-
Ο κύριος με την 'Αλφα Ρομέο με πήρε πριν λίγο να με ρωτήσει τι ακριβώς έγινε και να με ευχαριστήσει. Του εξήγησα ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό, καθώς με ρώτησε αν είμαι διαθέσιμος για μάρτυρας, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει τα στοιχεία μου (στην κάρτα μου αναγράφονται και τα στοιχεία στην Ιταλία). Το κακό ήταν ότι είχε μετακινήσει το αυτοκίνητο από τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να ειδοποιήσει πρώτα το ΤΟΤΑ και του είπα ότι καλύτερα είναι να επικοινωνήσει με την Ασφαλιστική του πλέον για τα περαιτέρω.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι γίνεται σε περίπτωση που κληθώ για μάρτυρας (πείτε πχ ότι γίνεται δικαστήριο) και δεν μπορώ να παρευρεθώ; Επίσης, έστω ότι παρευρίσκομαι. Μπορεί να μου αποδοθεί κατηγορία ότι ψευδομαρτυρώ και να έχω κυρώσεις (φυσικά λέω την αλήθεια, δεν έχω λόγο να πω ψέματα);
-
Καλα έκανες και άφησες σημειωμα....θα μπορούσες βέβαια να μην αφησεις τα στοιχεια σου!
Λετε όλοι ότι θα πληρωθει απο την ασφαλεια....το να ξεπερνάει το τρακαρισμα τα 100.000 € το έχετε σκεφτεί?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Λετε όλοι ότι θα πληρωθει απο την ασφαλεια....το να ξεπερνάει το τρακαρισμα τα 100.000 € το έχετε σκεφτεί?Δηλαδή και να τα ξεπερνάει τα 100k υλικές ζημιές..... τι θα κάνουμε???? Θα πεθάνουμε για τις λαμαρίνες ???? Θα κάτσω να ακούω να με βρίζουν επειδη έκανα ένα λάθος και είχε υλικές ζημιές???? Ας στραφεί στην δικαιοσύνη!!!! Ας κάνει και μεικτή και ας πάει στην ευχή του θεού!!!!! Όταν κυκλοφορείς στην Ελλάδα καλό είναι να ξερεις τι διέπει το σύστημα!!! Εφόσον οι υλικές ζημιές στα πιο πολλά συμβόλαια είναι 100k λογικά αυτά θα πάρεις μετά κόπων και βασσάνων ... γιατί απλά τα παραπάνω από τον ιδιοκτήτη δεν θα τα πάρεις ποτέ γιατί θα ξεφύγει από καμμια τρυπούλα!!!!!
Το ότι υπάρχουν 300κ ανασφάλιστα δεν ενοχλεί κανένα? Πόσες ζημιές απο ανασφάλιστο καλύπτει το μεσο ελληνικό συμβόλαιο??? -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι γίνεται σε περίπτωση που κληθώ για μάρτυρας (πείτε πχ ότι γίνεται δικαστήριο) και δεν μπορώ να παρευρεθώ; Επίσης, έστω ότι παρευρίσκομαι. Μπορεί να μου αποδοθεί κατηγορία ότι ψευδομαρτυρώ και να έχω κυρώσεις (φυσικά λέω την αλήθεια, δεν έχω λόγο να πω ψέματα);
Δεν ξερω λεπτομερειες,αλλα βασικα στα τετοια σου αν δεν πας.Για το απεραντο μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα μιλαμε.
Κατηγορια οτι ψευδομαρτυρεις θεωρητικά μπορει να σου αποδωθεί αλλα κανενας δεν θα τολμησει να το κανει,τουλαχιστον οχι ευθεως,το πολυ-πολυ να αμολησει καμια παπαρια πλαγίως στο δικαστηριο.
