-
Φίλε μου κέιτζ βιδωμένο στο αυτοκίνητο και με αφαιρούμενες συνδέσεις (με βιδωτές μούφες) ΚΑΙ αναγνωρισμένο πολύ απίθανο το κόβω Ολα τα αναγνωρισμένα κέιτζ είναι φουλ κολλημένα.
Το κάθισμα μπορείς μια χαρά να το βιδώσεις πάνω στο τελάρο, αρκεί να σου βγαίνει στο σωστό ύψος και να μην αρχίσεις τους αποστάτες κτλ. (που απαγορεύονται).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φίλε μου κέιτζ βιδωμένο στο αυτοκίνητο και με αφαιρούμενες συνδέσεις (με βιδωτές μούφες) ΚΑΙ αναγνωρισμένο πολύ απίθανο το κόβω Ολα τα αναγνωρισμένα κέιτζ είναι φουλ κολλημένα.Εχω την εντυπωση οτι ετσι ηταν το ΟΜΡ (σαν αυτο που ειχα στο 106) και καποιο Sparco.
Ρε Λευτερη δεν μας βαζεις και καμμια φωτο να καταλαβουμε καλυτερα? -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Eρωτησεις.
Το αυτοκινητο μου (saxo ) εχει ΔΤΤ απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη ...
Ρωταω εδω γιατι στα pdf απο την ιστοσελιδα της ομαε δεν τα βρισκω.Μεταξεταστέως!!! Να επανέλθεις τον Σεπτέμβριο, διαβασμένος...και εσύ και ο ΤΕ με τις προτάσεις του...!
Τι ασχολείσαι και δεν πάς στον μηχανικό σου που ξέρει καλύτερα? Μικροί - μεγάλοι στο καφενείο? Ολοι στο ειδος τους... -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Φίλε μου κέιτζ βιδωμένο στο αυτοκίνητο και με αφαιρούμενες συνδέσεις (με βιδωτές μούφες) ΚΑΙ αναγνωρισμένο πολύ απίθανο το κόβω Ολα τα αναγνωρισμένα κέιτζ είναι φουλ κολλημένα.
Εχω την εντυπωση οτι ετσι ηταν το ΟΜΡ (σαν αυτο που ειχα στο 106) και καποιο Sparco.
Ρε Λευτερη δεν μας βαζεις και καμμια φωτο να καταλαβουμε καλυτερα?Δε φαντάζομαι να εννοείς αυτά που έχουν ένα αυτοκόλλητο 'Sparco' ή 'OMP' αυτά δεν είναι αναγνωρισμένα αλλά ιδιοκατασκευές απλά από γνωστούς κατασκευαστές. Αναγνωρισμένο σημαίνει δελτίο αναγνώρισης με σφραγίδες, υπογραφές, σχεδιάγραμμα, διαστάσεις, φωτο κτλ. Οπότε ο Lef205 πρέπει να έχει δελτίο αναγνώρισης.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχω την εντυπωση οτι ετσι ηταν το ΟΜΡ (σαν αυτο που ειχα στο 106) και καποιο Sparco.
Ρε Λευτερη δεν μας βαζεις και καμμια φωτο να καταλαβουμε καλυτερα?Δε φαντάζομαι να εννοείς αυτά που έχουν ένα αυτοκόλλητο 'Sparco' ή 'OMP' αυτά δεν είναι αναγνωρισμένα αλλά ιδιοκατασκευές απλά από γνωστούς κατασκευαστές. Αναγνωρισμένο σημαίνει δελτίο αναγνώρισης με σφραγίδες, υπογραφές, σχεδιάγραμμα, διαστάσεις, φωτο κτλ. Οπότε ο Lef205 πρέπει να έχει δελτίο αναγνώρισης.
Αυτα εννοω κυριε Νασσο, τετοιο ειναι και το δικο μου ουσιαστικα απλα τρυπαει ταμπλο στο σαξο.
Ενα σαξο γρουπ Ν με ολοιδιο κέιτζ σαν το δικο μου πουλιεται στο rallycarsforsale.net
Tετοιο κέιτζ λοιπον, μπορει να ενισχυθει?ΥΓ Μπιλλ μετεξεταστεος να μεινω αλλα στην προκειμενη δεν βρισκω υλη να διαβασω (τα Pdf)
-
Μια παρατηρηση.
