-
Θα κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου.
Θεωρώ λάθος να μετατρέπονται τα διάφορα στενάκια σε λεωφόρους επειδή οι οδηγοί δεν θέλουν να πήζουν στην κίνηση. Αν εμείς πήζουμε 2 ώρες κολλημένοι στο μποτιλιάρισμα, οι κάτοικοι της περιοχής (της κάθε τέτοιας περιοχής) πήζουν 7/24 από την κίνηση που περνά έξω από τα σπίτια τους.
Η γνώμη μου είναι ότι ορθώς οι τοπικοί φορείς προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους οδηγούς από το να χρησιμοποιούν τους δευτερεύοντες δρόμους για να πάνε από τον ένα δήμο στον άλλο. Έχουμε κάνει τις λεωφόρους κόλαση, ας προστατέψουμε τουλάχιστον τα στενά.
Αν είναι κάποιος που φταίει στην περίπτωση που ανέφερες είναι αποκλειστικά όσοι παραβιάζουν τον μονόδρομο. τα παρκαρισμένα προφανώς δεν ενοχλούν αυτούς που κινούνται νόμιμα.
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Ένας μονόδρομος ο οποίος παραβιάζεται συνειδητά και όσο καλοκαιριάζει και από περισσότερους οδηγούς είναι αυτός που ανεβαίνει στη Βάρκιζα δεξίιά από το γνωστό φούρνο από ένα σημείο και μετά και που βγάζει στο Καβούρι. Στον δρόμο αυτό εδώ και μερικές εβδομάδες κάποιοι παρκάρουν σε τυφλά σημεία στη δεξιά πλευρά γι΄ αυτούς που ανεβαίνουν (παράνομα) και το ατύχημα καραδοκεί. Τώρα στο συγκεκριμένο δρόμο ποιος είναι μαγαλύτερο ζώο? Ο δήμος που τον έκανε μονόδρομο για να μην ενοχλούνται οι δημότες του? Αυτοί που ανεβαίνουν παράνομα για να γλυτώσουν τα λιμανάκια και την κίνηση στη Βάρης Κορωπίου ή αυτοί που παρκάρουν (επίτηδες?) εκεί που δεν πρέπει?Πως το βλεπω εγω.
Ο εκαστοτε δημος ειναι υποχρεωμενος να επισκευαζει τις πινακιδες που υπαρχουν στην περιοχη του.
Δεν ειναι αρμοδιως να τοποθετει καινουριες οπου του κατεβει.
Μονο το ΥΠΕΧΩΔΕ ειναι αρμοδιο για την σημανση των δρομων.
Αρα.
Ο δημος ειναι παρανομος.
Αρα.
Οσοι ανεβαινουν δεν ειναι παρανομοι
Αρα
Οσοι επιτηδες παρκαρουν εκει ειναι ζωα, μαζι με τον δημαρχο τους που επιτιδες αλλαξε την συμανση του δρομου.Ειχα ενα καρο δικαστικες αποφασεις για 2 μονοδρομους οπου εμπαινα αερα-πατερα ενω υπηρχε απαγορευτικο τοποθετιμενο απο τους δημους Ν.Σμυρνης και Π.Φαληρου και οπου εντελος τυχαια υπηρχε και περιπολικο να γραφει...
Μαληστα στη Νεα Σμυρνη ειχαν κλεισει τον εναν δρομο με απαγορευτικο και στον επωμενο -Αιγαιου- ειχαν φτιαξει λεοφωριολωριδα...
Σε δρομο με μια λωριδα ανα κατευθυνση....
Και ολη μερα περιπολικο να γραφει.
Εμενα πηγαν να μου βαβαιωσαν παραβαση στις 21:19 και τους πηρε και τους σηκωσε την επωμενη στη τροχαια Καλλιθεας!!Μου φερε δικηγορος τα απαραιτιτα χαρτια απο το ΥΠΕΧΩΔΕ για το δικαστηριο, οπου ηταν ξεκαθαρη η χαραξη των δρομων.
Εφερα και φωτογραφιες που εδειχναν πως ο δρομος ειχε απαγορευτικα και στις 2 κατευθυνσεις...
Και κουβαλαγα τις αθωοτικες αποφασεις στο αμαξι.
