-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
...Βασικά ζηλεύουνε!
Μπορείς και να είσαι τυπικός όταν οδηγείς μοτοσικλέτα, δεν είναι απαραίτητο να είσαι καραγκιόζης-μελλοθάνατος. Λέτε για τα φανάρια που κάνουμε σαν τρελλοί να βγούμε μπροστά: Έχετε δει ποτέ από έξω πως είναι όταν ξεκινάτε τα αυτοκίνητά σας; Οι περισσότεροι οδηγοί τετράτροχων τα πάνε βάρκα γυαλό όταν ξεκινούν ενώ ούτε λόγος να γίνεται για ανοικτά παράθυρα για να ακούσουν κανένα χριστιανό απο πίσω ή δίπλα (θα χάσουν την ψύξη άλλωστε και δε θα ακούγεται καλα το στέρεο).
Μην κρίνετε από τον εαυτό σας. Οι άσχετοι οδηγοί αυτοκινήτων είναι πολύ περισσότεροι από τους κάφρους οδηγούς μηχανών.
Λέτε για αντικοινωνικές συμπεριφορές;
Ξέρετε πόσες φορές μου 'την έχουν πει' επειδή παρκάρησα τη μηχανή μου στο δρόμο σε κανονική θέση ανάμεσα σε σταθμευμένα; Το πέντε μέτρων μερτσεντέ παρκαρισμένο στη γωνία δεν τους πειράζει, τους ενοχλεί το 80 πόντων μηχανάκι μου (απο εκεί θέλουν να περάσουν!!!).
Ποια είναι η αναλογία θέσεων στάθμευσης για μηχανές (με μπάρες δεξιά και αριστερά να μην πέφτουν κλπ κλπ) σε σχέση με αυτές των αυτοκινήτων, ξέρετε; Πόσες μηχανές σε σχέση με αυτοκίνητα κυκλοφορούν κάθε μέρα στο κέντρο ξέρετε; Το βρίσκετε δίκαιο;
Τέλος, θα βγάλω το σκασμό όταν ο μέσος όρος επιβατών των ΙΧΕ στο κέντρο θα είναι 3... μέχρι τότε δε δέχομαι καμία κουβέντα περί 'αντικοινωνικής συμπεριφοράς'.Τελικά μου φαίνεται ότι μάλλον σας ενοχλούμε που υπάρχουμε.
Ε, λυπούμαστε πολύ που υπάρχουμε... -
Κι εμείς δηλαδή που δεν έχουμε μηχανάκι ή μοτοσυκλέτα γιατί φοβόμαστε τι πρέπει να κάνουμε; Ναι, τα ΜΜΜ θα ήταν μια καλή λύση αλλά όχι, δε θέλω να σαρδελοποιηθώ και να φτάσω χιλιοτσαλακωμένος και καταϊδρωμένος στη δουλειά μου στον Ευαγγελισμό πχ από το Μαρούσι. Προτιμώ να πάρω ένα ταξί να με κατεβάσει ή αν δε βρίσκω αναγκαστικά να πάω με το αυτοκίνητό μου και να ψάξω να παρκάρω κάπου.
Αυτό δηλαδή με κάνει ζώο; Τη φοβάμαι τη μοτοσυκλέτα. Ανέβηκα μια φορά λόγω ανάγκης και μόνο που δε λιποθύμησα από το φόβο μου, όχι γιατί ο άλλος έκανε μαλακίες στο δρόμο, ίσα-ίσα μια χαρά πήγαινε, αλλά επειδή ένοιωθα συνέχεια ότι θα πέσω.
-
Έχετε δει ποτέ από έξω πως είναι όταν ξεκινάτε τα αυτοκίνητά σας; Οι περισσότεροι οδηγοί τετράτροχων τα πάνε βάρκα γυαλό όταν ξεκινούν ενώ ούτε λόγος να γίνεται για ανοικτά παράθυρα για να ακούσουν κανένα χριστιανό απο πίσω ή δίπλα (θα χάσουν την ψύξη άλλωστε και δε θα ακούγεται καλα το στέρεο).
Αυτο που λες δεν απεχει πολυ απο την πραγματικοτηα,αλλα, πως εξηγεις οτι ενω το ξερετε συνεχιζετε να περνατε τερμα γκαζι αναμεσα στις σειρες των αυτοκινητων???ποιος θα σας φταιει?
ποιος σου ειπε οτι ειναι υποχρεωμενος ο καθενας να οδηγει με ανοιχτο παραθυρο για να ακουει την εξατμιση (σαν να περναει σχηματισμος F16)του καθε παπιου που κανει τον 'γυρο του θανατου'?σοβαρα το λες αυτο? ο καλυτερος τροπος και το ξερεις ειναι να εχεις ανοιχτα τα φωτα πορειας μερα-νυχτα.
εγω που ξεκιναω δυνατα σε καθε φαναρι τι χρωσταω να προσπερναω το ιδιο παπι σε καθε φαναρι?αφου βλεπει οτι παω πιο γρηγορα απ'αυτον γιατι εξακολουθει να μπαινει μπροστα μου σε καθε φαναρι?τους αλλους κοπανους που πχ ερχονται απο δεξια σου και σχεδον πλαγιαζουν φιλερ μπροστα σου για να πανε αριστερα πως τους χαρακτηριζεις?που ξερει ο καραγκιοζης αν εγω δεν επιταχυνω ή αν τον εχω δει?
ή μηπως ειναι καλυτεροι αυτοι που θα στριμωχτουν να περασουν παση θυσια αναμεσα σε σενα και στο φορτηγο πανω σε στροφη?περνα μετα ρε στοκε.