Το θεμα ειναι να κινηθει γρηγορα ο παθων για να βρει τον μεθυστακα που μαμησε τα αυτοκινητα.Θα δυσκολευτει να βρει το δικιο του δυστυχως,και χωρις μαρτυρα δεν ξερω...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ο κύριος με την 'Αλφα Ρομέο με πήρε πριν λίγο να με ρωτήσει τι ακριβώς έγινε και να με ευχαριστήσει. Του εξήγησα ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό, καθώς με ρώτησε αν είμαι διαθέσιμος για μάρτυρας, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει τα στοιχεία μου (στην κάρτα μου αναγράφονται και τα στοιχεία στην Ιταλία). Το κακό ήταν ότι είχε μετακινήσει το αυτοκίνητο από τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να ειδοποιήσει πρώτα το ΤΟΤΑ και του είπα ότι καλύτερα είναι να επικοινωνήσει με την Ασφαλιστική του πλέον για τα περαιτέρω.Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι γίνεται σε περίπτωση που κληθώ για μάρτυρας (πείτε πχ ότι γίνεται δικαστήριο) και δεν μπορώ να παρευρεθώ; Επίσης, έστω ότι παρευρίσκομαι. Μπορεί να μου αποδοθεί κατηγορία ότι ψευδομαρτυρώ και να έχω κυρώσεις (φυσικά λέω την αλήθεια, δεν έχω λόγο να πω ψέματα);
Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!!!! Θα κάνεις μια έγραφη κατάθεση... με αυτά που είδες , θα την στείλεις και θα είσαι ok!!!
-
Εγω αυτο που καταλαβα ηταν οτι
α) περασε στοπ αερα-πατερα
β) το θεμα δεν ειναι τι εγινε ('λαμαρινες ειναι και φτιαχνονται')*, αλλα το τι θα μπορουσε να ειχε γινει απο την συγκεκριμενη παραβαση
γ) τα μπινελικια τα ακουσε γιατι ειχε το θρασος να μιλησει (απο οσο καταλαβα).
*και οχι, ειναι ανθρακονηματα και ΔΕΝ φτιαχνονται. Αμα την εχει φαει γερα στο πλαι και εχει παθει ζημια το σασσι, αρχιστε να μετρατε ευρω...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Λετε όλοι ότι θα πληρωθει απο την ασφαλεια....το να ξεπερνάει το τρακαρισμα τα 100.000 € το έχετε σκεφτεί?
Δηλαδή και να τα ξεπερνάει τα 100k υλικές ζημιές..... τι θα κάνουμε???? Θα πεθάνουμε για τις λαμαρίνες ???? Θα κάτσω να ακούω να με βρίζουν επειδη έκανα ένα λάθος και είχε υλικές ζημιές???? Ας στραφεί στην δικαιοσύνη!!!! Ας κάνει και μεικτή και ας πάει στην ευχή του θεού!!!!! Όταν κυκλοφορείς στην Ελλάδα καλό είναι να ξερεις τι διέπει το σύστημα!!! Εφόσον οι υλικές ζημιές στα πιο πολλά συμβόλαια είναι 100k λογικά αυτά θα πάρεις μετά κόπων και βασσάνων ... γιατί απλά τα παραπάνω από τον ιδιοκτήτη δεν θα τα πάρεις ποτέ γιατί θα ξεφύγει από καμμια τρυπούλα!!!!!
Το ότι υπάρχουν 300κ ανασφάλιστα δεν ενοχλεί κανένα? Πόσες ζημιές απο ανασφάλιστο καλύπτει το μεσο ελληνικό συμβόλαιο???Μικτη θα εχει σίγουρα το μερκεντέ.....το αν θα πεθάνουμε για λαμαρινες δεν τ οαπανταω καν...αν θα κατσεις να σε βρίσουν για το λαθος που έκανες....ξανασκεψου το και αντι για το μερκεντε βάλε ενα παπι με 2 παιδιά 19 χρονων πάνω. Δεν γινεται ο αλλος να έβριζε έτισ χωρις λογο, προφανώς η κυρία άρχισε τα ετρεχε και πως πηγαινες ετσι κλπ!
Και να φωνάξει και τους μπάτσους να της κοψουν μια κληση για στοπ....να βαλει μυαλο!
-
Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία...
Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν για καταγραφή του συμβάντος και ανταλλαγή στοιχείων των εμπλεκομενων οδηγών, έκοψαν κλήση ως όφειλαν στη παραβάτη οδηγό ή όχι?