Κανενας μπατσος δεν τολμουσε να αμφισβητισει δικαστικη αποφαση! -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Θα κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου.Θεωρώ λάθος να μετατρέπονται τα διάφορα στενάκια σε λεωφόρους επειδή οι οδηγοί δεν θέλουν να πήζουν στην κίνηση. Αν εμείς πήζουμε 2 ώρες κολλημένοι στο μποτιλιάρισμα, οι κάτοικοι της περιοχής (της κάθε τέτοιας περιοχής) πήζουν 7/24 από την κίνηση που περνά έξω από τα σπίτια τους.
Η γνώμη μου είναι ότι ορθώς οι τοπικοί φορείς προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους οδηγούς από το να χρησιμοποιούν τους δευτερεύοντες δρόμους για να πάνε από τον ένα δήμο στον άλλο. Έχουμε κάνει τις λεωφόρους κόλαση, ας προστατέψουμε τουλάχιστον τα στενά.
Αν είναι κάποιος που φταίει στην περίπτωση που ανέφερες είναι αποκλειστικά όσοι παραβιάζουν τον μονόδρομο. τα παρκαρισμένα προφανώς δεν ενοχλούν αυτούς που κινούνται νόμιμα.
α) κατ'αρχας αμα τους περασει, θα γινουν ενα νεο Ψυχικο/Φιλοθεη εκει περα. Ο δρομος δεν τους ανηκει για να κανουν οτι γουσταρουν.
β) Ο καθε δημος ΔΕΝ μπορει με το ετσι θελω, να απαγορευει την διελευση σε ενα δρομο. Απαιτειται κυκλοφοριακη μελετη με πολυ συγκεκριμενες προυποθεσεις, που πιστεψε με ΔΕΝ εχει γινει...
γ) Οταν οι ιδιοι οι κατοικοι γραφουν στα @@ τους την απαγορευση για να πηγαινουν σπιτια τους ή ακομα και να γλυτωνουν την ιδια κινηση στην οποια θελουν να στειλουν εμας με το απαγορευτικο (και κανεις δεν τους γραφει αμα αποδειξουν οτι μενουν εκει, κατα ομολογια τοπικου μπατσαρχηγου...), τοτε το ιδιο θα κανω και εγω.
Παρανομος ειναι και αυτος που ανεβαινει αντιθετα, και ο δημος ομως που αυθαιρετα μονοδρομησε τον δρομο. Και υπαρχουν πολλες δικαστικες αποφασεις (για αλλους δρομους, οπως αυτους που εγραψε ο Wagner) που λενε οτι αμα μια πινακιδα εχει μπει χωρις την απαραιτητη μελετη, ειναι ΑΚΥΡΗ. Οποτε οσο ισχυει το γ) και μερικοι το παιζουν εξυπνακηδες βριζοντας εμενα που παω αναποδα αλλα κανοντας ακριβως το ιδιο οταν τους βολευει επειδη 'εγω μενω εδω', θα γραφω και εκεινους και την πινακιδα εκει που αξιζουν...
-
Ο Koutsan τι έχει να πει;
-
Σου χω καλυτερη ατακα....
Μπαινω κανονικα σε μονοδρομο, παραλληλο με το ρεμα Πικροδαφνης.
Απο το πουθενα πεταγεται Volvo του 'τοτε' κ ερχεται κατα πανω μου.
Σταματαω.
Σταματαει.
Ακουγεται φωνη...
-Παλικαρι...δεν κανεις πισω να περασω;;;
Απανταω
-Ξερετε...ειστε αναπωδα σε μονοδρομο....
-Ε και;;;... 30 χρονια ζω δω, οπως θελω θα μαι!Εσβησα το αμαξι, αναψα τα αλαρμ και καλεσα την αστυνομια...
-
Είχες τρόπο να αποδείξεις στους αστυνομικούς ότι το σήμα της μονοδρόμησης εκεί είχε μπει κατόπιν...
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...κυκλοφοριακης μελετης με πολυ συγκεκριμενες προυποθεσεις... ;(τα μπλε κομμάτια δικά μου)
Γιατί στην αντίθετη περίπτωση, Αλέξανδρε, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, και του Kacey, καλά έκανε και τον παραβίασε.
