-
Ο χρήστης harriswrc έγραψε:
Απογοητεύτηκαμε από το ρυθμό των Ελλήνων (εκτός 2-3 εξαιρέσεων...)
Δεν μας άρεσε που δεν βρήκαμε ούτε ένα αξιόλογο τοπίο να φωτογραφήσουμε (σε αντίθεση με τα τοπία των βουνών γύρω από τη Λαμία), δεν μας άρεσε που δεν υπήρχαν δέντρα στις ειδικές να μπούμε από κάτω, δεν μας άρεσε που σε πολλές περιπτώσεις οι αλλοδαποί θεατές ήταν περισσότεροι από τους Έλληνες (ειδικά οι Βούλγαροι που ήταν η 2η δύναμη στις ειδικές!!!)
Και του χρόνου θα είμαστε εκεί, ελπίζοντας πως ο αγώνας θα επιστρέψει στις παλιές καλές εποχές του. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...
+1
-
-
-
-
Μετά από 4 μέρες κοντά στον αγώνα, μόνο καλά λόγια έχω να πω....
Και για τις επιλογές των ειδικών αλλά και για την κορυφαία χάραξη της υπερειδικής...Μόνο μειονέκτημα η απόσταση από τη δράση, αλλά και πάλι ήταν καλά....
Πλήρως ενημερωμένο γραφείο τύπου με έγκαιρη πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στα βουνά...Και ναι...Μπορεί να μην υπήρχαν έλατα, αλλά και τα πεύκα είναι υπέροχα.....
Όποιος πραγματικά αγαπάει τους αγώνες και το Ακρόπολις είναι κοντά του ανεξάρτητα από το που είναι...
Όσο και αν δεν θέλουν να το καταλάβουν κάποιοι, οι καιροί άλλαξαν....Το Ακρόπολις δεν είναι πια εντούρο με 3000 χλμ. Είναι ένας καθαρόαιμος αγώνας ταχύτητας στα βουνά.....
Να μην μιζεριάζουμε παρακαλώ...
-
Ο χρήστης harriswrc έγραψε:
..δεν μας άρεσε που σε πολλές περιπτώσεις οι αλλοδαποί θεατές ήταν περισσότεροι από τους Έλληνες (ειδικά οι Βούλγαροι που ήταν η 2η δύναμη στις ειδικές!!!)Οι Βούλγαροι ήταν σε πολλές περιπτώσεις και πρώτη δύναμη σε θεατές και βρώμισαν τα βουνά απείρως περισσότερο από τους Έλληνες, πραγματικοί κάφροι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με εμάς.
Και εκτός των άλλων που ανέφερα παραπάνω πέταγαν και βαρελότα μέσα στους θάμνους. Το πώς γλυτώσαμε την φωτιά είναι πραγματικό θαύμα! -
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Όσο και αν δεν θέλουν να το καταλάβουν κάποιοι, οι καιροί άλλαξαν....Το Ακρόπολις δεν είναι πια εντούρο με 3000 χλμ. Είναι ένας καθαρόαιμος αγώνας ταχύτητας στα βουνά.....
Δυστυχώς,έχουμε αναγκαστει να παριστανουμε (εξ'αναγκης) τους χαζοχαρούμενους,παρα τους μίζερους.
Ειλικρινα ρε Σπύρο,θα προτιμούσες όλοι να είναι ευχαριστημένοι,ανεξαρττητως του πώς εξελίσσεται ο αγώνας;Γιατι;Σε ποιόν θα κάνουμε τη χαρη; -
**Τι μου άρεσε: **
-
Οι ειδικές ήταν πολύ καλύτερες. Καμία σύγκριση με περσυ, τουλαχιστον στα κομμάτια που πήγαμε εμείς.
-
Το μέρος στο μοναστήρι στους Αγ.Θεόδωρους.
-
που την Κυριακή στον γυρισμό πετυχαίνουμε κατα τύχη τον Hunter στην Εθνική. Του έβαλα αντιηλιακό γιατί είχε καεί και μου έδωσε αυτοκόλλητο με το φετινό σήμα για το αρχείο μου. Αυτό θα πει ανταλλαγή προϊόντων ))
-
Το τεράστιο και ολοκαίνουργιο TERIOS που μας νοικιασαν. Mέσα στην χλιδή είμασταν.
-
Το μοναδικό δέντρο της Ασσωπίας, ενώ το αγωνιστικό εμφανιζόταν μπροστά σου! Μας έσωσε!