Γιατί τόσα χρόνια τους βλέπω μόνο να έρχονται, να καταγράφουν συμβάν, να αναφέρουν στο δελτίο συμβάντος ότι υπάρχει παραβίαση ΣΤΟΠ, αλλά τη καταραμένη τη κλήση ΠΟΤΕ δεν τους έχω δει να την κόβουν!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δηλαδή και να τα ξεπερνάει τα 100k υλικές ζημιές..... τι θα κάνουμε???? Θα πεθάνουμε για τις λαμαρίνες ???? Θα κάτσω να ακούω να με βρίζουν επειδη έκανα ένα λάθος και είχε υλικές ζημιές???? Ας στραφεί στην δικαιοσύνη!!!! Ας κάνει και μεικτή και ας πάει στην ευχή του θεού!!!!! Όταν κυκλοφορείς στην Ελλάδα καλό είναι να ξερεις τι διέπει το σύστημα!!! Εφόσον οι υλικές ζημιές στα πιο πολλά συμβόλαια είναι 100k λογικά αυτά θα πάρεις μετά κόπων και βασσάνων ... γιατί απλά τα παραπάνω από τον ιδιοκτήτη δεν θα τα πάρεις ποτέ γιατί θα ξεφύγει από καμμια τρυπούλα!!!!!
Το ότι υπάρχουν 300κ ανασφάλιστα δεν ενοχλεί κανένα? Πόσες ζημιές απο ανασφάλιστο καλύπτει το μεσο ελληνικό συμβόλαιο???Μικτη θα εχει σίγουρα το μερκεντέ.....το αν θα πεθάνουμε για λαμαρινες δεν τ οαπανταω καν...αν θα κατσεις να σε βρίσουν για το λαθος που έκανες....ξανασκεψου το και αντι για το μερκεντε βάλε ενα παπι με 2 παιδιά 19 χρονων πάνω. Δεν γινεται ο αλλος να έβριζε έτισ χωρις λογο, προφανώς η κυρία άρχισε τα ετρεχε και πως πηγαινες ετσι κλπ!
Και να φωνάξει και τους μπάτσους να της κοψουν μια κληση για στοπ....να βαλει μυαλο!
Χωρίς να είμαι παρόν..... Είναι πιθανό ότι για το τροχαίο φταίει λογικά η κυριά που είχε το στοπ.
Δυστυχώς όλοι μας έχουμε κατα λάθος περάσει ένα stop... επειδή δεν το προσέξαμε και το περάσαμε αέρα!!! Είναι θέμα τύχης αν πέτυχες λαμαρίνες ή μηχανάκι ή πεζό!!!!!
Δηλαδη αν χτύπα ξύλο κάποιος χτύπαγε ένα πεζό τι θα μπορούσε να κάνει??? Πρέπει να αυτοκτονήσει ή να κάτσει να τον λιντσάρουν??? Υπάρχουν οι νόμοι του Κράτους και οι κανόνες των ασφαλειών
Το που φθάνουν τα όριο του παθόντα και με τι το συγκρίνει είναι καθαρά προσωπικό του θέμα!!!
Αν χάλασαν οι ανθρακότριχες και είναι το μοναδικό πρόβλημα της ζωής σου ΟΚ.... αν χάλασαν οι ανθρακότριχες και το παιδί σου είναι άρρωστο σοβαρά.. κάτσε και αξιολόγησε τι μετράει περισσότερο!!!!Τέλος, Ως κατηγορούμενος κάποιος θα μπορούσε να αποδείξει ότι λόγω υπερβολικής ταχύτητας ήταν πρακτικά αδύνατο να αποφύγει την σύγκρουση με αυτόν που είχε προτεραιότητα καθώς όταν βρίσκεσαι σε ένα stop έχεις ορατότητα κάποια μέτρα.... αν ο δρόμος είναι καθαρός περνάς!!! Αν η ταχύτητα του κινούμενου επι της οδού με προτεραιότητα αποδειχθεί ότι ήταν τέτοια που κάλυπτε περισσότερα μέτρα στα τρία δευτερόλεπτα που χρειάζεσαι για να διασχίσεις την διασταύρωση και προέκυψε σύγκρουση στο δικαστήριο δεν θα ευθύνεται αποκλειστικά αυτός που διέσχισε το δρόμο με stop
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία...Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν για καταγραφή του συμβάντος και ανταλλαγή στοιχείων των εμπλεκομενων οδηγών, έκοψαν κλήση ως όφειλαν στη παραβάτη οδηγό ή όχι?
Γιατί τόσα χρόνια τους βλέπω μόνο να έρχονται, να καταγράφουν συμβάν, να αναφέρουν στο δελτίο συμβάντος ότι υπάρχει παραβίαση ΣΤΟΠ, αλλά τη καταραμένη τη κλήση ΠΟΤΕ δεν τους έχω δει να την κόβουν!
1 αυτοκίνητο που πάει με 100km/h καλύπτει περίπου 27 μέτρα το δευτερόλεπτο. Αν εγώ είμαι σε ένα Stop με ορατότητα 60 μέτρων και γίνει σύγκρουση δεν θα δεχθώ ότι είμαι παραβάτης και παραβίασα το stop!!!!
Επόμενα ερωτήματα
- Με πόσα χλμ πάμε σε δρόμους που έχουμε προτεραιότητα???
- Πόσα μέτρα ορατότήτα έχουν οι μέσες διασταυρώσεις???
- Τι αντανακλαστικά έχουμε ως οδηγοί???
- Πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε τσαμπουκά όταν βλεπούμε αμάξι σε σημείο που δεν έχει προτεραιότητα???
-
To παραπάνω σκηνικό το έχω δει σε διάφορα σημεία που έχουν μπει αυτά τα πανώ της WIND καλύπτοντας τα φανάρια (πρέπει να φτάσεις σχεδόν από κάτω για να τα δεις ). Το συγκεκριμένο είναι στην Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου ανεβαίνοντας προς Κηφισιά.
Προτιμώ να μη χαρακτηρίσω τους εμπλεκόμενους σε αυτού του είδους τη 'διαφήμιση'.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν για καταγραφή του συμβάντος και ανταλλαγή στοιχείων των εμπλεκομενων οδηγών, έκοψαν κλήση ως όφειλαν στη παραβάτη οδηγό ή όχι?
1 αυτοκίνητο που πάει με 100km/h καλύπτει περίπου 27 μέτρα το δευτερόλεπτο. Αν εγώ είμαι σε ένα Stop με ορατότητα 60 μέτρων και γίνει σύγκρουση δεν θα δεχθώ ότι είμαι παραβάτης και παραβίασα το stop!!!!
Επόμενα ερωτήματα
- Πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε τσαμπουκά όταν βλεπούμε αμάξι σε σημείο που δεν έχει προτεραιότητα???
Με ποια λογική τότε υπάρχει η κλήση για παραβίαση ΣΤΟΠ, όταν αυτή ποτέ δεν κόβεται (τη στιγμή μάλιστα που ο παραβάτης έχει δημιουργήσει ατύχημα)?
Και για τους αστυνομικούς, το ΣΤΟΠ σημαίνει τοίχος. Δεν δέχονται καμία αιτιολογία. Και σε μεγάλη απόσταση να είναι ο άλλος ενώ κινείται στον κεντρικό δρόμο, εφόσον έχεις στοπ ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τον περιμένεις να περάσει και μετά να περάσεις εσύ. Το αν κάποιοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στο να εκτιμήσουν καταστάσεις και γεγονότα, είναι δικό τους θέμα, και για αυτό και το πληρώνουν άλλωστε. Όπως και κάθε λάθος ή σφάλμα. Όλα έχουν ένα κόστος.
Μήπως αν έτρωγε το παχουλό πρόστιμο η συγκεκριμένη κυρία, πέρα από το κόστος επισκευής του αυτοκινήτου της, την επόμενη φορά που έβγαινε στο δρόμο ήταν 2 και 3 φορές πιο προσεκτική? Λέω μήπως...? Γιατί από λόγια ίσως να μην παίρνουν. Αλλά όταν πονάει η τσέπη τους, τότε μόνο βάζουν μυαλό μερικοί.
-
Κι αυτό που λένε, αγαπητοί φίλοι, ότι σε περίπτωση που σε χτυπήσουν από την μέση και πίσω του αυτοκινήτου, ενώ έχεις παραβιάσει στοπ ή προτεραιότητα σημαίνει ότι δεν φταις εσύ, αλλά ο άλλος, ο οποίος για να σε χτυπήσει σε εκείνο το σημείο σημαίνει ότι ή έτρεχε ή το έκανε σκοπίμως....
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επόμενα ερωτήματα
Με ποια λογική τότε υπάρχει η κλήση για παραβίαση ΣΤΟΠ, όταν αυτή ποτέ δεν κόβεται (τη στιγμή μάλιστα που ο παραβάτης έχει δημιουργήσει ατύχημα)?
Και για τους αστυνομικούς, το ΣΤΟΠ σημαίνει τοίχος. Δεν δέχονται καμία αιτιολογία. Και σε μεγάλη απόσταση να είναι ο άλλος ενώ κινείται στον κεντρικό δρόμο, εφόσον έχεις στοπ ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τον περιμένεις να περάσει και μετά να περάσεις εσύ. Το αν κάποιοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στο να εκτιμήσουν καταστάσεις και γεγονότα, είναι δικό τους θέμα, και για αυτό και το πληρώνουν άλλωστε. Όπως και κάθε λάθος ή σφάλμα. Όλα έχουν ένα κόστος.
Μήπως αν έτρωγε το παχουλό πρόστιμο η συγκεκριμένη κυρία, πέρα από το κόστος επισκευής του αυτοκινήτου της, την επόμενη φορά που έβγαινε στο δρόμο ήταν 2 και 3 φορές πιο προσεκτική? Λέω μήπως...? Γιατί από λόγια ίσως να μην παίρνουν. Αλλά όταν πονάει η τσέπη τους, τότε μόνο βάζουν μυαλό μερικοί.
Είσαι σε ΣΤΟΠ με ορατότητα 50 μέτρα ... δηλαδή 10 αυτοκίνητα μήκος... και δεν βλέπεις αμάξι να έρχεται στα 50 μέτρα που μπορεις να δεις!!!
Θα ξεκινήσεις ή όχι????IMO και burn out να κάνεις αν ο άλλος έρχεται με 80 και δεν φρενάρει ή φρενάρει αργά επειδή ρύθμιζε το ραδιόφωνο (δεν λέω να μίλαγε στο κινητό γιατί δεν παίζει με τον νεο ΚΟΚ) θα τρακάρατε και θα έφταιγες!!!!!
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Κι αυτό που λένε, αγαπητοί φίλοι, ότι σε περίπτωση που σε χτυπήσουν από την μέση και πίσω του αυτοκινήτου, ενώ έχεις παραβιάσει στοπ ή προτεραιότητα σημαίνει ότι δεν φταις εσύ, αλλά ο άλλος, ο οποίος για να σε χτυπήσει σε εκείνο το σημείο σημαίνει ότι ή έτρεχε ή το έκανε σκοπίμως....αυτα τα λενε
α) αυτοι που φταινε επειδη παραβιασαν το στοπ
β) καποιοι δικαστες που δεν εχουν οδηγησει ποτε στην ζωη τους.
Το 'επιχειρημα' ειναι οτι αφου με χτυπησε απο την μεση και πισω, τοτε ειχα προλαβει να βγω στην διασταυρωση (στην οποια ειχα εγω στοπ...) και επρεπε αυτος να κοψει για μενα.
Καταλαβαινετε βεβαια οτι η διαφορα του να σε χτυπησει αυτος που εχει προτεραιοτητα στο εμπρος μισο ή στο πισω μισο, ειναι δυο μετρα. Το οποιο με ταχυτητα 50 χαω αυτου που παραβιασε το ΣΤΟΠ ειναι 0,14δευτερολεπτα...
Δηλαδη το επιχειρημα αυτου που παραβιασε το ΣΤΟΠ ειναι οτι προλαβα και βγηκα στην διασταυρωση περισσοτερο απο το μισο του αυτοκινητου μου αρα ειχες 0,14 του δευτερολεπτου να σταματησεις...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επόμενα ερωτήματα
Είσαι σε ΣΤΟΠ με ορατότητα 50 μέτρα ... δηλαδή 10 αυτοκίνητα μήκος... και δεν βλέπεις αμάξι να έρχεται στα 50 μέτρα που μπορεις να δεις!!!
Θα ξεκινήσεις ή όχι????IMO και burn out να κάνεις αν ο άλλος έρχεται με 80 και δεν φρενάρει ή φρενάρει αργά επειδή ρύθμιζε το ραδιόφωνο (δεν λέω να μίλαγε στο κινητό γιατί δεν παίζει με τον νεο ΚΟΚ) θα τρακάρατε και θα έφταιγες!!!!!
Εγώ προσωπικά όχι δεν θα ξεκινούσα. Περιμένω να περάσει ότι όχημα κινείται σε κοντινή απόσταση και με αρκετά χλμ. Αν δω ότι πάει με ρυθμούς χελώνας και ότι με παίρνει (που σημαίνει περνάω με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο) μόνο τότε.
