-
Νοέμβριος του 2008 .
Λαμία-Αλεξανδρούπολη, 5 ώρες και 30 λεπτά ενώ το ενδιάμεσο Στρυμόνας-Καβάλα έγινε από τον παραλιακό δρόμο ( γνωστός για την ολισθηρότητα και την ακαταλληλότητά του για προσπεράσεις με κουβαδάκια τύπου Matiz 0.8 ) αφού δεν είχε τελειώσει η Εγνατία.
Είχε προηγηθεί το Αθήνα-Λαμία σε 4 ώρες από Μπράλο, συνοδεία τεράστιας ουράς αυτοκινήτων-Φορτηγών, μια ευγενική χορηγία των εξεγερμένων αγροτών της Αταλάντης και περιχώρων που είχαν κλείσει την 'εθνική' . -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Πειραιάς-Ναύπλιο 45'
Εν ολίγοις είχες ΜΩΤ 200 χλμ την ώρα από τον Πειραιά μέχρι το Ναύπλιο, σωστά ;
Η απόσταση είναι 133χλμ.
Διόδια Ελευσίνας-Σπαθοβουνίου 73χλμ, το έκανα σε 20' σύμφωνα με τις αποδείξεις των διοδίων. Για να κάνεις 73χλμ σε 20' η ΜΩΤ πρέπει να είναι 210. Αν σ'εκείνο το κομμάτι πας συνεχώς 240-250 (δεν χρειάζεται να είσαι και ο Σέννα για να πας έτσι σ'αυτό το δρόμο), νομίζω πως είναι εφικτός ο χρόνος.
133-73=60χλμ σε 25', δηλαδή μέση ταχύτητα 144 για το κομμάτι Πειραιάς-Ελευσίνα, και Σπαθοβούνι-Ναύπλιο. Αν σκεφτεί κανείς τα ανοιχτά κομμάτια Σχιστό-Σκαρακαμαγκάς-Ασπρόπυργος-Ελευσίνα, Σπαθοβούνι-Εξοδος Νεμέας και Δερβενάκια-Τίρυνθας-Μυκηνών που μπορείς να είσαι με 200 συνεχώς, νομίζω πως είναι εφικτός ο χρόνος.
Εννοείται πως Ναύπλιο έπρεπε να ξαναγεμίσω για να γυρίσω.
Κοίτα λοιπόν τα νομικά σου, και άσε τα μαθηματικά για κάποιον που το κατέχει περισσότερο.
Εγω την ΜΩΤ την βγάζω 178 πάντως. Δεν απέχει και τόοοσο απο το 200
-
Και το περίεργο ποιο είναι για να είναι 178?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Και το περίεργο ποιο είναι για να είναι 178?Το περίεργο είναι να γίνονται σχολιάκια του στύλ 'Κοίτα λοιπόν τα νομικά σου, και άσε τα μαθηματικά για κάποιον που το κατέχει περισσότερο' για μια διαφορά 20 χιλιομέτρων ανα ωρα που δεν αλλάζει και τπτ. Αν το υπολογίσεις χονδρικά είναι 200, τόσο το έβγαλα και εγώ πριν κάνω την πάρα πολύ δύσκολη απλή μέθοδο των τριών στο scientific calculator μου για να βγάλω ακριβές νούμερο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το περίεργο είναι να γίνονται σχολιάκια του στύλ 'Κοίτα λοιπόν τα νομικά σου, και άσε τα μαθηματικά για κάποιον που το κατέχει περισσότερο'.Και τα ειρωνικά σχόλια με γελάκια είναι περίεργα, αλλά δεν το κάνουμε θέμα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και το περίεργο ποιο είναι για να είναι 178?
Το περίεργο είναι να γίνονται σχολιάκια του στύλ 'Κοίτα λοιπόν τα νομικά σου, και άσε τα μαθηματικά για κάποιον που το κατέχει περισσότερο' για μια διαφορά 20 χιλιομέτρων ανα ωρα που δεν αλλάζει και τπτ. Αν το υπολογίσεις χονδρικά είναι 200, τόσο το έβγαλα και εγώ πριν κάνω την πάρα πολύ δύσκολη απλή μέθοδο των τριών στο scientific calculator μου για να βγάλω ακριβές νούμερο.
