-
Παιδιά πριν λίγους μήνες είχα διαβάσει κάπου οτι αρκεί το δίπλωμα αυτοκινήτου για την οδήγηση μοτοποδηλάτων μέχρι 50cc. Μπορείτε να μου το επιβεβαιώσετε αυτό? Η ξαδερφούλα μου αγόρασε ένα σκουτερ 50αρι και εχει δίπλωμα μόνο για αυτοκίνητο. Στην αντιπροσωπεία της PIAGGIO μας είπαν οτι πλέον αρκεί το δίπλωμα αυτοκινήτου, αυτό δηλαδή που είχα διαβάσει και εγώ, όμως ρώτησα ένα φίλο στην τροχαία και μου είπε οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εάν γνωρίζετε κάποια διάταξη να μου υποδείξετε ωστε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει τελικά...
Ευχαριστώ.
-
Παιδιά πριν λίγους μήνες είχα διαβάσει κάπου οτι αρκεί το δίπλωμα αυτοκινήτου για την οδήγηση μοτοποδηλάτων μέχρι 50cc. Μπορείτε να μου το επιβεβαιώσετε αυτό? Η ξαδερφούλα μου αγόρασε ένα σκουτερ 50αρι και εχει δίπλωμα μόνο για αυτοκίνητο. Στην αντιπροσωπεία της PIAGGIO μας είπαν οτι πλέον αρκεί το δίπλωμα αυτοκινήτου, αυτό δηλαδή που είχα διαβάσει και εγώ, όμως ρώτησα ένα φίλο στην τροχαία και μου είπε οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εάν γνωρίζετε κάποια διάταξη να μου υποδείξετε ωστε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει τελικά...
Ευχαριστώ.
-
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Παιδιά πριν λίγους μήνες είχα διαβάσει κάπου οτι αρκεί το δίπλωμα αυτοκινήτου για την οδήγηση μοτοποδηλάτων μέχρι 50cc. Μπορείτε να μου το επιβεβαιώσετε αυτό? Η ξαδερφούλα μου αγόρασε ένα σκουτερ 50αρι και εχει δίπλωμα μόνο για αυτοκίνητο. Στην αντιπροσωπεία της PIAGGIO μας είπαν οτι πλέον αρκεί το δίπλωμα αυτοκινήτου, αυτό δηλαδή που είχα διαβάσει και εγώ, όμως ρώτησα ένα φίλο στην τροχαία και μου είπε οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εάν γνωρίζετε κάποια διάταξη να μου υποδείξετε ωστε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει τελικά...Ευχαριστώ.
όχι δεν ισχύει και για 50άκι το βγάζεις στην τροχαία ,απο 125 και πάνω σε σχολή οδηγών
-
οντως, δεν πρεπει να ισχυει κατι τετοιο...
-
Παιδιά και εγώ αυτά που λέτε τα γνώριζα. Ομως πριν λίγους μήνες (2-3) σίγουρα είχα διαβάσει κάποιο άρθρο (σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ που) οτι αρκεί πλέον το δίπλωμα αυτοκινήτου για την οδήγηση μοτοποδηλάτου μεχρι 50 cc. Το ίδιο μας είπαν και στην PIAGGIO απ'οπου και αγοράστικε το μηχανάκι. Ισως έχει γίνει πρόσφατα κάποια σχετική διάταξη που το επιτρέπει αυτό. Μη ξεχνάτε οτι και με τα τετράτροχα ATV (γουρούνες) νόμιζαν όλοι (και η τροχαία) οτι χρειάζεται δίπλωμα μηχανής αλλά δεν έιναι ετσι τα πράγματα μιας και πρόσφατα υπήρξε διευκρίνηση από το Υπ. Μεταφορών οπου αναφέρεται οτι χρειάζεται δίπλωμα αυτοκινήτου για τις πάνω από 50κε γουρούνες. Επίσης υπάρχουν και άλλα περίεργα όπως τα αυτοκίνητα της AIXAM που το μικρό μοντέλο με τα 400κε οδηγείται με διπλωμα για 50αρι μηχανάκι !!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.saradopoulossa.com/aixam.html
Γιαυτό σας λέω οτι κάτι παίζει εδώ...
Οσο για τους τροχαίους, εδώ δεν ξέρουν ακόμα οτι η A1 δεν είναι μέχρι 125 κε αλλά τώρα πλέον πάει με τα άλογα.......
-
Να τι βρέθηκε...
7/11/2003'Ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής, ανακοίνωσε επίσης μια σειρά μέτρων για τα δίκυκλα και τους μοτοσικλετιστές......
......Επίσης παρέχεται η δυνατότητα σε όσους αποκτούν δίπλωμα αυτοκινήτου, να γίνονται κάτοχοι διπλώματος για μοτοποδήλατα μέχρι 50 κυβικά.http://www.hri.org/news/greek/eragr/200 ... gr.html#02
-
Αυτο παιζει εδω και χροοοοονια στο εξωτερικο(το να εχεις αδεια να οδηγησεις 50αρι με το διπλωμα του αυτοκινητου),αλλα στην Ελλαδαρα μας -ως γνωστον- ολα αργουν ολιγον.
Καποτε θα 'ανακαλυψουμε' και τα ντιζελακια,αλλα τοτε ο υπολοιπος κοσμος θα 'βρισκεται' στα ηλεκτροκινητα supercars......
Διπλωμα αυτοκινήτου αρκεί για 50αρι μηχανακι?