-
Η παρέα και η ιστορίες του DAP και η απρόσμενη συνάντηση με φορουμάδες την Κυριακή στην Ασσωπία.
-
Το μαγικό 'pass' που επίσης μας έσωσε από πολύ περπάτημα στον Αυλώνα.
-
Η κοπάνα στους Αγ.Θεοδώρους που σε λιγότερο από χλμ. σε βγάζει στο 42+ της ίδια ειδικής.
-
Ο πανικός στις 7 το πρωϊ στα διάφορα χωριά, ενώ οι ντόπιοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε.
-
Φεύγοντας στην φορά της ειδικής και ενώ είμαστε μέσα σε πευκοδάσος ξαφνικά σε μια στροφή βλέπεις όλο τον Κορινθιακό και ξαναμπαίνεις στο πευκοδάσος. Απίστευτη θέα!!!!
-
Το χώμα που φάγαμε!!!!!!!!!!
Τι δεν μου άρεσε:
-
Που μετά από μία ημέρα πάνω στα βουνά παμε να δούμε τι γίνεται στο SP και ενώ η SSS είχε ήδη αρχίσει και δεν υπήρχε κόσμος, η αστυνομία δεν αφησε να περάσουμε την διασταύρωση επειδή 'δεν εχετε εισητήριο για την SSS'. Μας έστειλε από μία πολύ στενή'κοπάνα' οπου κατέληγε σε ένα άθλιο αδιέξοδο,με κάτι αμπέλια,(ουτε παρκινγκ ούτε τίποτα δεν υπήρχε, απλά τελείωνε ο δρόμος) οπου έβλεπες το SP περίπου στο 1 χλμ. Και ενώ
είχαμε μπερδευτεί βρήκαμε καποιον θεατή που γυρνούσε και μας πληφορφόρησε ότι 'Να εδώ πρεπει να το αφήσετε και να πάτε με τα πόδια'. Που βρε παιδιά? Εκει καααααατω με τα πόδια? Μετά από μία μέρα στα βουνά? ΑΡΝΟΥΜΑΙ!!!!! -
H μη σήμανση για το τι υπάρχει στο Section B και στο Section A και για το πώς να παω από το Section B (που πήγα καταλάθος νομίζοντας ότι θα παω στο SP) στο Section A. Γυρνούσαμε γύρω γύρω 3 τέταρτα!
-
Το roadbook για τις κοπάνες! Η γραμματοσειρά εξακολουθεί να είναι άθλια και οι εικόνες πολύ μικρές. Επίσης στις προσβάσεις δεν γράφει τι μπορεί κανείς να δει με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε στα τυφλά. Ευτυχώς υπάρχουν οι 'τρελλοί' που κάνουν αναγνωρίσεις και μας πληροφορούν Ελπίζω του χρόνου να είμαστε αναμεσα σε αυτούς.
-
Που την Πέμπτη και την Παρασκευή ήμουν στο γραφείο. Οχι οτι δούλεψα. Μόνο το σώμα μου βρισκόταν εκεί. Ας είναι καλά τα 'Online Results'.
-
Τα παϊδάκια που δεν φάγαμε μετά τις ειδικές (α ρε Κούκο με τα Πίσια σου).
Αντε και του χρόνου κλεισμένοι από το βράδυ. Zήλεψα αυτούς που έκαναν camping.
-
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δυστυχώς,έχουμε αναγκαστει να παριστανουμε (εξ'αναγκης) τους χαζοχαρούμενους,παρα τους μίζερους.
Ειλικρινα ρε Σπύρο,θα προτιμούσες όλοι να είναι ευχαριστημένοι,ανεξαρττητως του πώς εξελίσσεται ο αγώνας;Γιατι;Σε ποιόν θα κάνουμε τη χαρη;Δεν καταλαβαίνω τι σε χάλασε στην εξέλιξη του αγώνα....
Αγωνιστικά, ήταν πάρα πολύ καλός...
Η πρόσβαση στις ειδικές πολύ εύκολη...