Eξίσου λοιπόν περίεργο είναι και να βάζει κάποιος (δεν όμιλω δία τη συγκεκριμένη στιχομυθία) υστερικά εμοτικον γελια σε κάτι που γράφεις, χωρίς προφανώς να γνωρίζει αν αυτό γίνεται. Τι ίδιο είναι. Τα φίδια δε δαγκώνουν αν δεν προκληθούν.
Οσον αφορά την ουσία, τα 200 μωτ γίνονται μόνο εντός Α.ο. και Εγνατίας (αγνοώντας φυσικά τα ρανταρ) τα 178 όμως γίνονται και εκτός αυτών των δρόμων και δεν είναι καθόλου περίεργο. Προσωπικά είχα 189 μωτ σε Κορινθο-Ελευσίνα (κάπου υπάρχουν και οι φωτό από μέση κατανάλωση, μωτ κλπ). Κάποιος θα πει ότι δεν γίνεται. Εεε λοιπόν γίνεται. Εκεί είναι η διαφωνία μου. Το ότι κάτι δεν μπορώ να το κάνω εγώ δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν μπορεί να το κάνει και κάποιος άλλος.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Το περίεργο είναι να γίνονται σχολιάκια του στύλ 'Κοίτα λοιπόν τα νομικά σου, και άσε τα μαθηματικά για κάποιον που το κατέχει περισσότερο'.
Και τα ειρωνικά σχόλια με γελάκια είναι περίεργα, αλλά δεν το κάνουμε θέμα.
Μια χαρά θέμα το κάνουμε αμα θέλουμε. Βέβαια δεν τα είδα καν διαβάζοντας το ποστ στα γρήγορα. Αλλά και να τα έβλεπα δεν νομίζω οτι θα το έπαιρνα τόσο προσωπικά και πατριωτικά. Νομίζω πως το πόστ σου ήταν αρκετά επεξηγηματικό από μόνο του για να τα εξαφανίσει. Τεσπα τις κοκορομαχίες γενικά έχω μια τάση να τις γειώνω... Ειδικά με τόσες που βλέπω και σβήνω μερικές φορές απλά αγνοόω όσα δεν με ενδιαφέρουν
-
Δεν έχεις και τόσο άδικο, απλά ήθελα να θυμήσω πως το πούλημα πνεύματος και η ειρωνία σε αγνώστους μέσω πληκτρολογίου δεν είναι μια κρυφή γνώση 2-3 ανθρώπων, αλλά μπορεί να την κατέχει και ο συνομιλητής μας.
-
Υψηλές ΜΩΤ σε αυτοκινητόδρομο, είναι εύκολες, αρκεί να μην βρεις κίνηση. Αλλά στην διαδρομή για Ναύπλιο, υπάρχει και κάμποσος επαρχιακός, που άντε να βγάλεις ΜΩΤ 100 χλμ κι αυτό το συζητάμε...
Επίσης, η παλαιότερη χάραξη του Κόρινθος - Σπαθοβούνι, δεν επιτρέπει παντού τα 200 ΜΩΤ, υπήρχαν σημεία που θα έκοβες (πχ πάνω στα βουνά πριν το Αρτεμίσιο, αλλά και αλλού...).
Δεν μπορώ να πω πως είναι αδύνατο (τίποτε δεν αποκλείεται εύκολα σ' αυτό τον κόσμο... ) , αλλά πραγματικά μου φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δύσκολο! Ουσιαστικά θα έπρεπε όπου υπήρχε χώρος να πηγαίνεις με 250+ , για να ρεφάρεις την καθυστέρηση του Ναυπλίου...
