-
...Αφού βλέπετε ότι… λέει όλο τα ίδια...[Mod]
Όποιος παρακολουθήσει τα σχόλιά μου θα διαπιστώσει μια ποικιλία στην επιχειρηματολογία μου.
μην του απαντάτε…
Μήπως, όταν επιχειρούν να απαντήσουν μπορούν να αρθρώσουν απάντηση της προκοπής;
Είναι σαν να μη μου απαντάνε, δηλώνοντας άγνοια.
Εκτός και αν θεωρείτε απαντήσεις = απόσταγμα της αυθαιρεσίας, του πανικού και τελικά της αστειότητας, όπως αυτήν:με βαση τον ορισμο της εξελικτικης θεωρίας ΔΕΝ προκυπτει οτι επρεπε να υπαρχει και αλλος οργανισμος με διανοητικη ικανοτητα ομοια με αυτη του ανθρωπου. Σκοπος ειναι η δημιουργεια ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ και οχι οργανισμοι με χαρακτηρηστικα ομοια η σε ομοιο βαθμο μεταξυ τους.
Ή όπως αυτήν:
Ότι τα Δελφίνια έχουν της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ίδιας ποιότητας, λογική και ομιλία, με αυτήν του ανθρώπου.
Αν λοιπόν θεωρείτε τα παραπάνω ως απαντήσεις, για να εμπλουτίσετε το οπλοστάσιό σας, ανάλογες αναφέρονται και εδώ: viewtopic.php?f=13&t=24140&start=75#p2852314
Όσο προσπαθείτε με επαναλαμβανόμενες αστειολογίες να πείσετε ότι ο ήλιος βγαίνει από το σημείο της δύσης,
τόσο και εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, θα επαναλαμβάνουμε να σας υπενθυμίζουμε
ότι ο ήλιος βγαίνει αποδεδειγμένα μπροστά στα μάτια μας, από το σημείο της ανατολής. -
Χριστιανορθοδοξος ταλιμπανισμος. Για γελια...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
...κι εγώ εδώ και δεκάδες σελίδες περιμένω ν' ακούσω και μάλιστα με παρρησία ότι θεός (ή θεά ή κάτι που να μοιάζει με θεό ή...) δεν υπάρχει, αλλά δεν...
-
Πρεπει να το ειχα πει πριν πολλες σελιδες.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Βασίλη, την εξέλιξη των ιών πως την εξηγείς;
-
μην κολλαμε στα βασικα, μας δοκιμαζει ο θεος
-
Για αυτό έστειλε άλλωστε και τον Βασίλη σε αυτό το φόρουμ. Για να δοκιμάσει την υπομονή μας στις βλακείες!!!
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...κι εγώ εδώ και δεκάδες σελίδες περιμένω ν' ακούσω και μάλιστα με παρρησία ότι θεός (ή θεά ή κάτι που να μοιάζει με θεό ή...) δεν υπάρχει, αλλά δεν...Θεός ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, δεν υπάρχει!
ΟΚ τώρα;;;
Βασίλη, την εξέλιξη των ιών πως την εξηγείς;
Όπως άκουσα και από εν αμερική εκπρόσωπο της σέκτας, δεν είναι evolution, αλλά adaptation!
Που είναι φυσικά το ίδιο πράγμα, με άλλα λόγια... Απλά οι άνθρωποι είναι τόσο ανόητοι, που δεν μπορούν να καταλάβουν τι λένε... Προφανώς, αν ο Δαρβίνος είναι βάλει ως τίτλο 'the theory of adaptation through natural selection' η επιλογή λέξεων από τον βλάκα θα ήταν η αντίστροφη...
Η απορία μου εμένα είναι πως μπορεί ένας εγκέφαλος να λειτουργεί με τόσο στόκο μέσα του (προφανώς δεν αναφέρομαι σε κανέναν από τους παρόντες )...
-
markvag,
...'εξέλιξη' και 'προσαρμογή', σαν λέξεις ΔΕΝ σημαίνουν το ίδιο πράγμα (τουλάχιστον στα ελληνικά)... -
Η προσαρμογή είναι εξέλιξη καθώς η εξέλιξη σημαίνει αλλαγή (όχι απαραίτητα προς το καλύτερο).
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Θεός... δεν υπάρχει!
Μπορείς να το αποδείξεις;
-
Όσο μπορείς εσύ να αποδείξεις ότι υπάρχει, άλλο τόσο μπορεί και ο markvag να αποδείξει πως δεν υπάρχει!!!
-
Δία,
η λέξη 'προσαρμογή' σημαίνει ότι συνάπτω, συνενώνω, συνδέω... τουλάχιστον (δηλαδή κάνω δυνατή την 'επικοινωνία' μεταξύ δύο ή και περισσότερων τόπων/πραγμάτων). Τώρα αν για σένα αυτό σημαίνει και 'εξέλιξη', δεν μπορώ να κάνω κάτι...
...και βέβαια, πάντα μπορούμε να... 'προσαρμόζουμε'(!) τις 'ερμηνείες', ανάλογα με τις... 'ανάγκες' μας!.. -
Βεβαιως!
Αρκει ΜΟΝΟ ΜΙΑ αποδειξη:
14 ΕΥΡΩ για 2 καφεδες!
Δεν υπαρχει θεος!!!
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Δία,
η λέξη 'προσαρμογή' σημαίνει ότι συνάπτω, συνενώνω, συνδέω... τουλάχιστον (δηλαδή κάνω δυνατή την 'επικοινωνία' μεταξύ δύο ή και περισσότερων τόπων/πραγμάτων). Τώρα αν για σένα αυτό σημαίνει και 'εξέλιξη', δεν μπορώ να κάνω κάτι...
