Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΠΟΛΥΤΕΛΗ SUV. Πόσο off road τελικά είναι?
    1. Home
    2. Εκτός Δρόμου
    3. ΠΟΛΥΤΕΛΗ SUV. Πόσο off road τελικά είναι?
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 1 / 4
    Εκτός Δρόμου
    35
    71
    771
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      fiatcoupe20v last edited by

Ο χρήστης lepes έγραψε:

Επειδή έχουμε ξανακάνει τέτοια συζήτηση στο παρελθόν θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις οδηγήσει Cayenne ή ML σε χώμα ή πίστα ή γενικώς off road και έχεις αυτή την άποψη?

Οχι αλλα η αποψη που εχω δημιουργήσει ειναι μεσα απο συζητήσεις και απο διαφορα τεστ για 4χ4.Δηλαδη εσυ εχεις αποψη μονο για αμαξια που εχεις οδηγησει?

δεν μπορουμε να ισοπεδωνουμε τα παντα..το Lc εχει μια ιστορια 53 ετων στο χωρο του 4Χ4 ειναι παγκοσμιως γνωστο οτι ειναι,
      εαν οχι το καλυτερο μεσα στα 3 καλυτερα οχηματα εκτος δρομου
      εαν θες να το συγκρινεις με κατι γερμανικο βαλτο διπλα στη G..

http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=29&article=232

και sorry για το off topic

Επειδή δεν είναι σωστό να κανιβαλίζουμε άλλα θέματα ανοίγω αυτό εδώ.

Νομίζω πως υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση για τις δυνατότητες των πολυτελών SUV και υπάρχει μεγάλη σύγχυση κατά την γνώμη μου πάντα μεταξύ δυνατοτήτων ενός αυτοκινήτου και θέλησης ενός οδηγού να ταλαιπωρήσει ένα αμάξι που κάνει αρκετά χρήματα.

Θεωρώ λάθος να θεωρούμε εξ ορισμού ότι ένα ML ή ένα Cayenne με αερανάρτηση και μπλοκέ διαφορικά και 17αρες ζάντες δεν πάει εξίσου καλά με ένα LC. Για πιο λόγο επειδή το LC έχει ιστορία 50 ετών? Με την ιστορία θα περάσει από ένα ποτάμι ή με την ιστορία του θα αποσβένει τους χωματόδρομους ή θα περάσει ένα ψηλό εμπόδιο?

Για να μη παρεξηγηθώ δεν εννοώ σε καμμία περίπτωση ότι το LC δεν είναι πολύ καλό αμάξι για off road. Δεν μπορώ όμως να βλέπω σχόλια ότι αν συγκριθεί με αμάξια που και αυτά έχουν ίδιες δυνατότητες να λέμε ότι θα πέσει ο ουρανός να μας κάψει. Επειδή έτσι άκουσα ή έτσι διάβασα πριν 10 χρόνια στους 4T.

Επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα να πιστέψω κάποιον κάτοχο Cayenne και LC που λέει ότι έχουν παρόμοιες δυνατότητες. Τώρα αν είχα ακούσει κάποιον που με cayenne ή με ML με 20αρες ή 22αρες ζάντες δε μπορούσε να ανέβει πεζοδρόμιο δε νομίζω πως πρέπει να βγάζουμε γενικότερα συμπεράσματα. Βάλε και εσύ στο LC 22αρες ζάντες και ανέβα πεζοδρόμιο και πάρε τις ζάντες στο χέρι.

Οσο αφορά το συγκριτικό νομίζω πως έχεις μείνει λίγο πίσω. Οταν μιλάω για LC, ML κτλ μιλάω για φετινά μοντέλα και όχι πριν δεκαετία. Το παραπάνω τεστ ισχύει και δεν διαφωνώ όμως πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου μετά από 10 χρόνια σχεδόν.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • F

Ο χρήστης lepes έγραψε:

Επειδή έχουμε ξανακάνει τέτοια συζήτηση στο παρελθόν θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις οδηγήσει Cayenne ή ML σε χώμα ή πίστα ή γενικώς off road και έχεις αυτή την άποψη?