-
**edit mod **
-
Απο την Στερνα το Ναυπλιο απεχει 25+ χλμ.Μεχρι την διασταυρωση με την παλαιο ΕΟ μπορεις να το πατησεις ας πουμε αρκετα,μετα ομως ειναι εντος κατοικημένης περιοχης και αρκετα επικινδυνο να τρεχεις .Ειδικα μετα το Αργος κοντα στις φυλακες την στηνουν συνεχεια μπλοκα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Υψηλές ΜΩΤ σε αυτοκινητόδρομο, είναι εύκολες, αρκεί να μην βρεις κίνηση. Αλλά στην διαδρομή για Ναύπλιο, υπάρχει και κάμποσος επαρχιακός, που άντε να βγάλεις ΜΩΤ 100 χλμ κι αυτό το συζητάμε...
Επίσης, η παλαιότερη χάραξη του Κόρινθος - Σπαθοβούνι, δεν επιτρέπει παντού τα 200 ΜΩΤ, υπήρχαν σημεία που θα έκοβες (πχ πάνω στα βουνά πριν το Αρτεμίσιο, αλλά και αλλού...).Δεν μπορώ να πω πως είναι αδύνατο (τίποτε δεν αποκλείεται εύκολα σ' αυτό τον κόσμο... ) , αλλά πραγματικά μου φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δύσκολο! Ουσιαστικά θα έπρεπε όπου υπήρχε χώρος να πηγαίνεις με 250+ , για να ρεφάρεις την καθυστέρηση του Ναυπλίου...
Μπόλικος επαρχιακός δεν υπάρχει. Μπορεί να πηγαίνετε μέσω Αργους που είναι σαφώς χειρότερος ο δρόμος. Αρτεμίσιο δεν φτάνω, για παλιά χάραξη δεν μίλησα. Για ποιά καθυστέρηση του Ναυπλίου μιλάς;
Εχουμε λοιπόν...
Σχιστό-Διόδια Ελευσίνας: 19χλμ που μπορείς να πας 180-200*
Διόδια Ελευσίνας-Διόδια Σπαθοβουνίου: 73χλμ που μπορείς να πας 240-250*
Διόδια Σπαθοβουνίου-Εξοδος Νεμέας: 8χλμ που μπορείς να πας 200-220*
Εξοδος Νεμέας-Δερβενάκια-Τίρυνθας/Μυκηνών-Αριστερά για Ναύπλιο: 13χλμ που μπορείς να πας 100-120*
Από το προηγούμενο σημείο μέχρι Τίρυνθα: 18χλμ που μπορείς να πας 180-200*
Τίρυνθα-Ναύπλιο: 2χλμ που όσο και να πας δεν θ'αλλάξουν και πολλάΣύνολο 133χλμ, βάλε και - 2-3χλμ που θα έκανα λάθος στις μετρήσεις από GoogleMaps και νομίζω πως είναι εφικτό. Οχι βέβαια για καθημερινή χαλαρή βόλτα, αλλά αν θέλεις να πας γρήγορα.
- Οχι κάθε μέρα, αλλά αν σου κάτσει πας.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Μπόλικος επαρχιακός δεν υπάρχει. Μπορεί να πηγαίνετε μέσω Αργους που είναι σαφώς χειρότερος ο δρόμος. Αρτεμίσιο δεν φτάνω, για παλιά χάραξη δεν μίλησα. Για ποιά καθυστέρηση του Ναυπλίου μιλάς;
Εχουμε λοιπόν...
Εξοδος Νεμέας-Δερβενάκια-Τίρυνθας/Μυκηνών-Αριστερά για Ναύπλιο: 13χλμ που μπορείς να πας 100-120*
Τίρυνθα-Ναύπλιο: 2χλμ που όσο και να πας δεν θ'αλλάξουν και πολλάΣύνολο 133χλμ, βάλε και - 2-3χλμ που θα έκανα λάθος στις μετρήσεις από GoogleMaps και νομίζω πως είναι εφικτό. Οχι βέβαια για καθημερινή χαλαρή βόλτα, αλλά αν θέλεις να πας γρήγορα.
Αυτο το δρομολογιο (Εξοδος Νεμέας-Δερβενάκια-Τίρυνθας/Μυκηνών-Αριστερά για Ναύπλιο) δνε το εχω κανει και δεν το ξερω.Απο τον παλιο (Δερβενακια-Αργος)το εχω κανει και ειναι πολυ σφιχτος ο δρομος που δεν μπορεις να τρεξεις .
