-
http://krasiagr.blogspot.com/2012/03/12_5481.html
ολα τα βραβευμένα
-
Χμ..... υπάρχει κάποιος που να συμμετείχε και να μην πήρε κάτι;;
Το διεθνές της υπόθεσης το βρίσκω πολύ χλωμό... -
απο τα σχόλια στο blog
Tο 67% των 609 κρασιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συγκέντρωσαν την βαθμολογία για μετάλλιο αλλά αποκλείστηκαν από τη βράβευση λόγω του κανονισμού που ορίζει ότι μέχρι το 30% των συμμετεχόντων οίνων μπορούν να βραβευθούν
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Χμ..... υπάρχει κάποιος που να συμμετείχε και να μην πήρε κάτι;;
Το διεθνές της υπόθεσης το βρίσκω πολύ χλωμό...Της πλακας ειναι ,βραβευτηκαν κρασια που δεν πινονται, το ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ειναι για ξεκαρφωμα ,που οντως ειναι πολυ αρωματικο κρασι με θαυμασια επιγευση δεν ειναι ανωτερο απο το μοσχοφιλερο -Τσελεπου ειδικα την φετεινη χρονια (2011)
-
Ωραία και καλά τα βραβεία,αλλα γιατί δεν μας λένε οι κύριοι οινοποιοί (?), τα βραβευμένα τους κρασιά,σε τι ποσότητες μπορεί ο καταναλωτής να τα βρεί??
-
Το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα επί τάπητος
1η Συνάντηση για την Ελληνική Αμπελουργία
Τατιάνα Ρόκου - 04 Απρίλιος 2012, 10:36Διήμερη συνάντηση στην Αθήνα, με αντικείμενο το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα, οργανώνει Παρασκευή και Σάββατο 20 και 21 Απριλίου 2012 ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, στην “Οινότρια Γη” (Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη), στο Καπανδρίτι Αττικής.
Πρόκειται για γεγονός, με διπλό στόχο: Κατ’αρχάς, την πρώτη ημέρα της συνάντησης, θα ακουστούν απόψεις επιστημόνων για την κατάσταση του ελληνικού αμπελώνα, ενώ θα γίνουν και διαλέξεις για πρακτικά θέματα αμπελοκαλλιέργειας. Τη δεύτερη ημέρα θα ανοίξει η συζήτηση για την ανάγκη κατάρτισης ενός στρατηγικού σχεδίου για το μέλλον του αμπελώνα της χώρας, ο οποίος συνέχεια συρρικνώνεται.
Το διήμερο θα ξεκινήσει με επιστημονική ημερίδα, θέμα της οποίας θα είναι οι σύγχρονες τάσεις στην αμπελουργία.
Πλήθος κορυφαίων και διακεκριμένων επιστημόνων, σε συντονισμό του κ. Στέφανου Κουνδουρά (επίκουρου καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), θα μιλήσουν για διάφορα θέματα, ξεκινώντας με μια αποτίμηση της κατάστασης σε τέσσερις εμβληματικούς αμπελώνες της χώρας, εκείνους της Μαντινείας, της Νάουσας, της Νεμέας και της Σαντορίνης. Θα ακολουθήσουν ομιλίες για την κλωνική επιλογή αμπέλου και το πολλαπλασιαστικό υλικό, τη θρέψη και τη λίπανση της αμπέλου, τους διάφορους τρόπους καλλιέργειας ενός αμπελώνα, το φυσικό περιβάλλον της αμπέλου, την εγκατάσταση νέου αμπελώνα, τις επεμβάσεις στο μικροκλίμα του πρέμνου, την ωρίμαση του σταφυλιού και τον τρύγο. Η επιστημονική ημερίδα θα κλείσει με ομιλίες για τη σχέση νερού και αμπέλου, αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος (τεχνολογίες αμπελουργίας ακριβείας, κάθετη οικογενειακή αμπελοοινική μονάδα και συνεργασία αμπελοοινικών εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων).
Η δεύτερη ημέρα της συνάντησης αφορά στα πλέον σημαντικά θέματα που σχετίζονται με το ίδιο το μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας και καλύπτουν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον αμπελουργικό κλήρο, τους θεσμούς και την οργάνωση του κλάδου, το πολλαπλασιαστικό υλικό, τις ποικιλίες αμπέλου και τη σχέση του ελληνικού αμπελώνα με το στρατηγικό σχέδιο για το branding και το μάρκετινγκ του ελληνικού κρασιού. Ανάμεσα στους εισηγητές θα είναι και ο κ. Στέργιος Τατάγιας, από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Κομισιόν και ο κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος, καθηγητής αμπελοοινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Reims. Η διήμερη συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση.
Η διημερίδα απευθύνεται στους πρωτοπόρους αμπελουργούς της χώρας, σε οινοποιούς, σε επιστήμονες του ευρύτερου τομέα αμπέλου και οίνου, στη δημόσια διοίκηση και σε λοιπούς ενδιαφερόμενους και οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.
http://www.traveldailynews.gr/news/article/52683# -
γαμεί
στηρίζουμε δημαρχο
-
Διάπορος....Διακορεύει
Και πιο κόσμια έκφραση και ασορτί... -
Αν και δεν είμαι fan του ξινόμαυρου αυτό (2005) ήταν αρκετά καλό.
-
είχα καιρό να πιω κάτι λευκό και να μ' αρέσει.
Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά (2011)
-
Ε, Γεροβασιλείου είναι!
Πόσο το μπουκάλι;
-
12-14 κάπου εκεί.
Πήρα κι άλλα και δεν θυμάμαι ακριβώς.
Για το Syrah του έχω ακούσει καλά λόγια και πρέπει να το δοκιμάσω κάποια στιγμή.
-
Όντως ωραίο το syrah. Λόγω εγγύτητας βέβαια έχω μια αδυναμία στα κρασιά του Γεροβασιλείου άλλα don't hold it against me.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ήπιο αλλα δεν είναι κακό
-
Εχει στο λιμάνι Θεσσαλονίκης (προβλήτα 1) εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού για όποιον ενδιαφέρεται σήμερα.
5 ευρώ είσοδο.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αν και δεν είμαι fan του ξινόμαυρου αυτό (2005) ήταν αρκετά καλό.
Αμυνταιο rocks
-
Από το θέμα για τα Σούπερμάρκετ
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Δεν χρειάζονται καμπάνιες, ούτε διαφημίσεις για να τρώνε τα ΜΜΕ. Απλή λογική παίζει εδώ.
Αν αντί για το ελληνικό κρασί πάρεις αφρικάνικο ή αμερικάνικο, κερδίζεις 1 ευρώ, χάνει η οικονομία σου τα τριπλά και βάλε....Δεν είμαι τόσο σίγουρος. Έχουμε πολλούς πολύ μικρούς για να είναι ανταγωνιστικοί παραγωγούς. Είτε θα φτιάχνουν εξαιρετικά κρασιά για να έχουν την κατάλληλη πελατεία σε υψηλές τιμές είτε θα πρέπει να τα βρούνε μεταξύ τους ώστε να βγάλουν επαρκή ποσότητα σε ελεγχόμενη και σταθερή έστω και όχι κορυφαία ποιότητα για να έχουν ελπίδα να ανταγωνιστούν τα ξένα. Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και έξω.
Και σπάνια είναι 1 ευρώ, νομίζω για αντίστοιχης ποιότητας είναι αρκετά παραπάνω... -
Πιστεύεις οτι αξίζει να πάμε να ανταγωνιστούμε χώρες με μικρότερο κόστος παραγωγής??
Εγώ πιο λογικό το βρίσκω να στρώσουν τον κώλο τους και να μεγιστοποιήσουν την ποιότητα σε κρασιά μέσης και υψηλής τιμής. Και να χρεώνουν οτι τους λείπει.
Πέρα απο ποιότητα που δεν θα έπρεπε να είναι ανεκτό τίποτε αλλο απο το καλύτερο σε όποια κατηγορία τιμής (μέση ως τρύγησα και θα πάρω veyron) έχουμε και μπόλικη ιστορία στον συγκεκριμένο τομέα για να τους πουλήσουμε και να ανεβάσουμε τις τιμές. Δεν το κάνεις σε μια μέρα αλλα ως στόχος πιο λογικός μου φαίνεται απο το να ανταγωνιστούμε σε προϊόντα μικρής προστιθέμενης αξίας.
Ψιλοντροπή να ακούνε κρασί και να έρχεται πρώτο στο μυαλό τους Γαλλία και Ιταλία. Οπως επίσης ντροπή να ακούνε ελληνικό κρασί και να τους έρχεται στο μυαλό το υπάνθρωπο κατασκεύασμα που λέγεται ρετσίνα ( )
-
Το να έρχεται ένα κρασί από τη Χιλή ή τη Ν. Αφρική και να είναι και πάλι φθηνότερο από το ελληνικό δείχνει ότι κάποιοι το παραχέζουν με τις τιμές που βάζουν στο προϊόν. Δεν είναι όλα ζήτημα φθηνού εργατικού κόστους, σιγά τα πεντοχίλιαρα που σκάνε στους εργάτες οι Έλληνες δηλαδή...
Σημειώνω ότι ούτε τα φθηνά (περί τα 3 €) ελληνικά κρασιά μου αρέσουν, αλλά ούτε τα εισαγόμενα ίδιας τιμής.
-
Γαλαντόμε Това́рищ με 3 ευρώ κρασί προκοπής περίμενες να πιεις.
Ούτε σοβαρή μπύρα δεν πίνεις με τόσα.
Κρασιά