Οχι αλλα η αποψη που εχω δημιουργήσει ειναι μεσα απο συζητήσεις και απο διαφορα τεστ για 4χ4.Δηλαδη εσυ εχεις αποψη μονο για αμαξια που εχεις οδηγησει?

δεν μπορουμε να ισοπεδωνουμε τα παντα..το Lc εχει μια ιστορια 53 ετων στο χωρο του 4Χ4 ειναι παγκοσμιως γνωστο οτι ειναι,

Νομίζω πως υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση για τις δυνατότητες των πολυτελών SUV και υπάρχει μεγάλη σύγχυση κατά την γνώμη μου πάντα μεταξύ δυνατοτήτων ενός αυτοκινήτου και θέλησης ενός οδηγού να ταλαιπωρήσει ένα αμάξι που κάνει αρκετά χρήματα.

Θεωρώ λάθος να θεωρούμε εξ ορισμού ότι ένα ML ή ένα Cayenne με αερανάρτηση και μπλοκέ διαφορικά και 17αρες ζάντες δεν πάει εξίσου καλά με ένα LC. Για πιο λόγο επειδή το LC έχει ιστορία 50 ετών? Με την ιστορία θα περάσει από ένα ποτάμι ή με την ιστορία του θα αποσβένει τους χωματόδρομους ή θα περάσει ένα ψηλό εμπόδιο?

Για να μη παρεξηγηθώ δεν εννοώ σε καμμία περίπτωση ότι το LC δεν είναι πολύ καλό αμάξι για off road. Δεν μπορώ όμως να βλέπω σχόλια ότι αν συγκριθεί με αμάξια που και αυτά έχουν ίδιες δυνατότητες να λέμε ότι θα πέσει ο ουρανός να μας κάψει. Επειδή έτσι άκουσα ή έτσι διάβασα πριν 10 χρόνια στους 4T.

Επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα να πιστέψω κάποιον κάτοχο Cayenne και LC που λέει ότι έχουν παρόμοιες δυνατότητες. Τώρα αν είχα ακούσει κάποιον που με cayenne ή με ML με 20αρες ή 22αρες ζάντες δε μπορούσε να ανέβει πεζοδρόμιο δε νομίζω πως πρέπει να βγάζουμε γενικότερα συμπεράσματα. Βάλε και εσύ στο LC 22αρες ζάντες και ανέβα πεζοδρόμιο και πάρε τις ζάντες στο χέρι.

Οσο αφορά το συγκριτικό νομίζω πως έχεις μείνει λίγο πίσω. Οταν μιλάω για LC, ML κτλ μιλάω για φετινά μοντέλα και όχι πριν δεκαετία. Το παραπάνω τεστ ισχύει και δεν διαφωνώ όμως πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου μετά από 10 χρόνια σχεδόν.

• F

Ο χρήστης lepes έγραψε:

• B
            braker last edited by

το πολυτελή από ποιο νούμερο και πάνω παίζει ;;;

• F

Νομίζω πως πάνω κάτω όλοι καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται. Ας πούμε από 50.000 και πάνω

Επίσης δεν θέλω να υπονοήσω πως όλα τα πολυτελή SUV είναι ικανά για off road αλλά ορισμένα μόνο με έξτρα ή στάνταρ αναλόγως, αξεσουάρ για off road οδήγηση. Δεν υποστηρίζω δηλαδή ότι η ML χωρίς τα μπλοκέ και την αερανάρτηση έχει ίδιες δυνατότητες με το LC, για να μην παρεξηγηθούμε. Αλλά αντίστοιχα θα έπρεπε να βγάλουμε και από το LC τα μπλοκέ.

