-
H Fiat είχε το GT απο το 94 με 1,6 over και 0,8 σταθερό και τα μοτέρ αυτά βγαζανε 200+ χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα. Και αν αντέχανε σε πείραγμα? Με μια Τ28 εβγαζες 200άλογα χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λίγο μαφιόζοι μου φάινονται οι Ιταλοι! (βέβαια η GM κατέχει το 20 % της Fiat Auto Spa, οπότε μιλάμε για συγγενικό καυγαδάκι)
Εχεις μεινει πολυ πισω φιλε μου!!!
Νομίζεις φίλε μου! Διαβασε το Business Week και μιλάμε!
GM Leaves Fiat in the Dust FEBRUARY 15, 2005
The U.S. auto giant is forking over $2 billion so it won't have to buy the Italian carmaker. Now, can Fiat reverse its troubled course?
http://www.businessweek.com/bwdaily/dnf ... _db016.htm' target='_blank' target='_blank14 February 2005
GM and Fiat have reached a settlement to terminate their 5-year partnership and realign their industrial relationship. Under the deal, GM will pay Fiat €1.55 billion and will return its 10% stake in Fiat. In exchange, Fiat gave up a put option to force General Motors to buy the unprofitable Fiat Auto. GM will also acquire an interest in key strategic diesel engine assets and other rights with respect to diesel engine technology and know-how.The most significant elements of the settlement agreement are as follows:
- The Fiat-GM Powertrain (FGP) joint-venture company will be dissolved and GM will regain complete ownership of all GM assets originally contributed. During a transition period, FGP will continue to supply both companies;
- GM will co-own with Fiat key powertrain intellectual property, including the SDE and JTD diesel engines and the M20-32 six-speed manual transmission;
- GM will acquire a 50% interest in a new joint venture limited to operating the powertrain manufacturing plant in Bielsko-Biala, Poland, that currently produces the 1.3 liter SDE diesel engine;
- The GM-Fiat Worldwide Purchasing joint venture will be dissolved.
The companies will continue cooperation through long-term agreements to supply each other with powertrains, continued cooperative development of certain vehicle programs and through Fiat’s participation in GM’s purchasing alliance program, said GM.
http://www.dieselnet.com/news/2005/02gm.php' target='_blank' target='_blankΤα τελευταια νεα ειναι απο το 2005 και λενε οτι εχει λυθει η συνεργασια των δυο εταιριων.Η GM πληρωσε €1.55 billion για να μην αγορασει την φιατ.Οι ανησυχίες των αρθρογραφων για το μελλον της φιατ μαλλον δεν τους δικαιωνουν.
Εχεις εσυ νεωτερα απο συνεργασια των δυο;Old news! Έχεις μείνει στο 2005! Τέλος πάντων! Εγώ δε θα μπω σε διαμάχη Fiat - Οpel! Ένα αυτοκίνητο οδηγάω δεν είμαι και μέτοχος! Λυπάμαι που δώσατε τόση βαρύτητα στο θέμα! H GM κατέχει μέρος της Fiat, της Suzuki, και μέσω της Fuji Industries και της Subaru! Αλλά αυτό δε σημαίνει και τίποτα! Γιώργο(Saxon_747) έχω τα Business Week εδώ στο σπίτι μιας και είμαι συνδρομητής, έλα να διαβασείς! Τι άλλο να πω! Παγκοσμιοποίηση κύριοι! Η συνεργασίες για economies of scale συνεχίζουν ακάθεκτες! Και καλά κάνουν αλλιώς σιγά μην έπαιρνες Abarth με 18,500€!
Αυτό που ξέρω είναι ότι fiat grande punto και opel corsa, φοράνε το ίδιο πάτωμα της fiat.Αυτό που επίσης ξέρω είναι ότι η διαφορά των corsa 1,4 και του GP sporting ήταν στον τρόπο που σχεδίασαν τις αναρτήσεις...Σε συγκριτικό τεστ λοιπόν φάνηκε ότι η opel χρησιμοποιούσε πιό σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ, ενώ η fiat κανονικά με πιό χοντρές αντιστρεπτικές...το αποτέλεσμα του συγκριτικού ήταν υπέρ της fiat.
Τώρα ακούω από φίλους της opel ότι τους ενοχλούν οι σκληρες αναρτήσεις...τι να πω?