ποσοι φορανε κρανη?ποσοι φορανε στολες?ποσοι φορτωνουν τις κοπελες τους (χωρις κρανος βεβαια)και κανουν οτι πιο αυτοκτονικο μπορουν να σκεφτουν για να κανουν φιγουρα?
προσωπικα ειμαι απο αυτους που οι μηχανοβιοι (οι σωστοι) μου σηκωνουν το χερι για ευχαριστω γιατι παντα διευκολυνω.
στα βληματα προσπαθω για δικο τους καλο να τα αποτρεπω απο το..κατ πριν φτασουμε σε δυσκολο σημειο.σιγα μην με πεισετε οτι πηρατε μηχανη για το κοινο καλο....ναι καλα...για την παρτη σας το κανατε και καλα κανατε.
-
Ρε παιδια ελεος, να κανουμε 2-3 οφ τοπικ οκ, να κανουμε 1-2 σελιδες παει στο διαολο....του εχουμε μαμαησει τη μανα του τοπικ!
-
taurus σε καταλαβαίνω απόλυτα σε κάθε τι που λες σχετικά με τις μηχανές και την κίνηση, όμως ξεχνάς ένα πράγμα...
Για να μην πήξεις εσύ (όχι εσύ προσωπικά) στην κίνηση με τη μηχανή σου, συνεπάγεται κίνηση ανάμεσα από τα αυτοκίνητα είτε αυτά είναι σταματημένα είτε τσουλάνε με 1-2-νεκρά. =>αυξάνεις τον κίνδυνο να σε χτυπήσουν ή αναγκάζεις τα νεύρα των άλλων να είναι στην τσίτα με το φόβο πως κάποιο μηχανάκι θα περάσει και θα σου πάρει τον καθρέφτη, να σε χτυπήσει με κάνένα μασπιέ και πάει λέγοντας.Για να μην αναφερθώ στο περιστατικό όπου μπορεί κάποιος να αλλάξει λωρίδα, το μηχανάκι να βρίσκεται κολλημένο στο φτερό του ή στη νεκρή γωνία του και να κλένε συγγενείς μετά...Όχι ότι θα φταίει μόνο ο μοτοσικλετιστής, αλλά και ο οδηγός.
Τέλοσπάντων.Το ζουμί όλων αυτών είναι πως αν κινείσαι νόμιμα με τη μηχανή σου δεν μπορείς να περνάς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, να χώνεσαι πρώτος στο φανάρι, να κινείσαι πάνω στις γραμμές αλλαγής λωρίδας κτλ, σε κάνει παράνομο.Δε λέω ότι δεν κερδίζεις χρόνο κτλ, αλλά το ότι είσαι παράνομος εκείνη την ώρα.
Ή την έχω δει λάθος?
Και μη μου πεις ότι πήρες μηχανή για να μην κολλάς τους άλλους στην κίνηση.Για να μην κολλάς εσύ στην κίνηση την παίρνεις στο κέντρο και γιατί μπορείς να την 'πετάξεις' όπου θες (ακόμα και πάνω στο πεζοδρόμιο) χωρίς να μπορεί να σου πει κανείς τίποτα. Γιατί αν ήσουν σωστός μοτοσικλετιστής, πάλι θα έπρεπε να περιμένεις ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, στη σειρά σου και όχι να περνάς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα (όπως υπονοείς).Επίσης:
Το να παρκάρονται οι μηχανές κάθετα στο πεζοδρόμιο είναι ίσως το πιο σωστό/λογικό από τη στιγμή που δεν υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι με Π (ίσως το θέμα δεν είναι μόνο χρηματικό) για να παρκάρουν οι μηχανές ανάμεσα χωρίς το φόβο να τις ρίξουν.Μπορεί να πιάνει χώρο μόλις 80πόντων, στηριζόμενος στα λεγόμενα των μοτοσικλετιστών, όμως υπάρχουν κάποια προηγούμενα με αυτό το σκηνικό.Και εξηγούμαι:
Αρκετοί εξυπνάκηδες παρκάρουν έτσι τις μηχανές τους ώστε όταν λείπουν με το αμάξι να κρατάνε τόσο χώρο (πχ δίπλα σε κάδο) με τη μηχανή που να χωράει το αμάξι τους και να έχουν τη θέση 'τους' να τους περιμένει όταν γυρίσουν.Μάλιστα το κάνουν και προκλητικά ορισμένοι από αυτούς, καθώς δεν μετακινούνται σχεδόν ποτέ με μηχανή.(θα ανεβάσω κάποια στιγμή και φωτογραφίες)
Επίσης 'εσείς' οι μοτοσικλετιστές φωνάζετε στην κίνηση ότι δεν σας κάνουν πάντα χώρο οι οδηγοί για να περάσετε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα=>αφού καταλαμβάνετε λιγότερο χώρο στο δρόμο και χωράτε, γιατί να μη σας αφήσουν να περάσετε. Όμως δεν δείχνετε την αντίστοιχη κατανόηση και στους οδηγούς αυτοκινήτων που ενώ μπορείτε να 'πιάσετε' λιγότερο χώρο στάθμευσης, αφού ο νόμος σας λέει ότι πρέπει να παρκάρετε παράλληλα, το κάνετε αν σας βολεύει.
(για να μην πω για το κακό συνήθειο που έχουν οι έχοντες δίκικλο όχημα να πρέπει να παρκάρουν ΑΚΡΙΒΩΣ έξω από την εξωπορτά τους.)
Δεν ξέρω αν είμαι μικρός και άρα ονειροπολώ και σας κουράζω με όλα αυτά, όμως μου φαίνεται ότι γενικά αναλύουμε το νόμο και τον κάνουμε πραγματικά 1.000 κομματάκια και ανοίγουμε συζητήσεις επί συζητήσεων όταν η παράβαση αγγίζει τους άλλους.Φωνάζουμε που οι άλλοι παρκάρουν παράνομα (λες πχ και η στάθμευση στη γωνία δεν είναι παράνομη ας πούμε), φωνάζουμε όταν οι άλλοι μας κλείνουν, όταν οι άλλοι δεν ανάβουν φλας, αλλά όταν εμείς κάνουμε αυτό που μας αρέσει (δεν ανάβουμε φλας, δεν κοιτάμε καθρέφτη, μιλάμε χαλαρά στο κινητό ενώ οδηγάμε, δεν ανάβουμε φώτα στις σίραγγες λες και θα έρθει η ΔΕΗ πιο ακριβά, όταν τρέχουμε ακόμα και με +10km/h ο νόμος είναι για τους 'άλλους' ή 'εντάξει μωρέ δεν έγινε και τίποτα'), δεν ασχολούμαστε ή ψάχνουμε φτηνές δικαιολογίες για να δικαιολογηθούμε στους άλλους και στον εαυτό μας του στυλ 'και που να το αφήσω?', 'έλα μωρέ φαίνομαι' ή 'και ποιον θέτω σε κίνδυνο μωρέ?Μόνος μου ήμουν στο δρόμο' και άλλες απίθανες ατάκες που τις ακούω και γελάω.
Ας σταματήσουμε να λέμε 'το τάδε ζώο που έκανε αυτό' και ας κοιτάξουμε στο καθρέφτη κι ας προσπαθήσουμε να οδηγούμε έτσι ώστε να έχουμε τη μέγιστη ασφάλεια και να είμαστε όσο γίνεται λιγότερο παράνομοι.(κι όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. απλά εδώ οι παραβάτες δεν τιμωρούνται και συνεχίζουν να το κάνουν ανενόχλητοι. Μετά, κάποιοι με κομπλεξικά σύνδρομα, νιώθουν βλάκες που τηρούν και δεν κοιτάμε πρώτα την πάρτη τους και οι ατιμώρητοι αυξάνουν, μέχρι που καταντήσαμε ένα τρελό μπάχαλο που αν μιλήσεις για το τι λέει ο νόμος, νομίζουν ότι κατέβηκες από άλλο πλανήτη.Γι'αυτό και η καραμέλα με το 'στο εξωτερικό αυτά δεν περνάνε', γιατί έξω αν παρκάρεις παράνομα, μετά από 10 λεπτάκια έχεις το αυτόγραφο στον υαλοκαθαριστήρα σου.-βλ γερμανία, ελβετία, Αυστρία, Γαλλία κτλ.)
ΥΓ:Εξηγούμαι πως και ο γράφων δεν είναι άγιος...Ίσως και λίγο ζώο/βλάκας/ηλίθιος στο δρόμο αν αναλογιστεί κανείς κάποια πράγματα που έχω ως αντίληψη. Απλά με κούρασε η όλη φάση με το 'ο τάδε μου χώθηκε' ή 'το ζώο που πάρκαρε έτσι' και αναλωνόμαστε σε 15 σελίδες για το ποιός έχει δίκιο (λες και ήμασταν μπροστά και μπορούμε να κρίνουμε-αν δεν ακούσουμε και τις 2 πλευρές, δεν ξέρουμε ούτε τη μισή αλήθεια).
ΥΓ2:Προσωπικά μου τη δίνει το υφάκι με τα μηχανάκια που σχεδόν ΑΠΑΙΤΟΥΝ να περάσουν ανάμεσα από μένα και τον διπλανό μου, λες κι εγώ είμαι μαλάκας και μαζώχα που περιμένω να ξεκινήσει ο μπροστά μου ή να ανάψει πράσινο.)
ΥΓ3:Δεν πιστεύω ότι είμαστε σε offtopic κατάσταση, φίλε ratanplan καθώς συζητάμε για τα ζώα...απλά τώρα τυχαίνει να είμαστε εμείς αυτά.
ΥΓ4:Συγνώμη για το τεράστιο post.
-
Ζώο οι τυπάδες με τα σκουτεράκια που μπαίνουν ανάποδα στη Via Chiara (ένα στενάκι 50 μέτρα σε μήκος) από τη Via Nazionale και σαν να μη φτάνει αυτό πάνε γκαζωμένοι με αποτέλεσμα να περιμένω πότε θα γίνει το ατύχημα στην πιο πάνω γωνία αφού όλοι όσοι έρχονται από εκεί στρίβουν δεξιά χωρίς να κοιτάξουν (ο άλλος δρόμος έχει STOP).
Συγχαρητήρια στους δύο περαστικούς carabinieri που επέπληξαν έναν τέτοιο σκουτερόβιο πριν λίγο και τον υποχρέωσαν να κάνει αναστροφή, να τους ακολουθήσει ως τη γωνία που υπάρχει το απαγορευτικό και να τον στείλουν στο διάολο από τον κανονικό δρόμο.
