-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Δε μου απαντάς ευθέως
1ο post του topic:
Swedish Police estimate a speed of ~250 KM/h (155mph) before the bike hit the slow moving car side-on at an intersection.
Το αμέσως προηγούμενο post από το δικό μου:
περιπου με 250..
Δεν ξέρεις να διαβάζεις; Η θες να μου πεις κάτι άλλο; Το post μου ήταν συγκεκριμένο στο τι ήθελα να καυτηριάσω, δεν νομίζω να άφησα υπονοούμενο για κάποιον που είναι τουλάχιστον απόφοιτος νηπιαγωγείου.
Απαντάς διπλωματικά,προφανώς γιατί κι εσύ εντάσεσαι σε αυτή τη λογική γνωριζοντας πολύ καλά έστω και υποσυνήδητα το λάθος της΄.
Φίλε μου όπως είπε κι κουρσάρος, με 250 είσαι εγκληματίας.
Ηθελέστα και παθέστα,κι όχι μόνο δεν τον λυπάμαι,κάποτε με μαθηματική ακρίβεια εκεί θα κατέληγε.
Καλά να πάθει.
Οι επιβάτες του αυτοκινήτου τι έφταιγαν?
Εχετε συνηδητοποιήσει την έννοια του 'σου αφαιρώ τη ζωή γιατί είμαι μαλάκας'?
Η γιατί θέλω να βγάλω τα βίτσια μου δημόσια?Η το θεωρείτε πλέον κάτι το δεδομένο?
Κατ' αρχήν δε σεβάστηκε ο ίδιος τη ζωή του.
Τι θα γινόταν αν στα 250 πεταγόταν σκύλος (που σίγουρα και πάλι θα έχανε τη ζωή του,αλλά λέμε τώρα) και έμενε ανάπηρος για όλη του τη ζωή?
Θα δικάζανε τη σκύλα?
Τι λογική είναι αυτή που κουβάλάτε μερικοί δεν μπορώ να καταλάβω.Θες να πας με 800?Πάνε σε μια πίστα ρε φίλε και βγάλε τα μάτια σου.
Το ότι ενδεχομένως να παρανόμησε ο οδηγός του αυτοκινήτου ή ακόμα και στόπ η φανάρι δε σημαίνει ότι κι εσύ πας σαν το βόδι.
Αυτή η νοοτροπία και παρα-λογική σκοτώνει και στον παράδεισο δε βρίσκεις το δίκιο σου για να ξαναγυρίζεις στη ζωή.Δηλ αν ανάψει πράσινο δεν πρέπει να ρίξω μια κλεφτή ματιά για το κάφρο που ενδεχομένως περάσει με κόκινο?
Τι να το κάνω εγώ άμα με σκοτώσει?Πρέπει να καταλάβετε ότι δε ζούμε σε μιά ιδανική κοινωνία και το μεγαλύτερο ποσοστό οδηγών δεν ξέρει να οδηγεί.
Καλός λοιπόν οδηγός δεν είναι αυτος που πάει κομάτια αλλά αυτός που μπορεί να προσαρμόσει την ταχύτητα του με βάση την κυκλοφορία,το οδόστρωμα και γενικά μπορεί να προβλέψει ενδεχόμενο σφάλμα άλλων οδηγών ώστε να αποφύγει το ατύχημα.
όταν πχ πας σε επαρχιακό με 130 km και πλησιάζεις σε ασήμαντη διασταύρωση η έξοδο απο χωράφι το βλέμα σου ενστικτωδως πρέπει να βρίσκετε μέσα απ τα χόρτα τουλάχιστον καμια 500αριά μέτρα πρίν αφήνοντας το γκάζι και ετοιμοπόλεμος για φρένο για τον κωλόγερο που θα πεταχτεί με το τρακτέρ του,ώστε ακόμα κι αν πέσεις πάνω να μη σου στοιχίσει τη ζωή.
Αλλά απ 'οτι βλέπω οι περισσότεροι δε διαθέτουν καν αντίληψη.
Δεν φτάνει λοιπόν μόνο να τρέχεις,πρέπει να ξέρεις να τρέχεις
-
Ωραια, βρηκαμε άλλο θεμα!