Να πω για τα Corsa 1ης γενιάς που χοροπηδούσαν σαν κατσίκια? ή για τα punto της ίδιας εποχής που είχαν εξελιγμένο σύστημα πίσω ανάρτησης με μιάς μορφής παθητική τατραδιεύθυνση? Ασε δεν λέω τίποταΚαταρχήν το πάτωμα ήταν ανάθεση της GM στην Fiat και αποτελούσε common synergies των δύο εταιρειών! Και δεύτερον αυτό που λές για ελατήρια και αμορτισέρ το άρθρο αναφερόταν στο OPC και στο Abarth, όχι στο SS!
Ρε παιδιά δε προσπαθούμε να αποδείξουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη! Συζήτηση κάνουμε! Απλά μη μου λέτε ότι το Abarth είναι καινοτομία και ότι έφερε τα πάνω κάτω! Ο γνωστός Fire κινητήρας 1.4 είναι που φοράει και το Idea! Και συγκεκριμένα:
T-JET (βλ. PUNTO SS)
Bore × stroke 72.00 mm × 84.00 mm
2.83 in × 3.31 in
Cylinders S-4
Displacement 1.4 litre
1368 cc
(83.48 cu in)2003 Fiat Idea 1.4 16v
Bore × stroke 72.00 mm × 84.00 mm
2.83 in × 3.31 in
Cylinders S-4
Displacement 1.4 litre
1368 cc
(83.48 cu in)Τα συμπεράσματα δικά σας!
Φιλικά πάντα!
Δημήτρης -
Moνο στα χαρτια ειναι ιδιος με Idea , στην πραγματικοτητα ολα τα τα μερη ειναι διαφορετικα ακομα και το μπλοκ του κινητηρα.Και για εμενα αυτος ο κινητηρας ειναι κατα ενα βαθμο καινοτομια γιατι μπορεσε με εμμεσο ψεκασμο και τουρμπο να φτασει τη σχεση συμπιεσης στο 9.8:1 οταν OPC εχει 8.8:1 που μαλλον με την ιδια συμπιεση ο κινητηρας του OPC θα χτυπαγε πυρακια.
Παντως και ο κινητηρας του OPC ειναι ιδιος(στα χαρτια) με αυτον του Astra 1.6 ατμοσφαιρικου με τα 115 αλογα και αλλων μοντελων της OPEL. -
Συγγνώμη αλλα επείδη δύο μοτέρ έχουν ίδια διαμετροΧδιαδρομή θεωρείς οτι είναι ΙΔΙΑ και αυτούσια???
Μαλλον δεν έχεις δει ποτε λυμένο ένα μοτερ 'επιδόσεων' οποιουδήποτε κατασκευαστή. Σύμφωνα με τη λογική σου και το μοτέρ του opel ειναι ιδιο σε διαδρομή διαμετρο με το 1,6 16v του corsa Β gsi δηλαδή είναι το ίδιο μπλοκ, άρα και είναι το ίδιο μοτέρ!?!?!?! Οτι να 'ναι... Ξεστραβωθείτε λίγο... η opel πχ. εχει αυτες τις διαστάσεις στα 1.6 απο το '78.
Αν δείς απο κοντά το μπλοκ του OPC μαζί με ένα απλο 1.6 16v θα πάθεις πλάκα απο τις μικροδιαφορές στις ενισχύσεις στα νεύρα κτλπ. Το ίδιο ισχύει και για το GPA.
Απλα να σε ενημερώσω οτι σχεδον οτι μπλοκ έχω δει μέχρι στιγμής απο FIAT (που είναι του παρόντος) μέχρι και της VW της Opel, Ford κ.ο.κ στα γρήγορα μοντέλα τους έχουν ενισχύσεις σε σχέση με τα απλά. Το οτι έχουν και άλλα πιστόνια και μπιέλες δεν χρειάζεται να το λέμε.
Α, και για τις καινοτομίες που έλεγες.... το Grouppo Fiat έχει στα τουρμπάτα μοτερ του βαλβίδες εξάγωγής με νάτριο απο το '80 το και η Opel ενιαία μαντέμια τουμπίνας-πολλαπλής απο το '80. Ανακύκλωση ιδεών γίνεται που κάθε φόρα τις παρουσιάζουν με διαφορετικό τροπο τα εκάστοτε τμήματα marketing.