Αλλο το 'μοιαζει' με ομολογκε , αλλο ΕΙΝΑΙ ομολογκε.... γιατι εχουν γινει και - ωραιες και συνομες - αντιγραφες οι οποιες καλλιστα μπορει να εχουν και ΔΤΤ
(ομολογκε = εργοστασιακη omologasion απο την FIA ( χαρτια κ.λ.π.) ////
χειροποιητο = απο καποιο κατασκευαστη αλλα πληρως συμφωνο με το J - και τα 2 νομιμα ειναι)ΑΝ ειναι κανονικό γνησιο ομολογκε με σφραγιδες κ.λ.π. οπως ειπε ο Νασσος τοτε αυτοματως καταργηται η ομολογκασιον του με οποιαδηποτε μηχανικη επεξεργασια, πχ κολλημα σωλήνας.
Αν γινει αυτο τοτε θα πρεπει να πληρει απαραιτητα τις προδιαγραφές των 'χειροποιητων' ( γιατι πολλά ομολογκαρισμενα FIA cage εχουν μορφή που ευκολα μπορουν να σε κανουν να πεις 'κοβεται' αν δεν δεις οτι ΕΙΝΑΙ με ομολογκασιον FIA) και βεβαιως αν ολα οκ, να παρει πρακτικά νεο ΔΤΤ με το μεταποιημενο cage...
αν ως υλη εννοεις τα J όλα μαζεμενα ειναι εδω
http://www.omae-epa.gr/pressrelease/43 -
@Lef205
Αρα το κέιτζ σου ΔΕΝ είναι αναγνωρισμένο και συνεπώς κάνεις ό,τι θέλεις αρκεί να χρησιμοποιήσεις τις δυνατότητες που σου δίνουν τα σχήματα του J.253 παράγραφος 8 σχέδια 253-4 έως 253-36C (δηλ. δεν αυτοσχεδιάζεις αλλά κάνεις ό,τι επιτρέπεται από τα σχέδια) και χρησιμοποιώντας το ίδιο υλικό που λέει το J (αμιγής χάλυβας χωρίς ραφή πάχος-διάμετρος κτλ.)@fokion_sportage
Προσθέτω ότι η αντιγραφή ενός ομολογκαρισμένου κέιτζ μπορεί να φαίνεται σωστό αλλά είναι πολλές φορές λάθος διότι:- Εφαρμόζεται κάτι που δεν επιτρέπεται από τα σχέδια του J παραπάνω. Κλασσικό παράδειγμα η σχεδόν κατακόρυφη (σχήμα 253-15) από το πάνω μέρος της κολώνας Α έως το μαρσπιέ, όπου τη 'διακόπτουν' ή την κόβουν φάλτσα για να ταιριάξει με τις χιαστές της πόρτας, κανένα από αυτά δεν επιτρέπεται από το J
- Το κλασσικό ό,τι η στήριξη ενός κέιτζ-ιδιοκατασκευή στο αμάξωμα δεν πρέπει να είναι με κόλληση αλλά με βίδες
- Το υλικό και οι διαστάσεις του. Σε κέιτζ ιδιοκατασκευή δεν επιτρέπεται πχ. χρωμιομολυβδένιο. Ούτε σωλήνες με διάμετρο ή πάχος μικρότερο από τα κατώτερα οριζόμενα στο J.
-
Νασσο γυρισες εσυ να μελετησουμε τιποτα στραβες φαλτσετιες και κοψιματα σε κανα μπριζολακι η εισαι ακομα Ελλαδα?
-
Γεια σας
Γνωρίζει καποιος για το clio sport με homologation A-5704 που εχει αναγνωρισμενο μονο σειριακο σασμαν αν είναι νομιμο να τοποθετήσω της ιδιες σχεσης σε νορμαλ σασμαν ώστε να τρεχω στην κατηγορια Α7.Ευχαριστω
-
Ο χρήστης kamatsos auto-moto έγραψε:
Γεια σας
Γνωρίζει καποιος για το clio sport με homologation A-5704 που εχει αναγνωρισμενο μονο σειριακο σασμαν αν είναι νομιμο να τοποθετήσω της ιδιες σχεσης σε νορμαλ σασμαν ώστε να τρεχω στην κατηγορια Α7.Ευχαριστω
http://www.productioncars.co.za/docs/Renault_clio.pdf
Καλο διαβασμα.
-
Οχι δεν είναι γιατί πρέπει να διατηρείται η διάταξη (δηλ. σειριακό ή Η).
Απ΄όσο είδα το συγκεκριμένο είναι είτε 'μαμά' είτε R, σαν συμβατικό Α/7 δεν έχει τίποτα αναγνωρισμένο (υπόψην πάντως ότι και το R Α/7 τρέχει). -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Γεια σας
http://www.productioncars.co.za/docs/Renault_clio.pdf
Καλο διαβασμα.
Την homologation την εχω, δεν γνωριζω καλα αγγλικα για να κανω καλη μεταφραση στην αρχη στο group A 03/01 VK γραφει the parts featured on this form may be used separately με καλύπτει σε αυτό που θέλω να κανω?
-
Οχι γιατί το κιβώτιο που περιγράφεται στο 03/01 VK είναι σειριακό.
Επίσης όχι γιατί τότε το αυτοκίνητό σου θα γίνει Α/7 kit car, το οποίο ΔΕΝ τρέχει στην Α/7.
Επίσης δεν μπορείς να το κάνεις R χωρίς να χρησιμοποιήσεις το roll cage του R. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οχι γιατί το κιβώτιο που περιγράφεται στο 03/01 VK είναι σειριακό.
Επίσης όχι γιατί τότε το αυτοκίνητό σου θα γίνει Α/7 kit car, το οποίο ΔΕΝ τρέχει στην Α/7.
Επίσης δεν μπορείς να το κάνεις R χωρίς να χρησιμοποιήσεις το roll cage του R.Το R3 το βλέπω μονο στα ονειρα μου δεν είναι για την Ελλάδα …απλα ψαχνω μια ποιο οικονομικη λύση και επειδή από το 2012 δεν μπορω να βγαλω σε εθνικη homologation ένα διαφορικο ποιο κοντο ώστε να χρησιμοποιήσω το νορμαλ σασμαν σκέφτηκα τα παραπάνω.
-
Το R3 το βλέπω μονο στα ονειρα μου δεν είναι για την Ελλάδα …απλα ψαχνω μια ποιο οικονομικη λύση και επειδή από το 2012 δεν μπορω να βγαλω σε εθνικη homologation ένα διαφορικο ποιο κοντο ώστε να χρησιμοποιήσω το νορμαλ σασμαν σκέφτηκα τα παραπάνω.Φίλε μου, την ιστορία σου την γνωρίζω και χωρίς να εχουμε συναντηθεί ποτέ...Βλέπεις, οσους ρώταγες και οτι εφτιαχνες, ολοι μας επερναν τηλέφωνο για να σιγουρευτούν...και η απάντηση που επερναν απο εμάς, απο την αρχή, ηταν αρνητική. Πριν καν ξεκινήσεις το project, τους λέγαμε να σε πεισουν να μην ασχοληθείς με αυτό το αυτοκίνητο, αν δεν εχεις την δυνατότητα και την θέληση να το κανεις R3. Δυστυχώς δεν εχει τίποτα αναγνωρισμένο που να το κάνει λίγο ανταγωνιστικό το αυτοκίνητο, σαν Group N ή Group A. Φοβάμαι οτι τώρα διαπιστώνεις τον λόγο...Βλέπεις, ομως, οτι οι συνάδελφοι...εμποροι και μηχανικοί, δεν τους αρεσε η άποψή μας...νομίζω καταλαβαίνεις γιατι...και δεν ειναι μονο η άγνοια τους ή η ασχετοσύνη...
Καλούς αγώνες και προσοχή στις επιλογές. -
Με την ευκαιρία του φίλου μας περι σασμάν, εριξα μια ματιά στο C2. Και διαπίστωσα τα παρακάτω...
Το C2, εχει 3 σασμαν ομολογκαρισμενα:
5αρι συγχρονιζέ και 6αρι σειριακό για group A
5αρι σειριακό για Group R.
Πουθενά λοιπόν δεν γράφει οτι το 5αρι σειριακό(δλδ του R2 το σασμαν), μπορεί να τοποθετηθεί και σε C2 Group A...Ανορδόδοξο βέβαια, διοτι οι Γάλλοι το εχουν ομολογκάρει στο Saxo.Παρόλα αυτά δεν το εκαναν για το C2.
Σωστά? Σωστά!!!!