Παιδιά το ότι κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι είναι παράνομοι δεν μας δικαιώνει στο να παρανομούμε και εμείς. Αν ήταν να θεωρούμε τον εαυτό μας δικαιολογημένο να παραβιάζει τον ΚΟΚ επειδή το κάνουν και άλλοι, τότε δεν θα έπρεπε να τηρούμε απολύτως καμία διάταξη του. Και αυτό περιλαμβάνει και υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, και παραβίαση μονόδρομων και ερυθρών σηματοδοτών και κλείσιμο ραμπών για άτομα με ειδικές ανάγκες και παράκαμψη των ουρών στις λωρίδες που στρίβουν για να βγούμε πρώτοι στο φανάρι.
Ο ΚΟΚ αλά κάρτ (τηρούμε τις διατάξεις που μας βολεύουν, αγνοούμε επιλεκτικά αυτές που δεν μας αρέσουν) είναι νοοτροπία που δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ειδικά όταν την χρησιμοποιούμε προσπαθώντας να πείσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ότι έχουμε δίκιο.
-
...Ναι δεν ειπαμε να παρανομουμε επιδει το κανει καποιος αλλος.
Απλα να γραφουμε καποια απαγορευτικα που ξεφυτροσαν με το ετσι θελω, εκει που πρεπει -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Σταματαω.
Σταματαει.
Ακουγεται φωνη...
Απανταω
-Ε και;;;... 30 χρονια ζω δω, οπως θελω θα μαι!Εσβησα το αμαξι, αναψα τα αλαρμ και καλεσα την αστυνομια...
Eγω θα εβλεπα που εμενε, και θα περναγα την επομενη μερα με ενα λιτρο βενζινη και εναν αναπτηρα
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Σταματαω.
Σταματαει.
Ακουγεται φωνη...
Απανταω
Eγω θα εβλεπα που εμενε, και θα περναγα την επομενη μερα με ενα λιτρο βενζινη και εναν αναπτηρα
Μωρε κ εγω....
Αλλα δεν μ αρεσουν τα παρε δωσε με τα δικαστηρια! -
Είχες τρόπο να αποδείξεις στους αστυνομικούς ότι το σήμα της μονοδρόμησης εκεί είχε μπει κατόπιν......κυκλοφοριακης μελετης με πολυ συγκεκριμενες προυποθεσεις... ;
(τα μπλε κομμάτια δικά μου)
Γιατί στην αντίθετη περίπτωση, Αλέξανδρε, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, και του Kacey, καλά έκανε και τον παραβίασε.
Παιδιά το ότι κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι είναι παράνομοι δεν μας δικαιώνει στο να παρανομούμε και εμείς. Αν ήταν να θεωρούμε τον εαυτό μας δικαιολογημένο να παραβιάζει τον ΚΟΚ επειδή το κάνουν και άλλοι, τότε δεν θα έπρεπε να τηρούμε απολύτως καμία διάταξη του. Και αυτό περιλαμβάνει και υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, και παραβίαση μονόδρομων και ερυθρών σηματοδοτών και κλείσιμο ραμπών για άτομα με ειδικές ανάγκες και παράκαμψη των ουρών στις λωρίδες που στρίβουν για να βγούμε πρώτοι στο φανάρι.
Ο ΚΟΚ αλά κάρτ (τηρούμε τις διατάξεις που μας βολεύουν, αγνοούμε επιλεκτικά αυτές που δεν μας αρέσουν) είναι νοοτροπία που δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ειδικά όταν την χρησιμοποιούμε προσπαθώντας να πείσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ότι έχουμε δίκιο.
Τον συγκεκριμένο δρόμο τον χρεισιμοποιουσαμε χρόνια με την οικογένεια επειδή πηγαίναμε εκεί για μπάνια το καλοκαίρι.
Επειδή μάλλον δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειτε είναι ένας δρόμος που ανεβαίνει το βουνό και περνά πίσω από τα λιμανάκια.
Στο μεγαλύτερο του μέρος είναι έρημος κια χωρίς σπίτια και μόνο τα τελευταία χρόνια που άχρισε να ανεβαίνει προς τα πάνω η Βάρκιζα ξεφύτρωσαν σπίτια εκεί.Και πίστεψε με φίλε.
Ένα καλοκαίρι ξεφύτρωσαν εκεί οι απαγορευτικές ταμπέλες οι οποίες αφορούν ένα πολύ μικρό κομμάτι του δρόμου, το υπόλοιπο που περνάει πάνω από το βουνό παρέμεινε ως έχει.Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι μόνιμοι κάτοικοι που μένουν εκεί πάνω για να πάνε στα σπίτια τους πρέπει (χωρίς να παρανομήσουν) να κάνουν έναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κύκλο ΠΑΡΑ πολλών χλμ, να περάσουν από τα λιμανάνικια, να περάσουν τη Βουλιαγμένη και να στρίψουν προς το βουνό ανεβαίνωντας το.