-
Aν ξαναδιαβασεις λιγο καλυτερα το post μου θα δεις οτι γραφω:
Παντως και ο κινητηρας του OPC ειναι ιδιος(στα χαρτια) με αυτον του Astra 1.6
Και ακριβως απο πανω εχω πει τι σημαινει ''στα χαρτια''.Δηλαδη ολα τα μερη διαφορετικα ακομα και το μπλοκ αλλα μαλλον δεν το προσεξες.To ενιαιο κομματι τουρμπινα - πολλαπλη εξαγωγης ,αν γνωριζω καλα,γινεται αποκλειστικα για λογους κοστους και τπτ αλλο.
ΥΓ Επειδη πραγματικα δεν γνωριζω , ποια τουρμπατα μοτερ ειχε η OPEL το 1980?
-
Hello....το post μου δεν ήταν για εσένα αλλα για τον Corsa_OPC, απλα λάθος timing.
Σε αυτα που έγραψες είσαι απόλυτα σωστός, ειδικά για τα πυράκια σε Opel
To μοτέρ του calibra/vectra ήταν σχεδιασμένο και ετοιμο για παραγωγή απο το '88
-
ουπς σορρυ
-
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Old news! Έχεις μείνει στο 2005! Τέλος πάντων! Εγώ δε θα μπω σε διαμάχη Fiat - Οpel! Ένα αυτοκίνητο οδηγάω δεν είμαι και μέτοχος! Λυπάμαι που δώσατε τόση βαρύτητα στο θέμα! H GM κατέχει μέρος της Fiat, της Suzuki, και μέσω της Fuji Industries και της Subaru!
Ριξε μια ματια Εδω, για να μελετησεις τη δομη του ομιλου...
Στο ιδιο, επισημο site του ομιλου αναφερει πως η συνεργασια με την GM εληξε το 2005, με τo Fiat group να αποκτα ξανα εξ' ολοκληρου τον ελεγχο του τομεα αυτοκινητων.
Αναφερει επισης οτι η GM εξακολουθει να χρησιμοποιει την τεχνολογια diesel της Fiat, βασει της αρχικης συμφωνιας, χωρις να κατεχει ομως καποιο ποσοστο.Ο γνωστός Fire κινητήρας 1.4 είναι που φοράει και το Idea!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Old news! Έχεις μείνει στο 2005! Τέλος πάντων! Εγώ δε θα μπω σε διαμάχη Fiat - Οpel! Ένα αυτοκίνητο οδηγάω δεν είμαι και μέτοχος! Λυπάμαι που δώσατε τόση βαρύτητα στο θέμα! H GM κατέχει μέρος της Fiat, της Suzuki, και μέσω της Fuji Industries και της Subaru!
Ριξε μια ματια Εδω, για να μελετησεις τη δομη του ομιλου...
Στο ιδιο, επισημο site του ομιλου αναφερει πως η συνεργασια με την GM εληξε το 2005, με τo Fiat group να αποκτα ξανα εξ' ολοκληρου τον ελεγχο του τομεα αυτοκινητων.
Αναφερει επισης οτι η GM εξακολουθει να χρησιμοποιει την τεχνολογια diesel της Fiat, βασει της αρχικης συμφωνιας, χωρις να κατεχει ομως καποιο ποσοστο.Ο γνωστός Fire κινητήρας 1.4 είναι που φοράει και το Idea!
Δεν το συνεχίζω μιας και είμαστε και εντελώς off-topic! Η συνεργασία συνεχίζεται! Θα δεις στο μέλλον και άλλες κοινές προσπάθειες!
Πάντως όσον αφορά τη μηχανή, είναι η ίδια! Τώρα μέσα τι ενισχυμένα μέρη έχει αυτό είναι άλλο! Τι νομίζεις δηλαδή επειδή λέει T-Jet είναι και καινούριο μπλοκ! Χωρίς να είναι κακό! Απλά ας κρατήσουμε χαμηλά τη μπάλα! Μην προτρέχουμε! Να μαστε καλά και να το συζητάμε!
Δεν είχα καμία διάθεση ούτε να μειώσω το αυτοκίνητο, ούτε τη Fiat! Εγώ το άρθρο σχολίασα και την κατ' εμέ λάθος προσέγγιση της δοκιμής από την πλευρά των δοκιμαστών! Το αυτοκίνητο κι εγώ το γουστάρω! Άλλο αν θα το έπαιρνα ή όχι, πάντως θα ήθελα να το κάνω ένα γρήγορο test drive! -
http://en.wikipedia.org/wiki/Fully_Inte ... sed_Engine
-
Μελετησε λιγο τη δομη του ομιλου, και τα ποσοστα ιδιοκτησιας.
FIAT Group Structure
Automobiles:
Fiat Group (Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth) 100%
Maserati 100%
Ferrar 85%Trucks & Commercial Vehicles:
Iveco 100%Components % Production Systems:
Fiat Powertrain Technologies 100%
Magneti Mareli 100%
Teksid 100%
Comau 100%Agricultural & Construction Equipment:
CNH 89.2%Publishing & Communications:
Itedi 100%Aν ακομα πιστευεις οτι η συνεργασια συνεχιζεται (περα απο το γεγονος οτι η GM εξακολουθει να χρησιμοποιει καποιους diesel), δωσε λινκ.
Στην αναγκη σκαναρισε το αρθρο του business week... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μελετησε λιγο τη δομη του ομιλου, και τα ποσοστα ιδιοκτησιας.FIAT Group Structure
Automobiles:
Fiat Group (Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth) 100%
Maserati 100%
Ferrar 85%Trucks & Commercial Vehicles:
Iveco 100%Components % Production Systems:
Fiat Powertrain Technologies 100%
Magneti Mareli 100%
Teksid 100%
Comau 100%Agricultural & Construction Equipment:
CNH 89.2%Publishing & Communications:
Itedi 100%Aν ακομα πιστευεις οτι η συνεργασια συνεχιζεται (περα απο το γεγονος οτι η GM εξακολουθει να χρησιμοποιει καποιους diesel), δωσε λινκ.
Στην αναγκη σκαναρισε το αρθρο του business week...Σοβαρά μιλάς τώρα! Θα κάτσω να σκανάρω που δεν έχω και scanner τα άρθρα από το Business Week! Μην υπερβάλλουμε! Έχω να κάνω πολύ καλύτερα πράγματα Κυριακάτικα! Μλκ δεν την παλεύεις! Αρχίζω και ανησυχώ για την πάρτη σου! ΣΤΕΛΛΑ help him!
-
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Έχω να κάνω πολύ καλύτερα πράγματα Κυριακάτικα!Nα διαβασεις το business week ?
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Να πω για τα Corsa 1ης γενιάς που χοροπηδούσαν σαν κατσίκια? ή για τα punto της ίδιας εποχής που είχαν εξελιγμένο σύστημα πίσω ανάρτησης με μιάς μορφής παθητική τατραδιεύθυνση? Ασε δεν λέω τίποταΥπηρχε το '83 punto;;;
-
Αρχικά να πώ,πως κι εγώ απ'οσα γνωρίζω κι εχω διαβάσει απο το 2005 έχει λυθεί η συμφωνία μεταξύ Fiat και GM,κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα.Όσο για την αξιοπιστία του 1,4 fire, μιλάμε για ένα μοτέρ το οποίο οι Ιταλοί το εξελίσσουν εδώ και χρόνια απο την εποχή του Uno και όπως κάθε Ιταλικό μοτέρ είναι αξιόπιστο, με 'χαρακτήρα' και δεν παθαίνει τίποτα αρκεί να έχει την απαραίτητη προσωχή και φροντίδα.Βασικά πράγματα.Έχω βαρεθεί ν'ακούω τα περι αναξιοπιστίας των Ιταλικών αυτοκινήτων.Αν φίλε μου χάλασε ξαφνικά το seicento του γείτονα,μάλλον δε φταίει το μοτέρ,αλλά το οτι ο γείτονας έχει ν'ανοίξει το καπό απο τότε που το πήρε.Αν τα'παιξε το Punto GT κολλητού,δε φταίει το μοτέρ του GT αλλά το ότι ο κολλητός προκειμένου να το κάνει 250 άλογα έκανε διάφορες αλχημίες.Λοιπόν οι Ιταλοί έβγαζαν και βγάζουν μια χαρά μοτέρ και τα βάζουν σε ακόμη καλύτερα αυτοκίνητα.Φανταστικό,τέλειο το SS και μακάρι να μπορούσα να το πάρω αύριο.Αν όντως είναι κούτσουρο,δεν μ'ενδοιαφέρει θα αποφεύγω τις λακκούβες και τα σαμαράκια.Μην ξεχνάτε οτι το SS δεν είναι ενα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση και διαδρομές γραφείο σπίτι,αλλά μια ειδική κατασκευή γι αυτούς που ξέρουν τι θέλουν.Οι υπόλοιποι και όσοι δε θέλουν κάτι που να κοπανάει ας πάρουν το απλό Abarth ή το Corsa OPC όπως ο φίλος.Χαίρομαι που επιτέλους οι Ιταλοί μετά απο καιρό έβγαλαν ενα αυτοκίνητο σχεδιασμένο και το κυριότερο 'στημμένο' έτσι ώστε να προσφέρει οδηγική απόλαυση και χαμόγελα στον πραγματικό οδηγό με τις επιδόσεις,το κράτημα και την οδική συμπεριφορά του.
-
Aκομα δεν ξερουμε αν κοπαναει , υποθεσεις κανουμε...
-
Ο χρήστης Punto.sp14 έγραψε:
Αρχικά να πώ,πως κι εγώ απ'οσα γνωρίζω κι εχω διαβάσει απο το 2005 έχει λυθεί η συμφωνία μεταξύ Fiat και GM,κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα.Όσο για την αξιοπιστία του 1,4 fire, μιλάμε για ένα μοτέρ το οποίο οι Ιταλοί το εξελίσσουν εδώ και χρόνια απο την εποχή του Uno και όπως κάθε Ιταλικό μοτέρ είναι αξιόπιστο, με 'χαρακτήρα' και δεν παθαίνει τίποτα αρκεί να έχει την απαραίτητη προσωχή και φροντίδα.Βασικά πράγματα.Έχω βαρεθεί ν'ακούω τα περι αναξιοπιστίας των Ιταλικών αυτοκινήτων.Αν φίλε μου χάλασε ξαφνικά το seicento του γείτονα,μάλλον δε φταίει το μοτέρ,αλλά το οτι ο γείτονας έχει ν'ανοίξει το καπό απο τότε που το πήρε.Αν τα'παιξε το Punto GT κολλητού,δε φταίει το μοτέρ του GT αλλά το ότι ο κολλητός προκειμένου να το κάνει 250 άλογα έκανε διάφορες αλχημίες.Λοιπόν οι Ιταλοί έβγαζαν και βγάζουν μια χαρά μοτέρ και τα βάζουν σε ακόμη καλύτερα αυτοκίνητα.Φανταστικό,τέλειο το SS και μακάρι να μπορούσα να το πάρω αύριο.Αν όντως είναι κούτσουρο,δεν μ'ενδοιαφέρει θα αποφεύγω τις λακκούβες και τα σαμαράκια.Μην ξεχνάτε οτι το SS δεν είναι ενα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση και διαδρομές γραφείο σπίτι,αλλά μια ειδική κατασκευή γι αυτούς που ξέρουν τι θέλουν.Οι υπόλοιποι και όσοι δε θέλουν κάτι που να κοπανάει ας πάρουν το απλό Abarth ή το Corsa OPC όπως ο φίλος.Χαίρομαι που επιτέλους οι Ιταλοί μετά απο καιρό έβγαλαν ενα αυτοκίνητο σχεδιασμένο και το κυριότερο 'στημμένο' έτσι ώστε να προσφέρει οδηγική απόλαυση και χαμόγελα στον πραγματικό οδηγό με τις επιδόσεις,το κράτημα και την οδική συμπεριφορά του.+1000000
-
παντως το να αποφευγεις τις λακουβες απλα ΔΕΝ γινεται
το χω προσπαθησει αρκετες φορες,αλλα ειναι πιο κουραστικο να κανεις ολη αυτη τη σκεψη απο το να τις πατας...τα σκληρα αυτοκινητα δυστυχως δεν κανουν για τη χωρα μας...
αν τωρα καποιοι μπορουν να το αντεξουν καλως και μαγκια τους ,η σκληρη αναρτηση παντως δε θα προσφερει κατι περισσοτερο απο ταλαιπωρια και τριγμους,αφου δε χρειαζεται το αυτοκινητο να ναι κουτσουρο για να στριψει.
ειδικα σε δρομους με λακουβες και ανωμαλιες ειναι προτιμοτερο να μην ειναι κουτσουρο εαν θελει να στριψει και οχι να χοροπηδανε οι τροχοι χανοντας πολυτιμη προσφυση...δε ξερω αν εχετε νιωσει το τρομο καποιοι να πηδαει το αυτοκινητο σε αυτο που η ελληνικη πολιτεια ονομαζει 'εθνικη οδο' πηγαινοντας πχ με 170
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντως το να αποφευγεις τις λακουβες απλα ΔΕΝ γινεται
το χω προσπαθησει αρκετες φορες,αλλα ειναι πιο κουραστικο να κανεις ολη αυτη τη σκεψη απο το να τις πατας...τα σκληρα αυτοκινητα δυστυχως δεν κανουν για τη χωρα μας...
αν τωρα καποιοι μπορουν να το αντεξουν καλως και μαγκια τους ,η σκληρη αναρτηση παντως δε θα προσφερει κατι περισσοτερο απο ταλαιπωρια και τριγμους,αφου δε χρειαζεται το αυτοκινητο να ναι κουτσουρο για να στριψει.
ειδικα σε δρομους με λακουβες και ανωμαλιες ειναι προτιμοτερο να μην ειναι κουτσουρο εαν θελει να στριψει και οχι να χοροπηδανε οι τροχοι χανοντας πολυτιμη προσφυση...δε ξερω αν εχετε νιωσει το τρομο καποιοι να πηδαει το αυτοκινητο σε αυτο που η ελληνικη πολιτεια ονομαζει 'εθνικη οδο' πηγαινοντας πχ με 170
+1000
Αλλά θα μπορούσαμε να βαλουμε μία ρυθμιζόμενη και να προσαρμόζουμε τη σκληρότητα αναλόγως με τα κέφια μας! -
Σίγουρα σε ένα δρόμο με κακής ποιότητας οδόστρομα,πολλές λακούβες και σπασίματα,ενα αυτοκίνητο με μια πιο ενδοτική ανάρτηση θα συμπεριφερθεί καλύτερα και πιο φιλικά και θα είναι πιο εύκολο να οδηγηθεί φιλικά,απο ενα με πιο σκληρό setup στην ανάρτηση το οποίο θα ταλαιπωρήσει τον οδηγό και θα χρειάζεται ολη την ώρα να διορθώνεις.Παρ'όλα αυτά όμως ΔΕΝ είναι όλοι οι Ελληνικοί δρόμοι σε αυτή την κατάσταση μην τρελαθούμε κιόλας.Εκτός αυτού οπως πολύ σωστά είπε ο φίλος,δεν ξέρουμε ακόμα πόσο σκληρό είναι το SS,οπότε ας περιμένουμε να διαβάσουμε και άλλα test.Πάντως δε νομίζω πως είναι σοβαρό κριτήριο το να λέμε οτι ενα αυτοκίνητο δεν ειναι καλό ή είναι χειρότερο ή καλύτερο απο ενα άλλο, λόγο της συμπεριφοράς του στους κατσικόδρομους.Μ'αυτή τη λογική οποιαδήποτε Ferrari,Lamborghini,Lotus κλπ. είναι άχρηστες στην Ελλάδα.Το θέμα είναι πως οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί προκειμένου να βγάλουν ενα αυτοκίνητο-όπλο,δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερες παραχωρήσεις στον τομέα της ανάρτησης ωστε να είναι και άνετο καθώς αυτά τα δυο δεν συμβαδίζουν και το SS δε σχεδιάστηκε μόνο για την Ελλάδα και με γνώμονα τους κατσικόδρομους.Αν το SS είχε μαλακές ρυθμίσεις και ήταν οδηγικά μαλθακό,απρόσωπο και χωρίς ενδοιαφέρον θα φωνάζαμε όλοι και θα βρίζαμε τους Ιταλούς που δε βγάζουν πια σκληροπυρινικά αυτοκίνητα και τα ονομάζουν και Abarth SS.Λοιπόν ψυχραιμία.Προσωπικά αυτό που με χαλάει ιδιαίτερα είναι οτι η έκδοση δεν προέρχεται κατευθείαν απο το εργοστάσιο και θα πρέπει να μπεί χέρι στο αυτοκίνητο απο άλλους με οτι συνεπάγεται αυτό.Ας περιμένουμε καλύτερα να δούμε τι θα γίνει.
Fiat grande punto abarth VS Opel Corsa OPC