• L
                lepes last edited by

ωραιο θεμα

εγω το κειμενο το εβαλα γιατι αφορα μια συγκριση του δικου μου Lc90 με τα τοτε πιο ακριβα πολυτελη Suv.

Οσο αφορα τα νεα μοντελα σιγουρα αυτα τα πανακριβα 'εγαλεια' με τα διαφορα extra (αναρτησεις,climb control κτλπ) κανουν αρκετα πραγματα off-road.Ειναι ομως κατασκευασμενα για τετοια χρηση?? εχουν αντοχες?? πχ ενα παρεις το ML και το εχεις 3 μηνες σε σκλητοτραχιλες καταστασεις θα αντεξει??Τα Lc,Pajero,Mercedes G,Land Rover,Grand Cherokee
                (τα 2 τελευταια τα εβαλα για να γελασουμε) ειναι γνωστο οτι αντεχουν,γιατι τα εχουν παρει σε διαφορες αποστολες ανα το κοσμο απο τους πολους μεχρι τις ερημους .

Η αποψη μου ειναι οτι τα Χ5,Volvo,Audi,ML,Cayenne,Alfa,... φτιαχτικαν μονο και μονο γιατι πλεον το suv ειναι μοδα και επρεπε να παρουν μεριδιο αγορας.Δεν εχουν φτιαχτει για να παρουν τα βουνα,αυτο βεβαια επιβαρυνει και τις εταιριες που βγαζαν καθαροιμα 4χ4 γιατι πρεπει τα δικα τους να τα κανουν πιο πολης...

Εδω θα πρεπει να αναφερω οτι το 99% των αυτοκινητων αυτων δεν θα
                πατησει ποτε χωμα!!

εμενα μου εχει περασει απο το μυαλο να παρω ενα Χ5 και να το κανω τουμπανο... αλλα ποιος δινει ενα LC90 ή αλλιως τον αυτοκρατορα για να παρει ενα γρηγορο suv???

• F

Ο χρήστης lepes έγραψε:

Οσο αφορα τα νεα μοντελα σιγουρα αυτα τα πανακριβα 'εγαλεια' με τα διαφορα extra (αναρτησεις,climb control κτλπ) κανουν αρκετα πραγματα off-road.Ειναι ομως κατασκευασμενα για τετοια χρηση?? εχουν αντοχες?? πχ ενα παρεις το ML και το εχεις 3 μηνες σε σκλητοτραχιλες καταστασεις θα αντεξει??Τα Lc,Pajero,Mercedes G,Land Rover,Grand Cherokee
                  (τα 2 τελευταια τα εβαλα για να γελασουμε) ειναι γνωστο οτι αντεχουν,γιατι τα εχουν παρει σε διαφορες αποστολες ανα το κοσμο απο τους πολους μεχρι τις ερημους .

Χαίρομαι που το θέμα πλέον τίθεται σε άλλη διάσταση αυτή της αντοχής σε μακροχρόνιες κακοτράχηλες καταστάσεις και όχι σε θέμα δυνατοτήτων. Η δική μου ένσταση ήταν ότι δεν πρέπει να μας ξενίζει και να αντιδρούμε στο να θεωρούμε ότι ένα πολυτελές SUV μπορεί να συναγωνιστεί σε μιά δύσκολη off road κατάσταση ένα πιο καθαρό θεωρητικά off road αυτοκίνητο.

Οσον αφορά το θέμα της αντοχής σε δύσκολες off road καταστάσεις πραγματικά δε μπορώ να γνωρίζω με βεβαιότητα για το αληθές ή το λάθος. Σίγουρα οι εταιρείες γνωρίζουν πως κάποιος που θα αγοράσει ένα τέτοιο αμάξι δε θα του βγάζει το λάδι κάθε μέρα στα βουνά και στα λαγκάδια αλλά περιστασιακά. Θα ήμουν βέβαια ανοικτός στο να ακούσω μαρτυρία κατόχου που να λέει εγώ του βγάζω το λάδι κάθε εβδομάδα και δεν έχω ακούσει τίποτα ούτε να τρίζει ούτε να χαλάει.