Αν αντιδρούμε μόνο και μόνο επειδή έγινε στην Αθήνα..ΟΚ..κι εγώ μαζί σου...Αλλά όχι ότι δεν ήταν από τους καλύτερους αγώνες ever,έτσι;Με την πάροδο των ετών αποδείχθηκε ότι οι μόνες πόλεις που μπορούν να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες εγκαταστάσεων και υποδομής είναι η Αθήνα, άντε και η Θεσσαλονίκη...Μακάρι να έρθει πάνω...Αλλά αν οι θεατές από το βορρά τιμήσουν τον αγώνα όπως τίμησαν τις Σέρρες, το Λειβάδι και τόσους αλλους δεν μπορώ να καταλάβω που θα είναι καλύτερα...
Το θέμα είναι ότι όπου και να γίνει εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα και πιστεύω το ίδιο κι εσύ όπως απέδειξες φέτος...
Υπάρχουν πάντως τρόποι να ικανοποιηθούν όλοι, και συζητιούνται σε άλλο θέμα ήδη...
-
Θα ανέβει φέτος 'πάνω' το ΕΛΠΑ, έτσι και αλλιώς.
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω τι σε χάλασε στην εξέλιξη του αγώνα....
Αγωνιστικά, ήταν πάρα πολύ καλός...
Η πρόσβαση στις ειδικές πολύ εύκολη...
Αν αντιδρούμε μόνο και μόνο επειδή έγινε στην Αθήνα..ΟΚ..κι εγώ μαζί σου...Αλλά όχι ότι δεν ήταν από τους καλύτερους αγώνες ever,έτσι;Με την πάροδο των ετών αποδείχθηκε ότι οι μόνες πόλεις που μπορούν να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες εγκαταστάσεων και υποδομής είναι η Αθήνα, άντε και η Θεσσαλονίκη...Μακάρι να έρθει πάνω...Αλλά αν οι θεατές από το βορρά τιμήσουν τον αγώνα όπως τίμησαν τις Σέρρες, το Λειβάδι και τόσους αλλους δεν μπορώ να καταλάβω που θα είναι καλύτερα...
Το θέμα είναι ότι όπου και να γίνει εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα και πιστεύω το ίδιο κι εσύ όπως απέδειξες φέτος...
Υπάρχουν πάντως τρόποι να ικανοποιηθούν όλοι, και συζητιούνται σε άλλο θέμα ήδη...
Που είδες εσυ τωρα να μιλάω για την Αθηνα,ένας θεός το ξέρει.Και όσο για την καραμέλα των βορειων θεατων,την έχουμε ακούσει χιλιάδες φορες.οταν όμως παρακολούθησα το 'Αττικό' πρόπερσυ (δίπλα στις πόρτες σας),ήμασταν τρείς κι'ο κούκος.Φετος στο 'φθοιώτιδας' κι'ο κουκος ο ίδιος έλειπε.Ημασταν σκέτοι τρείς.Παρ'ολα αυτα κανεις σας δεν το ανεφερε αυτο,αλλά θυμασται τα των 'κακών βορείων θεατων'
Αντε καλά.Ουδεποτε όμως ζητησα να έρθει ο αγωνας στη θεσσαλονίκη,και η απόσταση μεταξύ Λαμιας και αθηνών ΔΕΝ με προβληματίζει όταν ταξιδεύω.
Αυτο που έλεγα παραπάνω (και δεν καταλαβες,και βιαστηκες να εντοπίσεις τα προβλήματα) ειναι ότι,η εξέλιξη του αγωνα (ώς ραλλυ ακρόπολις ανα τους χρόνους) τείνει προς μια τηλεοπτικη κατευθυνση
Εγω αμφιβάλλω (και θα αμφιβάλλω) για το άν η οργανωση θελει θεατες στα βουνα,και δεν ζηταει θεατες στην πίστα να τα 'ακουμπάνε'
Αυτη η εξέλιξη ερχεται,και όλοι μας την βλέπουμε και παριστανουμε τους χαρούμενους
Θα αναπολούμε τα παλιά,και δεν θα μιλάμε διότι θα χαρακτηριστούμε 'μίζεροι'
Ας παριστανουμε τα αμερικανακια.Αλλωστε είμαστε απλοί θεατες των εξελίξεων,και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει εξ'αιτίας μας.Μας χτυπάνε το ντεφι,και χορευουμε -
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Μετά από 4 μέρες κοντά στον αγώνα, μόνο καλά λόγια έχω να πω....Και για τις επιλογές των ειδικών αλλά και για την κορυφαία χάραξη της υπερειδικής...Μόνο μειονέκτημα η απόσταση από τη δράση, αλλά και πάλι ήταν καλά....
