-
ΟΚ, το έπιασα τώρα! Δεν διάβαζα σωστά την πρόταση!
Παύλο, εγώ δεν κατάλαβα να έχει πρόβλημα η πίσω ανάρτηση. Εγώ κατάλαβα ότι το αυτοκίνητο δεν έχει καμιά σχέση με προσθιοκίνητους θρύλους κλπ. αλλά είναι ένα τυπικό προσθιοκίνητο τούρμπο. Γρήγορο στην ευθεία, ακλόνητο το πίσω μέρος και το 'ατσαλάκωτο' που ευαγγελίζονταν μερικοί Audaκηδες εδώ πέρα!
Θέλω να πω πως δεν νομίζω να προσπάθησε η Peugeot να στήσει κάτι φοβερό, αλλά ένα γρήγορο ταξιδιάρικο 3θυρο μικρο-μικρομεσαίο. Για αυτό και θα το αγόραζα ως GT και όχι ως Rallye (πέραν της ιεροσυλίας, ο έξτρα εξοπλισμός του πάει).
-
Aν προσπαθήσεις να οδηγήσεις το 106 σαν evo, σιγά μην 'δεις' το κλασσικό καλό ραλύ. Ομοίως, και το 207 rallye δεν πρέπει να προσπαθήσεις να το οδηγήσεις σαν τον πρόγονό του. Φυσικά και στραμπουλώντας το δεν πρόκειται να αντιδράσει όπως και ο προκάτοχός του. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, με τόση διαφορά στο βάρος και στο μεταξόνιό του. Αλλά προς θεού, δεν είναι ένα επικίνδυνο αμάξι. Όχι περισσότερο επικίνδυνο από ένα leon 1,8TFSI ας πούμε.
-
Σημερα μου ηρθε και επιστολη της peugeot,μαζι με ενημερωτικο φυλλαδιο και για τα τρια rallye,rc,gt και με εκπτωση λεει 500 ευρα.Οξω ρεεε(παπαγιανοπουλος)
-
γραψτε ρε τις εντυπωσεις σας...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν συγκρίνεται σε σχέση με τι ρε συ;Mε το 106 που αναφέρω στην προηγούμενη πρόταση.
Funky πρόβλημα δεν έχει η πίσω ανάρτηση αλλά το όλο στήσιμο. Περίμενα και εγώ ένα προσθιοκίνητο με πολύ δύναμη που το πίσω μέρος δε κουνάει με τίποτα. Αντιθέτως διαπίστωσα πως το πίσω μέρος κάθε άλλο παρά αμέτοχο είναι, όχι όμως ως επιλογή του οδηγού αλλά λόγω απότομης μεταφοράς φορτίου.
Βρέθηκα αρκετές φορές με ανάποδο τιμόνι αλλά πριν καν προσπαθήσω να διορθώσω με έκοβε άγαρμπα το ESP επιβραδύνοντας με. -
Ε χαίρω πολύ ρε παιδιά, πότε πλασαρίστηκε ως διάδοχος του 106 rallye;
Εγώ επιμένω πως το οδηγείτε με τρόπο που δεν του πάει. 106 rallye ΔΕΝ είναι, είναι κάτι διαφορετικό. Εμένα πάντως, σε δρόμο γλυστερό δεν με φόβησε καθόλου. Τo golf gt συγκριτικά με προβλημάτισε περισσότερο ας πούμε στην ίδια ακριβώς διαδρομή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε χαίρω πολύ ρε παιδιά, πότε πλασαρίστηκε ως διάδοχος του 106 rallye;Γιατί πρέπει να είσαι διάδοχος του 106 Rallye για να μπορείς να τα πετύχεις αυτά; Το Fiesta ST και το Mazda 2 πως το πέτυχαν; Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα για να θεωρηθεί ένα μικρό αυτοκίνητο ως σπορ (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα) πόσο μάλιστα όταν λέγεται και Rallye.
-
Mα συμφωνούμε ότι το 'rallye' είναι κόλπο του μάρκετινγκ. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, έχοντας ως δεδομένο ότι δεν έχει καμία αλλαγή πέρα από το gt, σε αντίθεση με το rc ας πούμε. Το fiesta ST υπερέχει σε άλλα, το 2αρι σε άλλα, το κάθε αμάξι έχει το κοινό του. Αλλά το αμάξι δεν είναι τόσο χάλια όσο το παρουσιάζετε ρε παιδιά, ήμαρτον.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Funky πρόβλημα δεν έχει η πίσω ανάρτηση αλλά το όλο στήσιμο. Περίμενα και εγώ ένα προσθιοκίνητο με πολύ δύναμη που το πίσω μέρος δε κουνάει με τίποτα. Αντιθέτως διαπίστωσα πως το πίσω μέρος κάθε άλλο παρά αμέτοχο είναι, όχι όμως ως επιλογή του οδηγού αλλά λόγω απότομης μεταφοράς φορτίου.