Γενικά πρέπει να μην έχετε ταμπού και παρωπίδες ότι επειδή ένα αμάξι είναι πολυτελές πρέπει αναγκαστικά να φοβάται να λερωθεί. Προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο που μπορεί να εμποδίσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο από το να τα καταφέρει είναι τα λάστιχα (ο τύπος των ελαστικών) που όμως αυτό μπορεί να συμβεί και στο LC ή το Pajero και το μέγεθος του αυτοκινήτου.

Εδώ θα βρεις ένα link σχετικά με ML vs Hummer H3 http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10994
                  και εδώ κάποιες φωτογραφίες

• T
                    tazio last edited by

Συγνώμη και χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, αυτές οι φωτογραφίες υποτίθεται ότι είναι από σκληρή εκτός δρόμου δοκιμασία;
                    Αν και δεν είμαι ο πιο καλός γνώστης στις εκτός δρόμου διαδρομές, έχω βρεθεί (έστω ελάχιστες φορές) κι έχω δει αυτοκίνητα πολύ μικρότερων, τυπικά, δυνατοτήτων σε διαδρομές που η διαδρομή των φωτογραφιών να θεωρείται απλό ανέβασμα πεζοδρομίου.

• P
                      pajerinho last edited by

Κάποια από τα σύγχρονα πολυτελή SUV είναι καλά και αρκετά ικανά off road.
                      Δεν είναι όμως Land Cruiser, Pajero ή Patrol. Ο προσανατολισμός τους και ο λόγος ύπαρξης τους είναι εντελώς διαφορετικός.
                      Αυτό (πιθανόν) οδηγεί σε μεγάλες διαφορές σε θέμα ανθεκτικότητας σε δύσκολες συνθήκες. Λέω πιθανόν γιατί ούτε και εγώ έχω δει ML να πηγαίνει συνέχεια off road για να δω τι θα κάνει. Οδηγεί επίσης σε κάτι πολύ πιο απτό, που είναι οι μεγάλες διαφορές στις αναρτήσεις. Πολύ διαφορετικές διαδρομές αναρτήσεων, αλλά και γενικότερα διαφορετική φιλοσοφία και στήσιμο.
                      Και μη μου πείτε μα κάποια SUV σηκώνονται κιόλας και γίνονται πολύ ψηλά.
                      Σηκώνονται ναι, αλλά τότε δε σου μένουν παρά μόνο λίγα cm διαδρομής στην ανάρτηση, τι στιγμή που το Land Cruiser μπορεί να κρεμάει και να κρεμάει και να ξανκρεμάει τον τροχό του (ειδικά πίσω που έχει άκαμπτο).
                      Μεγάλες διαφορές υπάρχουν και σε δυνατότητες βελτίωσης βέβαια, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι το θέμα μας.
                      Διαφορές υπάρχουν επίσης και στις γωνίες προσέγγισης, ράμπας, διαφυγής, αν και όσα SUV σηκώνονται την σώζουν εδώ την κατάσταση.
                      Κοινώς, πολύ καλά τα σύγχρονα πολυτελή SUV με πολύ καλές δυνατότητες off road, που σχεδόν κανένας ιδιοκτήτης τους δε θα τις χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά Land Cruiser, Pajero ή Patrol δεν είναι. Άντε να βάλω και τα Land Rover και Jeep στα καθαρόαιμα να μη φωνάζουν μερικοί

• B
                        braker last edited by

Ο χρήστης pajerinho έγραψε:
                        Άντε να βάλω και τα Land Rover και Jeep στα καθαρόαιμα να μη φωνάζουν μερικοί

έτσι..ετσι...

εκτός το Jeep SRT8 γιατί με τα το 40άρι προφίλ που έχει από το εργοστάσιο δεν το κόβω ούτε για καβάλημα πεζοδρομίου.

