-
Μετά από 15 ημέρες αναμονής παρέλαβα το ολοκαίνουργιο GOLF 1.4 TSI Sportline. Η Πρώτη μου επαφή μαζί του είναι Θετικότατη.Να τονίσω επίσης και την AΨΟΓΗ συμπεριφορά του εξουσιοδοτημένου Ρώρρης ΕΠΕ στη Λυκόβρυση.Σε ότι μου είπε για το χρόνο παράδοσης δεν είχε απόκλιση ούτε μισή μέρα!!. Ασε που το αυτοκίνητο το έκλεισα με 50 Ευρώ και οχι με 1500 που ζητούσανε άλλα εξουσιοδοτημένα καταστήματα...Και με δώρα αυτόματο συναγερμό (κλείνει και τα παράθυρα) , αισθητήρες παρκαρίσματος και πατάκια.Διακανονισμός μέσω της Millenium Bank 11150 Ε προκαταβολή και 36χ341 Ευρώ.Το μόνο που μου τη σπάει είναι το στρώσιμο μέχρι τις 3500-4000 σαλ. για τα πρώτα 1500 Κμ.Ελπίζω να βοήθησα κάποιους..
-
Please παιδια δωστε μου τη βοηθεια σας..
Εχω ενα GOLF IV,και μου εμφανιζει τωρα τελευταια το εξης προβλημα..
Οταν παταω τερμα το γκαζι στην 3η και 4η ταχυτητα,μου ανεβαζει μεν απότομα στροφες στο στροφομετρο και στην μηχανη,αλλα αυτες οι στροφες δεν 'μεταδιδονται' στους τροχους.Και εχει που περιμενω να επιταχυνω,το αυτοκινητο δεν ανταποκρινεται στο πατημα του γκαζιου.Δηλαδη,ειναι σαν να 'χανει' τις στροφες..Σημειωτεον οτι στην 1η και 2α δεν μου το κανει αυτο,και ανεβαζει κανονικα τις στροφες..Α,ο δισκος πιστευω οτι ειναι στα τελειωματα του,ειναι στα 75000χλμ και τσιμπαει τερμα επανω..
Σκεφτεστε τι μπορει να ειναι αραγε? -
Έτσι που το περιγράφεις θα έπρεπε να έχεις πάει προ πολλού για αλλαγή δίσκου-πλατώ-ρουλεμάν. Θα έλεγα ότι το πατινάρισμα του αυτοκινήτου σου είναι τόσο έντονο που χαλαρά μπορεί να μείνεις ξαφνικά στη μέση του δρόμου χωρίς δυνατότητα ούτε καν να ξεκινήσεις το αυτοκίνητο.
-
Το πατιναρισμα ειναι οντως εντονο.Ωστοσο τις ταχυτητες τις παιρνει κανονικα..Ελεγα μηπως μπορουσα να τρεναρω λιγο την αλλαγη,γιατι αυτο το χρονικο διαστημα το αυτοκινητο δεν κινειται πολυ..Παντως το προβλημα λες οτι ειναι απο το δισκοπλατω?
-
Nαι. Να μην το αφήσεις όμως, γιατί τελικά μπορεί να κάνεις ζημιά.
-
Ο χρήστης sibilant έγραψε:
Το πατιναρισμα ειναι οντως εντονο.Ωστοσο τις ταχυτητες τις παιρνει κανονικα..Ελεγα μηπως μπορουσα να τρεναρω λιγο την αλλαγη,γιατι αυτο το χρονικο διαστημα το αυτοκινητο δεν κινειται πολυ..Παντως το προβλημα λες οτι ειναι απο το δισκοπλατω?Σε απότομη-έντονη εκκίνηση, πατινάρει ο δίσκος?Αν ναι, τότε πας για δίσκο-πλατό-ρουλεμάν κτλ.
Μάλιστα αν το κάνει το παραπάνω αλλά και αυτό που λες, τότε χρειάζεσαι επιγόντως δίσκο κτλ, και είσαι τυχερός που δεν έχεις μείνει ως τώρα στο δρόμο.ΥΓ:Καλό είναι να πας σύντομα σε κάποιο service να στο κοιτάξουν γιατί εκτός του ότι είναι ανησυχητικό για σένα που το οδηγείς, ίσως είναι κακό και για το αμάξι σου.Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπορεί να προξενήσεις πρόβλημα και σε άλλο εξάρτημα του αυτοκινήτου και να φτιάχνεται το πρόβλημα αλλά και με περισσότερα
-
Είναι κλασικό σύμπτωμα φαγωμένου δίσκου πάντως, το είχα πάθει κι εγώ. Προς το τέλος δυσκολευόμουν να ξεκινήσω σε ανηφόρα, πάταγα τέρμα γκάζι για να φύγω αργάααα-αργάααα.
