-
Πολλοί νέοι στις ΗΠΑ βλέπουν τον στρατό ως μια σίγουρη λύση επαγγελματικής αποκατάστασης. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών που τώρα είναι στο Ιράκ δεν θα είχε καταταγεί ποτέ αν ήξερε ότι υπήρχε πιθανότητα να σταλεί σε μια εμπόλεμη ζώνη και μάλιστα ενάντια σε φανατικούς ισλαμιστές. Συγκεκριμένα, κάπου είχα διαβάσει ότι ήδη το γενικό επιτελείο τους αντιμετωπίζει σημαντικά μειωμένη εισροή νεοσυλλέκτων.
Πριν βιαστούμε να χαρούμε για τον θάνατο κάποιων από αυτούς που είχαν την ατυχία να κυβερνώνται από έναν ηλίθιο, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε αν πραγματικά φταίνε αυτοί ώστε να δικαιολογούν τα αισθήματα ευφορίας που η απώλεια της ζωής τους μας προκαλεί.
Ειλικρινά θλίβομαι όταν ακούω ανθρώπους να χαίρονται με θανάτους. Αλλά είπαμε...είμαι υποκριτής.
-
Αυτό που λες Χρήστο στην 1η σου παράγραφο είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Όμως : Δε 'δικαιολογεί' τις φρικαλεότητες που έχουν κάνει.
Άλλο είναι ότι κατατάχτηκα επειδή δεν είχα άλλη επιλογή να βγάλω το ψωμί μου και πήγα όπου πήγα διότι δεν είχα δικαίωμα επιλογής και άλλο είναι να ληστεύω μουσεία, να σκοτώνω παιδιά και να βασανίζω (αισχρά) αιχμαλώτους .
Το τελευταίο, δεν παραπέμπει σε ανθρώπινη ύπαρξη .
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αυτό που λες Χρήστο στην 1η σου παράγραφο είναι πέρα για πέρα αληθινό.Όμως : Δε 'δικαιολογεί' τις φρικαλεότητες που έχουν κάνει.
Άλλο είναι ότι κατατάχτηκα επειδή δεν είχα άλλη επιλογή να βγάλω το ψωμί μου και πήγα όπου πήγα διότι δεν είχα δικαίωμα επιλογής και άλλο είναι να ληστεύω μουσεία, να σκοτώνω παιδιά και να βασανίζω (αισχρά) αιχμαλώτους .
Το τελευταίο, δεν παραπέμπει σε ανθρώπινη ύπαρξη .
Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως όταν σκοτώνεται ένας ένστολος, δεν έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε αν ήταν από αυτούς που διέπραξαν τις φρικαλεότητες του Abu Grab, ή αν ήταν απλά ένας νέος που απέτυχε να βρει κάποια δουλειά που δεν θα απειλεί την ζωή του και τον έστειλαν στην άλλη άκρη του κόσμου χωρίς την θέληση του.
Και αν οι Ιρακινοί έχουν λόγους να νιώθουν τόσο μίσος έναντι στον εισβολέα που να μην τους αφήνει να σκεφτούν ψύχραιμα και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, εμείς άραγε τι δικαιολογία έχουμε;
-
Υπάρχει και ένα (μικρό;) μερίδιο ευθύνης στους πολίτες που ανέδειξαν τους πολιτικούς στην εξουσία. Ο Μπους επανεκλέχτηκε πανηγυρικά το 2004, όπως και ο γραφικός πλέον Τόνυ στο νησί πρόπερσι. Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στήριξε (όπως και στηρίζει τα τελευταία 60 χρόνια) αυτή την πολιτική.
-
Φυσικά και φταίνε και αυτοί και έχουν ένα επίσης πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όταν συνεχώς στηρίζουν πολιτικές πραξικοπημάτων/εισβολών/εγκλημάτων για να έχουν φτηνή βενζίνη και να κοκορεύονται για την 'καλύτερη Δημοκρατική χώρα στον κόσμο'.
Το ίδιο φταίμε και εμείς από τη μεριά μας, που βγάζουμε πολιτικούς ανίκανους( ; ) και που δεν τους κάνουμε να υπηρετούν τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού(που τους ψήφισε, στο κάτω - κάτω).
-
O Λουσιος παρεσυρε και τα καναλια .
Ως που ομως φτανουν τα ορια της πληροφορησης και που αρχιζει η τρομολαγνεια . Η εκμεταλευση του ανθρωπινου πονου και το αδυσωπητο κυνηγι της τηλεθεασης που συνορα νομου δεν γνωριζει .