• F

Νομίζω πως τα πράγματα είναι απλούστερα από ότι φαίνονται. Δε θα πάρω αμάξι 80.000 ή 120.000 για να το βάλω σε αγώνα trial. Οι φωτογραφίες δεν είναι από εμένα αλλά από το φωτογράφο των 4Τ οπότε μάλλον κάποια σχετική δυσκολία θα διέκρινε. Το θέμα είναι ότι σε μία ερασιτεχνική τζιποεκδρομή με LC ή Pajero θα ακολουθήσουν ή όχι. E λοιπόν εγώ σας λέω πως θα ακολουθήσουν άνετα και δε μιλάω φυσικά για χωματόδρομους και νεροφαγώματα.

Οταν θα βγουν στο δρόμο, τα LC και Pajero θα ακολουθήσουν άραγε, δε νομίζω.

• B
                            braker last edited by

Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
                            Οταν θα βγουν στο δρόμο, τα LC και Pajero θα ακολουθήσουν άραγε, δε νομίζω.

ακόμα και τα Terios τα ακολουθούν.... οι κάμερες και οι cops παραμονευουν...

• F

Εχεις δίκιο γιαυτό έχω παρατηρήσει ότι έχουν σταματήσει να πουλάνε πλέον τα πορσικά, Μ3, CLS και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

• ?
                                A Former User last edited by

Νομίζω ότι η τελευταία από τις φωτογραφίες δείχνει κάτι που έχει σημασία εκτός δρόμου (στο πραγματικό εκτός δρόμου).
                                Η ML έχει τη μία πίσω ρόδα στον αέρα. Όμως αν και είναι στον αέρα είναι στην ίδια απόσταση από τον προφυλακτήρα με την άλλη που ακουμπάει κάτω. Δηλαδή η διαδρομή της ανάρτησης είναι ελάχιστη, η άρθρωση μηδαμινή και σε άλλες δοκιμασίες (πιθανόν ανηφορικές σε πιο περίεργο έδαφος) αυτό θα της κόστιζε το αν θα περάσει ή αν θα μείνει (οπότε θα θέλει τράβηγμα από το LC). Επίσης της κοστίζει σε επιπλέον μοίρες κλίσης που μπορεί επίσης να δημιουργήσει πρόβλημα...
                                Και αυτός ο περιορισμός είναι κατασκευαστικός και δύσκολο να ξεπεραστεί με after market λύσεις. Η απασφάλιση των αντιστρεπτικών σίγουρα βοηθάει όπου αυτό είναι δυνατό (νομίζω προσφέρεται και εργοστασιακά σε κάποια πολυτελή SUV)
                                Δεν είναι όμως κατηγορητέο κάτι τέτοιο, πλεονεκτεί αλλού και άρα πέτυχε το στόχο του. Αρκεί να ξέρει κανείς τους περιορισμούς του αυτοκινήτου που παίρνει και ότι όποια λάστιχα και να έχει και όσο ψηλά κι αν το σηκώνει η αερανάρτηση που φοράει τελικά δεν μπορεί να ακολουθήσει στα δύσκολα ένα γνήσιο εκτός δρόμου αυτοκίνητο....

• S
                                  sorento last edited by

σαν φωτογραφος να σας ενημερώσω ότι η φωτογραφία είναι και λίγο παραπλανητική,μιας και ο τρόπος και ο φακός που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι μαλλον για διογκώσουν το σήκωμα του τροχού.Κακά τα ψέματα δεν θα δώσει καποιος 50-80 χιλιάδες ευρώ για να πάρει τα βουνά.Συνήθως αυτοί που τα έχουν δεν ξέρουν που είναι τα βουνα.Θεωρώ ότι οι περισότεροι (in) προορισμοί έχουν άσφαλτο.(μυκονος,Αραχωβα) οπότε δεν χρεισιμοποιόυνται και αυτά τα οχήματα.Τωρα για τους πιο ψαγμένους υπάρχουν πολλές λύσεις κατω από τα 50000 μομίζω και αρκετά ικανοποιητηκά στο δρόμο.Όχι επειδή το έχω εγώ αλλά ένα σορεντο σε καλύπτει με πολύ λιγότερα χρήματα και εκτός και εντός δρόμου.Νομίζω ότι ψάχνονατας κανεις βρήσκει αυτό που πραγματικά θέλει να ανέβει,βουνό,πεζοδρόμιο,κυρος,υψος......

