-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
2 σελίδες φάγωμα και το πρόστιμο δεν μάθαμε ποιο είναι αν δεν πληρωσεις.. Ποιο είναι αλήθεια; Επίσης, δεν υπάρχει τρόπος να σε ελέγξουν αν σε σταματήσουν οι τροχαίοι, ζητώντας σου απόδειξη;Πάντως θα συμφωνήσω πως οι δρόμοι εδώ είναι για τα πανηγύρια, αλλά δεν γίνεται να μη σου ζητάνε να πληρώνεις. Αν δεν υπάρχει και αυτό το έσοδο όλα θα καταρρεύσουν. Μετά πώς θα γίνεται συντήρηση στους δρόμους; Με τι λεφτά; Και δέχομαι ότι όλα έχουν πάει στραβά μέχρι τώρα και πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φάει ένα σωρό λεφτά από δημόσια κονδύλια. Κάποτε όμως πρέπει να μπει και μια αρχή. Νομίζω ότι με ακραίους τρόπους (πχ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) δεν πρόκειται να βρεθεί λύση σε τίποτα.
Και νομίζω πως ίσως θα έπρεπε να υπάρξει μια μέση λύση. Για παράδειγμα να υπάρξει σημαντική έκπτωση σε κάποιον που χρησιμοποιεί τακτικά τον δρόμο. Και όσο πιο τακτικά, τόσο πιο μεγάλη έκπτωση. Έτσι, θα έχει όφελος ο εργαζόμενος που τον χρησιμοποιεί καθημερινά για την δουλειά του.
Σαν λύση όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι κανείς δεν πρέπει να πληρώνει. Γιατί, όσο χαζό κι αν ακούγεται, εκεί το βάρος πέφτει στους υπόλοιπους που πληρώνουν. Το ίδιο δεν γίνεται και στο Μετρό; Εκεί γιατί να μην πληρώνει όποιος θέλει να το χρησιμοποιεί; Δεν του κάνει πιο εύκολη την ζωή; Πώς όμως θα επιβιώσουν αυτές οι υπηρεσίες, αν δεν πληρωνε κανείς; Θα τις έκλειναν και γεια σας μετά!
Απλά junior-gt, νομίζω ότι πέφτεις σ ένα σφάλμα. Πας να δικαιολογήσεις κάτι το οποίο δεν είναι δίκαιο για το σύνολο και χρησιμοποιείς επιχειρήματα, που θεωρείς εσύ 'δίκαια' για εσένα. Σκέψου όμως, πως σήμερα ήρθαμε σε αυτή την κατάσταση για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ποιος είναι; Ότι ο καθένας μας, επιχειρηματίας, μισθωτός ή συνταξιούχος, έκρυβε όσα περισσότερα μπορούσε από το κράτος, ώστε να μην αποδίδει τους φόρους που πρέπει (γιατί θεωρούσε ότι έπρεπε να πληρώνει λιγότερα ή και καθόλου), με αποτέλεσμα τα έσοδα να έχουν καταρρεύσει ενώ τα έξοδα είχαν γιγαντωθεί. Και ασφαλώς το κράτος συνήργησε σε όλο αυτό με τους γνωστούς τρόπους. Και φτάνουμε λοιπόν στην ώρα που πρέπει επιτέλους κάποιος να 'πληρώσει την νύφη'. Ποιος ήταν αυτός; Μα ασφαλώς εκείνος που δεν μπορούσε να ξεφύγει πλέον του ελέγχου. Άσχετα με το αν είχε ή όχι 'κλέψει' κι αυτός το κατιτίς του παλιότερα... Δεν θα ήταν όμως πολύ καλύτερα ΑΝ όλα ήταν όπως έπρεπε εξ αρχής; Δεν θα υπήρχε καταμερισμός του βάρους; Θεωρώ ναι. Και έτσι θα ήταν για ΟΛΟΥΣ καλύτερα. Για ΟΛΟΥΣ λοιπόν μακροπρόθεσμα. Όχι για ΜΕΡΙΚΟΥΣ και 'ό,τι αρπάξουμε', γιατί αυτό μας έφαγε. Και μη νομίζεις, απλά εσύ τώρα απολαμβάνεις 'αγαθά' εκείνων που είναι τακτικοί και πληρώνουν συνεχώς. Γιατί αν υπάρξει έστω και μια μέρα που κανείς δεν θα θελήσει να πληρώσει (κανείς μα κανείς), τότε να είσαι σίγουρος πως αυτό από τις αρχές δεν θα περάσει στα 'ψιλά'. Θα πέσουν μερικά πρόστιμα και μετά όλα θα επανέλθουν. Ένα ωραίο ρητό λέει 'ο φόβος φυλάει τα έρημα'. Εφόσον βέβαια δεν μιλάμε ότι θα φτάσουμε σε κατάσταση Συρίας ή Ουκρανίας, όπου εκεί έχουμε περάσει πλέον σε 'άλλη φάση' του παιχνιδιού.