Πλήρως ενημερωμένο γραφείο τύπου με έγκαιρη πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στα βουνά...Και ναι...Μπορεί να μην υπήρχαν έλατα, αλλά και τα πεύκα είναι υπέροχα.....
Όποιος πραγματικά αγαπάει τους αγώνες και το Ακρόπολις είναι κοντά του ανεξάρτητα από το που είναι...
Σπύρο σου υπενθυμίζω ότι οι αγώνες δεν γίνονται στα γραφεία τύπου αλλά στα βουνά.
Μετά, βρες κάποιον να σου πει για την «ομορφιά» της απίστευτης βρώμας μέσα στα πεύκα δίπλα στον σκουπιδότοπο του Δημου Λουτρακίου στην πρόσβαση 2 της ειδικής όπου ήταν σχεδόν όλοι οι θεατές της ss Λουτράκι.
Επίσης.Οι τελευταίοι αγώνες της Λαμίας δεν ήταν αγώνες αντοχής 3000χλμ .Ήταν σύγχρονοι αγώνες ραλλυ με λίγα και γρήγορα χλμ αλλά κανείς μας δεν είχε ενστάσεις.
Και τέλος έχω να σου πω ότι το γεγονός ότι πρέπει να στηριχτεί το Ακρόπολις δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να χάσουμε και το γούστο μας και το κυριότερο δεν δικαιολογεί και τον «τίτλο» μίζερος που μας προσάπτεις!
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
...........
Τι δεν μου άρεσε:..................
- Τα παϊδάκια που δεν φάγαμε μετά τις ειδικές (α ρε Κούκο με τα Πίσια σου).
Αντε και του χρόνου κλεισμένοι από το βράδυ. Zήλεψα αυτούς που έκαναν camping.
εεεε....ναι...έχεις ένα δίκηο!!! Αλλά έπρεπε να φάμε στις 11:30 για να προλάβουμε το 2ο πέρασμα...
Του χρόνου θα είμαστε με αυτοκινούμενα! Το είπε ο κυρ Βασίλης!
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
**Τι μου άρεσε: **- Φεύγοντας στην φορά της ειδικής και ενώ είμαστε μέσα σε πευκοδάσος ξαφνικά σε μια στροφή βλέπεις όλο τον Κορινθιακό και ξαναμπαίνεις στο πευκοδάσος. Απίστευτη θέα!!!!
Aν μιλάς για το κομμάτι της ειδικής στα Πίσσια, πάνω από το Λουτράκι, το έχω δει... Απίστευτη θέα, όπως απίστευτος είναι και ο γκρεμός εκεί κοντά, στο φαράγγι...
Εκτός αν μιλάω για λάθος σημείο...
-
Ναι, το θυμήθηκα!
Ποοοολύ καλή εντύπωση μου έκανε το 'info - Αποτελέσματα'!
Ενα καλό σημείο που δείχνει ότι η οργάνωση ενδιαφέρθηκε και για τους βουνίσιους.
Στον Αυλώνα μάλιστα, σε σημείο που είμαστε 20 άνθρωποι, σταμάτησε και μας ανακοίνωσε τους πρώτους.
Μου άρεσε πολύ! -
Ο χρήστης Jimmy_Caesar έγραψε:
Ναι, το θυμήθηκα!
Ποοοολύ καλή εντύπωση μου έκανε το 'info - Αποτελέσματα'!
Ενα καλό σημείο που δείχνει ότι η οργάνωση ενδιαφέρθηκε και για τους βουνίσιους.
Στον Αυλώνα μάλιστα, σε σημείο που είμαστε 20 άνθρωποι, σταμάτησε και μας ανακοίνωσε τους πρώτους.
Μου άρεσε πολύ!+1
_
-
Ο χρήστης dpapadakis έγραψε:
Έβλεπα σήμερα την ανασκόπηση, και μου κόπηκε η χολή μόλις είδα τον Atkison να φλερτάρει με τον γκρεμό της Αγ. Τριάδος II . Μιλάμε για δυνατό φρενάρισμα και η μούρη του ήταν έξω από το επίπεδο του δρόμου. Μάλιστα νομίζω πως ξεφύσηξε κιόλας αν πρόλαβα να δώ καλά!!!