• H
                                    highfidelity last edited by

Ο χρήστης sorento έγραψε:
                                    σαν φωτογραφος να σας ενημερώσω ότι η φωτογραφία είναι και λίγο παραπλανητική,μιας και ο τρόπος και ο φακός που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι μαλλον για διογκώσουν το σήκωμα του τροχού.Κακά τα ψέματα δεν θα δώσει καποιος 50-80 χιλιάδες ευρώ για να πάρει τα βουνά.Συνήθως αυτοί που τα έχουν δεν ξέρουν που είναι τα βουνα.Θεωρώ ότι οι περισότεροι (in) προορισμοί έχουν άσφαλτο.(μυκονος,Αραχωβα) οπότε δεν χρεισιμοποιόυνται και αυτά τα οχήματα.Τωρα για τους πιο ψαγμένους υπάρχουν πολλές λύσεις κατω από τα 50000 μομίζω και αρκετά ικανοποιητηκά στο δρόμο.Όχι επειδή το έχω εγώ αλλά ένα σορεντο σε καλύπτει με πολύ λιγότερα χρήματα και εκτός και εντός δρόμου.Νομίζω ότι ψάχνονατας κανεις βρήσκει αυτό που πραγματικά θέλει να ανέβει,βουνό,πεζοδρόμιο,κυρος,υψος......

Συγνώμη κιόλας, και χωρίς να έχω εγώ Sorento, με την λογική αυτή και το Lada Niva, σε καλύπτει (αυτό το έχω και ξέρω )!
                                    Δεν το λέω για να προσβάλλω το αυτοκίνητο, αλλά δεν βλέπω που ακριβώς μοιάζει το συγκεκριμένο με ML, Cayenne, Tuareg, Q7 κλπ κλπ
                                    Ακόμη και στην τετρακίνηση, το Sorento είναι χειρότερο κι από Terios, αφού (αν θυμάμαι καλά...) δεν έχει 3 διαφορικά. Και σε μια κοινή διαδρομή, Sorento με Tuareg πχ, η μόνη ομοιότητα όσον αφορά την ποιότητα στο ταξίδι (άνεση, ταχύτητα, κλπ κλπ) θα ήταν μάλλον μόνον η κατανάλωση και μάλλον και σ' αυτή την περίπτωση το Sorento θα έκαιγε περισσότερο.
                                    Για να μην σε νευριάσω ή με παρεξηγήσεις, το Sorento είναι ένα τιμιότατο αυτοκίνητο, που προσφέρει πολλά με λίγα χρήματα, αλλά οποιαδήποτε σύγκριση με τα άλλα SUV, είναι άτοπη.
                                    Και είναι λογικό, αν σκεφτείς την εφαρμοσμένη τεχνολογία των πολυτελών γερμανικών SUV, και των κορεάτικων. Οι τελευταίοι, είναι στα πρώτα τους βήματα και ακόμη δεν γίνεται να πουλήσουν κάτι ακριβά, ώστε να το φορτώσουν με τεχνολογία. Προσφέρουν όμως σε καλή τιμή, κάτι συμβατικό, που θα ικανοποιήσει όσους θέλουν SUV με μπόλικο όγκο, που θα μπορεί να βγει και λίγο έξω από την άσφαλτο...
                                    Ούτως ή άλλως όπως και τα 60Κ++

• ?
                                      A Former User last edited by

Κι όμως το Sorento εκτός δρόμου έχει αποδειχτεί πολύ ενδιαφέρον εργαλείο... και νομίζω πολλοί περισσότεροι ιδιοκτήτες του θα το πάνε στα δύσκολα από ότι όσοι με Τouareg.... Στην άσφαλτο βέβαια καμία σχέση....