Και όλο τα παραπάνω για ένα κομμάτι λιγότερο του χιλιομέτρου, έτσι;;;;
Φυσικά λοιπόν και το γράφουν εκεί που πρέπει και ανεβαίνουν κανονικά.Ομοίως και εγώ προσωπικά.
Το παραδέχομαι ότι περνάω από εκεί τα καλοκαίρια. -
Είχες τρόπο να αποδείξεις στους αστυνομικούς ότι το σήμα της μονοδρόμησης εκεί είχε μπει κατόπιν......κυκλοφοριακης μελετης με πολυ συγκεκριμενες προυποθεσεις... ;
(τα μπλε κομμάτια δικά μου)
Εκτος απο το οτι οι συγκεκριμενες πινακιδες ειναι παρατυπες αρα και ακυρες, εχουμε και λεμε:
α) μπηκαν με το ετσι θελω για να εξυπηρετησουν καποιους που δεν ηθελαν κινηση μεσα στα ποδια τους.
β) αυτοι οι ιδιοι καποιοι τις αγνοουν για να κανουν την δουλεια τους γνωριζοντας οτι κανεις δεν θα τους γραψει. Και οταν λεω την δουλεια τους, δεν εννοω μονο για να πανε σπιτια τους, αλλα ΚΑΙ για να παρακαμψουν την κινηση εκεινη που αποφευγαμε και εμεις χρησιμοποιωντας τον ιδιο δρομο.
Ακριβως εξ'αιτιας αυτου του τελευταιου, τις γραφω εκει που πρεπει και οποιος απο εκεινους δεν γουσταρει μπορει να τις τοποθετησει απο πισω του...
-
Η σήμανση στη Βάρκιζα μπήκε όταν κάποιος βουλευτής, υπουργός ή κάτι τέτοιο μετακόμισε εκεί. Από τότε έχει φύγει, αλλά οι ταμπέλες παραμένουν.
Η περίπτωση δεν είναι αντίστοιχη με του Ψυχικού. Η παράκαμψη των συγκεκριμένων τετραγώνων είναι εύκολη από παράλληλο δρόμο. Αν βαριέστε να την κάνετε, κακό του κεφαλιού σας και καλά κάνουν και σαας γράφουν όταν έχει μπλόκο.
Α, κι έχω κάνει επίσημη διαμαρτυρία και στο Δήμο και στην Τροχαία για τη σήμανση. Και για αυτή και για άλλες στην περιοχή. Αλλά όσο υπάρχει η σήμανση δεν πάω ανάποδα. Το καταλάβατε;
-
Και επειδή η κουβέντα μας άρχισε από εδώ:
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Ένας μονόδρομος ο οποίος παραβιάζεται συνειδητά και όσο καλοκαιριάζει και από περισσότερους οδηγούς είναι αυτός που ανεβαίνει στη Βάρκιζα δεξίιά από το γνωστό φούρνο από ένα σημείο και μετά και που βγάζει στο Καβούρι. Στον δρόμο αυτό εδώ και μερικές εβδομάδες κάποιοι παρκάρουν σε τυφλά σημεία στη δεξιά πλευρά γι΄ αυτούς που ανεβαίνουν (παράνομα) και το ατύχημα καραδοκεί. Τώρα στο συγκεκριμένο δρόμο ποιος είναι μαγαλύτερο ζώο? Ο δήμος που τον έκανε μονόδρομο για να μην ενοχλούνται οι δημότες του? Αυτοί που ανεβαίνουν παράνομα για να γλυτώσουν τα λιμανάκια και την κίνηση στη Βάρης Κορωπίου ή αυτοί που παρκάρουν (επίτηδες?) εκεί που δεν πρέπει?... εξακολουθώ να πιστεύω ότι φταίνε 100% αυτοί που παραβιάζουν τον μονόδρομο. Αλίμονο αν θα έπρεπε να αποφεύγουμε να παρκάρουμε κάπου, όχι επειδή απαγορεύεται, όχι επειδή εμποδίζουμε την κανονική ροή του δρόμου, αλλά φοβούμενοι αυτούς που έρχονται ανάποδα στον μονόδρομο.
Για τα υπόλοιπα, respect στον TGD.
-
Και επειδή η κουβέντα μας άρχισε από εδώ:Ένας μονόδρομος ο οποίος παραβιάζεται συνειδητά και όσο καλοκαιριάζει και από περισσότερους οδηγούς είναι αυτός που ανεβαίνει στη Βάρκιζα δεξίιά από το γνωστό φούρνο από ένα σημείο και μετά και που βγάζει στο Καβούρι. Στον δρόμο αυτό εδώ και μερικές εβδομάδες κάποιοι παρκάρουν σε τυφλά σημεία στη δεξιά πλευρά γι΄ αυτούς που ανεβαίνουν (παράνομα) και το ατύχημα καραδοκεί. Τώρα στο συγκεκριμένο δρόμο ποιος είναι μαγαλύτερο ζώο? Ο δήμος που τον έκανε μονόδρομο για να μην ενοχλούνται οι δημότες του? Αυτοί που ανεβαίνουν παράνομα για να γλυτώσουν τα λιμανάκια και την κίνηση στη Βάρης Κορωπίου ή αυτοί που παρκάρουν (επίτηδες?) εκεί που δεν πρέπει?
... εξακολουθώ να πιστεύω ότι φταίνε 100% αυτοί που παραβιάζουν τον μονόδρομο. Αλίμονο αν θα έπρεπε να αποφεύγουμε να παρκάρουμε κάπου, όχι επειδή απαγορεύεται, όχι επειδή εμποδίζουμε την κανονική ροή του δρόμου, αλλά φοβούμενοι αυτούς που έρχονται ανάποδα στον μονόδρομο.
Επειδη η αυθαιρετη τοποθετιση πινακιδων συμανσης αποσκοπει εκει ακριβως. Στο να μη αντιδραμε και να πηγαινουμε γυρο-γυρο και να μην ενωχλουμε τον ταδε.... Εγω προσωπικα, με την σειρα μου, τα γραφω εκει που πρεπει!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Επειδη η αυθαιρετη τοποθετιση πινακιδων συμανσης αποσκοπει εκει ακριβως. Στο να μη αντιδραμε και να πηγαινουμε γυρο-γυρο και να μην ενωχλουμε τον ταδε.... Εγω προσωπικα, με την σειρα μου, τα γραφω εκει που πρεπει!
Πάντως ξέρω ένα σημείο στη N. Eρυθραία που όσο και να προσπάθησαν οι 'επώνυμοι' να στείλουν την κίνηση γύρω-γύρω (δηλαδή στα μούτρα του γείτονα) οι οδηγοί 'ψήφισαν' και τα απαγορευτικά βάφτηκαν με μαύρη μπογιά. Oταν είναι κραυγαλέο...
-
Όλα τα σήματα της τροχαίας είναι καλυμμένα. Να θεωρήσουμε ότι οι οδηγοί ψήφισαν να μην υπάρχουν γενικώς σήματα;
Ή μήπως έχει σημασία ο τρόπος 'κάλυψης'; Αν δηλαδή είναι με μπογιά, η κίνηση χαρακτηρίζεται 'λαϊκή βούληση', ενώ αν είναι με αυτοκόλλητα, αυτοί που το έκαναν είναι τσογλάνια;
Αλέξανδρε, με αυτά που γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι παραβιάζεις τους μονόδρομους που θέλεις και το θεωρείς απολύτως δικαιολογημένο, αλλά όταν το κάνουν οι άλλοι τους φέρνεις την αστυνομία. Σίγουρα δεν εννοείς αυτό, έτσι δεν είναι;
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Πάντως ξέρω ένα σημείο στη N. Eρυθραία που όσο και να προσπάθησαν οι 'επώνυμοι' να στείλουν την κίνηση γύρω-γύρω (δηλαδή στα μούτρα του γείτονα) οι οδηγοί 'ψήφισαν' και τα απαγορευτικά βάφτηκαν με μαύρη μπογιά. Oταν είναι κραυγαλέο...
Καλα εκαναν!
