-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ας τοποθετηθει και κανενας ακομαΣε τι να τοποθετηθει Αντρεα..οπως τα λες ειναι..τα μπροστοκινητα με γκαζι πατημενο υποστρεφουν!
Αν ισχυε το αντιθετο, θα γινομουν πραγματικα ο Βασιλιας του Drift!
-
Η corolla που είχαμε πάντως είχε κάποιες περίεργες τάσεις στην ουρά.
Υπάρχει και αναφορά στο άρθρο αυτό:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=2634 -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Η corolla που είχαμε πάντως είχε κάποιες περίεργες τάσεις στην ουρά.Υπάρχει και αναφορά στο άρθρο αυτό:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=2634Εκει λέει:
H Κορόλα συμπεριφέρεται διαφορετικά. Προβλέψιμη και ευχάριστη δεν σε
προκαλεί να βρείς τα όριά της. Το αυτοκίνητο γέρνει, το τιμόνι είναι πολύ
ελαφρύ, ενώ δεν λείπει το παιχνίδι (για όλους;) της εναλλασσόμενης
υποστροφής σε υπερστροφή. Καμία σχέση με ότι ξέραμε, αλλά και αυτή η Κορόλα
υπερστρέφει, ευτυχώς ελεγχόμενα και το κυριότερο, ποτέ δεν θα αιφνιδιάσει
τον αδαή.υπερστρεφει μεν,αλλα δεν μας λέει εαν υποστρεφει με το γκαζι πατημενο.
Το 'ελαφρωμα' της ουρας το έχουμε δει σε πολλά αυτοκίνητα να συμβαίνει (ραλύ,206,φόκους για παραδειγμα) αλλα για να γυρίσει η ουρα πρεπει να εχουμε απώλεια δυναμης στον μπροστινό άξονα
Σαφως πάντως και στο άρθρο ξεκαθαριζει την εναλλαγη υποστροφης και υπερστροφής,κατι που με κανει να αντιλαμβανομαι ακριβως τα παραπάνω.Οτι κανει ενα φόκους,έκανε και η κορόλλα.Υποστροφη στο γκάζι,υπερστροφη στο 'άσε'
-
Επειδή έχουμε ξεφύγει τελείως εκτός θέματος, αν υπάρχει ακόμα προβληματισμός σχετικά με το κωλοκούνημα του yaris (εύλογος) μήπως να συνεχίζαμε στο TOYOTA FORUM;
Ας τοποθετηθει και κανενας ακομα
Είναι αυτό που λέμε θέλουμε ακόμα ένα μάρτυρα για να βγάλουν ετυμηγορία οι ένορκοι
Εγώ πάντως από το εταιρικό yaris που είχα για κάποιο διάστημα είχα δει πολλάκις το χρηστό φαντάρο γιατί και απότομα πέταγε κώλο αλλά και δεν είχε τιμόνι για να μαζέψεις τα αμάζευτα. Και μιας φίλης που είχα οδηγήσει στις τρύπες του Καραμανλή ήταν σαν να σου φώναζε κοίτα μη γκαζώσεις παραπάνω γιατί την έβαψες....
-
Μπορει να μας διασπάσει καποιος μοντ και να μας μεταφερει καπου εδω;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ πάντως από το εταιρικό yaris που είχα για κάποιο διάστημα είχα δει πολλάκις το χρηστό φαντάρο γιατί και **απότομα πέταγε κώλο **
Δεν μας λες ομως...πατωντας γκαζι το πετυχαινες αυτο?
Edit:Αυτο που λες παραπανω ξεκινωντας απο φαναρι να πεταξει κωλο..πολυ απλα δεν γινεται!
-
Όχι. Γενίκευσα και ίσως δεν έγινα απόλυτα κατανοητός. Γενικά το αυτοκινητάκι όταν ήταν να πετάξει κώλο το έκανε απότομα και ξερά.
ΜΕ γκάζι το έβλεπα σε καμπές και πιο γρήγορα κομμάτια. Εκεί που πήγαινα το ένιωθα να πατάει και πήγαινα να ανοίξω λίγο παραπάνω το γκάζι ένιωθα να ελαφρώνει πολύ το πίσω μέρος. Εννοείται δεν το ρίσκαρα να μείνω άλλο στο γκάζι...
Δεν μιλάω για 'υπερβολή' με το γκάζι. Μιλάω για χιλιόμετρα που άνετα μπορώ να περάσω με οποιοδήποτε σύγχρονο μίνι μικρού κυβισμού.
Χοντρό αυτό που θα πω αλλά το Matiz είχε πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε τέτοια κομμάτια από το Yaris... Παροικιά - Νάουσα με 100άρες και σε ανοιχτά κομμάτια (καμπές) έβγαζε και 120...ΥΓ: Ο φίλος που το είχε νοικιάσει στο ονομά του μου έκοψε την καλημέρα για κανά μήνα όταν το έμαθε την άλλη μέρα...
ΥΓ2: Όντως αν μπορεί κάποιος mod να μας προωθήσει... -
Όχι. Γενίκευσα και ίσως δεν έγινα απόλυτα κατανοητός. Γενικά το αυτοκινητάκι όταν ήταν να πετάξει κώλο το έκανε απότομα και ξερά.
ΜΕ γκάζι το έβλεπα σε καμπές και πιο γρήγορα κομμάτια. Εκεί που πήγαινα το ένιωθα να πατάει και πήγαινα να ανοίξω λίγο παραπάνω το γκάζι ένιωθα να ελαφρώνει πολύ το πίσω μέρος. Εννοείται δεν το ρίσκαρα να μείνω άλλο στο γκάζι...
Δεν μιλάω για 'υπερβολή' με το γκάζι.Αρα πατας(ανεπαισθητα) το γκαζι, χωρις ουσιαστικα να επηρεαζεις τη βυθιση των εμπρος αμορτισερ=να πηγαινεις ''κρεμασμενος'' οπως εγραψε πριν ο HUNTER!
-
Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε ρεεεε!!!!! Υπερστροφή με γκάζι σε προσθιοκίνητο... Όπως λέει κι ο (κουλός κατά τ'άλλα) Μήτσος-Μάϊκλ-Άμοττ, θα ήταν πραγματικά ο βασιλάς του drift με το OPC Άλλο πράγμα η αποσταθεροποίηση του πίσω μέρους στα πολλά, άλλο η υπερστροφή στο άσε!
Σας μιλάω εκ πείρας: Δυο χωράφια είναι αυτά από άσε (τρομάρα μου) του γκαζιού στα πολλά... Παρεμπιπτόντως το ένα στο Διόνυσο, με θέα και δεν έχει (ξανα)καεί ακόμα, για όποιον ενδιαφέρεται -
Αυτές μπορεί να είναι διασκεδαστικές όταν το 1000άρι πετάει κώλο φεύγοντας από φανάρι...Πρέπει να ξεκινήσεις με όπισθεν όμως.
Δεν μπορείς σε μπροστοκίνητο να ξεκινήσεις υπερστροφή χρησιμοποιώντας τη δύναμη του κινητήρα. Δεν γίνεται.
Μερικά μπροστοκίνητα στήνονται με τάσεις (άτσαλης) υπερστροφής στο όριο αλλά δεν είναι ΡΥΘΜΙΣΙΜΗ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΖΙ με τον ίδιο τρόπο όπως σε πισωκίνητο.
-
Δεν εννοώ να φύγεις από ευθεία και να παντιάσει σαν να γκάζωσες Vette. Σε φανάρι αριστερά δοκιμασέ το να δεις τι ωραία που πετάει...
Το OPC δεν έχει καμμία σχέση γιατί:
-έχει τελείως διαφορετικό βάρος και κατανομή βάρους από το yaris
-με τόση δύναμη στους εμπρός τροχούς μιλάμε για 'διαφορικό', οπότε έχουμε σίγουρη υποστροφή
Πάρτε ένα νοικιάρικο και παέντε σε καμμιά Βάρης Κορωπίου ή καμμιά Σουνίου να βγάλουμε άκρη...
Κάποιος mod να ξεσκαρτάρει το θέμα... -
λοιπον, η 147 εχει οντως εκνευριστικο πισω παρμπριζ, αφου δε φαινεται τπτ, ενω και το τιμονι εχει μικρο κοψιμο, βεβαια ειναι αμεσοτατο(καπου διαβασα οτι η 147 gta εχει 1,7 στροφες τιμονιου, καλα θα ναι τρελα αμεσο).για yaris το σκεφτομαι και γω αφου το starlet της μανας μου δεν καιει τπτ σε σχεση με την 147 και σιγουρα τα σερβις ειναι παμφτηνα.βεβαια, η συμπεριφορα δεν ειναι και η καλυτερη αν και το βαζω με αρκετα στις στροφες(βεβαια, πρεπει να κοβω παραπανω λογω υποστροφης, αλλα σε γλυστερους δρομους υπερστρεφει με αφημα γκαζιου), ειδικα στο δρομο πριν το τελεφερικ της παρνηθας το λιωνω κανονικα(οποτε προσοχη αν πηγαινετε απο κει:D:D:D).
επιστρεφοντας λιγο στο θεμα μας, θα θελα να μου πειτε πως συγκρινεται μια απλη 147 με μια ΤΙ στο θεμα συμπεριφορας.ξερω οτι λογω ζαντων και ελατηριων ειναι καλυτερη αλλα αξιζει η διαφορα;;
-
Πάντως η 147 μου μπορεί να υπερστρέψει ελαφρώς με το γκάζι στο πάτωμα. Όχι επειδή είναι πατημένο το γκάζι αλλά επειδή το αυτοκίνητο είναι ρυθμισμένο ώστε στο όριο να παρουσιάζει μια μικρή γλυκιά υπερστροφή γεωμετρίας.
-
Οδηγώ Yaris εδώ και 4 χρόνια και δεν έχω δεί αυτό το 'απότομο' τίναγμα της ουράς.Για παράδειγμα,αν πας σε ένα 'δακτύλιο' και δοκιμάσεις,έρχεται πολύ γλυκά το άνοιγμα της ουράς και σε καμιά περίπτωση απότομα.Ακόμα και σε άλλες 'αντικοινωνικές' συμπεριφορές,είναι νορμάλ,δεδομένου του χαρακτήρα του.Επικίνδυνο σε καμιά περίπτωση.Εξαρτάται τι ψάχνει κανείς απο το αυτοκίνητο.
-
Επειδη εχω βγαλει καποιους γυρους με το δικο μου με υπερστροφη ΠΑΝΤΟΥ λόγω εξωφρενικα φθαρμενων πισινών ελαστικών (και πολύ καλών μπροστινών εννοείται) θα αφησω ενα παραθυρακι στη δυνατότητα να εχεις υπερστροφη ΚΑΙ στο γκάζι.
Στην περίπτωση που ΔΕΝ εχεις πρόσφυση καθόλου πίσω για κάποιον λόγο,και ο κώλος ειναι έρμαιο της μεταφορας των φορτίων,μπορει να σου δωθει η εντυπωση οτι το αυτοκίνητο υπερστρεφει στο γκάζι (που το κανει εκεινη τη στιγμη) αλλα δεν υπερστεφει μόνο στο γκάζι αλλα παντού και ότι κι'άν κανεις.
Ειναι χαμενη η πρόσφυση πίσωΚώστα,στις Σερρες η 147 δεν υπερστεφει με τίποτα στο γκάζι.Τσεκαρισμενο σε όλες τις στροφες.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Οδηγώ Yaris εδώ και 4 χρόνια και δεν έχω δεί αυτό το 'απότομο' τίναγμα της ουράς.Για παράδειγμα,αν πας σε ένα 'δακτύλιο' και δοκιμάσεις,έρχεται πολύ γλυκά το άνοιγμα της ουράς και σε καμιά περίπτωση απότομα.Ακόμα και σε άλλες 'αντικοινωνικές' συμπεριφορές,είναι νορμάλ,δεδομένου του χαρακτήρα του.Επικίνδυνο σε καμιά περίπτωση.Εξαρτάται τι ψάχνει κανείς απο το αυτοκίνητο.Εχουμε δει 'εναν σκασμο' γιαρις να τρεχουνε στους αγωνες και να περνανε απο παντού 'αερα'
Το γιαρις ειναι αξιολογότατο σαν αγωνιστικό,και πιστευω (δεν θα πάρω όρκο βεβαια) οτι οφειλεται αυτο στο ότι ειναι εξαιρετικό γενικα ώς αυτοκίνητο -
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έτυχε να υπερστρέψει η 147 με το γκάζι στο πάτωμα! Ούτε στα Μέγαρα...ούτε σε καμιά πλατεία...ούτε πουθενά...αντιθέτως πέταγε μούτρα!
Όταν όμως έστριβα και άφηνα γκάζι...πέταγε κώλο...αλλά ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δε μου πέταξε κώλο όταν πάταγα τέρμα γκάζι. Μάλιστα μερικές φορές έπαιζα με την υποστροφή...πάταγα γκάζι...μούουτρα...και μετά άφηνα, και μάζευε.
Δεν είναι δυνατόν ένα μπροστοκίνητο να πετάξει κώλο με το γκάζι στο πάτωμα! Και το πισωκίνητο δηλαδή τι θα κάνει? Θα πετάξει μούτρα?!
-
Πολλά πισωκίνητα πετανε μούτρα,μην νομίζεις.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πολλά πισωκίνητα πετανε μούτρα,μην νομίζεις.Με το γκάζι στο πάτωμα?
-
παντως σαν εναλλακτικη μου καλο μου φαινεται το c2 vts το οποιο καινουργιο κυμαινεται γυρω στα 14.500 ευρω.οποτε, αν βρω κανα μεταχειρισμενο ισως το τσιμπισω
ΣΤΡΙΒΟΝΤΑΣ