Σαφέστατα και θα φταίει όποιος προκαλέσει ατύχημα ενώ είχε στοπ. Κάτι δεν εκτίμησε σωστά, δεν νομίζεις?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εγώ προσωπικά όχι δεν θα ξεκινούσα. Περιμένω να περάσει ότι όχημα κινείται σε κοντινή απόσταση και με αρκετά χλμ. Αν δω ότι πάει με ρυθμούς χελώνας και ότι με παίρνει (που σημαίνει περνάω με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο) μόνο τότε.Σαφέστατα και θα φταεί όποιος προκαλέσει ατύχημα ενώ είχε στοπ. Κάτι δεν εκτίμησε σωστά, δεν νομίζεις?
Σε μια διασταύρωση με ορατότητα 50 μέτρων μπορούν να σε βοηθήσουν για να προβλέψεις.... ο θόρυβος ή τα φώτα αν είναι βράδυ από κει και πέρα χρειάζεσαι ρανταρ!!!! Βγαίνεις σιγά σιγά και λίγο στην τύχη!!!!!!
-
Ενταξει....πλεον εχουμε ξεφυγει....αμφισβητούμε ακομη και το αν φταιει τελικά καποιος που περνάει απο στοπ...χωρις να κοιτάξει ή τελος πάντων δεν μπορει να δει μακρυα.....αν δεν μπορει να δει μακρυα λόγω παρκαρισμένων....απλα ειναι συνηπευθυνα αυτα...αν δεν μπορει να δει για άλλο λογο....εινα ιυπο συζητηση....σε καμια περιπτωση δεν φταίει ο ανθρωπάκος που πάει στη δουλειά του και έχει προταιρεότητα.
Βασικά για να παω σπιτι μου περναω 3-4 στενά που έχουν στοπ τα καθετα στενα....ε πάντα κόβω...σε ενα σταματαω κιολας, γιατι το οτι εχω προτεραιότητα δεν θα με φέρει πισω στη ζωη....πραγματικά μιλάμε αν το έβαζε ο κόκαλης στο στοιχημα η αποδοση να παραβιαση καποιος στοπ σε αυτα τα στενα θα ηταν 1,60
-
Με την άδεια σου, θα διαφωνήσω.
Υπάρχουν περιπτώσεις (ειδικά μέσα σε στενά) όπου η ορατότητα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη πράγμα που καθιστά αδύνατο να περάσεις με 100% σιγουριά ότι δεν έρχεται κανείς, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κάποιον που, ενάντια στον ΚΟΚ και την κοινή λογική , οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα.
Έχω την εντύπωση ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο ΚΟΚ καταλογίζει μερίδιο συνυπευθυνότητας.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ προσωπικά όχι δεν θα ξεκινούσα. Περιμένω να περάσει ότι όχημα κινείται σε κοντινή απόσταση και με αρκετά χλμ. Αν δω ότι πάει με ρυθμούς χελώνας και ότι με παίρνει (που σημαίνει περνάω με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο) μόνο τότε.
Σαφέστατα και θα φταεί όποιος προκαλέσει ατύχημα ενώ είχε στοπ. Κάτι δεν εκτίμησε σωστά, δεν νομίζεις?
Σε μια διασταύρωση με ορατότητα 50 μέτρων μπορούν να σε βοηθήσουν για να προβλέψεις.... ο θόρυβος ή τα φώτα αν είναι βράδυ από κει και πέρα χρειάζεσαι ρανταρ!!!! Βγαίνεις σιγά σιγά και λίγο στην τύχη!!!!!!
Ακριβώς φίλε μου. Συμφωνώ σε αυτό. Αν δεν έχεις πολύ καλή ορατότητα, τσεκάρεις και το θόρυβο, κάποιο κενό σε πιο μακρυνό σημείο που ίσως να έχεις ορατήτα, τα φώτα το βράδυ, και μετά βγαίνεις σιγά σιγά όχι να διακόψεις την κυκλοφορία, αλλά ίσα να ανακτήσεις την ορατότητα και αν επιβεβαιώσεις ότι όλα είναι οκ τότε αποφασίζεις να περάσεις με ασφάλεια.
Εδώ όμως συζητάμε περιπτώσεις που βγαίνουν αέρα και δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Ειδικά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης το συγκεκριμένο τρακάρισμα ήταν καθαρά θέμα απροσεξίας και λάθος εκτίμησης.
Πάντως και δικαστήριο να γίνει, όποιος έχει παραβιάσει στοπ είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει συνυπαιτιότητα σε τροχαίο.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]