Δλδ με τι λογική την δική σας, αν εγώ ειμα ισε ενα στενό και έχω στοπ, αλλα λόγω δεντρων κλπ δεν μπορώ να δω καλα αν έρχετια αμαξι βγαίνω σιγα σιγά και μπορώ να δω στα 3 μετρα, ξεκινάω να περάσω, και περνάει μηχανή με 60 χλμ (επιτηδες το 60) ο οποιος διανυει 16,5 μετρα το δευτερολεπτο.......ποιος φταίει που σκοτώθηκε ο μηχανοβιος? Τα δεντρα? Εγώ? Η ο μηχανοβιος? Προφανός εγώ!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
παρακαλω ωστε μου λινκ που λεει ο ΚΟΚ για STOP και 100 μετρα
Δωσε τοτε κι εσυ ενα λινκ με τον ΚΟΚ(αφου τοσο τον υπερασπιζεσαι) που να λεει οτι μπορεις να πηγαινεις με 250km/h!
Ποιος ειναι ο πιο παρανομος θα παιξουμε?
**δεν μιλησα εγω για νομιμοτητα της μηχανης
εσυ μιλησες για νομιμοτητα του αυτοκινητου και παρανομια της μηχανης
εσυ εκανες χρηση του ΚΟΚ
εσυ λοιπον πρεπει να μου δειξεις το αναλογο αρ8ρο **:whistlink:Ε?
τι δεν καταλαβες?
-
Νομίζω ότι το κουράζουμε πολύ.
Η ταχύτητα από μόνη της δεν σκοτώνει , όπως δεν σκοτώνουν από μόνα τους τα όπλα άδεια ή γεμάτα και τα μαχαίρια δεν σφάζουν όταν είναι στο συρτάρι. Επίσης δεν έχω δει ποτέ κανένα από αυτά τα μαγικά αιλουροειδή που αναπτύσουν ταχύτητες έως 110χαω να έχουν σκοτωθεί ( πάνθηρες , λεοπαρδάλεις ) από την ταχύτητα. Θέλω να πω ότι εάν ο χειριστής είναι ικανός και εφαρμόζει ή δοκιμάζει τις ικανότητες , δυνατότητες κτλ εκεί που κανονικά πρέπει και όπως πρέπει , τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όχι , γίνεται στατιστικό.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ωραια, βρηκαμε άλλο θεμα!Δλδ με τι λογική την δική σας, αν εγώ ειμα ισε ενα στενό και έχω στοπ, αλλα λόγω δεντρων κλπ δεν μπορώ να δω καλα αν έρχετια αμαξι βγαίνω σιγα σιγά και μπορώ να δω στα 3 μετρα, ξεκινάω να περάσω, και περνάει μηχανή με 60 χλμ (επιτηδες το 60) ο οποιος διανυει 16,5 μετρα το δευτερολεπτο.......ποιος φταίει που σκοτώθηκε ο μηχανοβιος? Τα δεντρα? Εγώ? Η ο μηχανοβιος? Προφανός εγώ!
Κι όμως. Οι τύψεις θα βαραίνουν εσένα αλλά η ευθύνη δεν είναι απολύτως δική σου. Εάν φταιχτεί μία διασταύρωση αμέσως μετά από καμπή και γίνει ατύχημα θα φταίει ο οδηγός που το προκάλεσε αλλά και αυτός που έφτιαξε την διασταύρωση εκεί. Θυμάσαι τις πρώτες μέρες της γέφυρας της Χαλκίδος ;
-
Δωσε τοτε κι εσυ ενα λινκ με τον ΚΟΚ(αφου τοσο τον υπερασπιζεσαι) που να λεει οτι μπορεις να πηγαινεις με 250km/h!
δεν μιλησα εγω για νομιμοτητα της μηχανης
Ουτε εγω..
εσυ μιλησες για νομιμοτητα του αυτοκινητου και παρανομια της μηχανης:
Μιλησα για παρανομια και των 2..δεν το διαβασες?
εσυ εκανες χρηση του ΚΟΚ
Που?
