-
Πήρα ένα SAMOS VIN DOUX εσοδείας 2011 χθες... Γευστικά όπως το θυμόμουν από παλιά όμως χρωματικά έχω ένα θέμα. Το Πάσχα του 2009 επισκεπτόμενος τη Σάμο, πήγα και από την ΕΟΣΣ και το μουσείο Σαμιακού οίνου και φεύγοντας αγόρασα ορισμένα κρασιά...το Nectar και Grand Cru καταναλώθηκαν πριν λίγο καιρό και μου έχει μείνει το κλασικό κρασί της Ένωσης, το απλό Vin Doux το οποίο παρότι αγοράστηκε το 2009 από την ίδια την Ένωση ήταν εσοδείας 2004 (παρότι εξ'όσων γνωρίζω το μοσχάτο δεν παλαιώνεται). Το χρώμα λοιπόν των 2 δίπλα δίπλα διαφέρει εντυπωσιακά. Το Vin Doux του 2004 είναι εντυπωσιακά πιο σκούρο από το Vin Doux του 2011....Είναι λόγω παλαίωσης; Γιατί στο house of wine γράφει ότι επιδέχεται παλαίωση...
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Παρουσίαση Ελληνικών οίνων στο αμερικάνικο κανάλι Fox8!Το μωβάκι ( bordeaux style ) είναι το Κίκονες Ιππέας από τους αμπελώνες Μαρώνειας δίπλα στην Κομοτηνή .
Εξαιρετικό , όπως η οικογένεια που το παράγει, σπάνιοι άνθρωποι με ήθος και καλλιέργεια. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Και προφανώς το να το έχεις σε ένα κελάρι που το καλοκαίρι έχει +40 και το χειμώνα -10 δεν συνιστά ωρίμανσηΚαμπύλη ωρίμανσης?
Απλά, γήινα πράγματα: Κελάρι χωρίς υγρασία με θερμοκρασίες από 10 μέχρι 25 βαθμούς, κάποια κρασιά καταστρέφονται αλλά κάποια άλλα κάνουν τον κόπο ν' αξίζει.
-
Αν δεν κατάλαβες, σε προτρέπουμε να τα ανοίξεις, θα χαλάσουν
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Παρουσίαση Ελληνικών οίνων στο αμερικάνικο κανάλι Fox8!
9BIs5v8Qk3kΝα πω την κακία μου αυτός ο τρόπος παρουσίασης -σαν τηλεμαρκετινγ φάση- δεν με ενθουσίασε. Για μένα μια τόσο μές στα μούτρα παρουσίαση γίνεται και κάπως απωθητική. Κάτι ποιο 'ύπουλο' και καλοφτιαγμένο θα ήθελα.
Νομίζω πως πρέπει να αρχίσετε να ανοίγετε τα 2003 σας σιγα σιγά.
Που φυλάτε τα κρασιά σας;Τα Μαγικά Βουνά 03 οντως πρέπει να καταναλωθούν αλλα δεν μπορώ να βρώ καμιά ειδική περίπτωση για να τα ανοίξω.
-
στα κοινωνικοποιούμε εμεις, δεν υπάρχει θέμα
θα στα ανταλλάξουμε με τίμιο συφλογο
-
Αν δεν κατάλαβες, σε προτρέπουμε να τα ανοίξεις, θα χαλάσουνΚαλά ρε, από εκεί δεν αρχίσαμε την κουβέντα? Απ' το ότι τα ανοίγω όποτε μου 'ρθει, χωρίς δεύτερη σκέψη?
-
μωρέ λέμε για τα παλιά που έχεις, να το επισπεύσεις Αν δεν μπορείς να βοηθήσει ο κόσμος
-
στα κοινωνικοποιούμε εμεις, δεν υπάρχει θέμαθα στα ανταλλάξουμε με τίμιο συφλογο
Done deal. Θα σου δώσω συλλεκτικό μαγικό βουνό στην Tetrapak συσκευασία.
Κατέβηκα στο wine cellar και έλεγξα. Του 02 είναι τελικά.
-
χαμένος δεν θα βγώ
-
Απο φακές εγκλούβης το βγάζει και είναι τόσο αθλιο.
-
μωρέ λέμε για τα παλιά που έχεις, να το επισπεύσεις Αν δεν μπορείς να βοηθήσει ο κόσμοςΜε βοηθάνε.
Υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση, είτε εδώ είτε σε σπίτι ... εχμ ... κοινού γνωστού που να προσφέρεται, στην Αθήνα. -
Yπήρχε κάποτε ένα πολύ καλό εστιατόριο που μπορούσες να φέρεις το κρασί σου αλλά απ ό,τι διαβάζω δεν υφίσταται πλέον
-
Mπλε αλεπού σε καλύτερη τιμή απο το houseofwine. Αν και δεν βρήκα ολα όσα ήθελα.
-
-
Παίζει στα ίσα τη μαλαγουζιά του γεροβασιλείου ίσως είναι και λίγο παραπάνω.
Σέβας στον κύριο Μουντριχα. Πολύ καλό κρασί.
-
Ianos Cabernet Sauvignon 2004 Από την άλλη, το χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό αξιολόγησης κρασιού «Mundus Vini 2012» κατέκτησε ο οίνος παλαίωσης Ianos Cabernet Sauvignon 2004 του Άγγελου Ρούβαλη. To ερυθρό κρασί μακρόχρονης παλαίωσης έκλεψε τις εντυπώσεις των ειδικών καθώς βρέθηκε στην «χρυσή» κατηγόρια ανάμεσα από 6.019 κρασιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.Οι 303 κριτές έκαναν «τυφλή» δοκιμή σε κρασιά από 46 διαφορετικές χώρες, αξιολόγησαν και βράβευσαν τις καλύτερες ποικιλίες όσον αφορά στην εμφάνιση, το άρωμα, τη γεύση και τη γενική εντύπωση του κρασιού. Ο Ianos Cabernet Sauvignon -ο οποίος διακρίνεται για τα τυπικά αρώματα του Cabernet με χαρακτηριστικά την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, καραμέλας σοκολάτας αλλά και μαρμελάδας φρούτων του δάσους- δεν αποτελεί το μοναδικό κρασί του Άγγελου Ρούβαλη που διακρίνεται σε ένα τόσο σημαντικό διαγωνισμό.
Ανάλογες διακρίσεις στο παρελθόν κέρδισαν και τα κρασιά όπως το Ασπρολίθι το 2010, ο Μικρός Βοριάς Riesling το 2009 κ.α.
http://www.nooz.gr/gourmet-suntages/dio ... -oinopoiia
Αν δεν κάνω λάθος σε τέτοιους διαγωνισμούς τα χρυσά μπορεί να είναι δεκάδες και όχι ένα όπως αφήνει αρχικά να εννοηθεί το παραπάνω άρθρο (όταν λέει το χρυσό μετάλλιο). Μετά βέβαια διορθώνει, λέει χρυσή κατηγορία.
Δεν θέλω να μειώσω την επίδοση του κρασιού, καταδικάζω το δημοσίευμα.Το θέμα συντήρησης των κρασιών μας στα σπίτια μας χωρίς συντηρητή σηκώνει μεγάλη συζήτηση.... Πρέπει να πιω πολλά κι έχω μείνει πίσω....
-
Decanter World Wine Awards 2012 -
Search Results
gold
Domaine Gerovassiliou Avaton 2008
Epanomi, Macedonia, Greece
gold
Estate Argyros Vinsanto 1991Santorini, Aegean Islands, Greece
gold
Gaia Wines Thalassitis 2011 ( το αγαπημένο του κυρ.antonis-team)Santorini, Aegean Islands, Greece
http://www.decanter.com/dwwa/2012/
.
-
Οντως, το χρυση κατηγορια δε σημαινει χρυσο οπως πολλοι πιστευουν, δλδ πρωτο αναμεσα σε ολα τα αλλα.
Ειναι εμφανες οτι χρειαζεσαι βοηθεια, εγω παντως εκανα συνδιασμενη εκκαθαριστικη επιχειρηση τις βδομαδες που ημουν ταβλα
(υποτιθεται οτι με αυτα που επαιρνα βεβαια απαγορευεται, αλλα απ το να χαλασουν τα κρασια :rtfm )
-
Να ρωτήσω κάτι ως άσχετος;
Στο γάμο του χρόνου μας προτείνουν για κρασιά 'διττός Τσάνταλη' λευκό και κόκκινο. Τι γνώμη έχετε;
Κρασιά