(note: τα σημειωμένα με απαγορευτικό σημαίνουν ότι ο δρόμος είναι απροσπέλαστος έως τις 7.30 το απόγευμα λόγω υπαίθριου παζαριού κάθε ημέρα - τα πράσινα βελάκια είναι οι κατευθύνσεις των δρόμων, στο κομμάτι που μένω δεν υπάρχει δρόμος διπλής κατεύθυνσης)
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
δε θέλω να σαρδελοποιηθώ και να φτάσω χιλιοτσαλακωμένος και καταϊδρωμένος στη δουλειά μου στον Ευαγγελισμό πχ από το Μαρούσι. Προτιμώ να πάρω ένα ταξί να με κατεβάσει ή αν δε βρίσκω αναγκαστικά να πάω με το αυτοκίνητό μου και να ψάξω να παρκάρω κάπου.Αυτό δηλαδή με κάνει ζώο; Τη φοβάμαι τη μοτοσυκλέτα. Ανέβηκα μια φορά λόγω ανάγκης και μόνο που δε λιποθύμησα από το φόβο μου, όχι γιατί ο άλλος έκανε μαλακίες στο δρόμο, ίσα-ίσα μια χαρά πήγαινε, αλλά επειδή ένοιωθα συνέχεια ότι θα πέσω.
Δεν είπα ότι αυτό σε κάνει ζώο... αλλά μη μιλάμε για αντικοινωνικές συμπεριφορές όταν κατεβάζεις τον 1.5 τόνο σου στο κέντρο για να μην τσαλακωθείς! Αντικοινωνικός και αυτός που σου τρώει τη σειρά, αντικοινωνικός και αυτός που βάζει ανοικτή εξάτμιση για να γουστάρει είτε αμάξι έχει είτε μηχανή αλλά αντικοινωνικός και αυτός που επιβαρύνει κυκλοφοριακό και ατμόσφαιρα για να πάει ατσαλάκωτος στη δουλειά του. Αυτό λέμε. Δεν υποστηρίζω τα μηχανάκια απλά σας ζητώ να δείτε τα πράγματα αντικειμενικά.
Το να αφήσεις ένα μηχανάκι να περάσει μπροστά για να μην καίγεται από τον ήλιο ή να μην αναπνέει από τη μπούκα του φορτηγού δεν είναι υποχρέωσή σου, αλλά είναι δείγμα καλής συμπεριφοράς και πολιτισμού.
Κατσαβίδη, αυτοί που περνούνε με 60 ανάμεσα στα σταματημένα (και όλοι αυτοί που περιγράφεις) είναι μαλ@κες.
Επίσης, μπορεί να χ$στηκες για το αν θα ακούσεις το μηχανάκι και μεγειά σου με χαρά σου. Πρόσεξε όμως μην τύχει και σε καμιά διασταύρωση δεν ακούσεις και καμιά νταλικούλα μέσα στην απομόνωσή σου ...
Δεν προσπαθούμε να σε πείσουμε ότι κάνουμε κοινωνικό έργο. Προσπαθούμε να σε πείσουμε να δεχθείς ότι μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου, όσο αφορά την κίνηση στην πόλη και ναι, η μοτοσικλέτα είναι πιο φιλική και προς το περιβάλλον και προς την κίνηση μέσα στην πόλη! Αυτό μπορεί να μας προέκυψε στην πορεία αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια!RTPLN έχεις δίκιο... λυπάμαι πολύ για αυτό!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
...Όσο έχει να κάνει με το δεύτερο μέρος του ποστ σου, συμφωνώ μαζί σου και μ'αρέσει ο τρόπος που τα γράφεις.
Για το πρώτο μέρος, δυστυχώς πάλι μπαίνουμε στη διαδικασία ανούσιων συγκρίσεων χωρίς τέλος. Και εμένα ο διπλανός μου βάζει κάτι τσμεντωμένους ντενεκέδες ενώ ο άλλος παραδίπλα παρκάρει το σμαρτ στη γωνία γιατι...ειναι σμαρτ!
Εκεί που δε χωράει αμφιβολία είναι στο ότι οι μηχανάκηδες είναι τυπικό δείγμα ενός πολύ μεγαλύτερου δειγματικού χώρου, στον οποίο ανήκουν και οι αυτοκινητιστές. Επομένως δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις το ένα δείγμα χωρίς να αποδέχεσαι το ίδιο και για το άλλο. Το μόνο που μπορείς να πεις είναι οτι η μηχανή είναι ένα εντελώς διαφορετικό μέσο και λογικά απαιτεί εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Αυτό λέμε και 'εμείς' από τη μεριά μας! -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Διαβάζω τόση ώρα και προσπαθώ να καταλάβω αν κάποια από αυτά που έχουν γραφτεί περί μηχανών τα έχουν εκφράσει κάτοικοι Ευρωπαϊκής χώρας ή Ουγκάντας...
Σεβασμός μηδέν στον διπλανό, αφορισμοί, στενομυαλιά και πάει λέγοντας.
Ο ένας κοροϊδεύει τον συνάνθρωπό του, επειδή τόλμησε να ξεστομίσει οτι είναι πιο προνοητικός, οτι δήθεν έχει το 'κληρονομικό χαρισμα'.
Ο άλλος λέει οτι δεν το 'χει σε τίποτα να στείλει αδιάβαστο τον δικυκλιστή που θα του κάνει μαλακία (αν αντί για δικυκλιστής είναι φορτηγατζής στη θέση του, θα τολμήσεις να του την κάνεις μαγκάκο μου?).
Ο τρίτος χαρακτηρίζει τους περισσότερους δικυκλιστές ως μελλοθάνατους ή ΑΜΕΑ.
Ο τέταρτος βρίζει Θεούς και δαίμονες επειδή ΕΝΑ μηχανάκι στην εθνική (βάλτε τα κάτω και η αναλογία στις ΕΟ είναι με το ζόρι 100 αυτοκίνητα/μηχανάκι και πάρα πολλά λέω) έκανε τη μαλακία να του φάει τη σειρά (και δεν το δικαιολογώ), παραβλέποντας προς στιγμην οτι ελάχιστες φορές, ίσως και καμία δεν έχει κινδυνέψει από δίκυκλο στην ΕΟ, ενώ κάθε χλμ που διανύει παίζει το κεφάλι του με κακοφορτωμένα φορτηγά, οδηγούς του Σαββατοκυριακου, τζάμπα μάγκες και ντεμέκ γλήγορους.Και εγώ?
Κάθομαι ανάμεσα σε 2 κόσμους και αναρωτιέμαι...
Βρε μπας και είμαι μαλάκας που μια μέρα αποφάσισα οτι τέρμα, αυτό ήταν, δεν ξαναπαίρνω αυτοκίνητο στην Αθήνα και ας παίζω το κεφάλι μου κορώνα-γράμματα (παρότι έχω και εγω το 'κληρονομικό χάρισμα', αφού κοιτάω και εγώ ο αφελής όλα αυτά που ανέφερε ο συνφορουμίτης παραπάνω), ελπίζοντας οτι εκείνη τη μέρα θα σκεφτούν το ίδιο με εμένα άλλοι 100 και θα αρχίσει να ξεμπουρδελεύει σιγά σιγά αυτό το χάος?
Μηπως είμαι μαλάκας και πληρώνω το σήμα μου για τη μηχανή, την ασφάλειά μου για τη μηχανή, την εφορία του κράνους μου και χιλιες δυο παπαριές και τελικά αποτελώ βάρος για το κράτος, επειδή υπάρχει η πιθανότητα να επιβαρύνω το Εθνικό Σύστημα Υγείας?
Μήπως είμαι μαλάκας που δεν παίρνω κάθε μέρα το ερκοντισιονάτο αμαξάκι μου, να δώσω και εγώ το χεράκι μου για το πήξιμο του ποταμιού, της Συγγρού και του κέντρου?
Μήπως είμαι μαλάκας που προτιμω να φτάνω στη Ρενό στον Κηφισσό από την Καλλιθέα σε 20' το πολύ, αντί για 1 ώρα και 20'?
Μήπως είμαι μέγιστος μαλάκας που τελικά δεν κοίταξα την πάρτη μου?
Μήπως τέλος είμαι μαλάκας που το έκανα μόνο και μόνο για τη 'βόλεψή μου' και όχι για τον μπουρδελότοπο αυτό, όπου σε λίγο καιρό ούτε να ξεπαρκάρουμε τα αμάξια μας δε θα μπορούμε?Έχω αρχίσει να το ξανασκεφτομαι. Λέω να πουλήσω τη μηχανή όσο-όσο και να ξαναβάλω μπρος το κουτί μου, ίσα για να κατεβω στο κέντρο της Καλλιθέας. Λέω να πάψω να είμαι 'μελλοθάνατος' και να αρχίσω να πεθαίνω σιγά-σιγά μέσα στο αμάξι μου, σκοτωνοντας άδικα το χρόνο μου. Λέω να πετάξω το βενζινοβόρο και ρυπογόνο μηχανάκι μου και να στραφώ πάλι στο οικονομικό μου κουβαδάκι, που στην καλύτερη καίει μόλις 3-4 λίτρα/100 χλμ παραπάνω από τη δίτροχη μπακατέλα μου...
ΑΛΛΑ ΟΧΙ!
Επειδή ακριβώς αγαπάω την αυτοκίνηση, λατρεύω το αμαξάκι μου και γουστάρω ό,τι αυτό πρεσβεύει, δεν πρόκειται να το προδώσω ακινητοποιώντας το σε ατέλειωτα και ανούσια μποτιλιαρίσματα. Και εσείς κύριοι αφοριστές του διτροχου, ω μέγιστοι εκτιμητες των πάντων και λάτρεις του Μεσαίωνα, όπου ό,τι δεν ήταν σαν και εσάς έπεφτε στην πυρά, καθήστε και πήξτε στο ατελείωτο τσιμέντο που δημιουργειτε ΕΣΕΙΣ κάθε μέρα στις πολύπαθες οδικές μας αρτηρίες. Εγώ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ!
ΧΑΙΡΕΤΕ Ω ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ! Ο ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ!
Και εγώ διαβάζω το δικό σου post και των υπολοίπων και έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι γιατι δεν καταλαβαίνουν απλά πράγματα και πρέπει να τους δώσουμε και επεξηγήσεις.
Αφού προσπαθείς να καταλάβεις και δεν μπορείς να σου εξηγήσω πχ για τα ΑΜΕΑ μια και εγώ το ανέφερα.Σαν ΑΜΕΑ πρότεινα να συμπεριφερόμαστε σ΄ αυτούς, στην προκειμένη περίπτωση τους έχοντες Μηχανή, όπου συμπεριφέροντε σα Ζώα δηλαδή οδηγούν επικίνδυνα, κάνουν Σλάλομ στο οδόστρωμα (και ενίοτε και Σούζες), κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή πάνω στην διαχωριστική γραμμή, έχει δεν έχει κίνηση, ανάβουν φλας οπότε το θυμηθούν, δεν σταματάνε σε STOP, στα Κόκκινα Φανάρια αλλά πάνε σιγά σιγά και περνάνε και πολλές φορές δεν κοιτάνε καθόλου και αλλά πολλά.
Τι σημαίνει ΑΜΕΑ το ξέρεις, πως συμπεριφερόμαστε στα ΑΜΕΑ και αυτό το ξέρεις, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, να τους διευκολύνουμε κλπ, γιατί έτσι κι αλλιώς με τον τρόπο που οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση ΑΜΕΑ θα καταλήξουν, στην χειρότερη δε περίπτωση ένα μέτρο βαθιά στο χώμα.Βέβαια ΑΜΕΑ δεν είναι μόνο οι έχοντες μηχανή και τον αυτό τρόπο οδήγησης, ΑΜΕΑ είναι Όλοι όσοι συμπεριφέροντε με τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο, με μόνη διαφορά οτι αυτοί σε σχέση με τους υπόλοιπους βρίσκονται πρώτοι στην λίστα.
Όσο για το κληρονομικό χάρισμα και αυτό επεξηγήθηκε επαρκώς σε προηγούμενο post, και η όποια παρεξήγηση ή παρανόηση λύθηκε.
Αν έχεις ακόμα απορίες η δεν ξέρω εγώ τι, απλά ρώτα ..........
Τώρα αν πιστεύεις ότι η αντιμετώπιση αυτή των ΑΜΕΑ, διευκόλυνση, βοήθεια, παραχώρηση προτεραιότητας κλπ, παραπέμπει σε πολέμιο των Δίτροχων μένω άφωνος ή καλύτερα σου ανταποδίδω των Χαιρετισμό.
-
Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα ...
Εσύ οδηγέ του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, ναι, για σένα λέω με το λεωφορείο με πινακίδα ΗΚΕ 532*.
Εντάξει, στις 8:50 έχει ακόμα λιγο φως, δεν είσουν ο μόνος με σβηστά τα φώτα.
Αλλά, πόσο χερά θεωρείς τον εαυτό σου, που μπορεί να κουμαντάρει το λεωφορείο με το ένα χέρι, για να κρατάς το κινητό που μιλάς με το άλλο;
πόσο; -
Zώο ο μαλάκας με την μπλέ ΒΜW 320ci που έκανε σφήνες στην Περιφερειακή, ζώο και ο μαλάκας με το καγκουρεμένο Honda Civic που έκανε και αυτός το ίδιο...Ζώο και ο οδηγός της Ninja που πήγαινε σαν κότα και όταν έβγαλα φλάς για να πάω δεξιά και να μπώ στον κόμβο εξόδου πάτησε γκάζι τόσο ώστε να έρθει δίπλα μου και να παραμείνει εκεί...Είχα και την γκομενίτσα μπροστά να πηγαίνει με 80...τελικά έκοψα και άλλο αφού μου έκανε σήμα με φώτα ο νταλικέρης που ήταν πίσω του μπήκα ανάμεσα τους και έστριψα...Ο βλάκας ο μηχανάκιας συνέχισε την μαγευτική του πορεία στον κόσμο των 70km/h o δε νταλικέρης του έριξε μια προσπέραση με φούλ ηχητικά εφφέ από την κόρνα του....Ζέστη
-
Μα και βεβαια δεν πηρα την μοτοσυκλετα επειδη γλυτωνω κινηση
Τη πηρα γιατι απο μικρος ονειρευομουνα να βρεθω πανω σε μια σελα
Απλα μερικοι δεν προκειται να καταλαβουν ποτε αυτην την ομορφια
Ο ανθρωπος ομως απο την φυση του, οτι δεν ''καταλαβαινει'', το σκοτωνειIONITSA, οτι δεν με σκοτωνει, με κανει πιο δυνατο
Αν δεν ειχε ο ανθρωπος τολμη, ουτε εσυ θα οδηγουσες αμαξι αυτην την στιγμη, γιατι δεν θα ειχε εφευρεθειΔεν ειμαστε ολοι ιδιοι
Αν ειμασταν θα οδηγουσαμε ολοι το ιδιο οχημαΑν ειμασταν ολοι ιδιοι ομως, ποιον θα βριζανε οι Kacey & wagner?
-
Zώο χθες στην ακτή Δυμαίων στην Πάτρα,έξω από το Practiker,με BMW 316 compact,προσπάθησε να περάσει ανάμεσα στο δικό μου και ένα λεωφορείο.Είχε και τη γκόμενα μέσα και όταν είδε ότι δεν χώραγε και θα έπεφτε πάνω μου φρέναρε,με αποτέλεσμα να εισπράξει το παράσημο της ανοικτής παλάμης από εμένα και τον οδηγό του λεωφορείου.Καλά που πήγε να περάσει,μεταξύ του δικού μου και του λεωφορείου η απόσταση ήταν περίπου 2 μέτρα.Ευτυχώς που δεν με βρήκε γιατί θα έπαιρνα αγκαλιά τη νησίδα.
-
Ζώον ο οδηγός ταξί στην Θεσ/νίκη με after market xenon που τύφλωνε τους πάντες. Στοιχιματίζω πως θα υπερηφανεύεται για το πόσο καλά βλέπει .
-
Ζώο ο τυπάς με το 406 με τα φιμέ που, ενώ πήγαινε χαλαρά στην αριστερή της περιφερειακής, με το που βγήκα κι εγώ αριστερά για να προσπεράσω μου κόλλησε σε χρόνο dt και άρχισε να παίζει τα φώτα. Να πάω ΠΟΥ παλιομαλάκα;
-
Κόντρα ήθελε.
-
Δεν κοντράρομαι με κάνγκουρολέοντες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στην Αμερική οι μηχανές κινούνται υποχρεωτικά στη λωρίδα τους σαν αμάξι - στη δεξιά πλευρά. Απαγορεύεται να περνάς ανάμεσα από αμάξια και απαγορεύεται αμάξι να έρθει δίπλα σου στη λωρίδα. Δύο μηχανές πηγαίνουν στην ίδια λωρίδα, όχι δίπλα δίπλα, ένας δεξιά ένας αριστερά, ο ένας λίγο πίσω από τον άλλο.
εχω γεννηθει και ζησει στις ηπα καμποσο διαστημα και μαλλον ζησαμε σε διαφορετικη αμερικη κρινοντας απο αυτα που γραφεις
η δικια μου αμερικη ειναι, πως κοιτας το χαρτη; εκει, λιγο νοτια του καναδα
στην αμερικη που λεω εγω, οι μηχανες κινουνται σε γκρουπ, η μια διπλα στην αλλη, πισω, μπροστα, δεξια και αριστερα αλλες μηχανες, και προσπερνουν τα αυτοκινητα ακομα και αν υπαρχει μονο μια λωριδαΈχεις βγάλει δίπλωμα για μηχανή στην Αμερική;
Staggered formation - do not pair up - never operate directly alongside another rider.
Riders in a staggered formation should pass one at a time.
οχι, δεν εχω βγαλει
αλλο ομως τι λενε οι νομοι και αλλο τι ισχυει
και στην ελλαδα λενε οτι δεν πρεπει να πατας καν διαχωριστικη ουτε να σταματας στο περιπτερο με αλαρμ, αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει
επισης περισσοτερο προβλημα στην αμερικη ειναι οι μεθυσμενοι οδηγοι παρα οι παρεες μηχανωνΑ μαλιστα. Με αποστομωσε το επιχειρημα, μετα και τα αντιστοιχα του After σταματαω γιατι ειναι προφανες οτι εχετε δικιο...
ρε kc καταλαβες τι εγραψα;
ποιο επιχειρημα; εγω ειπα απλα πως συμπεριφερονται οι 2τροχοι στις ΗΠΑ.
και εφερα σαν παραδειγμα την ελλαδα (αυτο με τα αλαρμ) για να δειξω οτι το νομιμο και το τυπικο δεν ειναι αυτο που συμβαινει παντα.
εξ'αλλου θυμαμαι πολυ καλα πριν μερικα χρονια που εβγαλα διπλωμα για μηχανη στην ελλαδα να λεει στο βιβλιο καθαρα, οτι καλυτερα και ασφαλεστερα ειναι να κινεισαι με τη μηχανη σε ενα γκρουπ αλλων μηχανων, οπου μαλιστα η πιο αργη μηχανη πρεπει να ηγειται του γκρουπΥΓ Κανεις δεν σκοτωθηκε επειδη σταματησε με αλαρμ στο περιπτερο...
αυτος οχι.. οσον αφορα ομως καποιον που ακολουθει, μην ορκιζεσαι...
εξ'αλλου δεν ειπα οτι ειμαι κατα του να σταματησεις στο περιπτερο με αλαρμ, αρκει να τα αναψεις εγκαιρα και να μην σταματησεις σα γαϊδουρι δημιουργωντας χαοςwagner
- εγραψα καθαρα οτι η μηχανη οσον αφορα εμενα ειναι δικη μου και μονο επιλογη και ουτε θελω να σωσω κανενα πιγκουινο ουτε το εκανα για να διευκολυνω την κινηση των αλλων
2.>Πλακα-πλακα... Αν σας αφησουμε 2 μερες χωρις αυτοκινητα στο κεντρο, να κανετε του κεφαλιου σας, μετα δεν θα χουμε κανενα προβλξημα, θα χετε σκοτωθει ολοι στο πρωτο κοκκινο φαναρι.
αν σας;
εμεις οι σας που λες ειμαστε φιλοι σου, γνωστοι σου, συγγενεις σου...edit: ή μαλλον, για να το φερω σε πραγματικη διασταση, τυχαινει να ειμαι φιλος φιλου σου στην πραγματικοτητα. δεν πιστευω να θες οι φιλοι των φιλων σου να σκοτωνονται στο δρομο; δεν ειναι πολυ ευγενικο...
ασε που εξορισμου αυτο που λες δεν γινεται καθως θα ειχαμε σκοτωθει ετσι και αλλιως στο πρωτο φαναρι, καθως αυτο που ειπες ειναι σα να λες οτι τωρα κυκλοφορει μονο μια μηχανη στους δρομους η οποια δεν κανει ατυχηματα επειδη περιτρυγιριζεται απο αυτοκινητα, ενω αν βγουν και αλλες μηχανες και διασταυρωθουν θα γινει ατυχημα..
αληθεια, ποσα ατυχηματα εχεις ακουσει εσυ που και οι 2 εμπλεκομενοι ηταν 2τροχοι, και ποσα αντιστοιχα που οι 2 εμπλεκομενοι ηταν τετρατροχοι;
τελος, εμεις οι σας που λες δεν ειμαστε τοσο διαφορετικοι απο σενα.. μην ξεχνας οτι για να ειμαστε εδω, σημαινει οτι γουσταρουμε με τρελα και τα αυτοκινητα και οι πιθανοτητες να μας πετυχεις στο δρομο με μηχανη ή αμαξι ειναι μαλλον 50-503.>Καλα.... Θα διχνουμε λιγη κατανοηση και στο ΙΚΑ στις τραπεζες στα σουπερμαρκετ....
