-
Έχω ένα seat terra diesel του 1993 και σήμερα εκει που προχωρούσα μου 'σφύριξε'.!
Όταν αφηνω το γκάζι με ταχύτητα κάνει ένα σφυριχτό. Επίσης οι ταχυτητες δυσκολεύονται να μπουν με σβηστή τη μηχανη και μου 'πετάει' την όπισθεν.
Ο μαστορας είπε ότ είναι σασμαν.
Έψαξα σε μαντρες και βρήκα τιμες απο 200 μέχρι 200 -
Έχω ένα seat terra diesel του 1993 και σήμερα εκει που προχωρούσα μου 'σφύριξε'.!
Όταν αφηνω το γκάζι με ταχύτητα κάνει ένα σφυριχτό. Επίσης οι ταχυτητες δυσκολεύονται να μπουν με σβηστή τη μηχανη και μου 'πετάει' την όπισθεν.
bump
-
Σασμάν ειναι και καλό θα ηταν να το επισκευάσεις για να μη μείνεις στο δρόμο.
Οι τιμές ειναι καλές. Μαζί με το σασμάν άλλαξε και δισκο/πλατώ μιας και θα κατέβει που θα κατέβει το σασμάν...
-
Πρότεινε στον μηχανικό σου να κατεβάσει και να ανοίξει το σασμάν. Γιατί εάν επισκευαστεί από μηχανικό που ξέρει πιθανότατα θα γίνει καλύτερο από ό,τι ένα μεταχειρισμένο που δεν ξέρεις σε τί κατάσταση θα είναι. Το κακό εδώ είναι ότι πολλοί μηχανικοί δεν έχουν και τόση άνεση στο να επισκευάζουν σασμάν και γι αυτό προτιμούν-προτείνουν την αντικατάσταση.
-
Μα επισκευάζεται το σασμαν?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μα επισκευάζεται το σασμαν?Γιατί όχι?Αν βρει κάποιο χαλασμένο γρανάζι, ρουλεμάν...
-
Φυσικά και επισκευάζεται.Μάλιστα σε αρκετές αντιπροσωπίες μπορεί κανείς να επιλέξει 3 λύσεις αν θέλει να διορθώσει κάτι στο σασμάν του.
1)βάζει (ολο)καινούριο σασμάν.
2)βάζει ανακατασκευασμένο σασμάν
3)επισκευάζει το δικό του.ΥΓ:Αυτή ισχύει βέβαια και ανάλογα και με την έκταση της ζημιάς.
-
έχει γίνει παλιαότερα μια επειδιορθωση-αλλάχτηκε μου είπαν ένα ρουλεμάν, αλλά τώρα ο μαστορας λέει ότι έχουν τα δόντια απο τα γρανάζια κενά γιαυτό κάνει το θόρυβο αυτό.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
έχει γίνει παλιαότερα μια επειδιορθωση-αλλάχτηκε μου είπαν ένα ρουλεμάν, αλλά τώρα ο μαστορας λέει ότι έχουν τα δόντια απο τα γρανάζια κενά γιαυτό κάνει το θόρυβο αυτό.Μπορείς να αλλάξεις και μόνο κάποια από τα γρανάζια πχ της 1ης ή όποιας άλλης ταχύτητας θες φυσικά βάζοντας τα αντίστοιχα σωστά γρανάζια σε βήμα και διάμετρο.(πχ από ένα ίδιο σασμάν με 'καλά' γρανάζια σε αυτές τις ταχύτητες.
Η μόνη γενικά επιφύλαξη που πρέπει να έχεις, είναι όχι αν γίνεται αλλά αν και μάστορας (ok τεχνικός:shifty: ) μπορεί να το κάνει ή έχει τη διάθεση να το κάνει ή αν αξίζουν τα χρήματα να αλλάξεις μόνο 1-2 γρανάζια και όχι όλο το σασμάν με λιγότερα-ίδια ή και λίγο περισσότερα χρήματα.ΥΓ:Απόρία:Μπορείς να αλλάξεις και την σχέση μετάδοσης κάποιας ταχύτητας συγκεκριμένα?Ας πούμε της 1ης και της 2ας μόνο?Χωρίς να αλλάξει κάποιος το κορονοπήνιο... Υποψιάζομαι πως όχι με τις λίγες τεχνολογικές γνώσεις που έχω πάνω στο σασμάν.
προβλημα σασμαν-αλλαγη