Εγω εβαζα μαυρες σακουλες
-φθορα και καταστροφη = προστιμο
και τωρα εχω κατα νου να κανω καταγγελεια στο ΥΠΕΧΩΔΕ -
Όλα τα σήματα της τροχαίας είναι καλυμμένα. Να θεωρήσουμε ότι οι οδηγοί ψήφισαν να μην υπάρχουν γενικώς σήματα;Ή μήπως έχει σημασία ο τρόπος 'κάλυψης'; Αν δηλαδή είναι με μπογιά, η κίνηση χαρακτηρίζεται 'λαϊκή βούληση', ενώ αν είναι με αυτοκόλλητα, αυτοί που το έκαναν είναι τσογλάνια;
H περίπτωση που ανέφερα είναι κραυγαλέα και σκανδαλώδης. Έχουμε ένα μονόδρομο. Στην αρχή του, οι 'κάποιοι' βάλανε τους δικούς τους να προσθέσουν απαγορευτικό και στο το άλλο ρεύμα. Mε λίγα λόγια, αν τηρηθεί ο KOK, απαγορεύεται η διέλευση για ένα οικοδομικό τετράγωνο για όλους. Oι κάτοικοι αυτού του αλλόκοτου πεζόδρομου είναι και αυτοί παράνομοι μέχρι να φτάσουν στο γκαράζ τους.
Για 'Λαϊκή' βούληση δεν πρόκειται, οι παραβάτες είναι στην πλειοψηφία τους κάτοικοι Kαστρίου, Eκάλης, Πολιτείας και οδηγούν πανάκριβα τζιποειδή.
-
Όλα τα σήματα της τροχαίας είναι καλυμμένα. Να θεωρήσουμε ότι οι οδηγοί ψήφισαν να μην υπάρχουν γενικώς σήματα;Ή μήπως έχει σημασία ο τρόπος 'κάλυψης'; Αν δηλαδή είναι με μπογιά, η κίνηση χαρακτηρίζεται 'λαϊκή βούληση', ενώ αν είναι με αυτοκόλλητα, αυτοί που το έκαναν είναι τσογλάνια;
Αλέξανδρε, με αυτά που γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι παραβιάζεις τους μονόδρομους που θέλεις και το θεωρείς απολύτως δικαιολογημένο, αλλά όταν το κάνουν οι άλλοι τους φέρνεις την αστυνομία. Σίγουρα δεν εννοείς αυτό, έτσι δεν είναι;
Προφανος κ οχι Χριστο.
Χακτηριστικα.
Αλλαξαν την ροη πανω στο ρεμα Πικροδαφνης. επιδει δεν μου κατσε καλα πηγα ρωτησα.
Υπηρχε μελετη και τα σχετικα και την τοποθετιση την εκανε το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Αρα ισχυει και το σεβωμαι.
Οι δυο περιπτωσεις στη Νεα Σμυρνη και αλλη μια κοντα στο σπιτι μου εκαναν ΜΠΑΜ!
Κεντρικος που ερχεται απο Μετρο Δαφνης προς Ν.Σμυρνη.
Διπλος δρομος με μια λωριδα ανα κατευθυνση και βαζουν λεοφωριολωριδα;;;
Που ακουστικε;;;;
Και να σε γραφουν 9μιση το βραδυ;;;;;
ΧΑ!
Μετα απο απειλες των κατοικων....
...Πανε αυτα!
Εχω τωρα ενα στενακι στο Φαληρο, που ενωνει την Αγ.Βαρβαρας με την Καλαμακιου.
Απο το 2000 περναω καθε μερα απο κει....
Ξαφνηκα πριν απο κανα 6μηνο να σου η εκπλυξη!
Πρωτα μπικαν τα απαγορευτικα με μαυρες σακουλες....
Μετα τις εβγαλαν...
Τις ξαναβαλα...
Τις εβγαλαν παλι....
Πετυχα περιπολικο... Το ξεχεσα!
Περιμενω να βρεθει ΕΝΑΣ να με γραψει να χω και μια αποφαση δικαστηριου.Ειχαν κρυψει το περιπολικο και περιμεναν το πρωτο θυμα...
Ερχομαι και περναω!
Σειρινα.... Και σταματαω στο επωμενο τετραγωνο, οπου φαινεται κ αλλο απαγορευτικο, με αντιθετη φορα στον ιδιο δρομο.
Διαλογος με τον μπατσο:
-Ξερετε οτι ειστε αναποδα σε μονοδρομο;
-Εσεις που το ξερετε;;;;
-Υπαρχει απαγορευτικο!
-Καλα κ αυτο πισω σας τι ειναι;;; Χριστουγενιατικο δεντρο;;;
καγκελο ο μπατσος.....
-Απαγορευτικο ειναι και αυτο!
-Α...Θελετε να πειτε οτι απαγορευεται η προσβαση στο οικοδομικο τετραγωνο.... Ηρθε η Αμερικανικη πρεσβεια στο φαληρο και δεν το πηρα χαμπαρι;;;;
-Λοιπον... Αφηστε το χιουμορ και δωστε μου αδεια, διπλωμα και ασφαλεια.
Τα δινω, βγαινω εξω και βγαζω φωτογραφια οπου φαινεται καθαρα το αμαξι μου, το απαγορευτικο και ο μπατσος που γραφει!
Μη ξεχασετε να συμπληρωσετε τα στοιχεια σας κ με ποια κατευθυνση ειμαι, γιατι θα σας φωναξω στο δικαστηριο να δικαιολογησετε με ποια λογικη με γραψατε... Και θα φερω και φωτογραφιες με σας το απαγορευτικο και το αυτοκινητο μου....
Πεταξε τα χαρτια μου πανω στο καπο κ εσπασε την πρωτη φευγοντας.....Το απαγορευτικο βγαζει ματι!
Ειναι καθαρα για να μη μπαινει ο κοσμος!
Εχει ολοκληρα τετραγωνα με απαγορευτικα γυρο-γυρο! -
οσες φορες εχω προσπαθησει να παω νομιμα, εχω χαθει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, και τελικα εχω καταληξει να επιστρεφω στο ιδιο σημειο για να παω παρανομα, εχοντας κανει και ενα τεραστιο κυκλο.
Και επειδή η κουβέντα μας άρχισε από εδώ:Ένας μονόδρομος ο οποίος παραβιάζεται συνειδητά και όσο καλοκαιριάζει και από περισσότερους οδηγούς είναι αυτός που ανεβαίνει στη Βάρκιζα δεξίιά από το γνωστό φούρνο από ένα σημείο και μετά και που βγάζει στο Καβούρι. Στον δρόμο αυτό εδώ και μερικές εβδομάδες κάποιοι παρκάρουν σε τυφλά σημεία στη δεξιά πλευρά γι΄ αυτούς που ανεβαίνουν (παράνομα) και το ατύχημα καραδοκεί. Τώρα στο συγκεκριμένο δρόμο ποιος είναι μαγαλύτερο ζώο? Ο δήμος που τον έκανε μονόδρομο για να μην ενοχλούνται οι δημότες του? Αυτοί που ανεβαίνουν παράνομα για να γλυτώσουν τα λιμανάκια και την κίνηση στη Βάρης Κορωπίου ή αυτοί που παρκάρουν (επίτηδες?) εκεί που δεν πρέπει?
... εξακολουθώ να πιστεύω ότι φταίνε 100% αυτοί που παραβιάζουν τον μονόδρομο. Αλίμονο αν θα έπρεπε να αποφεύγουμε να παρκάρουμε κάπου, όχι επειδή απαγορεύεται, όχι επειδή εμποδίζουμε την κανονική ροή του δρόμου, αλλά φοβούμενοι αυτούς που έρχονται ανάποδα στον μονόδρομο.
α) οσον αφορα το νομικο/τυπικο του πραγματος, αφου οι πινακιδες εχουν μπει αυθαιρετα και χωρις μελετη (πραγμα που γνωριζω, δεν το υποθετω), τοτε ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ συμφωνα με τους νομους της χωρας μας. Τι δεν καταλαβαινεις?
β) οσον αφορα το ουσιαστικο του πραγματος (που εχει να κανει και με το ηθικο του πραγματος), οταν μονοδρομουν με το ετσι θελω για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο στελνοντας μερικες χιλιαδες οδηγους να πηξουν στην κινηση, ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΑ @@ ΤΟΥΣ οταν θελουν οχι μονο να πανε στο σπιτι τους (οπου και παλι θα επρεπε να κανουν τον κυκλο του τετραγωνου), αλλα ΚΑΙ για να αποφυγουν την ιδια ακριβως κινηση στην οποια στελνουν εμενα να πηξω, ε τοτε να παρουν τις πινακιδες και να τις βαλουν εκει που θα τους αρεσει.
Αμα δεν τις τηρουν εκεινοι, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα τις τηρησω και εγω.
Για τις περιπτωσεις δε που ενας δρομος ξαφνικα αποκτα απαγορευτικο και απο τις δυο μεριες, δεν θα κατσω καν να το συζητησω.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]