-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάντως σε σχέση με τα 'παράνομα' C2R2 που λες, αυτά που γράφω παραπάνω τα έχω συζητήσει με όσους τρέχουν με τέτοια αυτοκίνητα και όλοι με διαβεβαίωσαν (και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για την ειλικρίνειά τους) ότι δεν ανακατεύουν τα VO με τα VR και το J.255 με το J.260. Και βέβαια η επωδός ήταν 'αμαν με τις φήμες, όποιος θέλει ας μας κάνει ένσταση'. Που βέβαια είναι σωστό!
Δεν μιλάω για C2 R2...Μιλάω για C2 της Α6.Συγκεκριμένα ειναι 3 αυτοκίνητα. Ενα Αγρινιώτικο και 2 στην Αττική...Μην μπερδεύεσαι...Δεν σημαίνει οτι, οτι C2 τρέχει στους Ελληνικους αγώνες ειναι και R2...Μια απλή αναδρομή στις συμμετοχές το αποδεικνύει... Δεν θα ήταν πιο σωστό να ενημερωθούν...λέω... εγώ!
-
Ενα Α/6 C2 που έχω πετύχει το έχω συζητήσει επίσης το θέμα και ο άνθρωπος είπε τα ίδια.
-
Ρωτάει φίλος τα εξής:
- Ένα αυτοκίνητο με πρώτη άδεια Νοέμβριο του 1983 παίρνει πινακίδες ιστορικού την 1/1/2013 ή το Νοέμβριο του 2013;
- Το Starlet KP60 βγάζει πινακίδες ιστορικού αν έχει διπλά 40άρια; Αν ναι, μπορεί να τρέξει μόνο ως ΕΕ;
-
Στη ΦΙΛΠΑ το οριο πινακίδων είναι τα 30 χρόνια.
Για την ΕΛΠΑ υποτιθεται οτι ειχε ''κλειδώσει'' στο 1981 αλλά με το νέο κανονισμό sporting (εώς '85) δεν ξέρω, ίσως μπορεί και το '83αρι.
Και στις 2 περιπτώσεις μετρά η χρονολογία κατασκευής και όχι 1ης αδείας, (αυτο θα το βρείς με το VIN του αυτοκινητου) και έχεις δικαίωμα από 1/1 του έτους που θα κλεισεις τα 30 χρόνια.Για να τρέξει σαν ιστορικό τα 40άρια πρέπει να αναφέρονται στην τότε Ομολογκασίον των τότε Group (1 ή 2).
Διορθώστε με αν μου έχει ξεφύγει κάτι.
-
Στο group 1 τρεχει οπως εβγαινε στην παραγωγη του .
Στο group 2 επιτρεποντε τα περισσοτερα καρμπυρατερ (ειναι ελευθερα δηλ. , καθως κι η πολλαπλη εισαγωγης ) δεν χρειαζεται να υπαρχει ομολογκαρισμενο τιποτα σχετικο μ'αυτα και φυσικα ελευθερος εκκεντροφορος (τι να τα κανει τα 40αρια με την ιδια διαρκεια αναπνοης-εκπνοης ). -
Ο χρήστης APR έγραψε:
Στο group 1 τρεχει οπως εβγαινε στην παραγωγη του .Πάντως στην περίπτωση του δικού μου (Fiesta mk1 1100) έχουν ομολογκαριστεί τα 2πλα 36αρια και για το Group 1.
-
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
Στη ΦΙΛΠΑ το οριο πινακίδων είναι τα 30 χρόνια.