Αρα λοιπόν, οσα C2 εμφανίστηκαν κατα καιρούς (και εμφανίζοντε) και ήταν δηλωμένα Group A (εκτός απο του Μπίστα και του Οικονόμου Aluset, διοτι αυτά ειχαν 5αρι συγχρονιζέ Η), τα οποία φορούν σειριακά 5αρια, ήταν και ειναι παράνομα...Σωστά?Που σημαίνει, οτι αν ενα R2, αποφασίσει να τρέξει Α6,πχ για να βάλει 17αρια, δεν μπορεί λόγο κιβωτίου, βασικά...
Δλδ δεν μπορούμε να δανειστούμε σελίδες απο VR και να τις χρησιμοποιήσουμε σαν Α. ή μπορούμε?
Νάσσο περιμένω απάντηση... ισχύει αυτό που γράφω? -
Ο χρήστης van έγραψε:
Το R3 το βλέπω μονο στα ονειρα μου δεν είναι για την Ελλάδα …απλα ψαχνω μια ποιο οικονομικη λύση και επειδή από το 2012 δεν μπορω να βγαλω σε εθνικη homologation ένα διαφορικο ποιο κοντο ώστε να χρησιμοποιήσω το νορμαλ σασμαν σκέφτηκα τα παραπάνω.
Φίλε μου, την ιστορία σου την γνωρίζω και χωρίς να εχουμε συναντηθεί ποτέ...Βλέπεις, οσους ρώταγες και οτι εφτιαχνες, ολοι μας επερναν τηλέφωνο για να σιγουρευτούν...και η απάντηση που επερναν απο εμάς, απο την αρχή, ηταν αρνητική. Πριν καν ξεκινήσεις το project, τους λέγαμε να σε πεισουν να μην ασχοληθείς με αυτό το αυτοκίνητο, αν δεν εχεις την δυνατότητα και την θέληση να το κανεις R3. Δυστυχώς δεν εχει τίποτα αναγνωρισμένο που να το κάνει λίγο ανταγωνιστικό το αυτοκίνητο, σαν Group N ή Group A. Φοβάμαι οτι τώρα διαπιστώνεις τον λόγο...Βλέπεις, ομως, οτι οι συνάδελφοι...εμποροι και μηχανικοί, δεν τους αρεσε η άποψή μας...νομίζω καταλαβαίνεις γιατι...και δεν ειναι μονο η άγνοια τους ή η ασχετοσύνη...
Καλούς αγώνες και προσοχή στις επιλογές.Ειχα βαρεθεί να ψάχνομαι και το 2011 πηρα ένα Peugeot 205 E10 αρκετα καλο αλλα για κακη μου τύχη και στην ΕΕ άλλαξαν αρκετά πραγματα χωρις καμια προειδοποίηση δηλαδη δεν υπαρχει η F3 και στην F2 δεν μετρανε και ποιος μου λεει ότι του χρονου δεν θα μετρανε και στα σπριντ.
Ο λογος που ψάχνομαι παλη για το clio είναι που η τιμη του είναι πολη χαμηλη και δεν αξίζει νε το πουλησω.Ευχαριστω
-
Ο χρήστης van έγραψε:
Με την ευκαιρία του φίλου μας περι σασμάν, εριξα μια ματιά στο C2. Και διαπίστωσα τα παρακάτω...
Το C2, εχει 3 σασμαν ομολογκαρισμενα:
5αρι συγχρονιζέ και 6αρι σειριακό για group A
5αρι σειριακό για Group R.
Πουθενά λοιπόν δεν γράφει οτι το 5αρι σειριακό(δλδ του R2 το σασμαν), μπορεί να τοποθετηθεί και σε C2 Group A...Ανορδόδοξο βέβαια, διοτι οι Γάλλοι το εχουν ομολογκάρει στο Saxo.Παρόλα αυτά δεν το εκαναν για το C2.
Σωστά? Σωστά!!!!
Αρα λοιπόν, οσα C2 εμφανίστηκαν κατα καιρούς (και εμφανίζοντε) και ήταν δηλωμένα Group A (εκτός απο του Μπίστα και του Οικονόμου Aluset, διοτι αυτά ειχαν 5αρι συγχρονιζέ Η), τα οποία φορούν σειριακά 5αρια, ήταν και ειναι παράνομα...Σωστά?Που σημαίνει, οτι αν ενα R2, αποφασίσει να τρέξει Α6,πχ για να βάλει 17αρια, δεν μπορεί λόγο κιβωτίου, βασικά...