εσυ λοιπον πρεπει να μου δειξεις το αναλογο αρ8ρο:whistlink:
Ποιο αρθρο?
-
Και όμως εγω πιστεύω ότι αποκληστικά η ευθυνη είναι δική μου!
Για να τελειώνουμε με την ταχυτητα, αν το ατυχημα γινοτανε στην Γερμανια, σε σημειο που δνε έχει οριο ταχυτητας, μπορεις να πας λοιπον με 250....ποιος θα έφτεγε? Το αμαξι φυσικα....ενώ τώρα φταίει η μηχανή...
-
αν το ατυχημα γινοτανε στην Γερμανια, σε σημειο που δνε έχει οριο ταχυτητας, μπορεις να πας λοιπον με 250....ποιος θα έφτεγε? Το αμαξι φυσικα....ενώ τώρα φταίει η μηχανή...Θα υπηρχε σιγουρα οριο ταχυτητας αν υπηρχε μετα διασταυρωση(!!)..τες πα..τα εχουμε ξαναπει χιλιααααδες φορες και καθε φορα δεν καταληγουμε πουθενα!
Δεν εχει νοημα...
-
Και όμως εγω πιστεύω ότι αποκληστικά η ευθυνη είναι δική μου!Για να τελειώνουμε με την ταχυτητα, αν το ατυχημα γινοτανε στην Γερμανια, σε σημειο που δνε έχει οριο ταχυτητας, μπορεις να πας λοιπον με 250....ποιος θα έφτεγε? Το αμαξι φυσικα....ενώ τώρα φταίει η μηχανή...
Καλά ρε φίλε τώρα είσαι σοβαρός?
Που είδες εσύ στη Γερμανία απεριόριστο χιλιομετρικό όριο σε κόμβο ή διασταύρωση?Ακόμα κι έτσι να είναι,τον ελάχιστο δείκτη νοημοσύνης να έχει κάποιος δεν το ρισκάρει.
Αποκαλύφθηκε κι εδώ πλέον γιατί ο έλληνας κατέχει τις πρώτες θέσεις σε τροχαία.
Ακολουθήστε αυτή τη λογική να γίνετε κι εσείς μέτοχοι στο βιβλίο γκίνες.Μόνο να είστε μόνοι σας γιατί οι αθώοι δε σας φταίνε σε τπτ.
-
δεν μιλησα εγω για νομιμοτητα της μηχανης
Ουτε εγω..
εσυ μιλησες για νομιμοτητα του αυτοκινητου και παρανομια της μηχανης:
Μιλησα για παρανομια και των 2..δεν το διαβασες?
εσυ εκανες χρηση του ΚΟΚ
Που? ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ
εσυ λοιπον πρεπει να μου δειξεις το αναλογο αρ8ρο:whistlink:
Ποιο αρθρο?
ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και όμως εγω πιστεύω ότι αποκληστικά η ευθυνη είναι δική μου!
Για να τελειώνουμε με την ταχυτητα, αν το ατυχημα γινοτανε στην Γερμανια, σε σημειο που δνε έχει οριο ταχυτητας, μπορεις να πας λοιπον με 250....ποιος θα έφτεγε? Το αμαξι φυσικα....ενώ τώρα φταίει η μηχανή...
Καλά ρε φίλε τώρα είσαι σοβαρός?
Που είδες εσύ στη Γερμανία απεριόριστο χιλιομετρικό όριο σε κόμβο ή διασταύρωση?Ακόμα κι έτσι να είναι,τον ελάχιστο δείκτη νοημοσύνης να έχει κάποιος δεν το ρισκάρει.
Αποκαλύφθηκε κι εδώ πλέον γιατί ο έλληνας κατέχει τις πρώτες θέσεις σε τροχαία.
Ακολουθήστε αυτή τη λογική να γίνετε κι εσείς μέτοχοι στο βιβλίο γκίνες.Μόνο να είστε μόνοι σας γιατί οι αθώοι δε σας φταίνε σε τπτ.
Το όνειρο μου ήταν πάντα να μπω στο βιβλιο γκίνες, λες να τα καταφερω ετσι?
