-
5 μπούλωνες είναι. Και εγω στο ψάξιμο είμαι όποιος μάθει πρώτος λέει στο ξάδελφο
-
Άσχετο, διάβαζα σήμερα στο ντράιβ ότι άλλη συντήρηση θέλει το σέντιτσι και άλλη το ΣΧ4, γιατί???
-
μα το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι. Μάλλον παπάτζα θα είναι.
-
εχει δικιο ο travelman...
η φιατ λεει αλλαγη λαδιων καθε 15000 ενω h suzuki καθε 7500
ειναι η τελευταια ταση ολων των αντιπροσωπειων να μεγαλωνουν τα διαστηματα σερβις...εγω οταν ειχα παρει το leon20vt η αλλαγη λαδιων ηταν καθε 7500
το φιλαρακι μου που πηρε το fr με τον ιδιο κινητηρα χωρις καμια αλλαγη του ειπαν λαδια καθε 15000 -
Εμένα πάντως μου κόλλησε ο Kouk τρέλα και θα τα αλλάζω κάθε 1000 χλμ
-
Ο χρήστης gatos20vt έγραψε:
η φιατ λεει αλλαγη λαδιων καθε 15000 ενω h suzuki καθε 7500
ειναι η τελευταια ταση ολων των αντιπροσωπειων να μεγαλωνουν τα διαστηματα σερβις...εγω οταν ειχα παρει το leon20vt η αλλαγη λαδιων ηταν καθε 7500
το φιλαρακι μου που πηρε το fr με τον ιδιο κινητηρα χωρις καμια αλλαγη του ειπαν λαδια καθε 15000Βαζουν ακριβως τα ιδια λαδια;
-
Γιατί να βάζουν διαφορετικά? Ο κινητήρας είναι ο Μ16Α , αυτός που φοράει και το vitara 3d το 1.6
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Γιατί να βάζουν διαφορετικά? Ο κινητήρας είναι ο Μ16Α , αυτός που φοράει και το vitara 3d το 1.6Χρησιμοποιει η φιατ τα ιδια λαδια με την σουζουκι;Η φιατ βαζει (εβαζε; ) σελενια.Η σουζουκι ;
-
Η suzuki βάζει τα hellix 10-40W ή τα motul 8100 x-cess 5-40W
-
Aυτό με τα λάδια έχει να κάνει με τον σφακιανάκη, που για να ισχύει η εγγύση σε υποχρεώνει να αλλάζεις κάθε 7,5Κ χιλιόμετρα, παρ όλο που στο manual αναφέρει για διαστήματα 15Κ χιλιομέτρων υπο κανονικές συνθήκες. Μόνο αν το αυτοκίνητο κινείται σε χαμηλές θερμοκρασίες/περιβάλλον με σκόνη/ κάνει συχνά μικρές διαδρομές/ρυμουλκεί τρέιλερ να αλλάζει στα 7,5Κ.
-
παιδια δεν ειναι απαραιτητο η φιατ να βαλει τα λαδια της σουζουκι ουτε και καποιος ειναι υποχρεωμενος να βαλει λαδια τις αντιπροσωπειας..
αρκει να βαλει λαδια με τις προδιαγραφες που οριζει ο κινητηρας...
η εγγυηση ισχυει κανονικα..
η σουζουκι μπορει να βαζει μοτουλ και η φιατ σελενια με τις ιδιες ομως προδιαγραφες...οσο για την πιο συχνη αλλαγη που υποχρεωνει η σουζουκι Ελλαδας το στηριζει στο τρομερο μας κλιμα και συνθηκες σκονης κτλ....
-
Καταρχήν με γειά καλορίζικο και καλοτάξιδο. Ξάδελφε για το sx4 η suzuki δίνει συνιστώμενα ελαστικά χιονιού 195/65R15 ή 205/60R16 οπότε εδώ είσαι και εσύ. Προσοχή πάντα στην οδήγηση, όχι επειδή έχουμε χιονολάστιχα μπαίνουμε με τις πάντες. Καλά χιλιόμετραΥ.Γ. Αυτό το ΣΚ όποιοι γουστάρουν θα μπορέσουν να τεστάρουν τα χιονολάστιχα
Περιεργως η FIAT στο manual λεει και για χιονολαστιχα και γενικα για ελαστικα μονο την διασταση 205 60 16
. -
5 μπούλωνες είναι. Και εγω στο ψάξιμο είμαι όποιος μάθει πρώτος λέει στο ξάδελφοΚαι εγω περιμενω για χιονολαστιχο . Εχω φαει στο ψαξιμο ολο το νετ και δεν εχω βγαλει ακρη.