Για την ΕΛΠΑ υποτιθεται οτι ειχε ''κλειδώσει'' στο 1981 αλλά με το νέο κανονισμό sporting (εώς '85) δεν ξέρω, ίσως μπορεί και το '83αρι.Πινακίδες ΦΙΛΠΑ δεν ενδιαφέρουν γιατί απ' όσο ξέρω δεν τρέχει μ' αυτές (ενδιαφέρεται μόνο για sporting). Αν κατάλαβα καλά, όμως, όταν συμπληρώσει 30 χρόνια από την ημερομηνία που βγήκε από το εργοστάσιο βγάζει κίτρινες πινακίδες ιστορικού ΕΛΠΑ από 1/1, ας είναι μετά το 1981, σωστά;
Αν είναι έτσι, ο κάτοχος πρέπει να απευθυνθεί στην αντιπροσωπία για να μάθει την ημερομηνία αυτή και να πάρει κάποιο χαρτί το οποίο θα δώσει στην ΕΛΠΑ;Στο group 2 επιτρεποντε τα περισσοτερα καρμπυρατερ (ειναι ελευθερα δηλ. , καθως κι η πολλαπλη εισαγωγης ) δεν χρειαζεται να υπαρχει ομολογκαρισμενο τιποτα σχετικο μ'αυτα και φυσικα ελευθερος εκκεντροφορος (τι να τα κανει τα 40αρια με την ιδια διαρκεια αναπνοης-εκπνοης ).
Φοράει ΚΕΝΤ 300 μοίρες, χταπόδι κ.λπ. οπότε μου φαίνεται λίγο δύσκολο να δουλέψει σωστά χωρίς τα 40άρια.
Άρα, αν κατάλαβα καλά, τρέχει κανονικά ως group 2 στα ιστορικά. Σωστά; -
Για το fiesta 1100 με ομολογκαρισμενα διπλα .... στο group 1 θα ηθελα να δω την ομολογκασιον ........εκτος κι αν μας γραψει ο Χ.Πλατης σχετικα , που το εχει φαει στην μαπα απ'τα παιδικα του χρονια και δεν χρειαζεται φωτο .....
@scn
Σωστα , και σ'αυτο (starlet kp).... μπορει να βοηθησει ο doc που εχει ειδικοτητα και σημερα (εκτος απο τις βιολογικες καλιεργειες )........Doc..............για βοηθα τα παιδια
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Για το fiesta 1100 με ομολογκαρισμενα διπλα .... στο group 1 θα ηθελα να δω την ομολογκασιον ........εκτος κι αν μας γραψει ο Χ.Πλατης σχετικα , που το εχει φαει στην μαπα απ'τα παιδικα του χρονια και δεν χρειαζεται φωτο .....Και μένα μου φάνηκε κουφό... Και όμως, το Fiesta 1.1 (αρ. Δ.Α. 5256) έχει αναγνωρισμένα στο group 1 2 διπλά Weber 36 DCNFA και αντίστοιχη πολλαπλή εισαγωγής
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για το fiesta 1100 με ομολογκαρισμενα διπλα .... στο group 1 θα ηθελα να δω την ομολογκασιον ........εκτος κι αν μας γραψει ο Χ.Πλατης σχετικα , που το εχει φαει στην μαπα απ'τα παιδικα του χρονια και δεν χρειαζεται φωτο .....
Και μένα μου φάνηκε κουφό... Και όμως, το Fiesta 1.1 (αρ. Δ.Α. 5256) έχει αναγνωρισμένα στο group 1 2 διπλά Weber 36 DCNFA και αντίστοιχη πολλαπλή εισαγωγής
....και χταπόδι 4-2-1, και μεγαλυτερες δισκοπλακες
-
Χα χα τωρα τελειωσα το μαζεμα κατι βερυκοκων μουρλια, κι η Ελπη ξεκιναει τη μαρμελαδα.Λοιπον.
- Φιεστα με 2 36αρια, θυμαμαι πως ηταν ΟΚ στο Γκρουπ 1, νομιζω πως δεν κανω λαθος.
- Σταρλετ ιστορικο με 40 αρια ειναι ΟΚ μονο αν ειναι στρογγυλοφαναρο η κοντομουρικο με τετραγωνα φαναρια (DL) . To μακρυμουρικο (DX) λογω της ομολογκασιον του στο Α δεν μπορει ν αλλαξει καρμπυρατερ και να βαλει διπλά.