Το γέγονος ότι ο μηχανοβιος πηγαινε με 250, απαλασει τον οδηγο του αμαξιου απο τα παντα....αν ειχε μια ΛΕΑ ή ενα παρκιν και εβγαινε σα μαλακας? Αν εχασε καποια εξοδο, και αντι να βγει πιο κάτω έκανε αυτό που είχε κάνει το παληκάρι μας εδω στην ΑΟ τον απαλασει γιατι η μηχανη πήγαινε με 250? Φυσικά για όλα φταίει η ταχυτητα....γιατι ακομα και αυτα να έκανε το αμαξι αν η μηχανη πηγαινε με 100 θα τον απεφευγε...ε ναι δικιο έχετε, να βάλουν ανωτατο όριο 60χλμ έτσι και βλέπουμε ότι πάμε για στούκα, να ανοιγουμε τις πορτες και να περπαταμε!
-
...ε ναι δικιο έχετε, να βάλουν ανωτατο όριο 60χλμ έτσι και βλέπουμε ότι πάμε για στούκα, να ανοιγουμε τις πορτες και να περπαταμε!ολα τα λεφτα λουλουδια!!!!!!
-
Έχουμε ΤΡΕΙΣ (3) νεκρούς και ψαχνόμαστε για το ποιος είχε τυπικά δίκιο.
Τα έχουμε ξαναματαπεί. Τους δρόμους τους χρησιμοποιούν οι παρακάτω νομιμότατα και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ:- Ηλικίας από 18 έως 65
- Ξεκούραστοι ή κουρασμένοι μετά από 12-15ωρη εργασία
- Με αντανακλαστικά που έχουν ως αποτέλεσμα χρόνο αντίδρασης από 0,5 έως 2-3 sec
- Με ολοκαίνουρια αυτοκίνητα φορτωμένα στα συστήματα ενεργητικοπαθητικής ασφάλειας και ματρακάδες 20ετίας που απλώς τυπικά περνούν το ΚΤΕΟ (δηλ. έχουν φώτα-φρένα-λάστιχα και δε μολύνουν πολύ).
- Βγαλμένοι μόλις από τη σχολή οδηγών με 0 χιλιόμετρα, αλλά και με 30ετή εμπειρία με 4.000.000 χλμ. (τόσο δεν είναι;;; )
- Παπάκια, μηχανάκια, μοτοσυκλέτες, μίνι, σούπερμινι, οικογενειακά, λίμο, κλούβες, φορτηγά, ανατρεπόμενα, λεωφορεία, νταλίκες μετά ρυμουλκουμένων (ΟΛΑ μαζί!!!).
Ελάτε να μου πείτε μετά ότι με αυτές τις προϋποθέσεις κάποιος που κινείται με 250 χλμ/ώρα (70μ/δευτ.) -άντε και να δεχτούμε ότι σε κλειστό αυτοκινητόδρομο ίσως και να γίνεται- έχει οποιαδήποτε δικαιολογία που δεν τον καθιστά δυνητικά δολοφόνο!
Σαφώς (υποψήφιος) δολοφόνος είναι και αυτός που παραβιάζει στοπ ή ερυθρό σηματοδότη. Αλλά αυτό ενδεχομένως να το κάνει κανείς και άθελά του (κόψτε του το κεφάλι όσοι μάγκες νομίζετε ότι είστε μονίμως σε κατάσταση 10/10). Πώς ΔΙΑΟΛΟ πάει κανείς 250 γιατί... ξεχάστηκε!
-
Ε καλα αν ξεχάστηκε και πέρασε κοκκινο θα θυσιαστο και θα πεσω πανω του να σκοτωθούμε, για να μην πάρει πιο πολλούς στο λαιμό του.
Ε ξεχνιεσε αν τα πιάνει τα πιάνει το αμαξι/μηχανη σου
-
Ε καλα αν ξεχάστηκε και πέρασε κοκκινο θα θυσιαστο και θα πεσω πανω του να σκοτωθούμε, για να μην πάρει πιο πολλούς στο λαιμό του.Στέλιο αυτό που λέει ο Πέτρος (και είναι λογικότατο κατ'εμέ) είναι ότι ο άλλος που περνάει το κόκκινο μπορεί να το έκανε γιατι ξεχαστηκε/χαζευε/χασμουριόταν κλπ. Σαφώς και ήταν λάθος. Αλλά με τον άλλο στα 250 χλμ δεν υπάρχει περιθώριο αντιδρασης. Οποιαδήποτε κινηση (που μπορεί να μην ήταν κόκκινο αλλά απρόσεχτη αλλαγης λωρίδας πχ από καποιον) σκοτώνει.
Οσο και να εμπιστευεσαι οτι τα χεις τα 250, δεν είσαι μόνος σου και όταν είσαι σε δρόμο τετοιο πρέπει να έχεις την σιγουριά ότι θα μπορέσεις να αντιδράσεις οκ σε μαλακιά, δική σου ή του άλλου. Τον ανθρωπινο παραγοντα του λάθους δεν μπορείς να τον εξαλείψεις, όμως μπορείς να οδηγας σε συνθηκες που να σου επιτρεπουν να αντιδρασεις.
-
Ε καλα αν ξεχάστηκε και πέρασε κοκκινο θα θυσιαστο και θα πεσω πανω του να σκοτωθούμε, για να μην πάρει πιο πολλούς στο λαιμό του.Ε ξεχνιεσε αν τα πιάνει τα πιάνει το αμαξι/μηχανη σου
Άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε.
Όσο και να το θέλεις δεν θα με βάλεις στη θέση να υπερασπιστώ εκείνον που περνά με κόκκινο.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ 'ΕΝΟΧΟΣ' ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΛΑΚΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 250άρες! -
Αυτο λοιπον που λέω εγώ είναι ότι με φοβίζουν και θεωρω οτι απειλούμε πιο πολυ απο τους κοιμησιδες, βλάκες χα;ζοβιόληδες παρα απο αυτους που πάνε με 160 στη βουλιαγμενης και 200 στην εθνική, ο ένας κοιμάτε σχεδόν, ο αλλος είναι σε εγρήγορση.
Εχε χάρη που μιλάμε σοβαρα αλλιως θα σου εδινα και παραδειγμα απο f1 για το ποιος κοιματε και ποιος μαμαει!
Εντιτ, το ίδιο ένοχος δεν είναι το να υπερβαίνεις το οριο ταχυτητας δεν έχει να κάνει με την προτεραιότητα ή με την θεση στο οδοστρομα.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Έχουμε ΤΡΕΙΣ (3) νεκρούς και ψαχνόμαστε για το ποιος είχε τυπικά δίκιο.Οχι. Αυτό που λέμε, εγώ τουλάχιστον που το ξεκίνησα, είναι πως είναι κρίμα να σκοτώνονται άνθρωποι. Το ότι πήγαινε κάποιος με 250, δεν σημαίνει πως θα κατουρήσουμε και στον τάφο του, φταίει δε φταίει._
-
Νάσο σε αυτό διαφωνώ πολλές φορές πεθαίνει κάποιος και δεν στεναχωριέσαι! Αν ας πουμε πεθάνει ο Μπους, μην σου πω ότι ίσως χαρώ κιολας! δεν δινω άλλα παραδείγματα αλλα σιγουρα υπάρχουν πολλά.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ε καλα αν ξεχάστηκε και πέρασε κοκκινο θα θυσιαστο και θα πεσω πανω του να σκοτωθούμε, για να μην πάρει πιο πολλούς στο λαιμό του.
Ε ξεχνιεσε αν τα πιάνει τα πιάνει το αμαξι/μηχανη σου
Άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε.
Όσο και να το θέλεις δεν θα με βάλεις στη θέση να υπερασπιστώ εκείνον που περνά με κόκκινο.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ 'ΕΝΟΧΟΣ' ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΛΑΚΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 250άρες!Μα μπορεί να μην περάσει κανείς άλλος κόκκινο αλλά να ανάψει λίγο πριν πλησιάσεις και την ώρα που το περνάς να έχουν ξεκινήσει οι κάθετοι.
Τραγικό ατυχημα