-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι να κάνουμε bravehard, δεν είναι όλοι φτασμένοι επαγγελματίες, να κονομάνε από τους αγώνες και άρα, όπως προκύπτει από το είδος της εμπλοκής τους, να έχουν τις γνώσεις αλλά και την υποχρέωση να τα κάνουν όλα τέλεια.Υπάρχουν και ερασιτέχνες, που ποτέ δεν ισχυρίστηκαν οι ίδιοι, πως είναι (και καλά) 'διαβασμένοι', γνώστες ή τέλειοι, και που από καλή διάθεση και μόνο προσπαθούν να δώσουν κάποιες λύσεις αντί να περιορίζονται κατά πάγια τακτική τους σε αφ΄ υψηλού μηδενιστική ξερολίστικη γκρίνια ή σε επιπέδου Espresso ανώνυμη (κο-κο-κο) παπαρολογία.
Ισως απλά το άθλημα στην Ελλάδα να μην αντέχει το σούπερ-γουάου επίπεδο των πρώτων και να είναι του ΓΤΠ επιπέδου των δεύτερων.
ΑΓΑΠΗΤΕ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΦΤΑΣΜΕΝΟΙ Η ΜΗ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙΣ, ΧΟΝΤΡΗ ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΝΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.
ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ!ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
-
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ , ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ , Μ.Τ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΑΜΑΞΟ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ) ΚΑΙ Ο ΝΑΣΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ , ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ , ΤΗΣ FIA Η ΤΗΣ ΕΘΕΑ , ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΡΗ , ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ , **ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΑ , ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΑΙΔΕΥΤΕΣ- ΑΨΑΧΤΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ **, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΧΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΣ , ΠΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ (παρασυρθηκα σβηστο το τελευταιο )
ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Μ.Τ. , ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΝΤΡΑΝΕΡ ΜΑΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΔΙΠΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ .......... ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΙ Η ...ΤΙΤΑΝ
-
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙΣ, ΧΟΝΤΡΗ ΠΑΝΤΩΣ **ΚΟΝΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.
**ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
....Ο ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΤΟΥ Α.P.R !!!!
ΦΙΛΙΚΑ
Μ.Τ -
ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΜΑΚΗ .......
ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ , ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ , ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΖΥΓΙΖΩ .........
ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ , ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ......
ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜ ?
Υ.Γ. οπα , ποιον βλεπουν τα πανεμορφα πρεσβιοπικα μου ματια να διαβαζει .... μπλακ πιτ ? ωχ παναγια μου ....
-
Θα μου επιτρέψετε να σας επαναφερω στην απορία μου. Επειδή είμαι σε κρίσιμο σημείο από πλευράς φανοποιίας, τι πρέπει να κάνω? μήπως να βάλω τις εργοστασιακές βάσεις (αφου δότης υπάρχει...) και να τις ενισχύσω, ή να εφαρμόσω το σύστημα με τις κοιλοδοκούς?
Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να γίνει ραφή εσωτερικά στο πλάι του μαρσπιέ και στο πάτωμα , και φυσικά στο πλάι του τουνελ και στο πάτωμα. Το θέμα δεν ειναι απλά να την βολέψουμε και να μπουν τα μπάκετ, το θέμα είναι να είμαστε εντάξει σφαιρικά. Ποιά λύση να ακολουθήσω? -
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ , ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΑΚΛΗΣ (απο το historic-racing.gr portal ) ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ , ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ , ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΗΔΗ ΠΑΛΙΟ ΟΧΗΜΑ , ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΣΟΥ , ΣΤΟ BMW .
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Διπλό ερώτημα
-έχω φτιάξει κάθετες τραβέρσες από λαμαρίνα για να πιάσει το μπάκετ πάνω στην εργοστασιακή βάση του εργοστασιακού καθίσματος. Δυστυχώς δεν έχω φωτο . Υπάρχει πρόβλημα με αυτή την λύση?Ναι υπάρχει πρόβλημα διότι δεν μπορείς αυθαίρετα να προσθέτεις κομμάτια στο αμάξωμα του αυτοκινήτου (οι τραβέρσες που λες). Οι σωστοί τρόποι για να στηρίξεις ένα κάθισμα είναι:
- Απευθείας στις εργοστασιακές θέσεις
- Απευθείας στο πάτωμα του αυτοκινήτου, όπως λέει το Παράρτημα J άρθρο 253.16 -εννοείται σε δομικά ισχυρά σημεία, με ενισχυτικές πλάκες κτλ.
- Με εγκάρσιες δοκούς στρογγυλής ή τετραγωνικής διατομής, όπως λέει το άρθρο 8.5 της εγκυκλίου τεχνικών κανονισμών. Υπόψην πως ο συγκεκριμένος τρόπος από το 2008 θα επιτρέπεται και από τη FIA (με τη διαφορά οι βάσεις να είναι βιδωτές και όχι κολλητές στο αμάξωμα). Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να αφαιρέσεις τις αρχικές βάσεις.
-Στο αυτοκίνητο που φτιάχνω τώρα, (bmw 1602 ), ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε προσαρμόσει άλλα καθίσματα κατακρεουργώντας τις εργοστασιακές βάσεις. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση που ουσιαστικά δεν υπάρχει βάση, αλλά δύο άθλια λαμάκια? τα κόβω και κολλάω βάση? υπάρχει κάποια άλλη λύση?
Οποιοδήποτε από τα 3 παραπάνω. Το ποιό είναι καλύτερο εξαρτάται από τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά το (3) συνήθως είναι το καλύτερο. Το (2) τις περισσότερες φορές δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα λύνει...
-
Με σκασατε βρε φαντομαδες 8 σελιδες και δεν εχετε πει τιποτα ,Τι περιμενετε οταν ο κορυφαιος (υποτιθετε ΤΕ) στην ελλαδα και εχει κανει κατα καιρους μεγαλες πατατες και εχει παει πισω το σπορ, και το μπαχαλο που ανελαβε οπως λες Αναγνωστοπουλε το ειχε διμηουργησει αυτος παλαιοτερα, και οταν επανηλθε κοιταξε να το παιξει ο Γαμαω και τα ξερω ολλα(ξερει να διαβαζει γαλλικα) και δεν δεχωταν κουβεντα γιαυτο και τα εκανε παλι σκατα(φανταστητε εφιαξε κανονισμο για την σπορ στην πιστα και δεν μπορουσαν να τρεξουν τα αναβασιαρικα Α6)τι περιμενετε λοιπον απο τους υπολοιπους ξερει κανεις απο αυτους. αυτοι οι κανονισμοι που βγαζουν πως μπορουν να πραγματοποιηθουν στη πραξη δεν πιστευω μονο στη φαντασια τους η στον υπνο τους.Αγαπητε Νασο θα σου προτεινα να ασχοληθεις μετο ψαρεμα γιατι εχεις καταστρεψει πολυ κοσμο και δεν ξερω τι καταληξη μπορει να εχει αυτο
Παυλος Αλεπης
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜ ?Υ.Γ. οπα , ποιον βλεπουν τα πανεμορφα πρεσβιοπικα μου ματια να διαβαζει .... μπλακ πιτ ? ωχ παναγια μου ....
.....ΜΕ BLACK-PIT ΕΔΩ ....ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΜ !!!!!
ΦΙΛΙΚΑ
Μ.Τ -
Ο χρήστης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Μ. έγραψε:
ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜ ?
Υ.Γ. οπα , ποιον βλεπουν τα πανεμορφα πρεσβιοπικα μου ματια να διαβαζει .... μπλακ πιτ ? ωχ παναγια μου ....
.....ΜΕ BLACK-PIT ΕΔΩ ....ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΜ !!!!!
ΦΙΛΙΚΑ
Μ.ΤΜην νομιζεις οτι δεν ξερω ποιος εισαι
-
Ναι υπάρχει πρόβλημα διότι δεν μπορείς αυθαίρετα να προσθέτεις κομμάτια στο αμάξωμα του αυτοκινήτου (οι τραβέρσες που λες). Οι σωστοί τρόποι για να στηρίξεις ένα κάθισμα είναι:
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΤΡΑΒΕΡΣΕΣ ΝΑΣΟ .......
ΑΠΟ ΑΛΛΟ BMW , ΘΑ ΞΥΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΒΕΡΣΕΣ ΤΙΣ KAI ΘΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ .
ΑΠΟΛΥΤΑ , ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΔΗΛΑΔΗ , ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΦΑΝΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΤΩΜΑΤΑ .
-
BLAC PIT .... ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ
-
Μα έλεγε
-έχω φτιάξει κάθετες τραβέρσες από λαμαρίνα για να πιάσει το μπάκετ πάνω στην εργοστασιακή βάση του εργοστασιακού καθίσματος.δηλ. ιδιοκατασκευή από λαμαρίνα για να ταιριάξει το κάθισμα με τις εργοστασιακές θέσεις. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.
Οπως και να 'χει, η σωστή δουλειά γίνεται με τις εγκάρσιες δοκούς.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα έλεγε-έχω φτιάξει κάθετες τραβέρσες από λαμαρίνα για να πιάσει το μπάκετ πάνω στην εργοστασιακή βάση του εργοστασιακού καθίσματος.
