-
Στο Desktop PC υπάρχει κάρτα wireless που μοιράζει internet σε άλλα δύο μηχανάκια (ένα laptop και ένα pda). Όταν το laptop ή το pda βρίσκονται στον ίδιο χώρο, πιάνουν σήμα αμέσως, συνδέονται και βλέπουν internet μια χαρά. Μόλις τα βάζω σε άλλο δωμάτιο ή στο μπαλκόνι, το σήμα χάνεται - και δε μιλάμε για καμιά μεγάλη απόσταση, το πολύ να είναι δεκαπέντε μέτρα. Είναι δυνατόν να έχει τόσο χάλια σήμα η κάρτα;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Στο Desktop PC υπάρχει κάρτα wireless που μοιράζει internet σε άλλα δύο μηχανάκια (ένα laptop και ένα pda). Όταν το laptop ή το pda βρίσκονται στον ίδιο χώρο, πιάνουν σήμα αμέσως, συνδέονται και βλέπουν internet μια χαρά. Μόλις τα βάζω σε άλλο δωμάτιο ή στο μπαλκόνι, το σήμα χάνεται - και δε μιλάμε για καμιά μεγάλη απόσταση, το πολύ να είναι δεκαπέντε μέτρα. Είναι δυνατόν να έχει τόσο χάλια σήμα η κάρτα;Δεν εξαρτατε μονο απο την καρτα, αλλα και απο το τι παρεμβαλεται αναμεσα στις 2 συσκευες.
Εγω με το ασυρματο ρουτερακι της ΟΤΕΝΕΤ στο σαλονι εχω 4/4 σημα ενω σε αλλα 2 δωματια -ιδια αποσταση- εχω 3/4 η 2/4...
Δεν εχει να κανει μονο με την αποσταση. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Δεν εξαρτατε μονο απο την καρτα, αλλα και απο το τι παρεμβαλεται αναμεσα στις 2 συσκευες.
Εγω με το ασυρματο ρουτερακι της ΟΤΕΝΕΤ στο σαλονι εχω 4/4 σημα ενω σε αλλα 2 δωματια -ιδια αποσταση- εχω 3/4 η 2/4...
Δεν εχει να κανει μονο με την αποσταση.Και πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση; Με κάτι τέτοιο π.χ.;
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=902055σε συνδυασμό με κάτι τέτοιο;
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... =marketing -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Δεν εξαρτατε μονο απο την καρτα, αλλα και απο το τι παρεμβαλεται αναμεσα στις 2 συσκευες.
Δεν εχει να κανει μονο με την αποσταση.Και πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση; Με κάτι τέτοιο π.χ.;
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=902055σε συνδυασμό με κάτι τέτοιο;
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... =marketingΔεν ξερω να σου πω.
Κ εγω ακομα ψαχνω λυση.
Πρεπει να βαλω 2 Η/Υ σε 2 δωματια που δεν εχουν καλο σημα και κατα πασα πιθανοτητα θα πρεπει να βαλω καλυτερη κεραια, σαν αυτη που εβαλες.
Το καλωδιο ειναι για να συνδεσεις μια καρτα δικτυου PCI με την κεραια της.
Δεν νομιζω να κανει στην περιπτωση σου -
Kαι αλλο προβλημα...
Δεν θελω κακεντρεχη σχολια,το ξερω οτι θελει σπασιμο..
Μερικες φορες η οθονη του pc εχει ''χιονια'' και θολωνει ακομα περισσοτερο αν ειμαι σε καποια σελιδα οπου μπορω να κινησω τη ροδελα του ποντικιου.
Να ενα παραδειγμα μετα απο 1-2 πανω κατω της ροδελας.
Λιγη λιγοτερη θολουρα υπαρχει μονιμα.
Σταματα μετα απο επανεκινηση και επανεμφανιζεται οποτε του ερθει.
Θελω αμεσα λυση,δεν γινεται να δουλεψω στο Pc ετσι...
Καμια ιδεα? (Ειπαμε,οχι σπασιμο.) -
Δεν νομιζω να κανει στην περιπτωση σουΟύτε εγώ ξέρω αν κάνει. Απλώς σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω για να συνδέσω την κάρτα με την κεραία, και την κεραία να την τοποθετήσω κάπου σχετικά ψηλά, γιατί εκεί που την έχω τώρα (σχεδόν στο πάτωμα), νομίζω ότι δεν πιάνει καθόλου
-
Ναι, θα βοηθήσει υπερβολικά το να την ανεβάσεις ψηλότερα. Εγώ έχω μια βάση σαν αυτή και τα αποτελέσματα ήταν δραματικά καλύτερα: Το AP στη σκάλα του 1ου, εγώ στο ισόγειο, το σήμα ήταν με το ζόρι στο 1/5 (και ταχύτητες 0.7 - 1.5MBit) όταν ήταν η κεραία επάνω στον πύργο, και πήγε στα 4/5 με 54Mbit όταν έβαλα αυτό και βγήκε πάνω στο γραφείο.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Δεν νομιζω να κανει στην περιπτωση σουΟύτε εγώ ξέρω αν κάνει. Απλώς σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω για να συνδέσω την κάρτα με την κεραία, και την κεραία να την τοποθετήσω κάπου σχετικά ψηλά, γιατί εκεί που την έχω τώρα (σχεδόν στο πάτωμα), νομίζω ότι δεν πιάνει καθόλου
Toτε ναι.
Oσο ποιο ψηλα, τοσο το καλυτερο. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Kαι αλλο προβλημα...
Δεν θελω κακεντρεχη σχολια,το ξερω οτι θελει σπασιμο..
Μερικες φορες η οθονη του pc εχει ''χιονια'' και θολωνει ακομα περισσοτερο αν ειμαι σε καποια σελιδα οπου μπορω να κινησω τη ροδελα του ποντικιου.
Να ενα παραδειγμα μετα απο 1-2 πανω κατω της ροδελας.
Λιγη λιγοτερη θολουρα υπαρχει μονιμα.
Σταματα μετα απο επανεκινηση και επανεμφανιζεται οποτε του ερθει.
Θελω αμεσα λυση,δεν γινεται να δουλεψω στο Pc ετσι...
Καμια ιδεα? (Ειπαμε,οχι σπασιμο.)βλέπω καλά; ΙΕ 6.0 ;;;
-
Για το 7 χρειαζεται validation....
Τον firefox δεν τον πολυχωνευω, εχω συνηθισει xplorer.. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
:oops:τι οθόνη έχεις;
CRT ή tft ;
μήπως τα φτυσε η οθόνη σου...;
-
Tft 17αρα wide σε turbo-x laptop ειναι,δε νομιζω να ειναι η οθονη,μετα την τελευταια επανεκινηση δεν το ξαναεκανε!
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Tft 17αρα wide σε turbo-x laptop ειναι,δε νομιζω να ειναι η οθονη,μετα την τελευταια επανεκινηση δεν το ξαναεκανε!σε laptop;
υποψιάζομαι την καλωδιοταινία...που υπάρχει στο άνοιξε κλείσε της οθόνης...μιλάμε για κ για turboX...δηλ ΓΤΠ συναρμολόγηση...
όταν στο κάνει κοίτα να κουνήσεις στην βάση της οθόνης πέρα δώθε...ξέρεις εκεί που ενώνεται η οθόνη με το κύριο μέρος.
κάτι τέτοια έχω δει να κάνει σε ένα HP του κwλου...
-
Αυτο συνηθως ωφειλεται στη καρτα γραφικων λογω υπερθερμανσης ή overclocking.
To εχω παθει μερικες φορες. Δες αν εχει μαζεψει σκονη στη ψυκτρα της καρτας γραφικων.edit: τωρα ειδα οτι ειναι σε λαπτοπ...
Ισως να φταιει και η καλωδιοταινια -
Το να ειναι καποιο καλωδιο παιζει ως πιθανοτητα γιατι ειχα βγαλει το πληκτρολογιο για καθαρισμα και ισως κατι παιχτηκε!
Απτην αλλη παιζει ναναι υπερθερμανση γιατι αλλιως δεν θα εξαφανιζοταν μετα απο επανεκινηση.
Θα τα κοιταξω και τα δυο,ευχαριστω πολυ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
:oops:
τι οθόνη έχεις;
CRT ή tft ;
μήπως τα φτυσε η οθόνη σου...;
a-Κανε αναβαθμιση στους drivers
b-Τσεκαρε θερμοκρασειες (ισως τα χει κλασει καποιος ανεμιστηρας η εχει γεμησει σκονες)
c-Αφου ειναι TurboX πηγαινε εκει που το αγορασες και πες να το τσεκαρουν. (Ισως θελει αντικαταστση το καλωδιο, ισως καποιος ανεμιστηρας ισως και η καρτα)
d-Κανε ενα backup και ετοιμασου να αλλαξεις μηχανακη, γιατι τις τελευταιες μερες.... ολο προβληματα βγαζει.... -
b-Τσεκαρε θερμοκρασειες (ισως τα χει κλασει καποιος ανεμιστηρας η εχει γεμησει σκονες)
c-Αφου ειναι TurboX πηγαινε εκει που το αγορασες και πες να το τσεκαρουν. (Ισως θελει αντικαταστση το καλωδιο, ισως καποιος ανεμιστηρας ισως και η καρτα)
d-Κανε ενα backup και ετοιμασου να αλλαξεις μηχανακη, γιατι τις τελευταιες μερες.... ολο προβληματα βγαζει....a-check! Ολα καλα!
b-check! Ολα καλα!
c-Αν το ξανακανει και δεν το λυσω, παει service
d-Χτυπα ξυλο3 χρονια που το εχω αυτα τα δυο προβληματακια εχει παρουσιασει ολα κ ολα το καημενο.
Το ενα λυθηκε,το αλλο ειναι αυτο που συζηταμε!
Θα δειξει! -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
d-Κανε ενα backup και ετοιμασου να αλλαξεις μηχανακη, γιατι τις τελευταιες μερες.... ολο προβληματα βγαζει....a-check! Ολα καλα!
b-check! Ολα καλα!
c-Αν το ξανακανει και δεν το λυσω, παει service
d-Χτυπα ξυλο3 χρονια που το εχω αυτα τα δυο προβληματακια εχει παρουσιασει ολα κ ολα το καημενο.
Το ενα λυθηκε,το αλλο ειναι αυτο που συζηταμε!
Θα δειξει!Οτι θες χτυπαω, δεν ειναι θεμα, αλλα μετα απο 3 χρονια, ειναι καιρος ν αρχησεις να το σκεφτεσαι.
Εμενα θα μου πει κανεις πως κανω τα Gif να παιζουν παλι;;;;
Μου χει σπασει τα νευρα!
Επεισης το Clear type, πως το απενεργοποιο;;;;
Μου χει κανει τον αστιγματισμο τυφλωση... Κανω ενα τεταρτο για να βγαλω τα γραμματα.... -
Μου χει κανει τον αστιγματισμο τυφλωση... Κανω ενα τεταρτο για να βγαλω τα γραμματα....Δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας - ιδιότητες.
Στην καρτέλα εμφάνιση, πατάς το κουμπάκι εφέ, και το απενεργοποιείς από εκεί. -
Οτι θες χτυπαω, δεν ειναι θεμα, αλλα μετα απο 3 χρονια, ειναι καιρος ν αρχησεις να το σκεφτεσαι.
5 χρόνια είχα ένα Toshiba...πραγματικά σκυλιά. Δεν λέει τίποτα ο χρόνος.
Μου χει κανει τον αστιγματισμο τυφλωση... Κανω ενα τεταρτο για να βγαλω τα γραμματα....δεξί κλικ στο desktop σου -> properties -> appearance -> effects ->και ξετικάρεις το use the following method to smooth the edges.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#11]