. -
.... h suzuki καθε 7500
:Αυτο το λεει το manual η το ειπαν στη αντιπροσωπεια ? Γιατι και στo FIAT ενω το manual λεει αλλαγη λαδιων καθε 15000 χλμ και σερβις καθε 30000 και αν οι συνθηκες οδηγησης ειναι δυσκολες (περιγραφει τις συνθηκες) να μειωθουν στα μισα στη αντιπροσωπεια λενε αλλαγη λαδιων καθε 10000 , σερβις καθε 20000 ...... τροπους να τα παιρνουν πιο γρηγορα ψαχνουν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί να βάζουν διαφορετικά? Ο κινητήρας είναι ο Μ16Α , αυτός που φοράει και το vitara 3d το 1.6
Χρησιμοποιει η φιατ τα ιδια λαδια με την σουζουκι;Η φιατ βαζει (εβαζε; ) σελενια.Η σουζουκι ;
Η Φιατ βαζει Selenia 10W 40.
. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Aυτό με τα λάδια έχει να κάνει με τον σφακιανάκη, που για να ισχύει η εγγύση σε υποχρεώνει να αλλάζεις κάθε 7,5Κ χιλιόμετρα, παρ όλο που στο manual αναφέρει για διαστήματα 15Κ χιλιομέτρων υπο κανονικές συνθήκες. Μόνο αν το αυτοκίνητο κινείται σε χαμηλές θερμοκρασίες/περιβάλλον με σκόνη/ κάνει συχνά μικρές διαδρομές/ρυμουλκεί τρέιλερ να αλλάζει στα 7,5Κ.Δεν ξερω αν ειναι θεμα κενρικης αντιπροσωπειας η των κατα τοπους αντιπροσωπων συνηθως αυτα τα σκεφτονται οι τοπικοι.
Πριν απο χρονια με ενα αυτοκινητο που ειχαμε στην υπηρεσια ενω το manual αλλαγη λαδιων καθε 20000 χλμ η ελληνικη αντιπροσωπεια ειχε στειλει χαρτι που ελεγε οτι λογω συνθηκων κινησης συνιστουσε αλλαγε αλλαγη καθε 12000-15000 χλμ (κατι που το ειχα επιβεβαιωση και τηλεφωνικα), ο τοπικος επεμενε για αλλαγη καθε 3500χλμ!!!!!!!
. -
μιας και απο την καινουργια εβδομαδα θα υπαρχει στην οικογενεια ενα καινουργιο sedici ηθελα να ρωτησω μερικα πραματακια..Και κατι που ξεχασα ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ και ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ.
-
λαθος
-
εγω στεκομαι σε αυτα που οριζει ο κατασκευαστης και οχι ο εκαστοτε στην Ελλαδα αντιπροσωπος που θελει να πλουτισει..
απο εκει και περα ο καθενας μπορει να κρινει αναλογα την περιπτωση αν χρειαζεται πιο νωρις αλλαγη του λιπαντικου μιας και τα χιλιομετρα δεν ειναι το μονο μετρο...
υπαρχουν και η ωρες λειτουργειας κ αλλα
αν το αμαξι κινηται αποκλειστικα στη πολη τοτε δεν κανει πολλα χιλ αλλα τα λαδια επιβαρυνονται πιο πολυ ενω αν κανεις ταξιδια... πολυ λιγοτεροευχαριστω πολυ Palio_Acropolis
-
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Περιεργως η FIAT στο manual λεει και για χιονολαστιχα και γενικα για ελαστικα μονο την διασταση 205 60 16
.εφοσον τα σουζουκια μπορουν να βαλουν 195-65-15 μπορουμε και εμεις και ασε τη φιατ να λεει...
FIAT SEDICI 1.6 , 2000 Km , 5500 km, 10.000 Km