Βρέθηκα αρκετές φορές με ανάποδο τιμόνι αλλά πριν καν προσπαθήσω να διορθώσω με έκοβε άγαρμπα το ESP επιβραδύνοντας με.Τι να πω, μάλλον δεν το πίεσε αρκετά ο οδηγός μου...η δική μου συνοδηγική εντύπωση λέει τα εξής:
Αθόρυβο μέσα σχετικά, κινητήρα δεν ακούς πολύ, ο ήχος στο ρελαντί είναι σαν χρέπι 20ετίας (Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΣ), η τουρμπίνα δεν ακούγεται καθόλου.
Από τράβηγμα και επιδόσεις, μια χαρά αν και όχι τίποτα εκπληκτικό. Οι 150 ίπποι φαίνονται, βίαιες επιταχύνσεις δεν έχει όμως. Για το GT θα ήθελα να υπάρχει 6η για να ρίχνει στροφές (120--->3.200 στροφές με την 5η). Κατανάλωση φυσιολογική για τη διαδρομή που κάναμε, εκτός πόλης όλη. Δεν το πίεσε πολύ από πολύ χαμηλά (π.χ. 1.500+) για να δούμε το τράβηγμα σε όλο το φάσμα των στροφών. Μπορεί να μην είναι ο άρχοντας της ΕΟ, αλλά από δύναμη δεν θα στερέψει.
Καλή απόσβεση και ηχητικά και σε κούνημα (δεν ξέρω όμως πώς θα μεταβληθεί με τα χρόνια και τα χιλιόμετρα). Σε συνεχή κατηφόρα με καμπές και με αρκετά km/h ως συνοδηγός δεν ένιωσα απολύτως καμία ανασφάλεια και το πίσω μέρος να ελαφρώνει. Δεν το πίεσε σε κλειστές στροφές, πάντως ένιωσα κάτι υποστροφές σε 'ανύποπτα' κλειστά σημεία όπου το γκάζι ήταν λίγο παραπάνω. Τα φρένα μου φάνηκαν μια χαρά, αν και ξανατονίζω ότι δεν ήμουν αυτός που τα πατούσε.
-
Ο κινητήρας όντως δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου, και όσο ακούγεται είναι αρκετά φλώρικο. Το δικό μου ακούγεται πιο ωραία μέσα ας πούμε. Το ρελαντί του όντως άθλιο, σαν ξεχαρβαλωμένο έκανε, ειδικά κρύο, μάλλον αρκετό piston slap. Πάντως και όταν ζεστάθηκε όπως είπε ο φάνκις δεν καλυτέρεψε και πολύ.
Τιμόνι για τα δικά μου γούστα στα επιτόπια χάλια, πούπουλο. Μετά τα 40-50 σφίγγει αρκετά και είναι πολύ καλό για τα σύγχρονα δεδομένα (106 δεν είναι ). Ο λεβιές βελτιωμένος κάπως, αλλαγή δεν χάνεις, αλλά την κλασσική του ασάφεια την έχει. Φρένα πολύ καλά σε δύναμη, αντοχή δεν μπορώ να πω γιατί δεν πίεσα τόσο. Τo abs μου άρεσε, που σε συνδυασμό με τα pzero δεν έμπαινε σχεδόν καθόλου, καλό modulation στο πεντάλ. Ποιότητα κύλισης πολύ καλή, καλύτερη από το δικό μου. Ο πίσω άξονας έχει σαφέστατη διαφορά στο NVH.
Το μοτέρ εμένα μου άφησε μέτριες εντυπώσεις, από την άποψη της εκρηκτικότητας. Βέβαια το δούλευα εντελώς λάθος (συνηθισμένος στο δικό μου ατμοσφαιρικό που θέλει 3k και πάνω για να πας γρήγορα) αφού στις 1400 δίνει max ροπή. Λαγκ δεν έχει ιδιαίτερα πολύ, αλλά ας πούμε με 5η και 90 χλμ σε σανίδωμα δίνει μετά από μισό δευτερόλεπτο περίπου. Ψηλά, μετά τις 6k ξεφουσκώνει, αλλά είναι αναμενόμενο αυτό λόγω της μικρής τουρμπίνας. Κατανάλωση σε διαδρομή με 40% εθνική, 40% στροφοδιαδρομή και 20% σε δρόμο με όριο τα 90 και φανάρια είχε μέση 9,7. Τάπα στην στροφοδιαδρομή στις επιταχύνσεις, ρεπρίζ και σανιδώματα για λαγκ στην εθνική και ανοίγματα σε φανάρια στο υπόλοιπο 20%.