-
τα 200αρια - 250αρια παντως ειναι ψωμοτυρι απο οτι βλεπω
με τι αυτοκινητο ολα αυτα?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο το δρομολογιο (Εξοδος Νεμέας-Δερβενάκια-Τίρυνθας/Μυκηνών-Αριστερά για Ναύπλιο) δεν το εχω κανει και δεν το ξερω.Απο εκείνο στο σημείο μέχρι την Τίρυνθα (χωρίς να υπολογίσουμε το κομμάτι που ανοίξανε πριν 2-3 μήνες και φθάνεις κατευθείαν Αγ. Αδριανό), είναι δρόμος 1.5 λωρίδας με αραιή κίνηση και σχεδόν όλος ευθεία. Επαρχιακός μεν, τον περνάς αεροπορία δε.
Απο τον παλιο (Δερβενακια-Αργος)το εχω κανει και ειναι πολυ σφιχτος ο δρομος που δεν μπορεις να τρεξεις.
Μια φορά πήγα από'κει και δεν ξαναπήγα...
τα 200αρια - 250αρια παντως ειναι ψωμοτυρι απο οτι βλεπω
με τι αυτοκινητο ολα αυτα?Ο χρόνος αυτός ήταν όταν είχα το Leon Cupra 4 V6.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Πειραιάς-Ναύπλιο 45' :
με χιλιάρα σούπερ σπορτ μηχανή ??
είπαμε να λέμε φίδια αλλά εσύ το γ@μησες...Γνώμη σου πιτσιρίκο...
Edit: Η μήπως επειδή έκανες εσύ μέχρι το Αργος 1:08 με νοικιάρικο Bravo 120, νομίζεις πως δεν υπάρχουν πιο γρήγορα αυτοκίνητα ή/και πιο γρήγοροι οδηγοί;
πες μας λεπτομέρειες...
με τι αυτοκίνητο? -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Επίσης, η παλαιότερη χάραξη του Κόρινθος - Σπαθοβούνι, δεν επιτρέπει παντού τα 200 ΜΩΤ, υπήρχαν σημεία που θα έκοβες (πχ πάνω στα βουνά πριν το Αρτεμίσιο, αλλά και αλλού...).Δεν μπορώ να πω πως είναι αδύνατο (τίποτε δεν αποκλείεται εύκολα σ' αυτό τον κόσμο... ) , αλλά πραγματικά μου φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δύσκολο! Ουσιαστικά θα έπρεπε όπου υπήρχε χώρος να πηγαίνεις με 250+ , για να ρεφάρεις την καθυστέρηση του Ναυπλίου...
Εχουμε λοιπόν...
λέει στον τίτλο ποιος θα μας πει το μεγαλύτερο ψέμα...??
μπράβο μάστορα κέρδισες
το πιο ωραίο μακράν όμως είναι το
'Από το προηγούμενο σημείο μέχρι Τίρυνθα: 18χλμ που μπορείς να πας 180-200* '
όποιος έχει κάνει έστω και μια φορά την διαδρομή ξέρει τι φιδέμπορας είσαι...
για την ιστόρια το ναύπλιο όχι από πειραιά αλλά από κηφισό είναι 146km...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Κοίτα λοιπόν τα νομικά σου, και άσε τα μαθηματικά για κάποιον που το κατέχει περισσότερο.
είσαι και επιστήμονας εκτός από ξάδερφος του σέννα?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
όποιος έχει κάνει έστω και μια φορά την διαδρομή ξέρει τι φιδέμπορας είσαι...ΟΚ, τώρα μπορείς να ρουφήξεις τ'αυγό σου.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
όποιος έχει κάνει έστω και μια φορά την διαδρομή ξέρει τι φιδέμπορας είσαι...
ΟΚ, τώρα μπορείς να ρουφήξεις τ'αυγό σου.
οκ αρχίσαμε πάλι τις βλακείες...
και για να μην ξεχνάμε...
Αθήνα-Χ σε πόσο? (Χ=Γέφυρα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη κλπ)