-
μολις γυρισα απο Skoda. Για οσους τυχον ενδιαφερει, SE κατω απο 15000 (14.985) τσουκου ... Επισης μαυρο (που το ηθελα οπωσδηποτε) τσουκου. Μονο κοκκινο και ασημι.
Καλη αγορα ομως φαινεται και το Dynamic 101 με 13.500 ... Δισκοι πισω, προφυλακτηρες και τελικο RS (οπως και το SE) & οι γνωστες 6μπρατσες 15αρες ζαντες. Και αυτο οπως και το SE μονο λιγα κομματια μεινανε επισης μονο σε κοκκινο και ασημι.
-
Δεν θα έπαιρνα κάτι που πάει να τελειώσει η καριέρα του… ήδη δεν έχει αξία μεταπώλησης. Επίσης όπως και να το κάνεις είναι τουλάχιστον μία γενιά πίσω.
Κοίτα για κάτι πιο φρέσκο, μπορεί γενικά να υπάρξουν προβληματάκια βρεφικής ηλικίας, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι υπέρ σου.
-
Nέο mazda 2
-
Ο χρήστης montzo έγραψε:
Nέο mazda 2Δεν εχεις καθολου αδικο.
- Ποτε θα ερθει? ..... και,
- Θα υπαρχει αραγε εκδοση στα 14000 που να μην ειναι με τασια και 75 αλογα?
-
Άποψή μου:
207, corsa, GP, Clio = 1200κιλά Είμαστε σοβαροί;;;;;; => Προσωπικά με τίποτα, μόνο σε ντίζελ... Το 207 1,6 έχει χειρότερες επιδόσεις από το 206 1,4 16ν και κατανάλωση xese mesa...
C3 = δεν έχω οδηγήσει ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ αυτοκίνητο
Polo = Ίσως επειδή δεν έχω οδηγήσει αυτό ακόμα... Να μην αναφερθώ και στην αντιπροσωπεία...
Fabia, Ibiza = Polo σε καλύτερη (και φθηνότερη) έκδοση. Το βάρος παραμένει πρόβλημα, όπως και το πολύ κοντό κιβώτιο... πολύ θέλω να δω πόσο καίει ένα Fabia - Ibiza 1.4 16v στην εθνική και πόσο θόρυβο κάνει...
Swift, Yaris = λογικό βάρος = λογικές επιδόσεις/λογική κατανάλωση + όμορφο σχέδιο (και τα δύο στα μάτια μου) + πρέπει να έχουν αρκετά καλή οδική συμπεριφορά/αίσθηση. Προσωπικά κάτι από αυτά θα διάλεγα. Αν είναι το yaris προσωπικά οπωσδήποτε με αυτόματο! Το swift έχει ένα αρχαίο 4άρι απ' όσο ξέρω (αν το φέρνουν), οπότε το ξεχνάμε... Όσους έχω συμβουλέψει να πάρουν αυτόματο και με άκουσαν, μετά είπαν πάλι καλά που πήρα το αυτόματο...
Fiesta 1,6 = πολύ καλή επιλογή, απλά πολύ ουδέτερη σχεδίαση.
ΚIA CEED = κάτι μου λέει, αλλά πιο πολύ ως καλό εργαλείο, παρά ως fun to drive... 7 χρόνια εγγύηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Outsider:
Ford Ka = Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η οδική συμπεριφορά (μία φορά οδήγησα ένα σε στροφιλίκι και δεν με ξεκολλούσαν από το κάθισμα). Δεν έχω οδηγήσει πιο fun to drive αυτοκίνητο (που να μην ζητάει να είσαι ο Σούμι για να πας γρήγορα), αλλά έχει αρκετά μείον με κυριότερο τον κινητήρα που έχει μεν ροπή, αλλά τίποτε άλλο (ψηλή κατανάλωση, λίγη δύναμη)
Fiat nuovo 500 = Το έχω ερωτευτεί από τις φωτογραφίες... Και θα βγει σε έκδοση 1,4 turbo 150ps (αργότερα ίσως και 180...) που αν η Fiat μείνει πιστή στην ιστορία της θα Γ@Μ@ΕΙ με λογική τιμή...
Μεγάλο post...
-
Το νέο mazda 2 έρχεται Σεπτέμβριο και είναι πολύ όμορφο εξωτερικά με κινητήρες MZR 1,3 85 hp και 1,5 103 hp .
Θα κατασκευάζεται αποκλειστικά και μόνο ..στην Ιαπωνία. -
Ο χρήστης montzo έγραψε:
Το νέο mazda 2 έρχεται Σεπτέμβριο και είναι πολύ όμορφο εξωτερικά με κινητήρες MZR 1,3 85 hp και 1,5 103 hp .
Θα κατασκευάζεται αποκλειστικά και μόνο ..στην Ιαπωνία.και?
δεν ξερουμε τιποτα γι αυτο... ουτε ποσο κανει, ουτε τι λεει ως αμαξι, και το οτι ειναι αποκλειστικα εξ Ιαπωνιας τι μας λεει? -
fiesta 1.6 s 14.700 με το κλειδί στο χέρι...
αλλιως colt ή swift...
Στο swift παίζουν τα ουγγαρίας (3πορτα) με χειρότερη ποιότητα κατασκευής συγκριτικά με 5 πορτα (Ιαπωνιας) ....
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Fabia, Ibiza = Polo σε καλύτερη (και φθηνότερη) έκδοση. Το βάρος παραμένει πρόβλημα, όπως και το πολύ κοντό κιβώτιο... πολύ θέλω να δω πόσο καίει ένα Fabia - Ibiza 1.4 16v στην εθνική και πόσο θόρυβο κάνει...http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=19635
Swift, Yaris = λογικό βάρος = λογικές επιδόσεις/λογική κατανάλωση + όμορφο σχέδιο (και τα δύο στα μάτια μου) + πρέπει να έχουν αρκετά καλή οδική συμπεριφορά/αίσθηση. Προσωπικά κάτι από αυτά θα διάλεγα. Αν είναι το yaris προσωπικά οπωσδήποτε με αυτόματο! Το swift έχει ένα αρχαίο 4άρι απ' όσο ξέρω (αν το φέρνουν), οπότε το ξεχνάμε... Όσους έχω συμβουλέψει να πάρουν αυτόματο και με άκουσαν, μετά είπαν πάλι καλά που πήρα το αυτόματο...
Συμφωνώ...βάλε και το Colt στη μέτρηση, δεν ξέρω αν είναι ακριβώς μέσα στα λεφτά, αλλά όπως και το Swift έχουν πλέον εξελιγμένα αυτόματα και όχι τα αρχαία. Για αυτόματο και εγώ είμαι φαν πάντως, ειδικά αν δεν έχεις αυταπάτες ότι 'το πας' με το χειροκίνητο...
Ford Ka = Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η οδική συμπεριφορά (μία φορά οδήγησα ένα σε στροφιλίκι και δεν με ξεκολλούσαν από το κάθισμα). Δεν έχω οδηγήσει πιο fun to drive αυτοκίνητο (που να μην ζητάει να είσαι ο Σούμι για να πας γρήγορα), αλλά έχει αρκετά μείον με κυριότερο τον κινητήρα που έχει μεν ροπή, αλλά τίποτε άλλο (ψηλή κατανάλωση, λίγη δύναμη)
Επίσης, το Fiat Uno είναι πολύ καλό. 0,30 συντελεστής οπισθέλκουσας, και άκουσα ότι θα βγει και ένα turbo. Το Renault 5 πλέον έχει πολλά χρόνια στην πλάτη του, αλλά λέγεται ότι το 1991 θα βγει ένα καινούριο που θα λέγεται Clio.
**
Κάτι για καταναλώσεις...**
Opel Corsa 1.4 3d Sport
Πόλη: 9,3 lt/100km
Αυτοκινητόδρομος (140 km/h): 8,7 lt/100km
Λάστιχα: 215/45/17
Βάρος: 1170 kgPeugeot 207 1.4 16V 3d
Πόλη: 7,9 lt/100km
Αυτοκινητόδρομος (140 km/h): 8,14 lt/100km
Λάστιχα: 185/65/15
Βάρος: 1215 kgToyota Yaris 1.3 3d
Πόλη: 7,3 lt/100km
Αυτοκινητόδρομος (140 km/h): 8,4 lt/100km
Λάστιχα: 185/60/15
Βάρος: 1060 kgΟι μετρήσεις ήταν σε συγκριτικές διαδρομές όπου τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις (εναλλαγή οδήγών, ίδια σημεία αλλαγής ταχυτήτων κλπ.).
Το Corsa δεν φοράει twinport, ο οποίος στην προηγούμενη γενιά είχε αποσπάσει πολύ κολακευτικά σχόλια; Ο πρώτος ecotec θυμάμαι ότι ήταν γενικά βενζινοβόρος, αλλά ο twinport ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τώρα ξανά χάλια; Άραγε φταίνε τα ελαστικά; Γιατί για κοντές σχέσεις, από όσο θυμάμαι, έχει και το 207.
Το Yaris επίσης, αναφέρει ότι ζορίζεται περισσότερο από τα υπόλοιπα στον έξω δρόμο και για αυτό ανεβαίνει και η κατανάλωση αρκετά σε σχέση με την πόλη.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Επίσης, το Fiat Uno είναι πολύ καλό. 0,30 συντελεστής οπισθέλκουσας, και άκουσα ότι θα βγει και ένα turbo. Το Renault 5 πλέον έχει πολλά χρόνια στην πλάτη του, αλλά λέγεται ότι το 1991 θα βγει ένα καινούριο που θα λέγεται Clio.
Ξέχασες να προτείνεις και το Nissan Sunny που έχετε στην οικογένεια και είναι πολύ καλό από ό,τι είπες!
-
το κολτ παιζει και μια προσφορα τωρα με το limited edition με διαφορα εξτρα δωρεαν...
-
Ταπεινη αποψη μου αν θες κατι σε αξιοπιστια και ξεγνοιασια παρε ασιατικο να κανεις 7000000000000000000 χιλιομετρα χωρις πολλα πολλα!
Αν θες ποιοτητα παρε ενα γερμανικο...αλλα θα σπαστεις σε μικροπροβληματακια τριγμους και ΣΕΡΒΙΣ πανω απο ολα!
Εγω γερμανικο εχω και εχω και ολα αυτα τα μικροπροβληματακια...
Αλλα κατ εμε 1000 φορες να εχω το δικο μου παρα ενα ιαπωνικο με πλαστικα σαν θηκης cd και καρεκλες σαν τις πλαστικες τις παραλιας! -
Θάνο γιατί θα σπαστεί όσον αφορά τα σέρβις με ένα ευρωπαϊκό;
-
Λογο τιμης βασικα!300 ευρω για σερβις του πολο μου φαινονται πολλα...
Και αποτι μαθαινω ολα εκει κινουνται! -
Δεν είναι όλες οι ευρωπαϊκές μάρκες έτσι Θάνο.
-
Οντως σαυτο συμφωνω...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Κακίες... Επιμένω πάντως ότι αν κάποιος θέλει fun to drive αμάξι με λογική τιμή, δεν υπάρχει καλύτερο... Έχει πάρα πολλά άλλα αρνητικά βέβαια... Αν το οδηγήσετε όμως θα με καταλάβετε... Πιστεύω ότι μόνο το Fiesta συγκρίνεται μαζί του...
Κάτι για καταναλώσεις..........
Peugeot 207 1.4 16V 3d
Πόλη: 7,9 lt/100km
Αυτοκινητόδρομος (140 km/h): 8,14 lt/100km
Λάστιχα: 185/65/15
Βάρος: 1215 kg.............................
Peugeot 206 1.6 16v (γνωστού μου... )
Πόλη 8-9lt/100km
αυτοκινητόδρομος 7-7,5lt/100km (με ταχύτητες 120-140)
γενικά 8lt/100km (ένα ρεζερβουάρ 50 λίτρων ανετότατα 600km στο καθημερινό πήγαιν' έλα στη δουλειά = περιφερειακός + επαρχιακός δρόμος με μποτιλιαρίσματα + ανηφόρες + βαρύ πόδι)
Λάστιχα 195-55-15
Βάρος 1.025kg... -
Μαρκο επεστρεψες στο forum?
-
Αν σε ενδιαφέρει το αυτοκίνητο που θα αγοράσεις να έχει σπορ συμπεριφορά κ να είναι φτηνό πάρε SportKa.
Οι γυναίκες κ οι φίλοι σου θα το λένε γυναικείο,το εσωτερικό του κ ο κινητήρας του είναι παλιά κ τα 2,φιγούρα δε θα μπορείς να κάνεις σε κανένα,άσε που θα σε κοροιδεύουν κ όλας με το γυναικείο αυτοκινητάκι αλλά επιμένω πως αν σε ενδιαφέρει να στρίβεις,δύσκολα(έως απίθανο?)να βρεις κτ σε αυτή την τιμή.
Μόνο το Panda αλλά δν έχει το ίδιο καλό τιμόνι,ούτε τόσο καλό κιβώτιο.
Άλλαξε μερικές ταχύτητες κ θα καταλάβεις τι εννοώ.
Πραγματικά το χαμόγελο που μπορεί να μου χαρίσει αυτό το τόσο απλό αυτοκινητάκι είναι ανεκτίμητο.Επίσης τώρα που το θυμήθηκα-μπορείς να κάνεις μαζί του αμέτρητους γύρους στην πίστα.Αμέτρητους όμως.Κάθε βδομάδα εκεί να είσαι δν πρόκειται να σου ζητήσει τίποτα.Ούτε από λάστιχα ούτε από φρένα ούτε από τίποτα άλλο.Και το κυριότερο είναι οτι θα το διασκεδάζεις γιατί ακόμα κ εκεί τα πάει πολύ καλά.Κ θα χαμογελάς όταν ακούς διάφορους με ακριβά αυτοκίνητα να φοβούνται να μπουν μηπως κ τα ταλαιπωρήσουν
-
+1 ......
ή Rallye .....
Τι αυτοκινητο με 14Κ?