-
Εγω μετα απο μια νεα αναζητηση καλων λευκων κρασιων σε τιμες προσιτες ,παλι κατεληξα στο ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ (πΑΛΥΒΟΥ) .Θα προτιμουσα το VIOGNIER ECLECTIQUE (Σκουρας) αλλα δεν αντεχει η τσεπη μου
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εγω μετα απο μια νεα αναζητηση καλων λευκων κρασιων σε τιμες προσιτες ,παλι κατεληξα στο ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ (πΑΛΥΒΟΥ) .Θα προτιμουσα το VIOGNIER ECLECTIQUE (Σκουρας) αλλα δεν αντεχει η τσεπη μουωραια στα υποψιν οι πετρινες πλαγιες, το βιονερ του Σκουρα τι τιμη εχει περιπου ?
-
Στις σημειώσεις μου (από σχόλια διαφόρων ειδικών και μη) έχω κρατήσει ότι πολύ το καλό το Viognier του Σκούρα αλλά ότι του Γεροβασιλείου είναι καλύτερο.
Το Πέτρινες Πλαγιές θεωρείται νομίζω σταθερή και πολύ καλή αξία.
Το κακό είναι ότι στην κατηγορία χρημάτων που ζητάνε τα καλά ελληνικά μπορείς να βρεις καλύτερα ξένα... Βέβαια πρέπει να ξέρεις... δύσκολο...
Σε ελληνικά προτιμώ τις ποικιλίες που δεν έχουν οι άλλοι, όπως πχ Ασύρτικο και Μοσχοφίλερο. -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Εγω μετα απο μια νεα αναζητηση καλων λευκων κρασιων σε τιμες προσιτες ,παλι κατεληξα στο ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ (πΑΛΥΒΟΥ) .Θα προτιμουσα το VIOGNIER ECLECTIQUE (Σκουρας) αλλα δεν αντεχει η τσεπη μου
ωραια στα υποψιν οι πετρινες πλαγιες, το βιονερ του Σκουρα τι τιμη εχει περιπου ?
Στα 20€ κ πανω ειναι ιδιαιτερο κρασι με ξυλωδη γευση -καπνου .Μπορεις να δοκιμασεις το αλμυρα -σαρντονε που ειναι στα 10€ .Το πετρινες πλαγιες το αγοραζω 6€ στο κτημα του ,στην καβα ειναι στα 11€
Πολυ καλη εντυπωση μου εκανε κ ο ορεινος ηλιος(ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ-ΡΟΔΙΤΗς) ΣΕΜΕΛΗ-ΚΟΚΟΤΟΣ στα 6€
Το βιονιε του σκουρα εχει δυνατο μπουκετο αλλα κ πολυ δυσκολο ,την πρωτη φορα θα δυσκολευτεις να το αναγνωρισεις -
Έχουμε ανοίξει εδώ και μια ώρα ένα Σατώ Πόρτο Καρράς, Πλαγιές Μελίτωνα, του 2003.
Πολύ καλό, αλλά ο πατέρας μου όταν άκουσε την τιμή, 16 ευρώ , έγινε έξω φρενών και άρχισε τις συγκρίσεις με το δικό του.
Δίνει 70 λεπτά το κιλό τον μούστο , και του τον φέρνουν στο εξοχικό, παραδοτέο επί τόπου δηλαδή. Φτιάχνει ένα βαρέλι 200 κιλά και δεν μένει ούτε για δείγμα, σκέφτεται να βάλει και δεύτερο γιατί έχει πολύ πέραση σε σόι και γνωστούς.
Καλό το Πόρτο Καράς, αλλά μόνο για κάτι το επίσημο σε μένα. Το δεκαεξάρι ήταν κάπως -
Η τιμή του είναι μεταξύ 12-13 ευρώ στα σούπερ μάρκετ οπότε το 16 ακούγεται πολύ και είναι. Από την άλλη σε σχέση με αυτό που εννοεί ο πατέρας σου μάλλον όχι τα 16 αλλά και τα 6 θα του φαίνονταν πολλά...
-
Το εν λογω κτημα βγαινει με απαραδεκτα ψηλες τιμες στην αγορα ,ισαξιας ποιοτητας κρασια ισως κ καλυτερα, αλλων κτηματων τα βρισκεις στην μιση τιμη .
-
ολα τα κρασια του εμποριου ειναι για κλωτσιες,πανακριβα ,και σιγα τα σταφυλια που βαζουν.
αλχημειες κανουν τα λαμογιακρασι μονο απο γνωστο που τουλαχιστον ξερω οτι ειναι καθαρο και φυσικα σε πολυ καλυτερη τιμη.
φελους ,μπουκαλια και ετικετες εγω δεν πληρωνω.
-
το τι σκουπίδια βγάζουν οι 'γνώστες' ερασιτέχνες δεν λέγεται
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ολα τα κρασια του εμποριου ειναι για κλωτσιες,πανακριβα ,και σιγα τα σταφυλια που βαζουν.
αλχημειες κανουν τα λαμογιακρασι μονο απο γνωστο που τουλαχιστον ξερω οτι ειναι καθαρο και φυσικα σε πολυ καλυτερη τιμη.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Ιταλακια αποψε εδωσα μαχη με καποιον που κατειχε την απολυτη αληθεια κ την εχασα οπως ηταν φυσικο ,μια δευτερη ηττα μεσα σε μια μερα θα με καταρακωνε .
-
Αν και υποστηρίζω ότι πολλά ελληνικά εμφιαλωμένα είναι υπερτιμημένα σε σχέση με ξένα προτιμώ τα εμφιαλωμένα. Βέβαια μπορεί εγώ να είμαι καλομαθημένος αλλά ελάχιστα μη εμφιαλωμένα 'σπιτικά' έχω πιει που να πίνονται.... Τα περισσότερα μου φαίνονται ένα ή περισσότερα από τα επόμενα: νεροζούμια, κακοφτιαγμένα, με άσχημες μυρωδιές, πρακτικά χωρίς γεύση ούτε επίγευση, χαλασμένα, οξειδωμένα, φενολικά, θειώδη. Οπότε αν και είναι φτηνά, συνολικά, σαν αξία προς τιμή δεν τα πάνε καθόλου καλά...
Και για μένα το κρασί δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, όπως πχ το νερό, που πρέπει να πίνω πχ 2 λίτρα την ημέρα. Το κρασί είναι επιλογή μου, είναι η μικρή μου πολυτέλεια οπότε θέλω να μου αρέσει και για αυτό δέχομαι το αναγκαίο κακό να το πληρώνω παραπάνω από το νερό μου. -
Εγώ για κρασί πήγαινα την Κυριακή με Κονιάκ κατέληξα
Για την ιστορια βέβαια τσίμπησα και 2 μπουκάλια Chablis. Επιφυλάσομαι για αγορές στο τέλος του Μάρτη... -
Μας έφεραν κάτι πεθερικά δικό τους κρασί από την Λευκάδα, ανοιχτό κόκκινο χρώμα, λίγο αφρώδες, ξηρό προς ημίγλυκο, είναι μακράν από τα καλύτερα κόκκινα κρασιά που έχω πιεί.
Εν το μεταξύ παρά την γλύκα δεν βαράει με τπτ.Δυστυχώς δεν ρώτησαμε την ποικιλία, αλλά λένε παράγεται μόνο στην Λευκάς. Ίσως σχετίζεται με την ποικιλία Βερτζαμί.
-
από onyx ! » 15/02/10 23:26
Η τιμή του είναι μεταξύ 12-13 ευρώ στα σούπερ μάρκετ οπότε το 16 ακούγεται πολύ και είναι. Από την άλλη σε σχέση με αυτό που εννοεί ο πατέρας σου μάλλον όχι τα 16 αλλά και τα 6 θα του φαίνονταν πολλά...
Είναι γεγονός, μιλάμε για άνθρωπο 80 χρονών που παίζει να μην έχει αγοράσει ποτέ στη ζωή του εμφιαλωμένο μιας και έφτιαχνε πάντα το δικό του, όπως ο πατέρας του, ο παππούς του κ.α. Άκουσα όλη τη κασσέτα, 'σας κοροιδεύουνε!', 'κοίτα τι τους πουλάνε', 'ορίστε μας, ένα 16άρι για ένα μπουκάλι' κ.ο.κ.
Εντούτοις το μπουκάλι των 750 κ.ε. έφυγε αυθωρεί και μετά θέλαμε και δεύτερο γιατί άρεσε, αλλά 16χ2 την καθησιά είναι νούμερο. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ για κρασί πήγαινα την Κυριακή με Κονιάκ κατέληξα
Για την ιστορια βέβαια τσίμπησα και 2 μπουκάλια Chablis. Επιφυλάσομαι για αγορές στο τέλος του Μάρτη...εννοείς εδώ?
ντίρλα είχε γίνει
επί του θέματος:
ο κουτσανάκος παρακαλείται να προβεί στις απαραίτητες αγορές άμεσα για την επόμενη αριστέρωση
στην ίδια εκδήλωση, οι πειρασμοί μεγάλοι, εγώ τσίμπησα ένα μπορντώ, κλασσικά, κι ο αδερφός κονιάκ, αφού δοκίμασε ό,τι υπηρχε
-
Την Κυριακή δοκίμαζα αποκλειστικά Cognac, Armagnac και Pineau de Charentes. Τα Chablis και κάτι κόκκινα τα δοκίμασα στην αρχή και τέλος γιατι once you go Cognac you never go back
27-28 κλαμπανε έχει ίδια εκδήλωση στο Παρίσι. Εχω ήδη πρόσκληση για 2 ατομα και αναμένω άλλες 2. Απλα ενημερώνω -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Την Κυριακή δοκίμαζα αποκλειστικά Cognac, Armagnac και Pineau de Charentes. Τα Chablis και κάτι κόκκινα τα δοκίμασα στην αρχή και τέλος γιατι once you go Cognac you never go back
27-28 κλαμπανε έχει ίδια εκδήλωση στο Παρίσι. Εχω ήδη πρόσκληση για 2 ατομα και αναμένω άλλες 2. Απλα ενημερώνωμη με κολάζεις
-
Μαρτιου όχι Φεβρουαρίου.
-
θα είμαι Ισπανία ρε κλάμπανε τότε >Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Μας έφεραν κάτι πεθερικά δικό τους κρασί από την Λευκάδα, ανοιχτό κόκκινο χρώμα, λίγο αφρώδες, ξηρό προς ημίγλυκο, είναι μακράν από τα καλύτερα κόκκινα κρασιά που έχω πιεί.
Εν το μεταξύ παρά την γλύκα δεν βαράει με τπτ.Δυστυχώς δεν ρώτησαμε την ποικιλία, αλλά λένε παράγεται μόνο στην Λευκάς. Ίσως σχετίζεται με την ποικιλία Βερτζαμί.
η λευκάδα αποκλείεται να κάνει καλό κρασί
(υπερβάλλω, αλλά κι εσύ υπερβάλεις αν το καλύτερο κρασί το ήπιες απ τη λευκάδα )
Κρασιά