Δεν έχει σχέση το ότι μπαίνουν οι ταχύτητες. Αν δεν έμπαιναν θα ήταν πρόβλημα κιβωτίου και τα 1000-2000 ευρώ θα τα πλήρωνες στο νερό.
Φτιάξε το, γιατί το λιγότερο που παθαίνεις είναι ότι ξοδεύεις τζάμπα τη βενζίνη σου. -
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες σας..Θα κοιταξω αν ειναι να το επισκευασω οσο το δυνατον νωριτερα γινεται..
-
Saν κάτι νωρίς δε λάλησε ο δίσκος?
εκτός κι αν μιλάμε για συνεχές οδήγημα μέσα σε πολη. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Saν κάτι νωρίς δε λάλησε ο δίσκος?
εκτός κι αν μιλάμε για συνεχές οδήγημα μέσα σε πολη.δεν είδα πουθενά να μας λέει το παιδί πόσα km έχει κάνει κι επίσης δεν ξέρουμε πώς οδηγεί...
-
75.000, το γράφει.
Εμένα δεν μου φαίνονται καθόλου λίγα για δίσκο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
75.000, το γράφει.
Εμένα δεν μου φαίνονται καθόλου λίγα για δίσκο.(πραγματικά δεν το είχα δει)
Παρόλα αυτά, ως κάτοχος Golf IV (και μάλιστα 1.4) μπορώ να πώ ότι είναι αρκετά km, αν κάνει διαδρομές και μέσα σε πόλη (ακόμα κι αν δε πέφτει σε μποτιλιάρισμα), αν κρίνω από τη φθορά του δικού μου.
Όχι βέβαια όμως ότι είναι και πολλά. Κανονικά θα έλεγα.Δεν ξέρω manosk τι οδηγείς, αλλά στα Golf IV, η (πρόωρη για πολλούς) φθορά του συμπλέκτη ήταν κάτι συνηθισμένο, καθώς έχει πολύ μαλακά πετάλια (πολύ καλό σε περίπτωση κίνησης ).
ΥΓ: Στο δικό μου αλλάχτηκε δίσκος στα ~70.000km (δε θυμάμαι ακριβώς-Αν δω τα χαρτιά/αποδείξεις πάντως, μπορώ να σου πω), αλλά έκανε και κίνηση στην πόλη με πυκνή κίνηση. και ταξίδια πολύ σπάνια (όταν το έπαιρνα εγώ για 1-2 μέρες για τις διακοπές μου). Η άτυχη η μάνα μου δούλευε τότε εντελώς κέντρο και να σχολάει ώρες που οι δρόμοι είναι πήχτρα, οπότε την κίνηση την είχε φάει στη μάπα ο κακόμοιρος ο δίσκος.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Παρόλα αυτά, ως κάτοχος Golf IV (και μάλιστα 1.4) μπορώ να πώ ότι είναι αρκετά km, αν κάνει διαδρομές και μέσα σε πόλη (ακόμα κι αν δε πέφτει σε μποτιλιάρισμα), αν κρίνω από τη φθορά του δικού μου.Golf IV 1,6 με 123,000 km και δεν έχω αλλάξει ακόμα δίσκο! Και το αυτοκίνητο το οδηγεί και γυναίκα!
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Παρόλα αυτά, ως κάτοχος Golf IV (και μάλιστα 1.4) μπορώ να πώ ότι είναι αρκετά km, αν κάνει διαδρομές και μέσα σε πόλη (ακόμα κι αν δε πέφτει σε μποτιλιάρισμα), αν κρίνω από τη φθορά του δικού μου.
Golf IV 1,6 με 123,000 km και δεν έχω αλλάξει ακόμα δίσκο! Και το αυτοκίνητο το οδηγεί και γυναίκα!
ki εγώ στα 96 είμαι και όλα καλά μέχρι τώρα αλλά δεν οδηγεί γυναίκα αλλά μόνο μια-δυο φορές τη βδομάδα μπαίνω σε κέντρο πόλης
τε σπα , σορυ για το off
-
Βασικα ο συμπλεκτης μου εχει 75000χλμ,εκ των οποιων τα 55000χλμ περιπου μεσα στην πολη,με αρκετο σταματα-ξεκινα,και κατεβασμα στο κεντρο 2 με 3 φορες την ημερα..πιστευω οτι τα εχει φαει τα ψωμακια του..
-
75.000, το γράφει.
Εμένα δεν μου φαίνονται καθόλου λίγα για δίσκο.(πραγματικά δεν το είχα δει)
Παρόλα αυτά, ως κάτοχος Golf IV (και μάλιστα 1.4) μπορώ να πώ ότι είναι αρκετά km, αν κάνει διαδρομές και μέσα σε πόλη (ακόμα κι αν δε πέφτει σε μποτιλιάρισμα), αν κρίνω από τη φθορά του δικού μου.Η φθορά του δικού σου δεν είναι μέτρο σύγκρισης... μπορεί να το οδηγούσε η μητέρα σου κατά βάση, έχει φάει όμως αρκετό σκίσιμο από έτερα μέλη της οικογένειας
Golf IV 1,6 με 123,000 km και δεν έχω αλλάξει ακόμα δίσκο! Και το αυτοκίνητο το οδηγεί και γυναίκα!
Κάποιοι οδηγούν πιο προσεκτικά...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η φθορά του δικού σου δεν είναι μέτρο σύγκρισης... μπορεί να το οδηγούσε η μητέρα σου κατά βάση, έχει φάει όμως αρκετό σκίσιμο από έτερα μέλη της οικογένειαςΏπα-ώπα...είσαι λάθος εδώ...
Τις καθημερινές έκανε οδήγηση τύπου στρώσιμο (οδηγούσε η μάνα μου που κάνει μόνιμο στρώσιμο ) και τα σαββατοκύριακα, κάποιος βρισκόταν για να το ξεκαπνίσει... ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε )Και ξαναλέω:για την τρελή κίνηση που έχει φάει και τα σκισίματα κατά διαστήματα, ο δίσκος κράτησε αρκετά.
YΓ:Αλλά όχι όμως σπινιαρίσματα κτλ... (όχι ότι του είναι εύκολο κιόλας με 205 λάστιχο )
-
Όχι βέβαια όμως ότι είναι και πολλά. Κανονικά θα έλεγα.Δεν ξέρω manosk τι οδηγείς, αλλά στα Golf IV, η (πρόωρη για πολλούς) φθορά του συμπλέκτη ήταν κάτι συνηθισμένο, καθώς έχει πολύ μαλακά πετάλια (πολύ καλό σε περίπτωση κίνησης ).Αυτό όντως έχει σχέση;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όχι βέβαια όμως ότι είναι και πολλά. Κανονικά θα έλεγα.Δεν ξέρω manosk τι οδηγείς, αλλά στα Golf IV, η (πρόωρη για πολλούς) φθορά του συμπλέκτη ήταν κάτι συνηθισμένο, καθώς έχει πολύ μαλακά πετάλια (πολύ καλό σε περίπτωση κίνησης ).
Αυτό όντως έχει σχέση;
Φυσικά και έχει, όταν έχει κάποιος ως μέτρο σύγκρισης τους συμπλέκτες της πχ toyota, που βγάζουν 120.000km ή και 130.000km άνετα ακόμα και με σκίσιμο, τότε ναι, γι'αυτόν τα 75-80.000km, είναι λίγα.
ΥΓ:aserf, δεν είναι θέμα ότι το δικό μου δεν είναι μέτρο σύγκρισης.Και η θεία μου που έχει ένα ίδιο (3θ όμως ) Golf IV 1.4lt, κι ο δικός της συμπλέκτης παρέδωσε πνεύμα στα 85.000km αν θυμάμαι καλά.
-
Δεν ρωτάω για τα χιλιόμετρα (στον κάθε οδηγό διαφέρει πολύ, όπως και σε κάθε αυτοκίνητο), αλλά για το αν υπάρχει συσχέτιση φθοράς - μαλακού πεντάλ.
Golf TSI/GT 1.4 - Προβλήματα...