-
Αν και ίσως ΔΕΝ έπρεπε να το πάρω από το ανταγωνιστικό περιοδικό, οι
κύριοι όμως έκαναν την έρευνά τους και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα
από τα ποιό ζημιάρικα αυτόκινητα:
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=61840... Ta ZHMIARIKA ...
Ανάλυση ανά κατηγορία βλαβών και ηλικίες οχημάτων θα βρείτε στο
άρθρο, εγώ μόνο την εικόνα από τα αποτελέσματα πήρα.Προσωπικά τα αποτελέσματα ήταν μάλλον αναμενόμενα, εκτός από τη Volvo.
Εγκάθετοι... επιτεθείτε...
-
άρθρο, εγώ μόνο την εικόνα από τα αποτελέσματα πήρα.Προσωπικά τα αποτελέσματα ήταν μάλλον αναμενόμενα, εκτός από τη Volvo.
-
-
Εντυπωσιακό το Skoda σε σχέση με το υπόλοιπο group.
-
Αυτό το 36 για τα Lancia τι σημαίνει; Πόσα κυκλοφορούν συνολικά εκεί έξω;
Λοιπόν, εγώ έχω ένα Υ, όποιος άλλος διαθέτει Lancia, να...σηκώσει το χέρι! Μάλλον έλλειμα ειλικρίνειας διακρίνω!
Τέσπα, κρίμα, δεν χτυπήσαμε την 1η θέση!
Του χρόνου, θα χτυπήσουμε το υψηλότερο σκαλί του βάθρου!
Η...Σουηδία θριάμβευσε (εγώ πάντα (;), το έλεγα, οι...Σουηδέζες είναι οι καλύτερες! ), 2 αυτοκινητοβιομηχανίες, και οι 2 στη δεκάδα, η κορέα κάνει τα καλύτερα αυτοκίνητα (και οι 3 στην δεκάδα!). Η Ford είναι εξίσου αξιόπιστη με την Honda και την Mazda (ειδικά κάτι Maverick και Fiesta, έχουν τις καλύτερες κριτικές εδώ μέσα ).
Φυσικά, χειρότερες είναι η AlfaRomeo και η Lancia, αλλά ψιλοάχρηστα κόβω και κάτι BMW και Audi.... Ενώ και τα ΜΙΝΙ, όλο σπάνε , γι' αυτό είναι τόσα πολλά παρκαρισμένα στο Κολωνάκι, έχουν μείνει και περιμένουν την οδική!
Τέλος, η Fiat είναι μια ανάσα από την Mercedes, μάλλον κάτι κάνουν λάθος οι ιταλοί τελευταία και δεν χαλάνε, έχασαν την φόρμα τους , ή έστειλαν όλους τους άχρηστους στην Alfa-Lancia. Kαι επειδή η σειρά είναι Fiat, Lancia, Alfa Romeo (τα πιο premium χαλάνε περισσότερο λοιπόν... ), φαντάσου τι θα γίνεται σε εκείνα τα Maserati και Ferrari, δεν θα βγαίνουν καν από το συνεργείο!Αυτα προς το παρόν, θα περιμένω και τους υπόλοιπους εγκάθετους να περάσουμε καλά!
-
Πάνω από 10.000 επισκέπτες μας έλαβαν μέρος ηλεκτρονικά με θέμα το βαθμό αξιοπιστίας που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα της τελευταίας πενταετίας που κυκλοφορούν στη χώρα μας.
Άρα αυτή δεν είναι έρευνα αλλά δημοσκόπηση, κάνω λάθος? Αν όντως είναι ψηφίζω VOLVO γιατί έτσι γουστάρω... -
Εχω δει πολλές έρευνες αξιοπιστίας, πρώτη φορά που δεν είναι πρώτος κάποιος γιαπωνέζος Τι διάολο....
Πάντως στις διάφορες ερευνες υπάρχουν μεγάλες διαφορές.... -
Ειναι αρκετα περιεργο πως εταιρειες με κοινα μηχανικα μερη εμφανίζονται με πολύ μεγαλη διαφορα μεταξυ τους,πχ το VAG με την φτηνη skoda να διαπρεπει...
Καλα για τους ιταλους δεν περιμεναμε κατι διαφορετικο,ειναι απλως αξιον αποριας πως εχουν καταφερει και εχουν δημιουργησει ενα τοσο φανατικο κοινο που αγοραζει εν γνωση του ενα αυτοκινητο με πολλες πιθανοτητες να παρουσιασει σωρεια προβλημάτων.Ειλικρινά συγχαρητηρια στο marketing τους για την αθορυβη αλλα αποτελεσματικη δουλεια τους. -
Βασικά μέχρι και την πεζώ οι μάρκες ήταν ακριβώς αυτές που περίμενα! (με εξαίρεση την όπελ). Με εξέπληξε το κακό πλασάρισμα της μάζντα και με εξέπληξαν το καλό πλασάρισμα της σμάρτ, σκόντα, πεζώ και των σουηδών...
