-
Οι βάσεις αν θυμάμαι καλά είναι οι ίδιες με του Clio. Φοβάμαι όμως ότι δεν θα βρείς έυκολα διότι για το δικό μου Κ12 που ήταν το τελευταίο που φτιάχτηκε (2006!) βρήκα πολύ δύσκολα δύο δεξιές και έκανα μικροπατέντα για να μπεί η αριστερή....
-
-
-
Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:
Και ξαναρωτώ......αν ξέρετε να μου πείτε για τα Renault Clio Williams και τα VW Golf(3) το 2008 θα τρέχουν Α ή Ε;
Το williams παει Ε.
-
-
Ο χρήστης rallakias έγραψε:
το peugeot 106 rallye 1300 θα τρεχει Ν1,Α5 ή Ε9;Τρέχει Ν1 ή Α5 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ από του χρόνου περνάει στην κατηγορία Ε. Η Ε χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες, τις ΕΑ και ΕΕ. Στην ΕΑ το αυτοκίνητο πρέπει να είναι όπως ήταν όταν ίσχυε η ομολογκασιόν του, ενώ στην ΕΕ μπορούν να γίνουν όλες οι αλλαγές εκείνες που γινόντουσαν παλαιότερα στην Ε (αλλαγή κινητήρα κλπ), με την διαφορά ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να τρέξει ΜΟΝΟ σε αναβάσεις και αγώνες ταχύτητας, όχι σε ράλλυ ή ράλλυ σπριντ.
-
Δεν νομίζω ότι το 13αρι θα πάει Ε από του χρόνου. Θέλω να πιστεύω πως όπως και το 205 θα πάρει παράταση για τα εθνικά πρωταθλήματα...
-
Μην τα λες αυτά και έχουν πέσει τώρα οι τιμές τους!
-
Οπως τα είπε ο υποψήφιος τεχνικός έφορος alman310 για το 106.
Παράταση γιοκ Νομίζω το λιγότερο 11 χρόνια ζωή ενός αγωνιστικού στις κατηγορίες Α/Ν είναι επαρκής (που το 106 είναι αναγνωρισμένο από το 1994, οπότε μιλάμε για 13 συναπτά έτη)... Εξάλλου δεν 'πετιέται', πάει Ε και τρέχει ωραιότατα εκεί. Το 205 είχε πέσει σε κάτι παρατάσεις που είχε δώσει η FIA (μεταξύ 1996 (?) και 2000 δεν είχε λήξει κανένα δελτίο αναγνώρισης) οπότε φάνηκε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη η διάρκειά του.
Ομοίως για το Clio 16S/Williams, πάει Ε/11 (ΕΑ ή ΕΕ)
Για τις βάσεις του Micra (αλλά και όλων των αυτοκινήτων) η κατάσταση έχει ως εξής:
Μπορεί να στηριχτεί η βάση στις θέσεις του κατασκευαστή (και μιλάμε και για τα αρχικά πάσα για τις βίδες, δηλ. όχι μόνο σε κάποια τραβέρσα που προϋπήρχε αλλά στο συγκεκριμένο σημείο της τραβέρσας όπου έμπαινε το αρχικό κάθισμα) ? Τότε ΟΚ. Αυτά τα σημεία στερέωσης θεωρούνται εντάξει.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει αυτό, διότι οι βίδες δεν ταιριάζουν και έχουν ανοιχτεί νέες σε άλλα σημεία των εγκάρσιων τραβερσών (sic), των οποίων την αντοχή δεν μπορεί να ελέγξει κανείς. Οπότε ορθώς είπαν στον αγωνιζόμενο να ξηλώσει τις βάσεις του κατασκευαστή και να φτιάξει το σύστημα με τις 2 εγκάρσιες ράβδους ή κοιλοδοκούς, είναι πολύ καλύτερο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπως τα είπε ο υποψήφιος τεχνικός έφορος alman310 για το 106.Παράταση γιοκ Νομίζω το λιγότερο 11 χρόνια ζωή ενός αγωνιστικού στις κατηγορίες Α/Ν είναι επαρκής (που το 106 είναι αναγνωρισμένο από το 1994, οπότε μιλάμε για 13 συναπτά έτη)... Εξάλλου δεν 'πετιέται', πάει Ε και τρέχει ωραιότατα εκεί. Το 205 είχε πέσει σε κάτι παρατάσεις που είχε δώσει η FIA (μεταξύ 1996 (?) και 2000 δεν είχε λήξει κανένα δελτίο αναγνώρισης) οπότε φάνηκε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη η διάρκειά του.
Ομοίως για το Clio 16S/Williams, πάει Ε/11 (ΕΑ ή ΕΕ)
Για τις βάσεις του Micra (αλλά και όλων των αυτοκινήτων) η κατάσταση έχει ως εξής:
Μπορεί να στηριχτεί η βάση στις θέσεις του κατασκευαστή (και μιλάμε και για τα αρχικά πάσα για τις βίδες, δηλ. όχι μόνο σε κάποια τραβέρσα που προϋπήρχε αλλά στο συγκεκριμένο σημείο της τραβέρσας όπου έμπαινε το αρχικό κάθισμα) ? Τότε ΟΚ. Αυτά τα σημεία στερέωσης θεωρούνται εντάξει.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει αυτό, διότι οι βίδες δεν ταιριάζουν και έχουν ανοιχτεί νέες σε άλλα σημεία των εγκάρσιων τραβερσών (sic), των οποίων την αντοχή δεν μπορεί να ελέγξει κανείς. Οπότε ορθώς είπαν στον αγωνιζόμενο να ξηλώσει τις βάσεις του κατασκευαστή και να φτιάξει το σύστημα με τις 2 εγκάρσιες ράβδους ή κοιλοδοκούς, είναι πολύ καλύτερο.
Τώρα να πω πάλι για την **επιτακτική ανάγκη θέσπισης ΕΝ **ή θα γίνω κουραστικός;;;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
αν η απαντηση σας αυτη κυριε nass αφορα εμενα, τοτε σας λεω οτι οι βιδες που εχω κυκλωμενες με πρασινο ειναι στη θεση ακριβως που βιδωνε το μαμα καθισμα..
-
Εμένα μου φαίνεται πως οι αρχικές θέσεις πάνω στις τραβέρσες δεν χρησιμοποιούνται και έχουν ανοιχτεί άλλα πάσα πιο μέσα -που δεν είναι σωστό. Αλλά τέλος πάντων, τόσο μπορώ να κάνω από μια φωτο, οτιδήποτε περισσότερο θέλει 'live'.
-
Πολύ έξυπνο αλλά, ως συνήθως, εκτός θέματος! edit [kouk]
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Τώρα να πω πάλι για την **επιτακτική ανάγκη θέσπισης ΕΝ **ή θα γίνω κουραστικός;;;
+1000!
Σίγουρα κάτι τέτοιο θα κρατήσει το κόστος κάποιων πρώην Ν αρκετά χαμηλά. Και καθώς τα αυτοκίνητα είναι ήδη σχετικά οικονομικά, νομίζω ότι πολύς (νέος) κόσμος θα τα προτιμήσει για αρχή!
Γιατί δλδ να υπάρχει μόνο Α0, ΕΑ και ΕΕ; Η ΕΝ μια χαρά ακούγεται. Το επίσημο όργανο των οδηγών, ο ΣΟΑΑ, δε μπορεί να το προτείνει επίσημα στην ΕΘΕΑ;
-
Ο χρήστης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Μ. έγραψε:
Πολύ έξυπνο αλλά, ως συνήθως, εκτός θέματος! edit [kouk]......ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ!
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Ο bravehard, ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ !!!!ΦΙΛΙΚΑ
Μ.Τ -
Ο χρήστης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Μ. έγραψε:
......ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ!
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Ο bravehard, ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ !!!!ΦΙΛΙΚΑ
Μ.ΤΑν μου εξηγούσες κιόλας τι εννοείς!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
......ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ!
Μ.ΤΑν μου εξηγούσες κιόλας τι εννοείς!
...ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.....
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!ΦΙΛΙΚΑ
Μ.Τ -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμένα μου φαίνεται πως οι αρχικές θέσεις πάνω στις τραβέρσες δεν χρησιμοποιούνται **και έχουν ανοιχτεί άλλα πάσα πιο μέσα **-που δεν είναι σωστό. Αλλά τέλος πάντων, τόσο μπορώ να κάνω από μια φωτο, οτιδήποτε περισσότερο θέλει 'live'.ΓΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ Ο Μ.Τ. Ε ... ΚΟΥΚ ?ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ... ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΔΩ ΜΕΣΑ .....
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ
ΦΙΛΕ ΝΑΣΣ , ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΝΤΕ ΑΛΛΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 205 (ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο Φ.84 , ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΒΙΔΩΝΕΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ) ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟΙΧΙΩΔΗ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΥΛΙΚΩΝ , ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΕΤ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ(ΣΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΠΙ ) ΜΕ ΡΑΜΕΝΑ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ **ΕΩΣ ΑΣΤΕΙΑ **ΚΟΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΑ !!!!!
ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΦΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ .... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ , ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΤΟ
-
APR ξεχνάς (?) πως οι κανονισμοί είναι εκεί για να καθοδηγούν αλλά και να προστατεύουν και τους ελέγχοντες και τους ελεγχόμενους, σε περίπτωση που ΔΕΝ γνωρίζουν στοιχειώδη θέματα μηχανολογίας και αντοχής υλικών -που δεν έχουν και καμία υποχρέωση άλλωστε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
APR ξεχνάς (?) πως οι κανονισμοί είναι εκεί για να **καθοδηγούν **αλλά και να προστατεύουν και τους ελέγχοντες και τους ελεγχόμενους, σε περίπτωση που ΔΕΝ γνωρίζουν στοιχειώδη θέματα μηχανολογίας και αντοχής υλικών -που δεν έχουν και καμία υποχρέωση άλλωστε.ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ........
FIA ΜΠΟΡΕΙΣ ..ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ :hahaiv:
ΔΕΚΤΟΝ mr NASS
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON