-
Ο Νοεας δεν παιζει καλα-καλα στο Μαρουσι, τι να τον κανει ο Ολυμπιακος;
Ενας καλος παικτης που θα μπορουσε να βοηθησει αμεσα σε αμυνα και επιθεση και σε θεση κλειδι ειναι ο Πελεκανος και τον αφησανε να παει στη Ρεαλ...
Με το που στραβωνε του Περπερογλου εγω θα τον εκλεινα με συνοπτικες διαδικασιες.-Καλα ο βαζελος εκανε αψυχολογητη κινηση με Περπερογλου και γενικα τους βλεπω νευρικους...
Ο Γιαβτοκας τους κανει ιστοριες, κλεισανε τον Τομασεβιτς χωρις να περιμενουν τι θα γινει με τον Λιθουανο (ειναι δεδομενο οτι και οι δυο δε χωρανε αν παρουν καλο ψηλο), θελουν Μαυροκεφαλιδη (μακαρι θεε μου...), ο Σπανουλης φερεται σαν διχρονο που του πηραν τη μαμα του (θα εχει προβλημα γενικα και ειδικα), ψαχνουν χαζοαπιθανες περιπτωσεις τυπου Φερναντεθ, γενικα ειναι λιγακι αποδιοργανωμενοιΕιναι αστειο οτι μια ομαδα υπο διαλυση οπως ο ΠΑΟΚ εχει το καλυτερο ιδιοκτητο γηπεδο Οτι ο Σπορτιγκ εγινε ΑΕΚ και πηγε στραφι η ανοδος (παλι θα περιμενει μεχρι Σεπτεμβρη το Ρεθυμνο ) Οτι ο off-shore στοιχηματζης, πρωην πωλητης της 3E κανει δηλωσεις του τυπου 'θα δωσω πιο πολλα λεφτα απο τον Γιαννακοπουλο' και δεν τον μαζευει κανεις. Οτι παιζει Α1 το Αιγαλεω και το Μαρουσι (αντε του χρονου και το Πανοραμα, ο Αλιμος και η Εστια Φιλιας ), οτι, οτι...
Μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα Πεστα ρε Παπαδοπουλε -
μια χαρα παικτης ειναι ο νοεας..και εσσο του βεργινη..
με λιγα λεφτα τον τσιμπουσε ο οσφπ..
καλα αυτος ο δροσος θα χει πολυ γελιο..μολις διαβασα επιχειρηση με στοιχημα πεθανα στο γελιο..αλλα και η αεκ γτπ ειναι..
πολυ ασχημο πρωταθλημα εχουμε..
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κοιτα, τα 800 που ζητησε ο Πανιωνιος (700 πηρε απο το βαζελο) δεν αντιπροσωπευαν την δικαιη τιμη του παικτη (300-400max.) απο τη στιγμη που του χρονου εμενε ελευθερος.Θα σταθώ εδώ.
Όταν πριν καιρό έλεγα οτι ο βάζελος έχει χαλάσει την πιάτσα, κάποιοι έπεσαν να με φάνε.
Νταξ κύριε, είσαι πλούσια ομάδα το ξέρουμε.
Νομίζεις όμως οτι κάνεις καλό σε ένα πρωτάθλημα υπερτιμώντας παίχτες, κλέβοντας ταλέντα απ' όλες τις ομάδες και ρίχνοντας κάθε χρόνο ένα φορτηγό λεφτά στον κάθε πικραμένο? Νταξ, με αυτό το ρόστερ πήρες Ευρωπαϊκό. Αλλά δεν είναι κατάντια να πανηγυρίζεις που επιτέλους βρέθηκε μια ομάδα μετά από τόσα χρόνια που δεν 'σκούπισες' και σε 'ζόρισε'? Νομίζεις οτι έτσι θα φέρεις τους θεατές πίσω, με πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων? (Παναθηναϊκός, πιο πίσω ΟΣΦΠ, Άρης και μετα το χάος)
Δηλαδή από αυτά που έγιναν στο εξωτερικό (πχ Ισπανικό πρωτάθλημα), όπου όλα τα φαινόμενα του πρωταθλήματός μας έχουν εμφανιστεί 5 χρόνια πριν, δε σου έχουν γίνει μάθημα? -
Ο στόχος μας είναι η Ευρώπη και εκεί money talks.
