-
Μα το OPC ειναι απο τα καλυτερα αυτοκινητα της κατηγοριας του.Οπως ολα δηλαδη.Απλως το καθε ενα εχει και κατι που δεν εχει το αλλο.Γι'αυτο το θεμα ειναι να παρεις αυτο που πραγματικα σου αρεσει και οχι αυτο που σου προτεινουν οι αλλοι και τα περιοδικα ,γιατι πρακτικα τα αυτοκινητα ειναι τοσο κοντα σε απιδοσεις μεταξυ τους που ο οδηγος θα κανει τη διαφορα και οχι το αυτοκινητο.Και μου την σπανε πολυ οι φρασεις του στυλ ''παρε το χ γιατι κανει ενα δευτερολεπτο ταχυτερο γυρο απο το ψ''.Ασε που δεν ξερεις και κατω απο ποιες ακριβως συνθηκες εγινε αυτο...Γι'αυτο πρεπει ο καθενας να επιλεγει αυτο που του αρεσει και οχι αυτο που νομιζει οτι παει λιγο πιο γρηγορα...Αλλα ειπαμε τα αυτοκινητα να ειναι συγκρισιμα , οχι μια φορα που ειδα σε ενα περιοδικο Yaris TS με Mini Cooper S
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ενδιαφέρον πάντως, το OPC έχει και ψυχή και ουσία από ό,τι φαίνεται
_...και πολυ δυναμη...
-
Ανεξάρτητα πάντως αυτοκινήτου το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα εξελιχθεί η συντήρηση των εν λόγω μοτέρ (fiat 1.4, Οpel 1.6) μετά από αρκετές χιλιάδες χιλιομέτρων! Το σκέφτομαι αρκετά!
-
ΟΚ! το διάβασα το πολυσυζητημένο άρθρο! Δε θα σχολιάσω τα λεγόμενα των οδηγών και τις παρατηρήσεις τους αφού δεν έχω οδηγήσει το SS γιανα βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα! Αυτό που αποκόμισα από το άρθρο είναι ότι το SS έχει σημαντικές διαφορές από το Corsa οι οποίες εντοπίζονται στο στήσιμο! Λογικά το Punto είναι κούτσουρο ρε παιδιά! Αφού είναι χαμηλότερο από το Abarth κατα 1,5 εκατοστό! Και συνεπώς το πόρισμα των δοκιμαστών ότι είναι περισσότερο για αγωνιστική χρήση από ότι το OPC καταδεικνύει και του λόγου το αληθές! Εν αντιθέσει με το γερμανικό μοντέλο που είναι πιο All over και έρχεται με 17άρες ζάντες έναντι των 18 ιντσών του GP. To θέμα είναι τι επιζητάς! Εγώ στις καθημερινές μετακινήσεις μου ήδη έχω κουραστεί από το OPC πόσο μάλλον από το SS! Τέλος μία παρατήρηση για τα φρένα του SS τα οποία τα εκθειάζουν ως καλύτερα! Αν είναι έτσι γιατί το OPC φρενάρει από τα 120-0 πιο γρήγορα! Δηλαδή μήπως οι οδηγοί φορούσαν και λίγο ιταλικά γυαλιά; (πρώτη φορά ακούω δοκιμαστή να λέει άσχημα λόγια για τα Recarro, τη θέση οδήγησης και για το τιμόνι του Corsa!!!) Eγώ τελείωσα πάντως το άρθρο με μία τέτοια αίσθηση, χωρίς να λέω ότι μεροληπτούν υπέρ του ενός ή του άλλου αυτοκινήτου. Μπορεί σε ένα over all δοκιμαστικό, το OPC να ήταν πρώτο και μάλιστα με αρκετούς πόντους διαφορά, αλλά σε 'αγωνιστική χρήση' σίγουρα χάνει, και είναι εις γνώση του, αφού θεωρείται και το πιο ομοιογενές OPC που έχει φτιαχτεί!
Αυτά παίδες, ελπίζω να μην κούρασα! -
Αυτο μου περασε και εμενα απο το μυαλο πολλες φορες αλλα αν προσεξεις για τα μπακετ λεει οτι του OPC εχουν καλυτερη πλευρικη στηριξη απο του Abarth αλλα λεει οτι στο Abarth βρισκεις πιο ευκολα την ιδανικη θεση οδηγησης.Για τα φρενα δεν σχολιασαν την μετρηση(κατα την οποια το OPC πηγε καλυτερα) , ειπαν ομως οτι τα φρενα του Abarth ειναι πιο ανθεκτικα στην αγωνιστικη χρηση και με καλυτερη αισθηση.
Επισης ειπαν οτι η αναρτηση του OPC ειναι μαλακη σε συγκριση με του Abarth(φαντασου ποσο θα κοπαναει , κατι το οποιο δεν διαβασα πουθενα στο αρθρο) αρα δικαιολογημενα εχει καλυτερο κρατημα συμφωνα με τους δυο οδηγους αγωνων.Γενικα μου φανηκε πως πραγματι το εθαψαν λιγο το OPC στον τομεα της οδικης συμπεριφορας αλλα στην τελικη μπορει να ειναι πραγματι ετσι.Επισης μην ξεχναμε οτι στην ουσια το αρθρο αυτο το εγραψαν δυο οδηγοι αγωνων και οχι οι συντακτες των 4τροχων κατι που σημαινει πως το αρθρο επικεντρωνεται στην οδηγηση στο οριο και τπτ αλλο...σιγουρα παντως το OPC πρεπει να ειναι πιο ανετο. -
Προσωπικα βρισκω τα recaro του corsa οχι απλα επαρκη, αλλα και πολυ ανετα.
Σου εχω πει αλλωστε Δημητρη οτι με ξεκουραζουν. -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Αυτο μου περασε και εμενα απο το μυαλο πολλες φορες αλλα αν προσεξεις για τα μπακετ λεει οτι του OPC εχουν καλυτερη πλευρικη στηριξη απο του Abarth αλλα λεει οτι στο Abarth βρισκεις πιο ευκολα την ιδανικη θεση οδηγησης.Για τα φρενα δεν σχολιασαν την μετρηση(κατα την οποια το OPC πηγε καλυτερα) , ειπαν ομως οτι τα φρενα του Abarth ειναι πιο ανθεκτικα στην αγωνιστικη χρηση και με καλυτερη αισθηση.
Επισης ειπαν οτι η αναρτηση του OPC ειναι μαλακη σε συγκριση με του Abarth(φαντασου ποσο θα κοπαναει , κατι το οποιο δεν διαβασα πουθενα στο αρθρο) αρα δικαιολογημενα εχει καλυτερο κρατημα συμφωνα με τους δυο οδηγους αγωνων.Γενικα μου φανηκε πως πραγματι το εθαψαν λιγο το OPC στον τομεα της οδικης συμπεριφορας αλλα στην τελικη μπορει να ειναι πραγματι ετσι.Επισης μην ξεχναμε οτι στην ουσια το αρθρο αυτο το εγραψαν δυο οδηγοι αγωνων και οχι οι συντακτες των 4τροχων κατι που σημαινει πως το αρθρο επικεντρωνεται στην οδηγηση στο οριο και τπτ αλλο...σιγουρα παντως το OPC πρεπει να ειναι πιο ανετο.Tα φρένα είναι όπως είναι γνωστό, όσο πιο αποδοτικά είναι στο όριο (σε υψηλή θερμοκρασία) τόσο υστερούν σε νορμάλ χρήση (εντός πόλης), το οποίο είναι μειονέκτημα, όπως μειονέκτημα είναι και το κοπάνημα που αναπόφευκτα θα έχει ένα τόσο ρυθμισμένο (σφιχτό-σκληρό) στήσιμο! Αυτά είναι θετικά για την 'αγωνιστική χρήση', για την καθημερινή όμως αποτελούν αγκάθια! Η κριτική μου είναι λοιπόν ότι αυτά έπρεπε να αναφερθούν, μιας και το αμάξι δεν πάει για την S2000 αλλά για το κάκιστο ελληνικό οδικό δίκτυο, ώστε και η υποψήφιοι αγοραστές να σχηματίσουν μία καλύτερη άποψη (όσο μπορείς βέβαια μέσα από ένα άρθρο).
Κλείνοντας μου φάνηκε λίγο κάπως το γεγονός ότι το SS δεν βγαίνει έτοιμο, αλλά πρέπει να πάρεις το Abarth, και μετά από 20.000 χλμ να το τοποθετήσεις το kit εδώ στην Ελλάδα! Είναι λίγο περίεργο αυτό.... και επίφοβο...
Φιλικά πάντα! -
Δεξου την ηττα σου σεμνα και ταπεινα
Δεν χρειαζεται να ψαχνεις για αρνητικα στο Abarth... -
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Επισης ειπαν οτι η αναρτηση του OPC ειναι μαλακη σε συγκριση με του Abarth(φαντασου ποσο θα κοπαναει , κατι το οποιο δεν διαβασα πουθενα στο αρθρο) αρα δικαιολογημενα εχει καλυτερο κρατημα συμφωνα με τους δυο οδηγους αγωνων.Γενικα μου φανηκε πως πραγματι το εθαψαν λιγο το OPC στον τομεα της οδικης συμπεριφορας αλλα στην τελικη μπορει να ειναι πραγματι ετσι.Επισης μην ξεχναμε οτι στην ουσια το αρθρο αυτο το εγραψαν δυο οδηγοι αγωνων και οχι οι συντακτες των 4τροχων κατι που σημαινει πως το αρθρο επικεντρωνεται στην οδηγηση στο οριο και τπτ αλλο...σιγουρα παντως το OPC πρεπει να ειναι πιο ανετο.Tα φρένα είναι όπως είναι γνωστό, όσο πιο αποδοτικά είναι στο όριο (σε υψηλή θερμοκρασία) τόσο υστερούν σε νορμάλ χρήση (εντός πόλης), το οποίο είναι μειονέκτημα, όπως μειονέκτημα είναι και το κοπάνημα που αναπόφευκτα θα έχει ένα τόσο ρυθμισμένο (σφιχτό-σκληρό) στήσιμο! Αυτά είναι θετικά για την 'αγωνιστική χρήση', για την καθημερινή όμως αποτελούν αγκάθια! Η κριτική μου είναι λοιπόν ότι αυτά έπρεπε να αναφερθούν, μιας και το αμάξι δεν πάει για την S2000 αλλά για το κάκιστο ελληνικό οδικό δίκτυο, ώστε και η υποψήφιοι αγοραστές να σχηματίσουν μία καλύτερη άποψη (όσο μπορείς βέβαια μέσα από ένα άρθρο).
Κλείνοντας μου φάνηκε λίγο κάπως το γεγονός ότι το SS δεν βγαίνει έτοιμο, αλλά πρέπει να πάρεις το Abarth, και μετά από 20.000 χλμ να το τοποθετήσεις το kit εδώ στην Ελλάδα! Είναι λίγο περίεργο αυτό.... και επίφοβο...
Φιλικά πάντα!Σωστα αυτα που λες και συμφωνω οτι κακως εκαναν που δεν τα εγραψαν και ειδαν μονο τη μια πλευρα του νομισματος.Επισης να συμπληρωσω οτι περα του γεγονοτος οτι το kit μπορεις να το βαλεις μονο αφου εχεις παρει το απλο Abarth και εχεις κανει τουλαχιστον 20000 χλμ, το kit θα στο βαλουν και Ελληνες μηχανικοι με οτι σημαινει αυτο...σιγουρα το να παιρνεις ετοιμο ενα αμαξι απο το εργοστασιο ειναι καλυτερο ...
-
Tα φρένα είναι όπως είναι γνωστό, όσο πιο αποδοτικά είναι στο όριο (σε υψηλή θερμοκρασία) τόσο υστερούν σε νορμάλ χρήση (εντός πόλης)...Αυτό ισχύει για τα τακάκια (καθημερινά - αγωνιστικά). Αν τα φρένα είναι μεγάλα σε μέγεθος και το κυριότερο αερίζονται καλά, μπορείς να τα ξεσκίζεις στην πίστα, να μην υπερθερμαίνονται και να αποδίδουν μια χαρά στο όριο (του αυτοκινήτου).
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Φιλικά πάντα!Σωστα αυτα που λες και συμφωνω οτι κακως εκαναν που δεν τα εγραψαν και ειδαν μονο τη μια πλευρα του νομισματος.Επισης να συμπληρωσω οτι περα του γεγονοτος οτι το kit μπορεις να το βαλεις μονο αφου εχεις παρει το απλο Abarth και εχεις κανει τουλαχιστον 20000 χλμ, το kit θα στο βαλουν και Ελληνες μηχανικοι με οτι σημαινει αυτο...σιγουρα το να παιρνεις ετοιμο ενα αμαξι απο το εργοστασιο ειναι καλυτερο ...
Παίδες μην τρελαίνεστε! Το άρθρο έχει ένα λαθάκι. Το SS kit Μπορείς να το βάλεις από την επομένη που το πήρες και μέσα στον πρώτο χρόνο αρκεί να μην έχεις περάσει τα 20000χλμ. Όταν το βάλω θα σας πω και λεπτομέρειες για την καθημερινή χρήση...
-
Το Abarth το εχεις παρει η ακομα το περιμενεις?Ποσο σου εφτασε με το κλειδι στο χερι?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Tα φρένα είναι όπως είναι γνωστό, όσο πιο αποδοτικά είναι στο όριο (σε υψηλή θερμοκρασία) τόσο υστερούν σε νορμάλ χρήση (εντός πόλης)...
Αυτό ισχύει για τα τακάκια (καθημερινά - αγωνιστικά). Αν τα φρένα είναι μεγάλα σε μέγεθος και το κυριότερο αερίζονται καλά, μπορείς να τα ξεσκίζεις στην πίστα, να μην υπερθερμαίνονται και να αποδίδουν μια χαρά στο όριο (του αυτοκινήτου).
Εξαρτάται από το πόσο εύκολα η πλάκα φτάνει τη θερμοκρασία που λειτουργεί οptimum! Αν αυτή είναι π.χ. 60 C είναι λογικό να επιτύχεις καλύτερη αποτέλεσμα εντός πόλης, αν όμως η θερμοκρασία στην οποία η δισκόπλακα λειτουργεί αποδίδοντας τα μέγιστα είναι 100 C πως θα την ζεστάνεις για να έχει το full capacity! Ότι δηλαδή ισχύει και για τα λάστιχα!
Δεξου την ηττα σου σεμνα και ταπεινα
Δεν χρειαζεται να ψαχνεις για αρνητικα στο Abarth...Το ξέρω ότι κάνεις πλάκα ρε italian job! Αλλά βγες και πες ότι το OPC από την εμπειρία σου παίρνει κλίσεις! Για να καταλάβεις πόσο ειδικό είναι το SS! Kαι Γιώργη ειλικρινά χωρίς καμία εμπάθεια (δεν είμαι και μέτοχος στην GM) πάλι το Corsa θα έπαιρνα γιατι είναι πιο Body Roller, δε θέλω να μετανοίωνω σε κάθε λακούβα-σαμαράκι τα λεφτά που έδωσα...αλλά εγώ είμαι και 28 χρονών, δεν ανήκω στην ηλικία 20-25 που θεωρεί το άρθρο ότι πρέπει να οδηγούν το ΟPC! Άλλη μέγιστη ανοησία! Λες δηλαδή και τα αυτοκίνητα έχουν tag! Σαν τα ρούχα για βρέφη που λένε ότι είναι π.χ. για 3 έως 6 μηνών! Έλεος ρε παιδιά!
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
Παίδες μην τρελαίνεστε! Το άρθρο έχει ένα λαθάκι. Το SS kit Μπορείς να το βάλεις από την επομένη που το πήρες και μέσα στον πρώτο χρόνο αρκεί να μην έχεις περάσει τα 20000χλμ. Όταν το βάλω θα σας πω και λεπτομέρειες για την καθημερινή χρήση...
Τι περιορισμοί είναι αυτοί ρε παιδιά! Κάτι παίζει! Τι θέλουν να δουν δηλαδή πριν το βάλουν? Πάρα πολύ περίεργο!
-
Το αρθρο δεν εννοει οτι μονο τα ατομα ηλικιας 20-25 πρεπει παρουν το OPC αλλα εννοει οτι το 90%(στο περιπου) που θα παρουν το OPC θα ειναι μεταξυ 20-25.Και ετσι ειναι.Το ιδιο βεβαια ισχυει και για το Abarth αλλα δεν ξερω γιατι δεν το εγραψαν.
-
Τι περιορισμοί είναι αυτοί ρε παιδιά! Κάτι παίζει! Τι θέλουν να δουν δηλαδή πριν το βάλουν? Πάρα πολύ περίεργο!
Δεν ξερω γιατι αλλα υποθετω για λογους αξιοπιστιας...
-
Το ξέρω ότι κάνεις πλάκα ρε italian job! Αλλά βγες και πες ότι το OPC από την εμπειρία σου παίρνει κλίσεις!
Γιατι, ποιος ειπε οτι περνει κλισεις? Ουτε κλισεις, ουτε υποστροφες ,ουτε τιποτα, πυραυλακι ειναι.
Απλα εχω μια ενσταση.
Το SS kit κατα τη γνωμη μου , δινει στο αμαξι απλα πιο... σκληροπυρηνικο χαρακτηρα.
Σε καμμια περιπτωση δεν το κανει 'αγωνιστικο'...Αλλιως θα ειχες και επιλογη να αγορασεις και roll cage...
Δεν νομιζω ασ'πουμε οτι τα φρενα του, αναρτησεις κτλ θα εχουν καμμια σχεση με αναλογα 'αγωνιστικα'...
Το κιτ θα το αγορασει ο πορωμενος που δεν τον πειραζουν οι λακουβες κτλ, οχι καποιος που θελει να ... κοντραρει το OPC. (Αλλωστε ανετα μπορεις να το κοντραρεις και με το 'απλο' abarth )Ουτε πιστευω πως η εκ των υστερων τοποθετηση του κιτ απο την αντιπροσωπεια, ειναι αποτρεπτικος παραγοντας.
-
Αληθεια το OPC ποσα mm ειναι χαμηλωμενο σε σχεση με το GSI?Και το GSI ποσα σε σχεση με το απλο?
-
Nομιζω πως και τα δυο ειναι 18 mm χαμηλότερα μπροστά και 15 mm χαμηλότερα πίσω, απο την απλη εκδοση...
-
Παντως σε αρθρα που διαβασα λεει οτι η αναρτηση του OPC ειναι 10 mm χαμηλωτερη αλλα δε λεει σε σχεση με τι...
Fiat grande punto abarth VS Opel Corsa OPC