Στην στροφιαδρομή τώρα. Μπροστινό εμένα δεν με προβλημάτισε. Στο σανίδωμα, ναι ανοίγει την τροχιά του και ελαφρώνει, όπως κάνει και το leon και το gt. Στο άφημα ναι γυρίζει, όπως και τα άλλα δύο. Η διαφορά είναι ότι το esp έχει μπει για να διορθώσει την υποστροφή, οπότε η μεταβάσεις είναι τονισμένες σε σχέση με τα άλλα 2 με το esp στο off. Αν όμως το οδηγήσεις στρωτά χωρίς τα γλυστρίματα του μπροστινού (ξεγελώντας το esp) είσαι μια χαρά, ενώ το esp δεν μπαίνει άμεσα στις μετατοπίσεις του πίσω άξονα. Ίδια συμπεριφορά με το 307cc που είχα οδηγήσει και το 206 με esp.
-
Όπως και να΄χει, πέραν του ότι το όνομα Rallye δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το εν λόγω 207 κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικά τίμιο. Ως εκ τούτου, πήγα και το είδα, θα το οδηγήσω, και αν το πάρω τελικά απόφαση να αλλάξω αυτοκίνητο τώρα, τότε πιθανόν να το επιλέξω...
Γιατί, παρά τα όσα ακούγονται περί του ότι 'δεν προσφέρει ανόθευτη οδηγική απόλαυση κτλ', δεν παύει να είναι ένα ενδιαφέρον γρήγορο hatchback, με πολύ καλό εξοπλισμό, άριστη παθητική ασφάλεια, καλή οδηγική συμπεριφορά και κατ'εμέ καλύτερη εμφάνιση από αρκετά άλλα hatchbacks. Σκεφτόμουν το TSI και το Bravo, αλλά προτιμώ τις καλύτερες επιδόσεις του 207 από το πιο ενδιαφέρον/ποιοτικό εσωτερικό που αμφότερα τα άλλα δυο διαθέτουν. Καλώς ή κακώς, θέλω να νιώσω αισθητή αναβάθμιση σε επιδόσεις, και όχι την ροπή των ρεπρίζ...
Μέχρι να το οδηγήσω βέβαια δε μπορώ να έχω γνώμη, αλλά μήπως δεν θα στρίβει; Δεν θα μπορεί να οδηγηθεί γρήγορα; Δε μπορώ να δεχτώ το ότι από όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν εν έτει 2007, το 207 rallye είναι που θα 'ευνουχίσει' τον ανήσυχο οδηγό! Πόσες άλλες επιλογές υπάρχουν άλλωστε σε αυτά τα χρήματα;!; Και φυσικά αναφέρομαι σε σύγχρονα μοντέλα και όχι δεινοσαύρους...
Το ESP είναι ένα θέμα, αλλά νομίζω πως έχω χορτάσει από αποσταθεροποιήσεις και 'βρίσκω δε βρίσκω τη μπαριέρα' καταστάσεις. Άλλωστε, η πραγματικά γρήγορη οδήγηση δεν είναι ακριβώς αυτό το πράγμα...
Αν πάλι το τιμόνι, το κιβώτιο και η απόκριση είναι **τόσο **χλιαρά, τότε πάω πάσο και κοιτάω αλλού...
Αυτές είναι πάνω κάτω οι σκέψεις μου μετά από την επίσκεψη στην peugeot! Κάθε γνώμη από όσους σκέφτονται κάτι άλλο είναι επιθυμητή! Το μόνο ξενέρωτο είναι η εγγύηση των δυο μόνο ετών- αλλά είναι τόσο προσιτό που χαλάλι...
-
Οδήγησέ το και κρίνε το μόνος σου. Ό,τι λέμε εμείς στην τελική ανάλυση είναι μια υποκειμενική άποψη.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
δεν παύει να είναι ένα ενδιαφέρον γρήγορο hatchback, με πολύ καλό εξοπλισμό, άριστη παθητική ασφάλεια, καλή οδηγική συμπεριφορά και κατ'εμέ καλύτερη εμφάνιση από αρκετά άλλα hatchbacks.Συμφωνώ. Μήπως να δεις και τα GT/RC; Και μόνο για τα καθίσματα -ειδικά του RC- σου βάζω ιδέες...
Σκεφτόμουν το TSI και το Bravo, αλλά προτιμώ τις καλύτερες επιδόσεις του 207 από το πιο ενδιαφέρον/ποιοτικό εσωτερικό που αμφότερα τα άλλα δυο διαθέτουν. Καλώς ή κακώς, θέλω να νιώσω αισθητή αναβάθμιση σε επιδόσεις, και όχι την ροπή των ρεπρίζ...