-
Όχι κατ' ανάγκη. Κατά καιρούς έχουν πάρει Ευρωπαϊκό αρκετές χαμηλότερου μπάτζετ ομάδες.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όχι κατ' ανάγκη. Κατά καιρούς έχουν πάρει Ευρωπαϊκό αρκετές χαμηλότερου μπάτζετ ομάδες.Θύμησε μου την τελευταία φορά αν θες και το βεληνεκές αυτής της ομάδας. Επειδή ο Παναθηναικός είναι μέσα στις 3-4 σημαντικότερες ομάδες της Ευρώπης..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τι καταντια να μην εχεις να γραψεις τπτ για παοκ και αρη..μετα λενε πως θα ανεβει το μπασκετ..Γιατί ρε δεν έχεις τίποτα να γράψεις; Τόσοι παίχτες φεύγουν!
Γενικά το πρωταθληματάκι μας το βλέπω να γίνεται ολοένα και χειρότερο.
Μετά τους Γιαννακοπουλαίους και οι Αγγελοπουλαίοι άρχισαν να μαζεύουν ότι κινείται, ανεξαρτήτως αν το χρειάζονται ή όχι, απλά για να μην το πάρουν οι άλλοι.Ο Πανιώνιος πήγε να φτιάξει μια συμπαθητική ομάδα και τον κατασπαράξανε σε χρόνο dt. Και ο Asimov γελάει
-
μα εμεις δεν εχουμε παικτες πλεον...
δε ξερω τι θα γινει με τον αρη και αν θα επιβιωσει αυτη τη χρονια παντως με την υπαρχουσα κατασταση αμφιβαλλω αν θα χουμε ομαδα στην α1 στο τελος του 2008...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Όχι κατ' ανάγκη. Κατά καιρούς έχουν πάρει Ευρωπαϊκό αρκετές χαμηλότερου μπάτζετ ομάδες.
Θύμησε μου την τελευταία φορά αν θες και το βεληνεκές αυτής της ομάδας. Επειδή ο Παναθηναικός είναι μέσα στις 3-4 σημαντικότερες ομάδες της Ευρώπης..
Η Μακάμπι δλδ είχε μεγαλύτερο μπάτζετ από εσάς ή την ΤΣΣΚΑ?
Ripper, είναι αυτά που λέω πιο πάνω και δυστυχώς δεν μπορώ να εξαιρέσω τον Ολυμπιακό για φέτος...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Θύμησε μου την τελευταία φορά αν θες και το βεληνεκές αυτής της ομάδας. Επειδή ο Παναθηναικός είναι μέσα στις 3-4 σημαντικότερες ομάδες της Ευρώπης..
Η Μακάμπι φέτος τι ακριβώς έκανε?
Αντίστοιχο budget έχουνε κι αυτοί.. Ίσως όχι φέτος, αλλά γενικά κι αυτοί χαλάνε λεφτά. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η Μακάμπι φέτος τι ακριβώς έκανε?
Αντίστοιχο budget έχουνε κι αυτοί.. Ίσως όχι φέτος, αλλά γενικά κι αυτοί χαλάνε λεφτά.Στο τονίζω επειδή μου λες άσχετα πράγματα τώρα.
Σου είπα οτι δεν είναι ανάγκη να έχεις το μεγαλύτερο μπάτζετ ή για να το πω καλύτερα, το μεγαλύτερο μπάτζετ δε φέρνει κατ' ανάγκη και τίτλους, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.
Μου ζητάς παράδειγμα, σου δίνω.
Και μετά μου λες 'ναι, αλλά τι έκανε αυτή η ομάδα φέτος'?
Είναι ή δεν είναι άσχετο με τα πιο πάνω αυτό?Εξάλλου το 'γενικά και αυτοί χαλάνε λεφτά' δε μου λέει τπτ, γενικά και εγώ χαλάω λεφτά. Χαλάνε σίγουρα λιγότερα από το βάζελο και τις κουπίτσες τους τις πήραν.
Κατανοητός τώρα? -
Εδώ μιλάμε για τον Παναθηναικό, τον ισόβιο πρωταθλητή Ελλάδος και μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, το 'κατά καιρούς' (που ουτε που θυμάμαι πότε μικρή ομάδα πήρε την Ευρωλίγκα τελευταία φορά) απλά δεν είναι αρκετό.
Κι επιμένω, λεφτά λιγότερα από τον Παναθηναικό σε γενικές γραμμές, δεν χαλάνε, ούτε η Μακάμπι, ούτε η Ταού, ούτε η ΤΣΣΚΑ.
Συμφωνώ ότι τα χρήματα (μόνα τους) δεν φέρνουνε κούπες, αλλά τα χρήματα σε συνδυασμό με άλλα πράγματα τότε τις φέρνουνε.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εδώ μιλάμε για τον Παναθηναικό, τον ισόβιο πρωταθλητή Ελλάδος και μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, το 'κατά καιρούς' (που ουτε που θυμάμαι πότε μικρή ομάδα πήρε την Ευρωλίγκα τελευταία φορά) απλά δεν είναι αρκετό.Κι επιμένω, λεφτά λιγότερα από τον Παναθηναικό σε γενικές γραμμές, δεν χαλάνε, ούτε η Μακάμπι, ούτε η Ταού, ούτε η ΤΣΣΚΑ.
Συμφωνώ ότι τα χρήματα (μόνα τους) δεν φέρνουνε κούπες, αλλά τα χρήματα σε συνδυασμό με άλλα πράγματα τότε τις φέρνουνε.
Για αυτές τις 2 μην ορκίζεσαι.
Η Ζαλγκίρις δλδ ήταν μεγάλη ομάδα και φαβορί?
Και επιπλέον γιατί δε σου είναι αρκετό, έστω το 'κατα καιρούς'? Ισχύει ή δεν ισχύει? Εφ'όσον ισχύει σαν στατιστικό στοιχείο, πρέπει και αυτό να το λαμβάνεις υπόψη σου και όχι να το αγνοείς επιδεικτικά και υποτιμητικά επειδή είσαι Ο Παναθηναϊκός... Δε δείχνει σοβαρότητα αυτη η κομπορημοσύνη... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κοιτα, τα 800 που ζητησε ο Πανιωνιος (700 πηρε απο το βαζελο) δεν αντιπροσωπευαν την δικαιη τιμη του παικτη (300-400max.) απο τη στιγμη που του χρονου εμενε ελευθερος.
Θα σταθώ εδώ.
Όταν πριν καιρό έλεγα οτι ο βάζελος έχει χαλάσει την πιάτσα, κάποιοι έπεσαν να με φάνε.
Νταξ κύριε, είσαι πλούσια ομάδα το ξέρουμε.
Νομίζεις όμως οτι κάνεις καλό σε ένα πρωτάθλημα υπερτιμώντας παίχτες, κλέβοντας ταλέντα απ' όλες τις ομάδες και ρίχνοντας κάθε χρόνο ένα φορτηγό λεφτά στον κάθε πικραμένο? Νταξ, με αυτό το ρόστερ πήρες Ευρωπαϊκό. Αλλά δεν είναι κατάντια να πανηγυρίζεις που επιτέλους βρέθηκε μια ομάδα μετά από τόσα χρόνια που δεν 'σκούπισες' και σε 'ζόρισε'? Νομίζεις οτι έτσι θα φέρεις τους θεατές πίσω, με πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων? (Παναθηναϊκός, πιο πίσω ΟΣΦΠ, Άρης και μετα το χάος)
Δηλαδή από αυτά που έγιναν στο εξωτερικό (πχ Ισπανικό πρωτάθλημα), όπου όλα τα φαινόμενα του πρωταθλήματός μας έχουν εμφανιστεί 5 χρόνια πριν, δε σου έχουν γίνει μάθημα?να ρωτησω κατι;
οταν ο ολυμπιακος σαρωνε προ δεκαετιας, δεν ηταν περιπου οπως τα λες τα πραγματα;
δηλαδη δεν ηταν ο ολυμπιακος, ο παο λιγο πιο πισω, και μετα ολοι οι αλλοι; -
Αμα δεις και πιο κάτω, είπα οτι δεν εξαιρώ και τον ολυμπιακό σε αντίστοιχες περιπτωσεις.
Τον τελευταίο καιρό όμως ο ΠΑΟ είναι αυτός που έχει χαλάσει την αγορά, ανεβάζοντας τιμές και ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά, αυτόν αναφέρω. -
Μα... είμαι Ο Παναθηναικός, οφείλω να πρωταγωνιστώ, δεν θέλω να παίρνω μία κούπα στα 10 χρονιά, δεν μου αρκεί το 'κατά καιρούς', αυτά είναι για μικρές ομάδες. Το στοιχείο που λες το αγνοώ επειδή δεν με ενδιαφέρει να γίνω Ζαλγκίρις, είμαι κάτι πολύ καλύτερο - σε όλα τα επίπεδα - και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μην χαλάω λεφτά εφόσον μπορώ.
Ρίξε μια ματιά στο ρόστερ της TAU, και μετά αν θες μπορούμε να συζητήσουμε για το budget της..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μα... είμαι Ο Παναθηναικός, οφείλω να πρωταγωνιστώ, δεν θέλω να παίρνω μία κούπα στα 10 χρονιά, δεν μου αρκεί το 'κατά καιρούς', αυτά είναι για μικρές ομάδες. Το στοιχείο που λες το αγνοώ επειδή δεν με ενδιαφέρει να γίνω Ζαλγκίρις, είμαι κάτι πολύ καλύτερο - σε όλα τα επίπεδα - και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μην χαλάω λεφτά εφόσον μπορώ.Ρίξε μια ματιά στο ρόστερ της TAU, και μετά αν θες μπορούμε να συζητήσουμε για το budget της..
Όλα αυτά καταστρέφοντας ουσιαστικά το εγχώριο πρωτάθλημα. Μα καλά, δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό μακροπρόθεσμα θα σου βγει σε κακό?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μα... είμαι Ο Παναθηναικός, οφείλω να πρωταγωνιστώ, δεν θέλω να παίρνω μία κούπα στα 10 χρονιά, δεν μου αρκεί το 'κατά καιρούς', αυτά είναι για μικρές ομάδες. Το στοιχείο που λες το αγνοώ επειδή δεν με ενδιαφέρει να γίνω Ζαλγκίρις, είμαι κάτι πολύ καλύτερο - σε όλα τα επίπεδα - και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μην χαλάω λεφτά εφόσον μπορώ.
Ρίξε μια ματιά στο ρόστερ της TAU, και μετά αν θες μπορούμε να συζητήσουμε για το budget της..
Όλα αυτά καταστρέφοντας ουσιαστικά το εγχώριο πρωτάθλημα. Μα καλά, δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό μακροπρόθεσμα θα σου βγει σε κακό?
Γιατί θα μου βγει σε κακό?
-
Θες να κατεβάσω σεντόνι τώρα για να στο αναλύσω? Λυπήσου με, είναι 3μιση... Απλά δες τι έχει συμβεί στο παρελθόν και εδώ και στο εξωτερικό σε αντίστοιχες περιπτώσεις και θα καταλάβεις.
Να σου δωσω και ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα? Άγιαξ...
-
ripper
Για αλλο λογο γελαωΚατα τα λοιπα, τo φετινο budget της Ταου (7-8 εκ.) ηταν λιγο πανω απο το μισο απο αυτο του βαζελου. Της CSKA (15) ηταν λιγο υψηλοτερο απο του βαζελου (13εκ.). Της Μακαμπι ηταν μικροτερο κι απο της Ταου (ο μονος ακριβος ηταν ο Βουισιτς). Το ιδιο και της Μαλαγα. Της Μπαρτσελονα ηταν περιπου στα επιπεδα της Ταου. Της Ντιναμο ηταν κατα τι μικροτερο των 5εκ.
Στον βαζελο επαιρναν 3,9εκ. οι δυο παικτες (Ντελκ, Γιαβτοκας) που δεν επαιξαν καθολου. Για τις συγκρισεις, το συνολικο φετινο μπατζετ του Αρη ηταν περιπου 3εκ., του Πανιωνιου 2, 2-3 ομαδων γυρω στο 1,5 και μετα το χαος (ο Μακεδονικος ηθελε να τη βγαλει με 200-250k )
Το μπατζετ του Ολυμπιακου ηταν περιπου 8-9εκ.
Το μπατζετ των 3-4 Ιταλικων ομαδων κορυφης ηταν απο 3 μεχρι 5 εκ., ενω των 2-3 αντιστοιχων Γαλλικων μεχρι 3εκ. Στην Παρι ο Ζουρος ειχε λιγοτερο απο ενα μυριο διαθεσιμο. Των Τουρκικων μεχρι 5-6 εκ. Στα ιδια με τις Γαλλικες κινουνται οι κορυφαιες Γερμανικες, Πολωνικες (η Προκομ παει για την υπερβαση φετος) και η Τσιμπονα, ενω Παρτιζαν, Ζαλγκιρις και Ολιμπια Λ. ηταν ακομα φτηνοτερες....
Να σημειωθει οτι οι Ισπανικες ομαδες και η Μακαμπι εχουν το πλεονεκτημα των πολυ υψηλοτερων εσοδων (απο τηλεοπτικα, χορηγους αλλα και απο το μονιμο sold-out των γηπεδων τους) που σημαινει οτι το μπατζετ δικαιολογειται απολυτα και ο προϋπολογισμος ειναι ισοσκελισμενος (αυτο συμβαινει σε ολη την Ευρωπη, πλην Ελλαδας και Ρωσιας).Ολα τα ποσα αφορουν αμοιβες σε παικτες και οχι λοιπα λειτουργικα εξοδα. Αυτα.
ΥΓ. Μαλλον Ουινστον στο βαζελο (την εκανε την ψαρια που λεγαμε ο μανατζερ με τη Ντιναμο δολωμα )
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: 2006-2007[#3]