40αρια οριζοντια για δυναμη (προβλημα οτι δεν χωρανα χοανες και φιλτρα), 40 καθετα και δη Dellorto για ροπη. Ο 300 ΚΕΝΤ καλος, αλλά θελει 5,1 για το χωμα και 4,7 για ασφαλτο, αλλά οχι το μεγιστο βυθισμα στις 110, καλυτερα 105-106 μοιρες. Οτι αλλο στη διαθεση σας.
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Σταρλετ ιστορικο με 40 αρια ειναι ΟΚ μονο αν ειναι στρογγυλοφαναρο η κοντομουρικο με τετραγωνα φαναρια (DL) . To μακρυμουρικο (DX) λογω της ομολογκασιον του στο Α δεν μπορει ν αλλαξει καρμπυρατερ και να βαλει διπλά.
40αρια οριζοντια για δυναμη (προβλημα οτι δεν χωρανα χοανες και φιλτρα), 40 καθετα και δη Dellorto για ροπη. Ο 300 ΚΕΝΤ καλος, αλλά θελει 5,1 για το χωμα και 4,7 για ασφαλτο, αλλά οχι το μεγιστο βυθισμα στις 110, καλυτερα 105-106 μοιρες. Οτι αλλο στη διαθεση σας.Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Παρακαλώ μόνο μια διευκρίνηση ακόμα. Επειδή πρόκειται για μακρυμούρικο αυτοκίνητο του 83 με 40άρια Dellorto, καταλαβαίνω ότι βγάζει μεν ιστορικές πινακίδες, αλλά τρέχει μόνο ΕΕ; Ή επειδή δεν είναι σύμφωνο με την ομολογκασιόν του δε βγάζει καν ιστορικές πινακίδες και πρέπει να του φορέσει κάποιος το κανονικό του καρμπυρατέρ, να το περάσει έτσι για να πάρει πινακίδες Ι.Ο. και μετά να ξαναβάλει τα 40άρια;
Υ.Γ. Φυσικά τον υποψήφιο ιδιοκτήτη δεν τον ενοχλεί καθόλου να το δηλώνει ΕΕ. Δε σκοπεύει να κυνηγήσει κάποια κατάταξη, την πλάκα του θέλει να κάνει ο άνθρωπος. Αυτό που τον ενοχλεί είναι να έχει άλλο ένα τεκμήριο 2300 ευρώ και να πληρώνει άλλα 450 ευρώ τέλη και ασφάλεια κάθε χρόνο. Το κόστος αυτό παραείναι υψηλό για ένα αυτοκίνητο 30 ετών που όλο το χρόνο θα χρησιμοποιείται σε 2-3 σπριντ και 4-5 βόλτες στους Αγ. Θεοδώρους.
-
Ξεκαθαρη απαντηση δεν μπορω να δωσω. Ειναι η περιπτωση που το 1984 στη μεση του χρονου οι τοτε φωστηρες της ΕΘΕΑ αποφασισαν οτι αυτο το αυτοκινητο θα μπορουσε να τρεχει ΜΟΝΟ στο Γκρουπ Α και γι αυτο διεκοψα κι εχασα το πρωταθλημα Αναβασεων. (Τυχαιο? δεν νομιζω-μεγαλη ιστορια)
Συνεπως, για να ξεκαθαρισει το θεμα θα πρεπει ΕΓΓΡΑΦΩΣ να ερωτηθει η ΕΘΕΑ-ΕΠΑ. Εγω τουλαχιστον ετσι κανω πια, για ναχω το κεφαλι μου ησυχοΥ.Γ. Για να ειμαστε δικαιοι, γραφω οτι ευτυχως σημερα υπαρχουν ο Αλεξης, ο Νασος , ο Ιωαννιδης και τ άλλα τα παιδια-τεχνικοι εφοροι , που μπορουν να μας δωσουν πληροφοριες και λυσεις προθυμα. Γραπτα ομως για τη σιγουρια...
-
Και για να ειμαστε πιο δικαιοι και για να βγαζουμε κι ακρη .........
Το αλλο μ'αρεσει και ταιριαζει καλυτερα .... Οι τρεις ιεραρχες , οι εξης δυο , ο Αγιος Αθανασιος ..... που βγαζεις ακρη σ'αυτο αθλημα ....αντε γεια .