δηλ. ιδιοκατασκευή από λαμαρίνα για να ταιριάξει το κάθισμα με τις εργοστασιακές θέσεις. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.
Οπως και να 'χει, η σωστή δουλειά γίνεται με τις εγκάρσιες δοκούς.
ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ .
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διπλό ερώτημα
-έχω φτιάξει κάθετες τραβέρσες από λαμαρίνα για να πιάσει το μπάκετ πάνω στην εργοστασιακή βάση του εργοστασιακού καθίσματος. Δυστυχώς δεν έχω φωτο . Υπάρχει πρόβλημα με αυτή την λύση?Ναι υπάρχει πρόβλημα διότι δεν μπορείς αυθαίρετα να προσθέτεις κομμάτια στο αμάξωμα του αυτοκινήτου (οι τραβέρσες που λες). Οι σωστοί τρόποι για να στηρίξεις ένα κάθισμα είναι:
Δεν διευκρύνισα αρχικά ότι πρόκειται για 2 διαφορετικά αυτοκίνητα.
Η λύση με τις τραβέρσες δεν αφορά προσθήκη στο αμαξωμα. Εχω διατηρήσει τις βάσεις στο πάτωμα, αλλά και τις βάσεις - σιδηρόδρομους των εργοστασιακών καθισμάτων, πάνω στις οποίες με δύο λαμάκια - τραβέρσες έχω προσαρμoσει τα μπάκετ. Αυτά αφορούν το αυτοκίνητο βόλτας, αλλά ήθελα να δώ κατα πόσο μπορώ να κάνω και το ιδιο στο αγωνιστικό.
Στο αγωνιστικό, αφού ήδη είμαι στο σταδιο επισκεύης των πατωμάτων, δεν θα ήτανε καλύτερα να έβαζα τις εργοστασιακές βάσεις (όπως είπε ο APR πιο πάνω)? -
Στο αγωνιστικό, αφού ήδη είμαι στο σταδιο επισκεύης των πατωμάτων, δεν θα ήτανε καλύτερα να έβαζα τις εργοστασιακές βάσεις (όπως είπε ο APR πιο πάνω)?
ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ .
ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΣ ΠΑΤΩΜΑΤΑ (ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΒΕΡΣΕΣ- ΕΝΙΣΧΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΡΣΙΕΣ ΔΗΛ.) ΠΡΟΤΙΜΙΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΛΛΗΣΗ ΘΑ ΑΡΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ,ΑΦΟΥ ΑΠ'ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ -ΔΗΛ. ΜΙΚΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ .Ο.Κ. ?
-
Αυτή είναι η λύση που θα ακολουθήσουμε αναγκαστικά! Ευχαριστώ πολύ!
Ερώτηση δεύτερη προς ΤΕ
στα καρμπυρατέρ τι ισχύει? αυτά που αναφέρει η ομολογκασιόν αυστηρά, ή ότι εφαρμόζει στις εισαγωγές? Δηλαδή εκτός από τα weber που αναφέρει η ομολογκασιόν μπορεί κάποιος να βάλει dellorto, ή αντί για 45άρια να βάλει 48άρια? -
Εξήγησε σε παρακαλώ για ποιό ακριβώς αυτοκίνητο μιλάς και για ποιά κατηγορία...
-
2C2 bmw 1600 ti. Συμφωνα με τις προδιαγραφές του gr.2
-
στα καρμπυρατέρ τι ισχύει? αυτά που αναφέρει η ομολογκασιόν αυστηρά, ή ότι εφαρμόζει στις εισαγωγές? Δηλαδή εκτός από τα weber που αναφέρει η ομολογκασιόν μπορεί κάποιος να βάλει dellorto, ή αντί για 45άρια να βάλει 48άρια?Στο J του 1975 (αφού μιλάμε για κατηγορία 2) λέει:
(γ) Κινητήρας – Εισαγωγή. Το σύστημα εισαγωγής είναι ελεύθερο. Ωστόσο, ο άμεσος ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε κινητήρα όπου η χρήση άμεσου ψεκασμού έχει αρχικά προβλεφθεί κατά την κατασκευή του. Ομοίως για την υπερτροφοδότηση.
Αρα, αντιλαμβάνομαι, πως εκτός από το να αλλάξεις το είδος της εισαγωγής (καρμπιρατέρ --> ψεκασμός) όλα τα άλλα επιτρέπονται.
Επειδή όμως τα ιστορικά είναι παράξενη ιστορία, την οποία προσωπικά δε θεωρώ πως κατέχω επαρκώς, σου συστήνω να τηλεφωνήσεις στην ΕΘΕΑ και να ζητήσεις τον αρμόδιο για τα ιστορικά.
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON