γειά καλορίζικο και καλοτάξιδο. Ξάδελφε για το sx4 η suzuki δίνει συνιστώμενα ελαστικά χιονιού 195/65R15 ή 205/60R16 οπότε εδώ είσαι και εσύ. Προσοχή πάντα στην οδήγηση, όχι επειδή έχουμε χιονολάστιχα μπαίνουμε με τις πάντες. Καλά χιλιόμετραΥ.Γ. Αυτό το ΣΚ όποιοι γουστάρουν θα μπορέσουν να τεστάρουν τα χιονολάστιχα
Σε ευχαριστω πολυ ξαδερφε!!
οποτε βρηκαμε τη σωστη διασταση ελαστικων..
το ερωτημα ειναι τωρα ποια 15αρα ζαντα φοραμε??
απο ποιο αλλο μοντελο ταιριαζει για να ψαχτω?
τι καρε εχουμε? 5μπουλονες ειναι?
FIAT SEDICI 1.6 , 2000 Km , 5500 km, 10.000 Km