τι εννοεις κατανοηση; γιατι το να ζυγιζεις τις καταστασεις και να δειξεις κατανοηση στο σουπερ μαρκετ πχ να δωσεις τη σειρα σου σε μια γιαγια που κραταει 2 κοκα κολες ενω εσυ εχεις ενα καροτσι γεματο δεν το θεωρω και τοσο κακο..
Ελα το βραδυ κ απο το σπιτι να πιδηξεις και την δικια μου πρωτος....
οχι ευχαριστω.. δεν θελω να πηδηξω τη δικια σου
Εγω πηρα αμαξι και δεν κανω παραπωνα για την κινηση.
good for you mate
Εσυ πηρες μηχανη, μη μου λες για την ζεστη, το κρυο και τις φωκιες μοναχους-μοναχους που προστατευεις.
εγω πηρα αμαξι ΚΑΙ μηχανη και σπανια κανω παραπονα για ο,τιδηποτε στη ζωη μου γιατι δεν ειναι στο στιλ μου (ειμαι αισιοδοξος ανθρωπος)
oυτε ειπα οτι προστατευω κανεναν btwΑυτος που καθεται στην αριστερη ειναι καραΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.
Η Αριστερη ειναι μονο για προσπερασεις.
Αμα θελει να παει με 120 να κατσει στη μεσαια.
Δεν ειμαστε στην Αγγλιακαι εσυ καραπαρανομος εισαι που γραφεις πιο κατω πως κυνηγας μηχανη
Εχετε κατι με τις γκομενες;;;;
Πρεπει να αναγουμε ολα τα θεμα σε φαλοκρατικες αντιληψειςναι.. οι μηχανοβιοι ειμαστε μισογυνηδες ομοφυλοφιλοι
Ναι.... Ειναι πολυ απλο. Οταν ο μηχανακιας καθεται και τρωει την βροχη πισω μου, θα του υποδειξω εγω να χωθει μπροστα μου. Αν παει να χωθει... ΤΗΝ ΓΑ...ΣΕ
μην ανησυχεις, δεν προκειται ποτε να χωθω μπροστα σου καθως οπως ειπε κ ginogsm δεν συνηθιζεται να σταματαει η βροχη μετα τα διοδια
Εγω με το Αστρα, την Κυριακη που μας περασε κυνηγουσε μια χιλιαρα στα στροφιλικια της Ν.Ευβοιας....
Επιδει δεν ειχε μεγαλες ευθειες, η χιλιαρα απλα εμποδιζε και οταν καταλαυε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κοψω, εκανε στην ακρηκαι εγω χθες πηγα ερετρια, εκανα μπανια σε πισινα, τζακουζι..
ημασταν γαματη παρεα.. ηρθαν και 2 γκομενακια που γουσταρω, θα δειξει.. ολο και καποια θα μου κατσει, εν αναγκη πουλαω και τη μηχανη -
Ο χρήστης After έγραψε:
Μα και βεβαια δεν πηρα την μοτοσυκλετα επειδη γλυτωνω κινησηΤη πηρα γιατι απο μικρος ονειρευομουνα να βρεθω πανω σε μια σελα
Ο ανθρωπος ομως απο την φυση του, οτι δεν ''καταλαβαινει'', το σκοτωνειIOANNISTSA, οτι δεν με σκοτωνει, με κανει πιο δυνατο
Αν δεν ειχε ο ανθρωπος τολμη, ουτε εσυ θα οδηγουσες αμαξι αυτην την στιγμη, γιατι δεν θα ειχε εφευρεθειΔεν ειμαστε ολοι ιδιοι
Αν ειμασταν θα οδηγουσαμε ολοι το ιδιο οχημαΑν ειμασταν ολοι ιδιοι ομως, ποιον θα βριζανε οι Kacey & wagner?
Και εγώ After από μικρός ονειρευόμουνα μια μηχανή, για την ακρίβεια μια Honda XLR 250 αλλά στην πορεία άλλαξα γνώμη.
Αυτό που σε σκοτώνει τι σε κάνει ?
Κανένας δεν είναι ίδιος με κανέναν.
Οι συμπεριφορές μπορεί να είναι ίδιες μεταξύ τους
Η τόλμη του να οδηγάς Μηχανή βοηθάει στην εξέλιξη ?It is better to think Before than After an accident.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Μα και βεβαια δεν πηρα την μοτοσυκλετα επειδη γλυτωνω κινηση
Τη πηρα γιατι απο μικρος ονειρευομουνα να βρεθω πανω σε μια σελα
Ο ανθρωπος ομως απο την φυση του, οτι δεν ''καταλαβαινει'', το σκοτωνειIOANNISTSA, οτι δεν με σκοτωνει, με κανει πιο δυνατο
Και εγώ After από μικρός ονειρευόμουνα μια μηχανή, για την ακρίβεια μια Honda XLR 250 αλλά στην πορεία άλλαξα γνώμη.
Αυτό που σε σκοτώνει τι σε κάνει ?
Κανένας δεν είναι ίδιος με κανέναν.
Οι συμπεριφορές μπορεί να είναι ίδιες μεταξύ τους
Η τόλμη του να οδηγάς Μηχανή βοηθάει στην εξέλιξη ?It is better to think Before than After an accident.
Η τολμη του να κοιτας μπροστα και να εισαι ανοιχτομυαλος(ολοι) βοηθαει στην εξελιξη
Οπως ειπα, εγω δεν ξαναμπαινω σε αεροπλανο, αλλα θα ηταν τρελο να ζητησω να καταργηθει το μεσο ή να μην μπαινουν αλλοι
[size=59]Τα καλα μεταχειρισμενα africa τα βρισκεις με 3500
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]