Πάντως μάλλον στημένη είναι, αφού ακόμα μία φορά βγαίνουν πιο αξιόπιστα τα γιαπωνέζικα. Όλος ο κόσμος περιμένει μία πραγματικά έγκυρη έρευνα που να μας μάθει την έμφυτη αξιοπιστία των ιταλικών αυτοκινήτων...
-
Τα αποτελέσματα είναι λίγο σχιζοφρενικά, πάντως.
Να πω μια ιστορία;
Κάποτε θέλοντας να αγοράσω ένα παλιό ΜΒ έπιασα κουβέντα με έναν παππού γνώστη (ταρίφας) που είχε όλα τα μοντέλα των τελευταίων 45 χρόνων.
Λέγοντας για W123 μου είπε πως θα κάνω μεγάλο σφάλμα και πως αν ήταν να πάρω κάτι καλύτερα να έπαιρνα μια '/8'. Όταν ρώτησα το γιατί, μου απάντησε ότι σε σχέση με τα παλαιότερα, το 123 έχει Μακφέρσον μπροστά και μετά τα 750Κ χιλιόμετρα 'ανοίγει' η καρότσα του.
Έφυγα απογοητευμένος μέχρι που κάποια στιγμή πήρα ενα κομπιουτεράκι και συνειδητοποίησα ότι αν αγόραζα ένα τέτοιο με 250Κ χιλιόμετρα, μου έμεναν άλλα 500Κ χιλιόμετρα, δλδ θα έπρεπε να πηγαίνω κάθε μέρα μέχρι το Βόλο και να γυρίζω για 3.5 χρόνια!!!!
Που θέλω να καταλήξω; Η αξιοπιστία, όταν μετριέται με βάση την προσωπική γνώμη, πέρα από την υποκειμενικότητα είναι και λίγο ζήτημα προσδοκιών. -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Βασικά μέχρι και την πεζώ οι μάρκες ήταν ακριβώς αυτές που περίμενα! (με εξαίρεση την όπελ). Με εξέπληξε το κακό πλασάρισμα της μάζντα και με εξέπληξαν το καλό πλασάρισμα της σμάρτ, σκόντα, πεζώ και των σουηδών...Πάντως μάλλον στημένη είναι, αφού ακόμα μία φορά βγαίνουν πιο αξιόπιστα τα γιαπωνέζικα. Όλος ο κόσμος περιμένει μία πραγματικά έγκυρη έρευνα που να μας μάθει την έμφυτη αξιοπιστία των ιταλικών αυτοκινήτων...
Τα γιαπωνέζικα; Άλλη έρευνα διαβάζεις αγαπητέ! Τα σουηδικά και τα κορεάτικα είναι τα πιο αξιόπιστα και μετά τα ιαπωνικά! Ολα τα κορεάτικα είναι μέσα στην δεκάδα! Ολα τα σουηδικά (με την Volvo 1n) είναι κι αυτά μέσα στην δεκάδα! Η πιο αξιόπιστη ιαπωνική, είναι η...Daihatsu! Λογικό: πουλάει μόνον Terios που τα έφτιαξαν για ν' αντέχουν λίγο χώμα κι αυτά...δεν αφήνουν ποτέ την άσφαλτο!
Δυστυχώς η Honda , Mazda και Mitsubishi μένουν εκτός δεκάδας και δίνουν γερή μάχη με Ford και Peugeot (μα με την Peugeot; :lol:), ενώ η Nissan δίνει μάχες με την ΚΙΑ!
Αρα, μην πανηγυρίζεις, πούλα το Toyota ή δεν ξέρω ποιο έχεις και πάρε ένα Matiz να σε δει ο Θεός!2ο στην αξιοπιστία, τι να λέμε τώρα! Μόνον το Volvo είναι καλύτερο! -
flame edited [Krus]
-
edit [Krus]
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
edit [Krus]η εισαι επαγγελματιας η δεν εισαι...
-
Ρε μπας και έχει καμία συγγένεια με τον Μαστρο-Αρίστο???
-
Εγώ κολλάω ταβανόπλακες...Έρευνα του autotriti
-
ΝΕΑρε ο ΑΡΙΣΤΟΣ δεν εχει ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση με αφτονα τον edit [Krus].
ΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ? -
flame edited [Krus]
-
Ουπς σόρρυ Χαιφάι αλλά για μένα τα κορέατικα και τα ιαπωνικά είναι το ένα και το αυτό (μάλλον σε καμιά 20άρα χρόνια θα είναι μέσα και τα κινέζικα μιας και θα αντιγράφουν τους κορεάτες που αντιγράφουν τους γιαπωνέζους!) όντως. Ας βάλω και μία άλλη να χαζέυετε...
http://www.topgear.com/content/carsurve ... /08/2.html
οφ τοπικ μόουντ ον
α και στο άσχετο πέτυχα και αυτό για να γουστάρετε!
http://www.topgear.com/content/timetobu ... dband.html
-
Ο χρήστης ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ έγραψε:
ΝΕΑρε ο ΑΡΙΣΤΟΣ δεν εχει ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση με αφτονα τον ΑΡΧΙΓΚΑΣΜΑ.
ΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ?Πάσο αρχηγέ. Αρχίζεις και μ' αρέσεις...
To report με τα "ζημιάρικα" αυτοκίνητα