-
Φοβερος εισαι μωρε! Προσωπικα, οποιον κι αν εχω ρωτησει, μου εχει απαντησει αμεσως.
-
προς εμπειρωτερους τεχνικους εφορους απο εμενα:
βλεπεις - τυχαια - ενα 'ζαβο' αυτοκινητο που ΘΑ εμφανιστει στους αγωνες
τα λαθη ειναι τετοια που δεν διορθωνονται χωρις την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ουσιαστικά του αυτοκινητου καθοτι προκειται για χωροδικτυωμα. κι αναφερομαι μονο στις ατελειες που αφορουν την ασφαλεια - το αχρηστο βαρος της ολης κατασκευης και αλλες μηχανολογικές ατελειες, δεν αφορά τον ΤΕ.
και το 'βλεπεις' τελειωμενο κι οχι στην πορεια κατασκευης ωστε να 'προλαβεις' καταστασεις.τι κανεις?
το 'περιμενεις' οταν θα εμφανιστει να παρει ΔΤΤ???
ενημερωνεις τον ιδιοκτητη τωρα πριν το εμφανισει με κινδυνο να σου πει 'Αϊ ......σου??' και 'τι σε νοιαζει εσενα'????
περιμενεις να το 'περασει' καποιος ΤΕ και κανεις αναφορά???( νομικά και προς το παρον ξαναλεω το θεμα ειναι ηθικό, καθοτι το 'εγκλημα'=εμφανιση σε αγωνες δεν εχει γινει)
( για ευνοητους λογους δεν μπορω να βαλω φωτο) -
Aν δεν βαλεις φωτο ,πως περιμενεις να απανησει καποιος ?
Μπορει εσυ να το βλεπεις λαθος , και να εχει την απαντηση του ο εχοντας διαβασει οτι ...!Και εχουν γινει τα οσα τετοια με υποτιθεμενους διαβασμενους Τ.Ε. που ουτε διαβασμενοι ειναι , ουτε γνωσεις τετοιες εχουν που να τους βοηθουν να καταλαβουν τι θελει ο νομοθετης στην ουσια !
Βασικη δουλεια ενος Τ.Ε. που αγαπαει το σπορ κι οχι το να πουλαει μουτσουνα οτι ειναι ο αρχων του και ο αρχηεξουσιαστης .... ειναι να βοηθησει εναν στοκο αγωνιζομενο του μελλοντος (γιατι αν δεν ηταν στοκος ,θα ειχε βρει την ακρη να μην κανει αλχημειες που κοστιζουν) που εχει αρχισει μονος του να το παιζει ματερ και προκαρ , και τον βοηθαει λεγοντας του γιαυτα που βλεπει οτι δεν ειναι συνομα με τον j που θα τον ελεξουν , και κανει διαλογο με οποια καταληξη εχει .....( υποψην δεν ειναι υποχρεωτικο να πας , αν σου πει ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ..... ΣΟΥ )
-
Κυριε APR φωτο δε χρειαζεται - προς το παρον.
Απλα φανταστειτε οτι το μπροστινο Π ειναι 2 κολλημενα το ενα πανω στο αλλο.
Ενα μεχρι το ταμπλο και πανω του κολλημενο το δευτερο του παρμπριζ....
εχει κι αλλα αλλα δε χρειαζεται νομιζω, καταλαβατε τι εννοω....κι απο οσο ξερω κανεις ΤΕ δεν ρωτηθηκε κατα την διαρκεια της κατασκευης απλά πετυχα σε φωτο το 'τελικο προιον'....
και προσωπικά εχω 'στησει' αρκετα αυτοκινητα μια και καποιοι αγωνιζομενοι με ΤΙΜΗΣΑΝ με τις ερωτησεις τους.. -
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, του το λες τώρα ότι αυτό που φτιάχνει δεν είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς και αν θέλει περισσότερες λεπτομέρειες να απευθυνθεί στον αρχι-τεχνικό έφορο.
-
το κακο ειναι οτι το εχει τελειωσει.....
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON