-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Μιας και εθιξες ανατολικο μπλοκ,εγω θελω να οδηγησω Yugo μια φορα στη ζωη μου..
Εχω ακουσει τα χειροτεραΈχω οδηγήσει και τέτοιο, Zastava Το είχε συμφοιτητής μου που άργησε να φτάσει στη σχολή και έδινε μάθημα, με το που με είδε όπως έμπαινε στη σχολή το κοκκαλώνει, μου λέει πάρκαρέ το μου όπου βρεις πρέπει να πάω να γράψω! (λες και τον ένοιαζε κι όλας το μπακατέλι). Μάλιστα φρίκαρα όταν είδα ότι έχει βάλει cd player ο ήρωας! Το πήγα μια γύρα να δω τι λέει αλλά ήταν τόσο απαίσιο που δεν έκανα πάνω από 1χλμ.
Σαν το Lada του '70κάτι πάντως δεν είναι τίποτα -
Εχω ακουσει τα χειροτεραNα μη σ' αξιώσει ο θεός
yugo και dacia επίσης.Απορώ πάντως πως αυτά τα ομοιώματα κι όλα όσα ανέφερα έπαιρναν έγκριση τύπου
-
Έχω οδηγήσει πάρα πολλά αυτοκίνητα...Γενικά έχω ξεπεράσει το 1.000.000 χλμ.
Μου αρέσει να οδηγώ αυτοκίνητα που δεν τα ξέρω και να εξοικειώνομαι μαζί τους.
Όλα έχουν αρνητικά και θετικά, αλλά τα μόνα που δεν θα ξαναοδηγούσα είναι 2 hundai .
Το ένα είναι το atos.....δεν έχω λόγια να περιγράψω την ανασφάλεια που ένοιωσα...
Το άλλο ήταν ένα coupe 1600 του 2002, το οδήγησα το 2002 με 1500 χλμ στο κοντέρ, ένοιωθες ότι είχε μπροστινό σύστημα από landra και με τα φαρδυά 15άρια που φορούσε από την μάνα του, δεν τόλμαγες να αφαιρεθείς ούτε λεπτό...η επόμενη ανωμαλία του δρόμου θα σου τραβούσε το τιμόνι...απλά απαράδεκτο -
LADA SAMARA απο εμενα, YUGO ειχα 8 χρονια ενα τιμιο αυτοκινητακι αλλης εποχης.
-
Ο χρήστης STAX έγραψε:
LADA SAMARA απο εμενα, YUGO ειχα 8 χρονια ενα τιμιο αυτοκινητακι αλλης εποχης.Δηλ το yugo ήταν καλύτερο απ το samara?
-
Εχω ακουσει τα χειροτεραΚρίμα... είχαμε ένα και το πετάξαμε...πάντως στην οδήγηση για την εποχή του (1985) δεν ήταν κακό...απλά μέτριο...Αρκεί να μην χρειαζόταν να βάλεις 'όπισθεν'. Αν είχες εμπειρία ετών μπορεί και να την πετύχαινες, με την τρίτη προσπάθεια...μου θύμιζε το πεζώ το 403 όταν προαπαθούσες να βρεις την δευτέρα...
-
βασικα αυτο που μου χει μεινει απο περιγραφη φιλου για το yugo ειναι πως θες γερα μουσκουλα για να το στριψεις
-
Ναι... ακόμα και εν κινήσει...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Εχω ακουσει τα χειροτεραΚρίμα... είχαμε ένα και το πετάξαμε...πάντως στην οδήγηση για την εποχή του (1985) δεν ήταν κακό...απλά μέτριο....
Mέτριο?
Μήπως θες καφέ και μπερδεύτηκες?
Πολύ επιεικής είσαι.
Ενα μπ@υρδέλο και μισό ήταν.
Αν αγόραζες peugeot 104 (τι καταπληκτικά αμάξια ) το '72 και το 85 το άλλαζες λόγω παλαιότητας με yugo θα αυτοκτονούσες στο Σουνιο μαζί με τον Γιουγκοσλάβο -
subaru justy 1.0 σε μαυρο 'samurai' - corsa 1.0 σε λευκο 'floreal vanilia'
το πρωτο το οδηγησα αρκετες φορες στα χρονια πριν και τους μηνες μετα το διπλωμα..