• H
                                        highfidelity last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
                                        Κι όμως το Sorento εκτός δρόμου έχει αποδειχτεί πολύ ενδιαφέρον εργαλείο... και νομίζω πολλοί περισσότεροι ιδιοκτήτες του θα το πάνε στα δύσκολα από ότι όσοι με Τouareg.... Στην άσφαλτο βέβαια καμία σχέση....

To Sorento 2η γενιάς, έχει μια τυπική για SUV τετρακίνηση, που θα το πάει εκεί που θα πάνε και τα υπόλοιπα πάνω κάτω. Από τη στιγμή που απουσιάζουν μπλοκέ κλπ, δεν θα είναι για κάτι παραπάνω.
                                        Αντίστοιχα βέβαια και η ML με το off road pack, μπορεί να φτάσει εκεί που οι ιδιοκτήτες της δεν θα την φτάσουν ποτέ, γιατί δεν σπας κάθε μέρα 70Κ

• L
                                          lefos last edited by

Καλησπερα. Εχει ακουσει κανεις τιποτα για νεο Land Cruiser 120? Εχω δει spy pics απο το νεο 100αρι (το 'μεγαλο') αλλα τιποτα για το 'μικρο'. Ξερω οτι κυκλοφορει απο το 2003 και εχει ανανεωθει ελαχιστα απο τοτε, με κυρια προσθηκη το 5αρι αυτοματο.

• A
                                            amstrad last edited by

Γεια σας παιδια, μπηκα και εγω να πω τα δικα μου.
                                            Ωραια λοιπον τα ακριβα suv αλλα για μοστρα και ασφαλεια σε συγκρουσεις. Απο τη στιγμη που εχουν αυτοφερομενο αμαξωμα, ανεξαρτητες αναρτησεις και αυτα τα χαζοβιολικα σκαλοπατακια αλουμινιου στα πλαγια δεν προκειται να ακολουθησουν μια δυσκολη διαδρομη! Δεν θελω να γινομαι απολυτως αλλα κατα 90% θα δημιουργησουν προβλημα στους υπολοιπους μιας ομαδας αν εκεινοι εχουν καθαροαιμα αυτοκινητα.
                                            Οσα μπλοκε και να εχει μια ML,Χ5 κλπ. αν οι ροδες τις ειναι στον αερα λογω της μη υπαρξης ακαμπτων αξονων (που εχουν μια αξιολογη διαδρομη) δεν προκειται να σε βγαλει ασπροπροσωπο. Με τις κλισεις που παιρνει το αυτοκινητο στα τοσα νεροφαγωματα και κατηφοριες με το αυτοφερομενο ειναι ζητημα μηνων να αρχιζουν οι στρεβλωσεις και τα τριξιματα. Το σασι τυπου σκαλας δεν χρησιμοποιειται χωρις λογο απο τις σοβαρες εκτος δρομου προτασεις.
                                            Οσο για τις ζαντουλες ολα αυτα με τις 19'-22'αρες ταχα μου για να τρεχουν στην ασφαλτο, οταν πανε στις πετρουλες και τα χωματα και αρχιζουν να κοπανανε ασταματητα τοτε να τα δω. Το να τρεχεις στην ασφαλτο πανω απο 160-180χλμ/ωρα επειδη μονο και μονο μπορεις δεν ειναι μαγκια αλλα μια κινητη φονικη μηχανη. Οσοι νομιζουν οτι επειδη τα εχουν μπορουν να τρεχουν τον κακο τους τον καιρο για να μην πω χειροτερα...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