Εγω που τον ειδα στα 70 μετρα μπροστα μου να κανει αριστερα (οπως εβλεπα) και την επομενη στιγμη να εξαφανιζεται, να δειτε τι επαθα. Ειμασταν περιπου 50 ατομα σε εκεινη τη στροφη, για 2 δευτερολεπτα μεχρι να βαλει οπισθεν και να βγει παλι στον δρομο επεσε η απολυτη παγωμαρα. Ενα παιδι μαλιστα ηταν στην αλλη πλευρα της ρεματιας και το εγραψε ολοκληρο με την καμερα του. Το ειδαμε και σε instant replay. Θα εχουμε να θυμομαστε παντως πολυ καιρο ολοι οσοι ειμασταν εκει την τρομαρα που πηραμε.
-
+10000000000000
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Όποιος πραγματικά αγαπάει τους αγώνες και το Ακρόπολις είναι κοντά του ανεξάρτητα από το που είναι...Όσο και αν δεν θέλουν να το καταλάβουν κάποιοι, οι καιροί άλλαξαν....Το Ακρόπολις δεν είναι πια εντούρο με 3000 χλμ. Είναι ένας καθαρόαιμος αγώνας ταχύτητας στα βουνά.....
Σπύρο
γνωριζόμαστε αρκετά για να ξέρω ότι δεν διαφωνείς ουσιαστικά με το πνεύμα των περισσότερων, που έμειναν με μία γεύση ανικανοποίησης...
Μ΄αρέσει και μένα να βλέπω στην TV τους αγώνες του WRC. Ωραίες πράγματι οι αλλαγές προς χάρη της τηλεθέασης. Αλλά... ένα Ακρόπολις με τις φόρμες καθαρές και άβρεχτες δεν είναι Ακρόπολις.
Έτρεχα το 1999 στο αγώνα, και θυμάμαι που ο Ρέιντ, συνοδηγός του Μπερνς, είχε λυποθημήσει μετά τα 32 χλμ. των Αγίων Θεοδώρων, που ήταν πραγματικά μία κόλαση ζέστης, σκόνης κλπ. Ακόμη και τότε, δεν έλειπε η αίσθηση περιπέτειας. Σήμερα μοιάζει με sprint και αυτό 'δε μ' αρέσ΄', όπως λέμε στην επαρχεία.
Στο κάτω-κάτω είμαι 'καταναλωτής' αυτού του προϊόντος, οπότε μπορώ να εκφράσω τις προτιμήσεις και τα παράπονά μου και - στο τέλος - να μην το δω αν δεν μου αρέσει. Το κακό είναι ότι τελευταία βρίσκω όλο και περισσότερους ομοϊδεάτες μου και αυτό 'δε μ' αρέσ''.
Δεν μπορεί το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις να είναι πιό θεαματικό και ενδιαφέρον από τον κύριο αγώνα. Ξέρω πολλούς που πήραν τα βουνά πρίν απο έναν μήνα και προχθές κάθησαν σπίτι τους.
Θέλω κάτι παραπάνω. Θέλω ο γιός μου να αγαπήσει το ίδιο τον αγώνα μας και δεν βλέπω κάτι τέτοιο πιθανό, όπως εξελίσεται η κατάσταση. Με το ζόρι τον σήκωσα να πάμε να δούμε. Ενώ για άλλους αγώνες 'πετάει τη σκούφια του'.
-
Γιάννη καλημέρα!!
Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς αλλά δυστυχώς ο χαρακτήρας έχει αλλάξει κατά πολύ, και του αγώνα και της τεχνολογίας που εμπεριέχει.....Καταλύτες,διαφορικά,ηλεκτρονικά,τηλεοπτικά,επικοινωνίες,μαρκετινγκ...
Θα συμφωνήσεις ότι η φετινή 50άρα ειδική ήταν παραπάνω από αντρική για ανθρώπους και μηχανές και θύμησε τα παλιά...Αλλά δεν μπορείς να έχεις 20 πενηντάρες με τα σημερινά δεδομένα....
Αν θέλουμε να είμαστε στο παιχνίδι, όπως πολύ καλά ξέρεις, πρέπει να ακολουθήσουμε το ποτάμι.....Ας το χαρούμε λοιπόν ως έχει, προσπαθώντας έστω να βάλουμε πινελιές από το παρελθόν στον καλύτερο αγώνα που ήταν και παραμένει ο καλύτερος του ΠΠΡ...
Πήγα, είδα, άκουσα - Εντυπώσεις από το 54ο