Λες να δεις τρομερή διαφορά στις επιδόσεις ανάμεσα σε αυτά; Η ερώτηση είναι πραγματική, όχι ρητορική.
Το ESP είναι ένα θέμα, αλλά νομίζω πως έχω χορτάσει από αποσταθεροποιήσεις και 'βρίσκω δε βρίσκω τη μπαριέρα' καταστάσεις. Άλλωστε, η πραγματικά γρήγορη οδήγηση δεν είναι ακριβώς αυτό το πράγμα...
Αν είσαι τόσο συνειδητοποιημένος, δεν θα μείνεις δυσαρεστημένος από κανένα σύγχρονο warm hatch, νομίζω. Οπότε, πάρε αυτό που θα σου καλύψει τις περισσότερες ανάγκες. Το GT/RC δηλαδή.
Και εδώ, η τελείως υποκειμενική μου άποψη...θέλεις ένα αυτοκίνητο που να κάνει πολλές δουλειές μαζί ή θέλεις ένα αυτοκίνητο που να το θυμάσαι μετά από χρόνια;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε χαίρω πολύ ρε παιδιά, πότε πλασαρίστηκε ως διάδοχος του 106 rallye;Εγώ επιμένω πως το οδηγείτε με τρόπο που δεν του πάει. 106 rallye ΔΕΝ είναι, είναι κάτι διαφορετικό. Εμένα πάντως, σε δρόμο γλυστερό δεν με φόβησε καθόλου. Τo golf gt συγκριτικά με προβλημάτισε περισσότερο ας πούμε στην ίδια ακριβώς διαδρομή.
Σου θυμιζω λοιπον την διαφημιση με τις 2 μελισουλες.....που λεει τα εμαθες? Το rallye επεστρεψε/ξαναρθε κατι τετοιο.
-
Και εσύ τρως ότι σου λέει μια διαφήμιση ρε Στέλιο; Μεταξύ μας μιλάμε, ξέρουμε ότι το rallye δεν είχε καμία αλλαγή σε σχέση με το gt, ξέρουμε ότι είναι πατέντα της lion hellas. Το 207 gt/premium pack (όπως πουλιέται έξω) ποτέ δεν παρουσιάστηκε ως διάδοχος του 106 GTI ή του S16. Κατάλαβες;
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σου θυμιζω λοιπον την διαφημιση με τις 2 μελισουλες.....που λεει τα εμαθες? Το rallye επεστρεψε/ξαναρθε κατι τετοιο.
και συ τους πιστεψες?....
Ευτυχως δεν θα ξαναβγαλουν ραλλια... τερμα με δαυτα... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Και εδώ, η τελείως υποκειμενική μου άποψη...θέλεις ένα αυτοκίνητο που να κάνει πολλές δουλειές μαζί ή θέλεις ένα αυτοκίνητο που να το θυμάσαι μετά από χρόνια;Καλό ερώτημα... το οποίο περιπλέκεται από το γεγονός ότι σε δυο χρόνια μάλλον δεν θα είμαι εν Ελλάδι... άρα, θέλω κάτι το οποίο... εεε, το οποίο θα... ε βασικά δε ξέρω τι θέλω! Απλά είπα να έπαιρνα κάτι τώρα που δεν έχω άλλα έξοδα και γυρίζει. Ίσως δεν το έχω σκεφτεί τόσο ώριμα, απλά το 207 μοιάζει τόσο all around!
Και ο πρόσθετος εξοπλισμός του GT δε μου λέει κάτι... το RC είναι μάλλον ακριβό για αυτή την φάση...
Εντάξει, είναι η κλασική ιστορία του δε με συγκινεί τίποτα και εστιάζω στο πιο τίμιο. Αναποφάσιστος και έρμαιο της συγκυρίας!
-
ΤΟ rc είναι κάπου στα 23 με κλειδί στο χέρι... Αλλά γνώμη μου σε σχέση με το ραλύ είναι ψιλοευκαιρία...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Ίσως δεν το έχω σκεφτεί τόσο ώριμα, απλά το 207 μοιάζει τόσο all around!Μα αυτη ειναι η μαγκια του αγαπητε! Δεν ειναι τενεκες... ειναι ενα αμαξι το οποιο θα τα κανει ολα καλα...!!!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
και συ τους πιστεψες?....
Ευτυχως δεν θα ξαναβγαλουν ραλλια... τερμα με δαυτα...Οχι απλα απαντησα στον Ντινο ρε συ.
Το οτι ειναι ενα all around αμαξι συμφωνω, και ισως υπο αλλες συνθηκες να το αγοραζα κιολας
Peugeot 207 Rallye