Δλδ δεν μπορούμε να δανειστούμε σελίδες απο VR και να τις χρησιμοποιήσουμε σαν Α. ή μπορούμε?
Νάσσο περιμένω απάντηση... ισχύει αυτό που γράφω?Ισχύει και άρα όχι, δεν μπορείτε. Το VR ΔΕΝ είναι VO και ό,τι έχει μέσα ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αυτοκίνητα ομάδας Α. Αντίστοιχα, ένα R ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει ανταλλακτικά από VO του A και δεν υπόκειται στις ελευθερίες του Α (J.255) πχ. ΔΕΝ έχει ελεύθερους εκκεντροφόρους και πιστόνια ούτε μπορεί να βάλει ό,τι αναρτήσεις θέλει αλλά μόνο τις αναφερόμενες στο (στα) VR. Με το που θα χρησιμοποιήσει ένα ανταλλακτικό από το VR αυτομάτως το αυτοκίνητο γίνεται R και υπόκειται στο J.260 και όχι πλέον στο J.255.
Αρα το κιβώτιο που λες, το 5άρι σειριακό, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Α C2 πρέπει να το περιλάβει η Citroen σε VO του Α. Αντίστοιχα, το 6άρι σειριακό, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το R C2 πρέπει να το περιλάβει η Citroen σε VR.
Για σαφήνεια αυτό φέτος περιελήφθηκε και στους κανονισμούς Εγκύκλιος 11/2012:
Αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μεμονωμένα έστω και μία επέκταση “VR” του δελτίου αναγνώρισης πρέπει να την χρησιμοποιούν επακριβώς όπως αναφέρεται στο δελτίο αναγνώρισης και σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν το τεχνικό κανονισμό της ομάδας R J260 ή J260D .
Απαγορεύεται η ανάμιξη επεκτάσεων της ομάδος Α και της R .Πάντως σε σχέση με τα 'παράνομα' C2R2 που λες, αυτά που γράφω παραπάνω τα έχω συζητήσει με όσους τρέχουν με τέτοια αυτοκίνητα και όλοι με διαβεβαίωσαν (και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για την ειλικρίνειά τους) ότι δεν ανακατεύουν τα VO με τα VR και το J.255 με το J.260. Και βέβαια η επωδός ήταν 'αμαν με τις φήμες, όποιος θέλει ας μας κάνει ένσταση'. Που βέβαια είναι σωστό!
-
3ΕΘΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ
Η δυνατότητα έκδοσης ή χρήσης εθνικών επεκτάσεων δελτίων αναγνώρισης της Δ.Ο.Α. επιτρέπεται κατόπιν αιτήσεως στην ΕΘ.Ε.Α και τα αυτοκίνητα με δελτίο αναγνώρισης της Δ.Ο.Α. πρέπει να συμφωνούν με το εν λόγω δελτίο αναγνώρισης, ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκουν.Στην EΓKYKΛIOΣ 11/ 2012 λεει τα παραπανω, δηλαδη μπορω να κανω επεκταση του δελτιου αναγνωρισης για ενα διαφορικο ποιο κοντο?
-
3ΕΘΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ
Η δυνατότητα έκδοσης ή χρήσης εθνικών επεκτάσεων δελτίων αναγνώρισης της Δ.Ο.Α. επιτρέπεται κατόπιν αιτήσεως στην ΕΘ.Ε.Α και τα αυτοκίνητα με δελτίο αναγνώρισης της Δ.Ο.Α. πρέπει να συμφωνούν με το εν λόγω δελτίο αναγνώρισης, ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκουν.Στην EΓKYKΛIOΣ 11/ 2012 λεει τα παραπανω, δηλαδη μπορω να κανω επεκταση του δελτιου αναγνωρισης για ενα διαφορικο ποιο κοντο?
Επιτρέπεται η χρήση εθνικών επεκτάσεων “VE” σε αυτοκίνητα της ομάδος Α κατόπιν αιτήσεως στην ΕΘ.Ε.Α , σε αυτή την περίπτωση τα βάρη τους ορίζονται παρακάτω. Από 01-01-2012 δεν δίνονται εθνικές επεκτάσεις .
Από το ίδιο.
Δε γίνεται (πλέον) αυτό που ζητάς...
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON