-
Χαιρετώ το φόρουμ, πρώτο μου μήνυμα Σας παρακολουθώ λίγο καιρό τώρα μέσω του λογαριασμού φίλου και ήρθε ο καιρός να σας χρειαστώ κι εγώ
Ας μπω στο ψητό...Είμαι 21 χρονών, έχω δίπλωμα 3 χρόνια αλλά πέρα των μαθημάτων οδήγησης δεν έχω καμία επαφή με αυτοκίνητο. Κοινώς ίσως και να έχω ξεχάσει να οδηγάω, πριν πάρω αμάξι μάλλον θα κάνω ξανά μερικά μαθήματα. Είναι πάντως εύκολο να καταλάβετε τι περίπου ζητάω από το αυτοκίνητο... καλή οδική συμπεριφορά, σχετικά σβέλτο και ασφαλές.
Δουλεύωντας part time αυτά τα 3 χρόνια και με βοήθεια από τους γονείς έχω καταφέρει να συγκεντρώσω το ποσό των 18.500 ευρώ. Επειδή δεν προβλέπεται να υπάρξει η οικονομική δυνατότητα να αλλάξω αυτοκίνητο εντός 6+ χρόνων (είναι το μεταπτυχιακό στη μέση) θέλω να πάρω κάτι καλό κι όχι ένα μικρό για να μάθω και μετα να το πουλήσω και να πάρω κάτι ανώτερο κλπ.
Έχω δει αρκετά μοντέλα, θέλω σίγουρα κάτι που να έχει ESP πάντως. Προς το παρόν μου αρέσουν το C4 1.6 VTS και το 207 1.6 120hp.
Οποιαδήποτε γνώμη είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή
-
Χαιρετώ το φόρουμ, πρώτο μου μήνυμα Σας παρακολουθώ λίγο καιρό τώρα μέσω του λογαριασμού φίλου και ήρθε ο καιρός να σας χρειαστώ κι εγώ
Ας μπω στο ψητό...Είμαι 21 χρονών, έχω δίπλωμα 3 χρόνια αλλά πέρα των μαθημάτων οδήγησης δεν έχω καμία επαφή με αυτοκίνητο. Κοινώς ίσως και να έχω ξεχάσει να οδηγάω, πριν πάρω αμάξι μάλλον θα κάνω ξανά μερικά μαθήματα. Είναι πάντως εύκολο να καταλάβετε τι περίπου ζητάω από το αυτοκίνητο... καλή οδική συμπεριφορά, σχετικά σβέλτο και ασφαλές.
Δουλεύωντας part time αυτά τα 3 χρόνια και με βοήθεια από τους γονείς έχω καταφέρει να συγκεντρώσω το ποσό των 18.500 ευρώ. Επειδή δεν προβλέπεται να υπάρξει η οικονομική δυνατότητα να αλλάξω αυτοκίνητο εντός 6+ χρόνων (είναι το μεταπτυχιακό στη μέση) θέλω να πάρω κάτι καλό κι όχι ένα μικρό για να μάθω και μετα να το πουλήσω και να πάρω κάτι ανώτερο κλπ.
Έχω δει αρκετά μοντέλα, θέλω σίγουρα κάτι που να έχει ESP πάντως. Προς το παρόν μου αρέσουν το C4 1.6 VTS και το 207 1.6 120hp.
-
-
Αν ευσταθούν οι πληροφορίες που έχουμε ορισμένοι εδώ μέσα, έφυγες για 207 rallye.
-
Υπαρχει και το καινουριο λεον 1,8ΤFSI με τιμη λανσαρισματος 19.500Ε (μετα το καλοκαιρι θα κανει 21000) και δυνατοτητα για ατοκες.
Ανεβαινεις πολυ βεβαια σε ιπποδυναμη (160ps) για νεος οδηγος αλλα ειναι κοντα στο budget σου.
-
Τι λές για focus ή golf??? Κορυφαία σε ασφάλεια και οδική συμπεριφορά.
-
Και τι γκολφ παιρνει με 18500 σε σχεση με το ραλυ(λεμε τωρα) ή το λεον που γραφτηκανα απο πανω;
Για φοκους ουτε λογος.Νομιζω οτι αυτα τα 2 ειναι τα τουρμπατα στα λεφτα σου, μετα πας σε TSI ή Αστρα.
Υπαρχει και το καινουριο λεον 1,8ΤFSI με τιμη λανσαρισματος 19.500Ε (μετα το καλοκαιρι θα κανει 21000) και δυνατοτητα για ατοκες.
Βασικη ή στιλανσ;
-
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
Βασικη ή στιλανσ;
Δεν ρωτησα ρε γαμωτο , κολλησε το μυαλο μου στο '1,8ΤFSI = 19.500Ε' και δεν ρωτησα παραπερα λεπτομεριες.Μονο οτι με ηλιοροφη παει +500Ε.
Επισης απο μονος του ο πωλητης μου ειπε πως με 1000Ε (προγραμμα) θα παει στα 200ps. (για τους ανησυχους) -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ένα πραγματικά πολύ καλό αυτοκίνητο σύμφωνα με αυτά που έχουν γραφτεί θα είναι το νέο Bravo που θα έρθει το Φθινόπωρο. Εάν βέβαια μπορείς να περιμένεις.
Οι τιμές θα αρχίζουν από 14+ και θα φτάνουν έως 22+ , ανάλογα με τον κυβισμό και την έκδοση και από εμφάνιση πολύ όμορφο αν και στις παρακάτω φωτό χάνει σε αυτό το χρώμαhttp://www.eurocarblog.com/uploads/fiat_bravo_01_ab.jpg
http://www.autoblog.com/media/2006/10/0 ... 3_1024.jpg -
Τι λέτε ρε παιδιά του ανθρώπου, πρώτο αυτοκίνητο 150 άλογα κτλ…
Για βάλτε και σε αυτά και τα λοιπά έξοδα…
Το παλικάρι λέει ότι εργάζεται part time και με την βοήθεια των δικών του θα πάρει ένα αμάξι… πρέπει να χαλάσει αυτά τα χρήματα μέχρι τελευταίο cent…;
Ταπεινή μου γνώμη φίλε μου, πάρε ένα 1.600άρι, όποιας εταιρίας θες… όλα πλέων είναι πολύ καλά (δηλαδή θα αντέξουν τα 6+ χρόνια) με τιμή έως 16-17 χιλιάρικα το πολύ. Και τα υπόλοιπα κράτα τα στη άκρη… νέος οδηγός είσαι… μία μικρή απροσεξία, πάει ο προφυλακτήρας … τσούπ βγάζεις από εκεί χρήματα…
Δηλαδή πάρε κάτι, που να στοιχίζει λιγότερο από τα χρήματα που έχεις μαζέψει, έτσι ώστε να έχεις έστω και μια μικρή ¨πισινή¨ για ότι χρειαστείς…
Και ας αφήσουμε τα 150άρια άλογα για αργότερα.
-
Το δικό σου τότε, 207 1,6.
-
Ντίνο, δεν το είπα βρε συ για να καταλήξω ότι κοίτα πάρε σαν το δικό μου να σωθείς.
Απλά είπα αυτό που πιστεύω…
Τώρα το παιδί μπορεί να διαλέξει ότι θέλει… αν θέλει 207 (με το καινούριο μοτέρ) είναι δικό του θέμα.
Απλά, δηλαδή ξέρεις… πλέων τα άλογα μας φαίνονται στραγάλια…
150 άλογα για πρώτο αμάξι… πολλά ρε συ, πολλά.Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ απλά αυτή είναι η ταπεινή δικιά μου γνώμη…
-
htanso21
+ -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Απλά, δηλαδή ξέρεις… πλέων τα άλογα μας φαίνονται στραγάλια…
150 άλογα για πρώτο αμάξι… πολλά ρε συ, πολλά.Συμφωνουμε περι στραγαλιων και λοιπων ξηρων καρπων, αλλα φανταζομαι θα συμφωνησεις και συ πως πλεον και τα κιλα εχουν γινει στραγαλια και τα 150 αλογα δεν ειναι τοσο πολλα οσο ακουγονται. Επαρκουν για να κινηθει με ανεση και υπο φορτιο η και να κανει μια γρηγορη προσπεραση.
Επιπροσθετα αναφερει πως αυτο το αμαξι θα το φορτωθει για πολλα χρονακια... οποτε ας ειναι κατι που δεν θα βαραει το κεφαλι του μετα τον δευτερο χρονο. Ας ειναι κατι που θα τον εχει ικανοποιημενο καλυτερα εφοσον μπορει.
Στο κατω κατω, και εφοσον ο φιλος μας ειναι στην ουσια νεος οδηγος... ας μην παταει ολο το γκαζι τερμα κατω (κατι που δεν θα κανει, εφοσον διαθετει και ενστικτο αυτοσυντηρησης)
Εγω λοιπον θα προτεινω καποιο απο ολα αυτα(207, Golf, Bravo) που αναφερθηκαν με turbaki, ετσι για να μην λειψει ποτε η δυναμη οταν την χρειαστει, και κατα δευτερο λογο... θα προτεινω και μια μικτη ασφαλεια, γιατι καποιος που δεν εχει εισοδηματα μεγαλα... εχει μεγαλυτερη αναγκη προστασιας της τσεπης του απο ατυχια.
-
Αφού δεν πρόκειται να πάρεις κάποιο 'premium' που όντως θα ήταν πολύ λιγότερο αυτοκίνητο για τα χρήματα που είσαι διατεθειμένος να δώσεις, ό,τι και να πάρεις καλό θα είναι. Πρώτο αυτοκίνητο είναι, που θα το πάρεις μάλιστα κυρίως με τον κόπο σου, πράγμα που σημαίνει ότι θα το ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο.
Απλώς κοίτα να βάλεις στο κόστος του και άλλους παράγοντες όπως είναι μια καλή ασφάλεια, συντήρηση (π.χ. λάστιχα) κλπ...
Μην έρθεις στα οικονομικά σου όρια γιατί δεν αξίζει για κανένα λόγο. Μικρός είσαι έχεις πολλά να ευχαριστηθείς και πολύ σημαντικότερα από ένα αυτοκίνητο.
Μάθε πόσο έχει μια μικτή ασφάλεια, μάθε πόσο κοστίζουν τα λάστιχα στις διαστάσεις που θα τα πάρεις, μην δεις τπτ 17άρια με 225 και λές 'γαμώ' γιατί μετά θα ακούς τπτ 700άρια για αλλαγή και μπορεί να μην είναι της τσέπης σου.Προσωπική μου γνώμη, κοίτα να σου μένουν μερικά να πηγαίνεις και κάνα ταξιδάκι... Κατά τα άλλα, όλα τα αυτοκίνητα (πλην premium ) καλά είναι. Όλη τη ζωή μπροστά σου την έχεις και θα πάρεις και καλύτερα. Κοίτα να μπεις μέσα και αν διαλέξεις κάτι που να σου αρέσει και τειριάζει προσωπικά. Η προσωπική ικανοποίηση είναι σημαντικότερη από την 'αντικειμενική' απόδοση...
-
Αν θες τη γνωμη μου, παρε ενα οποιοδηποτε 1.6 απο μεγαλη ευρωπαικη εταιρεια με περιπου 16-17k, κρατα τα υπολοιπα για εξοδα χρησης και κινησης (σημειωση για οσους προτεινουν 150+ αλογα: η αμολυβδη προβλεπεται να ξεπερασει το 1.10 μεχρι το τελος του μηνα) κι ασε τα τουρμπο για οταν σου το επιτρεψουν το πορτοφολι και τα χερια σου...
-
τα 2 που αναφέρεις + swift spor +yaris
-
Πάρε το ΚΙΑ cee'd ή κανένα Corolla μεταχειρισμένο 1 έτους. Με 5-7 χρόνια εγγύηση είσαι μια χαρά, ενώ σου περισσεύουν για να πληρώνεις μεικτή ασφάλεια και να χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου αντί να μετράς κέρματα στο βενζινάδικο.
-
και κανα αστρακι 1.6 δεν ειναι κακο (και φθηνοτερο)
-
ford focus 1,6 ti-vct sport.
115 αλογα και 15,8 ροπη.
5στερο με φοβερη βαθμολογια.
στησιμο και πλαισιο πανω απο το μεσο ορο.
χωρους
ατοκο προγραμμα.
απο τα πιο ολοκληρωμενα αυτοκινητα.
Νεος οδηγος - πρωτο αυτοκινητο