Η αγριοτητα με την οποια τα δελτια της ιδιωτικης τηλεορασης αντιμετωπιζουν αυτα τα θεματα κανουν οσους δυστυχουν να μην νοιαζονται πρωτιστως για τον πονο τους , αλλα μεσα σε ωρες πανικου ,αναμονης και δυστυχιας να συντασουν επιστολες που εχουν σαφη αποδεκτη τα καναλια .
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΑΣ -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πολλοί νέοι στις ΗΠΑ βλέπουν τον στρατό ως μια σίγουρη λύση επαγγελματικής αποκατάστασης. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών που τώρα είναι στο Ιράκ δεν θα είχε καταταγεί ποτέ αν ήξερε ότι υπήρχε πιθανότητα να σταλεί σε μια εμπόλεμη ζώνη και μάλιστα ενάντια σε φανατικούς ισλαμιστές. Συγκεκριμένα, κάπου είχα διαβάσει ότι ήδη το γενικό επιτελείο τους αντιμετωπίζει σημαντικά μειωμένη εισροή νεοσυλλέκτων.Πριν βιαστούμε να χαρούμε για τον θάνατο κάποιων από αυτούς που είχαν την ατυχία να κυβερνώνται από έναν ηλίθιο, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε αν πραγματικά φταίνε αυτοί ώστε να δικαιολογούν τα αισθήματα ευφορίας που η απώλεια της ζωής τους μας προκαλεί.
Ειλικρινά θλίβομαι όταν ακούω ανθρώπους να χαίρονται με θανάτους. Αλλά είπαμε...είμαι υποκριτής.
Ισως γιατι εγω αγαπαω και ενδιαφερομαι περισσοτερο για τον ανθρωπο και σε διαβεβαιωνω οτι αυτο ειναι περα για περα αληθες
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ισως γιατι εγω αγαπαω και ενδιαφερομαι περισσοτερο για τον ανθρωπο και σε διαβεβαιωνω οτι αυτο ειναι περα για περα αληθες
Πάντως με αυτά που' χεις πεί δίνεις την εικόνα ότι και'συ είσαι ο,τι είναι ενα αμερικανάκι που πάει στο Ιρακ όλος όρεξη να σκοτώσει τους κακούς Ιρακινούς ή τίποτα τρομοκράτες.
-
Σχόλιο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΚΟΥΡΗ
από την οικονομική εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 1 Ιουνίου 2007Τις ιδέες του ΟΟΣΑ και εμείς το……λογαριασμό
Είχαμε την εντύπωση ότι οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ αποτελούν ένα συγκροτημένο κείμενο και κυρίως συγγράφονται από άτομα που έχουν κάποια επαφή με το …περιβάλλον.
Η έκθεση που μας παρουσιάστηκε χθες είναι απερίγραπτη, βρίθοντας «έξυπνων» ιδεών.
Για παράδειγμα:Έχουμε ελλείμματα στα νοσοκομεία; να πληρώσουν οι ασθενείς.
Έχουμε ελλείμματα στα πανεπιστήμια; να πληρώνουμε δίδακτρα.
Έχουμε ελλείμματα στον προϋπολογισμό; να αυξήσουμε την έμμεση φορολογία.
Πρόβλημα στο ασφαλιστικό; Να μειώσουμε τις συντάξεις, να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας, τις εισφορές. (Δεν προτείνεται πάντως ευθανασία συνταξιούχων).
Πρόβλημα στην απασχόληση; Να μειωθούν οι βασικοί μισθοί.
Στην Ελλάδα ο βασικός μισθός είναι 650 ευρώ, πόσο πρέπει να μειωθεί
για να αυξηθεί η απασχόληση; Απάντηση δεν δόθηκε από τον κ. Γκουρία.Θα μπορούσαμε όμως να προτείνουμε και εμείς ως Έλληνες πολίτες,
όπως οι αμοιβές των στελεχών του ΟΟΣΑ (και όσων άλλων οι ιδέες είναι
ίδιες – δικό μας το σχόλιο), να είναι 300 ευρώ το μήνα και μάλιστα να
μειώνονται όταν οι εκθέσεις που συντάσσουν ελαφρά τη καρδία περιέχουν
τέτοια μαργαριτάρια. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
...Έχουμε ελλείμματα στα νοσοκομεία; να πληρώσουν οι ασθενείς.Έχουμε ελλείμματα στα πανεπιστήμια; να πληρώνουμε δίδακτρα.
Έχουμε ελλείμματα στον προϋπολογισμό; να αυξήσουμε την έμμεση φορολογία.
Πρόβλημα στο ασφαλιστικό; Να μειώσουμε τις συντάξεις, να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας, τις εισφορές. (Δεν προτείνεται πάντως ευθανασία συνταξιούχων).
Πρόβλημα στην απασχόληση; Να μειωθούν οι βασικοί μισθοί...
Ενώ εμείς προτείναμε την τέλεια λύση: Κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τα προβλήματα (και τα ελλείμματα) και προτείνουμε αυξήσεις (δλδ τουλάχιστον διπλασιασμό) μισθών.
...Θα μπορούσαμε όμως να προτείνουμε και εμείς ως Έλληνες πολίτες, όπως οι αμοιβές των στελεχών του ΟΟΣΑ (και όσων άλλων οι ιδέες είναι ίδιες – δικό μας το σχόλιο), να είναι 300 ευρώ το μήνα και μάλιστα να μειώνονται όταν οι εκθέσεις που συντάσσουν ελαφρά τη καρδία περιέχουν τέτοια μαργαριτάρια.
Θυμήθηκα αυτούς που μπορούν και καθορίζουν το ύψος των απολαβών τους - και καλούν εμάς να τους πληρώνουμε: Βουλευτές, Δικαστικοί - γι΄αρχή. Έχει και (μεγάλη) συνέχεια, αλλά θ' ανοίξουμε μεγάλη συζήτηση.
-
Ας μην ανοίξουμε πάλι αυτή τη συζήτηση.
Δεν έχω πάρει από το καθαριστήριο τη μαύρη στολή μου. -
Η άποψη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου είναι αρκετά ακραία (κατ' εμε) με στόχο κυρίως να δηλώσει το πόσο άνισα είναι τα μέτρα για τους χαμηλόμισθους (σε βαθμό λαϊκιστικό θα έλεγα).
Δεν συζητώ καν για το θέμα ότι εθελοτυφλούσαμε όσον αφορά στα ελλειμματα φίλε Ηλία.Η προσωπική μου άποψη είναι λίγο διαφοτερική. Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε.
Είμαστε άξιοι των ανθρώπων που επιλέγουμε μας κυβερνούν.(ισχύει για κάθε κυβέρνηση και για κάθε πολίτη). Εμεις τους διαλέγουμε-ψηφίζουμε ωστε να παίρνουν αποφάσεις για εμάς και εμείς τους ξαναδιαλέγουμε-ξαναψηφίζουμε και είμαστε άξιοι αυτών των επιλογών.
Είμαστε άξιοι των ελλειμαάτων στα νονοκομεία στα πανεπιστήμια, στον προϋπολογισμό, στα ασφαλιστικά ταμεία, έιμαστε άξιοι για το έλλειμμα πραγματικής άσκησης των δικαιωμάτων μας ως πολίτες.
Είμαστε άξιοι των παρατηρήσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ, της ΠΤ και όποιου άλλου έχει την ευχέρεια - δικαίωμα να μας κρίνει. Τις κερδίσαμε με την ασυδοσία μας. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Η άποψη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου είναι αρκετά ακραία (κατ' εμε) με στόχο κυρίως να δηλώσει το πόσο άνισα είναι τα μέτρα για τους χαμηλόμισθους (σε βαθμό λαϊκιστικό θα έλεγα).
Δεν συζητώ καν για το θέμα ότι εθελοτυφλούσαμε όσον αφορά στα ελλειμματα φίλε Ηλία.Η προσωπική μου άποψη είναι λίγο διαφοτερική. Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε.
Είμαστε άξιοι των ανθρώπων που επιλέγουμε μας κυβερνούν.(ισχύει για κάθε κυβέρνηση και για κάθε πολίτη). Εμεις τους διαλέγουμε-ψηφίζουμε ωστε να παίρνουν αποφάσεις για εμάς και εμείς τους ξαναδιαλέγουμε-ξαναψηφίζουμε και είμαστε άξιοι αυτών των επιλογών.
Είμαστε άξιοι των ελλειμαάτων στα νονοκομεία στα πανεπιστήμια, στον προϋπολογισμό, στα ασφαλιστικά ταμεία, έιμαστε άξιοι για το έλλειμμα πραγματικής άσκησης των δικαιωμάτων μας ως πολίτες.
Είμαστε άξιοι των παρατηρήσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ, της ΠΤ και όποιου άλλου έχει την ευχέρεια - δικαίωμα να μας κρίνει. Τις κερδίσαμε με την ασυδοσία μας.Το σχόλιο όμως του συντάκτη είναι εύστοχο. Όταν ο ΟΟΣΑ αναλώνεται σε τέτοιες τετριμμένες, απλοϊκές και βέβαια ανελαστικές και κάργα αντιλαϊκές φανφάρες, πώς εμφανίζεται ως 'γιατρός' ή 'δικαστής' για οποιαδήποτε διεφθαρμένη κυβέρνηση;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Είμαστε άξιοι των παρατηρήσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ, της ΠΤ και όποιου άλλου έχει την ευχέρεια - δικαίωμα να μας κρίνει. Τις κερδίσαμε με την ασυδοσία μας.Το σχόλιο όμως του συντάκτη είναι εύστοχο. Όταν ο ΟΟΣΑ αναλώνεται σε τέτοιες τετριμμένες, απλοϊκές και βέβαια ανελαστικές και κάργα αντιλαϊκές φανφάρες, πώς εμφανίζεται ως 'γιατρός' ή 'δικαστής' για οποιαδήποτε διεφθαρμένη κυβέρνηση;
Δεν ξέρω αν ο ΟΑΣΑ θα έλεγε τα ίδια ή χειρότερα αν έβλεπε τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της Ελλάδας, δηλαδή το ΙΚΑ. Τα πραγματα, αν είναι όπως λέει το κάτωθι άρθρο, είναι από ανησυχητικά ως τραγικά και αναμένονται λογικά επώδυνα μέτρα για τους ασφαλισμένους τους αν όχι για όλους τους Ελληνες, αφού λογικά τα βάρη θα μετακυλιστούν και στον προϋπολογισμό:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=15304172 -
Με βάση την απόδοσή τους, οι Έλληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι οι πιό καλοπληρωμένοι της Ευρώπης.
Πριν βαρέσετε, σκεφτείτε.
Αν ο ΟΟΣΑ έλεγε 'διπλασιάστε τους μισθούς αλλά απολύστε τα 2/3α των υπαλλήλων', τι θα λέγαμε; -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Το σχόλιο όμως του συντάκτη είναι εύστοχο. Όταν ο ΟΟΣΑ αναλώνεται σε τέτοιες τετριμμένες, απλοϊκές και βέβαια ανελαστικές και κάργα αντιλαϊκές φανφάρες, πώς εμφανίζεται ως 'γιατρός' ή 'δικαστής' για οποιαδήποτε διεφθαρμένη κυβέρνηση;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 'διεφθαρμένη κυβέρνηση'. Υπάρχουν διεφθαρμένοι πολίτες.
Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Με βάση την απόδοσή τους, οι Έλληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι οι πιό καλοπληρωμένοι της Ευρώπης.
Πριν βαρέσετε, σκεφτείτε.
Αν ο ΟΟΣΑ έλεγε 'διπλασιάστε τους μισθούς αλλά απολύστε τα 2/3α των υπαλλήλων', τι θα λέγαμε;Και πάλι με την τσουγκράνα στα χέρια θα ήταν οι περισσότεροι...
Και θα αγνωνίζονταν συνδικαλιστικά να προσληφθούν και οι υπόλοιποι με το νέο μισθολόγιο...
(Αν κάποιος πολιτικός ακολουθούσε τέτοια πρόταση απολύσεων θα έπρεπε να του στήσουν ανδριάντα...κατ' εμέ)Α! και επειδή πας γυρεύοντας:
-
Αφού το ξέρω, τι θέλω και μιλάω;...
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Και πάλι με την τσουγκράνα στα χέρια θα ήταν οι περισσότεροι...Πριν χρόνια φίλος μου που δουλεύει στο Χημείο (του Κράτους) έκανε δώρο ένα επίχρυσο διακοσμητικό κασμαδάκι σε άλλο φίλο που προσελήφθη στην Εφορία - καλώς όρισες στο Δημόσιο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και πάλι με την τσουγκράνα στα χέρια θα ήταν οι περισσότεροι...
Πριν χρόνια φίλος μου που δουλεύει στο Χημείο (του Κράτους) έκανε δώρο ένα επίχρυσο διακοσμητικό κασμαδάκι σε άλλο φίλο που προσελήφθη στην Εφορία - καλώς όρισες στο Δημόσιο.
Αυτο θα πει αυτόγνωσία
Υγ.: Ο αυτοσαρκασμός είναι τελικά η κορυφαία μορφή χιούμορ
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#3]