Το 2ο ηταν το φοιτητικο μου αμαξι για 2-3 χρονια, χωρις ABS (το παρακανε ο γερος λιγο σε αυτο το θεμα της διαπαιδαγωγησης μου)..Το σουμπαρου με εκανε να αναθεωρησω τις αποψεις μου σχετικα με τη μυικη δυναμη των γυναικων, αφου εβλεπα τη μανα μου να το 'πηγαινει' και να στριβει κανονικα σε στροφες, τη στιγμη που εγω με γυμναστηρια με με με ζοριζομουν υπερβολικα να το στριψω... τελικη 130-140.. στο τελος της ζωης του μετα τα 80 εκανε σαν πυραυλος πατριοτ.. σταθεροτης 0, βαρκα γυαλο, οποτε πηγαινες με 60 και ειχες το κεφαλι σου ησυχο.. φρενα μια κλαση παραπανω απο mountain bike !
To corsaki ηταν οτι πρεπει για να ριξει χαμηλα τη μυτη ενος νεου σαν εμενα ! εσωτερικο με πολλα καλουδια οπως τιμονι, ταχυτητες καλοριφερ και δωρο το τασακι! το ηχοσυστημα ηταν με κασσετα αλλα αλαχτηκε και πηρε ενα καρφουρατο cd player... ! Μιας και μου αρεσαν τα γκαζια, φροντισε να μου κοψει απο νωρις το βηχα μιας και στα 3 πρωτα δυνατα φρεναρισματα εφυγε ο κωλος και το αμαξι διπλωσε στη μεση του δρομου.. τη μια μαλιστα εγινα και δημοσιο θεαμα εξω απο τη βεσο μαρε... Στα συν ο ηχος του κινητηρα που εκανε λες και ειχε τουρμπο(ολα τα οπελ μεχρι 1,6 το κανουν).. στα μειον τα φρενα(αλλα πολυ μειον, οκ χιλιαρακι ειναι τι να παεριμενα)... παλι στο θεμα επιδοσεων,ενταξει απο 1.0 κυβικα δεν περιμενεις και πολλα, ομως ειχα δει 170 στο κοντερ. Δεν τιθοταν θεμα προσπερασεων, με αυτο το αμαξι με προσπερνουσαν σχεδον ολοι...
το μονο ηλεκτρικο που δουλευε καλα σε αυτο το αμαξι ηταν το κινητο μου.. παραθυρα καθρεφτες με το χερι! οδηγικη συμπεριφορα αθλια.. εστριβα στην εθνικη με 80 και με τρομερη ανασφαλεια σε στροφες που τις πηρα αργοτερα με 150-160 σε πολυ χαλαροτερους ρυθμους... γενικα εκανε ενα clio 1.2 16V που οδηγησα για κανα 9μηνο μετα απο αυτο να φανταζει Μ3 μπροστα στο κορσακι! -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εχω ακουσει τα χειροτεραΚρίμα... είχαμε ένα και το πετάξαμε...πάντως στην οδήγηση για την εποχή του (1985) δεν ήταν κακό...απλά μέτριο....
Mέτριο?
Μήπως θες καφέ και μπερδεύτηκες?
Πολύ επιεικής είσαι.
Ενα μπ@υρδέλο και μισό ήταν.
Αν αγόραζες peugeot 104 (τι καταπληκτικά αμάξια ) το '72 και το 85 το άλλαζες λόγω παλαιότητας με yugo θα αυτοκτονούσες στο Σουνιο μαζί με τον ΓιουγκοσλάβοΕίπα...για την εποχή του...Η τιμή του τότε ήταν 460.000 δρχ και το αμέσως ακριβότερο 600αράκι στις 900.000.Το 104 ήταν και αυτό κοντά στο μύριο...και το συγκεκριμένο (επειδή το είχε η κοπελιά μου τότε) δεν ήταν τιποτα άλλο παρά ένα LN με μεγάλη μηχανή και επέκταση πατώματος. Πάντως το τρακάρισμα που έκανε η μάνα μου στο δέντρο (κοιμήθηκε), αν το έκανε με το 104 θα ήμουν ορφανό από το 90
-
Το χειρότερο από όλα που έχω οδηγήσει ποτέ μου, ήταν όταν ήμουν στο ναυτικό. Mercedes GD240 αν θυμάμαι καλά λεγόταν, τζιπάκι. Diesel, αν δεν κάνω λάθος είχα δει να λέει στο βιβλιαράκι πως είχε 70 άλογα. Και το οδηγούσα κάθε μέρα επί 4 μήνες σε δρόμους κανονικά στην κίνηση. Τα 'δερμάτινα' καθίσματα σε συνδυασμό με τη ζέστη, σου εξασφάλιζαν ένα καθημερινό μπάνιο. Δεν τράβαγε με τίποτα το μοτέρ. Έπειτα, είχε κάτι λάστιχα τα οποία είχανε ημερομηνία κατασκευής 1991(τότε ήταν 2004), και κάποια στιγμή έπρεπε να μας τα αλλάξουν. Μας βάλανε κάτι άλλα λιγότερο τρακτερωτά, με τα οποία το αμάξι γλύστραγε για πλάκα, με το παραμικρό... Θυμάμαι να ανεβαίνουμε τις ανηφόρες στον καρέα για να βγούμε μεσογείων, με την ψυχή στο στόμα...
Από τα ΙΧ που έχω οδηγήσει(δεν είναι και πάρα πολλά), μάλλον το τελευταίο Cuore... Με ξενέρωσε απίστευτα το κιβώτιο, και ο θόρυβος που μετά τα 60-80 χλμ είναι απίστευτα σπαστικός. -
@tsagry
Επισης εχω οδηγησει alfa 33 φιλου με κιβωτιο που δουλευει με πατεντα,εξατμιση που κανει εξωκοσμο θορυβο και υδραυλικη κρεμαγιερα που χαλαγε συνεχεια(εχανε υγρα) και επειδη απηυδησαν οι ανθρωποι να τη φτιαχνουν καθε λιγο και λιγακι,την εχουν χωρις υδραυλικη υποβοηθηση
Φαντασου ποσο βαρυ ειναι το υδραυλικο τιμονι χωρις την υποβοηθηση... εκει να δεις ποντικια που θελειεπειδη την εχω πετυχει στα καλα της ομως, ηταν πολυ καλη σε οδικη συμπεριφορα,ειδικα εναντια στον ανταγωνισμο της εποχης της
-
.... Suzuki Ignis... οικτρό πάτημα στο δρόμο! Επικινδυνο και γενικά αμάξι που υστερει απο γεννησεως του καμια δεκατια τεχνολογικα/σχεδιαστικα/κλπ...
Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι ειναι το VW POLO... με ατσαλο πατημα, πλεύσεις στις υψηλες ταχύτητες, μεγάλες κλίσεις κλπ κλπ.... δεν εμπνεει καθόλου για κάτι παραπάνω απο τυπικη οδήγηση.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Είπα...για την εποχή του...Η τιμή του τότε ήταν 460.000 δρχ και το αμέσως ακριβότερο 600αράκι στις 900.000.Το 104 ήταν και αυτό κοντά στο μύριο...και το συγκεκριμένο (επειδή το είχε η κοπελιά μου τότε) δεν ήταν τιποτα άλλο παρά ένα LN με μεγάλη μηχανή και επέκταση πατώματος.
Mήπως τα λες ανάποδα?
Πάντως το τρακάρισμα που έκανε η μάνα μου στο δέντρο (κοιμήθηκε), αν το έκανε με το 104 θα ήμουν ορφανό από το 90
καλά
-
Accident πρωτης γενιας:απλα εμμετικο και τρομακτικο..
yugo που αν το κουνουσες (οσο ηταν παρκαριμενο) δεν επαιρνε μπρος με τιποτα.. Τουλαχιστον αυτο το εβλεπα χιουμοριστικα και ειχε την πλακα του να πηγαινεις χωρις φρενα και με ενα σασι ευαισθητο σαν ενα αυγο.. -
-smart forfour brabus : τιμονι κουκουρουκου, αναρτηση παιδικη χαρα, επιλογεας για γερα νευρα, αρκετο γκαζι και τρομερα σταθερο φρεναρισμα. η τιμη περα για περα τραγικη.
- toyota corolla E12 : θεση οδηγησης ΜΟΝΟ για ατομα κατω του 1.70, τιμονι αισχρο, αναρτηση απλα ενα αμορτισερ και ενα ελατηριο - ρυθμισεις στην τυχη, υπερβολικα ακριβο για αυτο που προσφερε
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Είπα...για την εποχή του...Η τιμή του τότε ήταν 460.000 δρχ και το αμέσως ακριβότερο 600αράκι στις 900.000.Το 104 ήταν και αυτό κοντά στο μύριο...και το συγκεκριμένο (επειδή το είχε η κοπελιά μου τότε) δεν ήταν τιποτα άλλο παρά ένα LN με μεγάλη μηχανή και επέκταση πατώματος.
Mήπως τα λες ανάποδα?
οχι
-
Ο χρήστης noble έγραψε:
- toyota corolla E12 : θεση οδηγησης ΜΟΝΟ για ατομα κατω του 1.70, τιμονι αισχρο, αναρτηση απλα ενα αμορτισερ και ενα ελατηριο - ρυθμισεις στην τυχη, υπερβολικα ακριβο για αυτο που προσφερε
+1
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Mήπως τα λες ανάποδα?
οχι
http://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_104' target='_blank
http://en.wikipedia.org/wiki/Citroën_LN' target='_blank
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ - ΑΣ ΤΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