...και βέβαια, πάντα μπορούμε να... 'προσαρμόζουμε'(!) τις 'ερμηνείες', ανάλογα με τις... 'ανάγκες' μας!..Στη βιολογία, ο όρος προσαρμογή περιγράφει εν γενεί τη διαδικασία με την οποία ένας οργανισμός αποκτά μεγαλύτερη αρμοστικότητα στο περιβάλλον του, μέσα από αλλαγές στη δομή ή τη λειτουργία του
http://el.wikipedia.org/wiki/Π�% ... E%B3%CE%AE
-
Ανέβηκε level το θέμα!!!!!λολ
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δία,
...και βέβαια, πάντα μπορούμε να... 'προσαρμόζουμε'(!) τις 'ερμηνείες', ανάλογα με τις... 'ανάγκες' μας!..Στη βιολογία, ο όρος προσαρμογή περιγράφει εν γενεί τη διαδικασία με την οποία ένας οργανισμός αποκτά μεγαλύτερη αρμοστικότητα στο περιβάλλον του, μέσα από αλλαγές στη δομή ή τη λειτουργία του
http://el.wikipedia.org/wiki/Π�% ... E%B3%CE%AE
...άρα, προκειμένου να προσαρμοστεί, εξελίσσεται... εσύ το γράφεις...
...όπως και νά 'χει, δεν καταλαβαίνω γιατί οι βιολόγοι επιμένουν να συγχέουν τις δυό έννοιες... μάλλον γιατί έτσι τους... βολεύει!.. -
Όταν ένας ιός αναπτύσει αντίσταση σε ένα αντιβιοτικό, είτε πεις ότι εξελίχτηκε, είτε ότι προσαρμόστηκε, είτε ακόμα και ότι μεταλλάχτηκε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Το ίδιο συνέβη και με τους πολύ μακρινούς μας προγόνους. Ξεκινησαν απο την θαλασσα και εξελιχτηκαν/προσαρμοστηκαν για να βρισκουν ευκολοτερα τροφη, για να επιβιώνουν από τους θηρευτές, για να εξασφαλίζουν την διαιώνιση των γονιδίων τους. Οι αλλαγές από την μια γενιά στην άλλη ήταν απειροελάχιστες και αν βάζαμε 2, 3, ή ακόμα και 500 γενιές δίπλα δίπλα, οι διαφορές θα ήταν δυσδιάκριτες, όπως σε έναν άνθρωπο που μεγαλώνει δίπλα μας και δεν παίρνουμε χαμπάρι το ότι ψηλώνει, ή ότι γερνά. Η κάθε γενιά μπορεί να ζευγαρώσει με τις κοντινές της. Σε βάθος χιλίαδων γενιών όμως, οι αλλαγές είναι αρκετές για να μας μεταμορφώσουν εντελώς σε κάτι το οποίο δεν θα αναγνώριζε ο προπάπος μας 250.000 γενιές πίσω και με τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να ζευγαρώσουμε.
Αυτό, μπορείς να το ονομάσεις εξέλιξη, ή προσαρμογή, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Μας πήρε εκατομύρια γενιές για να φτάσουμε από την θάλασσα στον διαστημικό σταθμό και συνέβη με άπειρα μικρά βήματα.
Παρεμπιπτόντως, αν ο προπάππος μας 185.000.000 γενιές πίσω ήταν τόσο επιτυχημένο σχέδιο όπως ήταν ο 185.000.000ς προπάππος των σημερινών κροκοδειλων στο να βρίσκει τροφή και να προστατευεται από τους άλλους θηρευτές, ίσως να μην είχαμε αλλάξει τόσο δραματικά. Η μεγάλη ευφυία του σημερινού ανθρώπου (such as it is) δεν είναι παρά μια προσπάθεια για να αντισταθμίσουμε τα σωματικά μειονεκτήματα που έχουμε σε σχέση με τα άλλα είδη.
-
@Liostemi: Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε μπερδεύει. Η εξέλιξη στην βιολογία ταυτίζεται με την αλλαγή για την καλύτερη προσαρμογή στο περιβάλλον. Είναι έννοιες ταυτόσημες στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.
-
Χρήστο,
...όλα αυτά που γράφεις παραπάνω, είναι απόλυτα κατανοητά και από μένα τουλάχιστον αποδεκτά...
..δεν θα καθόμουνα να ασχοληθώ με τις ετυμολογίες των λέξεων, αν ο φίλος markvag, δεν είχε γράψει το παρακάτω:Όπως άκουσα και από εν αμερική εκπρόσωπο της σέκτας, δεν είναι evolution, αλλά adaptation!
Που είναι φυσικά το ίδιο πράγμα, με άλλα λόγια... Απλά οι άνθρωποι είναι τόσο ανόητοι, που δεν μπορούν να καταλάβουν τι λένε... Προφανώς, αν ο Δαρβίνος είναι βάλει ως τίτλο 'the theory of adaptation through natural selection' η επιλογή λέξεων από τον βλάκα θα ήταν η αντίστροφη...
Η απορία μου εμένα είναι πως μπορεί ένας εγκέφαλος να λειτουργεί με τόσο στόκο μέσα του (προφανώς δεν αναφέρομαι σε κανέναν από τους παρόντες )...
...μάλλον και ο δικός μου εγκέφαλος, έχει περισσότερο στόκο από τον κανονικό!..
Περί εξέλιξης των ειδών...[Διάσπαση]