Σημασία έχει, καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους απ' όπου και να πηγαίνει κανείς. Και νομίζω ότι δεν είναι λύση να καταστρέψεις τον άλλο (αν είναι αλήθεια το σκηνικό με την αδήλωτη Μ3). Γιατί, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Υπάρχουν και άλλα μέσα. Πχ να καλέσεις την αστυνομία και να πεις το γεγονός. Αλλά το άλλο με το φρενάρισμα είναι βαρύ...
+1
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Παρασιτα και τσαμπα μαγκες.....πριν 20 χρονια κανατε 7 ωρες για Καλαματα αλλες τοσες για Θεσσαλονικη. τοτε δεν σας πειραζε και πηγαινατε...τωρα γιατι σας πειραζει να πατε απο το επαρχιακο δικτυο αφου δεν θελετε να πληρωνετε στους αυτοκινητοδρομους? μηπως γιατι σας αρεσει που τωρα κανετε 4 ωρες για Θεσσαλονικη και 2 για Καλαματα ανετα ξεκουραστα με ασφαλεια και back up αν κατι συμβει (και ποιο οικονομικα απο θεμα καταναλωσης καυσιμου)
ξεχασα ομως...περασε η χρυση εποχη της λαμογιας και του καταναλωνουμε πολυ πανω απο τις δυναντοοτητες μας και την παραγωγη μας και τωρα τσουζειιιι....ξυδακι.
+1
Ειδικά για Καλαμάτα μπορείς να απομονώσεις και μερικά κομμάτια για 'παιχνίδι' (έτσι και αλλιώς πλέον άδεια είναι ) συνεχίζοντας στα πραγματικά άσχημα από την νέα οδό -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Θα σου πω τα εξής:* 'Γιατί τη βλέπεις έτσι? Βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει λίγο. Άντε. Σε ποιόν κάνεις κακό και σε ποιόν κάνεις καλό?
Κάνεις κακό σε μένα που θα σε πληρώσω και θα πληρώσω και το αυτοκίνητό μου, κάνεις κακό σε σένα που θα ταλαιπωρηθείς και θα γαμηθεί και το αυτοκινητό σου και κάνεις καλό στον Μπόμπολα και σε όσους λαδώνει ο Μπόμπολας για να συνεχίσει να είναι Μπόμπολας και να βγάζει υπερκέρδη Δε θα είναι καλύτερα μία να περνάς εσύ από πίσω μου, μία εγώ και να γλυτώνουμε πέντε δραχμές που τις πονάμε τόσο πολύ και αγωνιζόμαστε και τρέχουμε όλη μέρα για να τις βγάλουμε? Μην τρελαίνεσαι. Δεν είμαστε ζώα να λειτουργούμε με το ένστικτο. Ανθρώπινα όντα είμαστε και λειτουργούμε με το μυαλό. Εκτός και αν..... '*Ψιτ εμπανασνταντη, δεν το κανει για να μη χασει ο Μπομπολας αγορι μου. Στο ειπα και πιο πανω, το κανει και το κανω γιατι δεν γουσταρω να χρησιμοποιεις εμενα (που εχω πληρωσει) για να το πετυχεις αυτο. Καταλαβες τσαμπα μαγκα? Αμα θες να περασεις τα διοδια, πηγαινε μονος σου και θα σου πω και μπραβο. Αλλα μετα θα κλαιγεσαι για το προστιμο.
Και τελικα εσυ τι λες? Οτι αυτοι οι δρομοι επρεπε να ειναι τσαμπα οπως οι αλλοι? Ή οτι ας εχουν διοδια αλλα τωρα ειναι ακριβα για να πλουτιζει ο καθε Μπομπολας και θα επρεπε να κοστιζουν μονο οσο χρειαζεται ωστε να κατασκευαστουν και να συντηρουνται?
+1
Γιατί ο Μπόμπολας και ο κάθε μπόμπολας λαμβάνει το ρίσκο να πάρει τέτοια εργολαβία για την ψυχή της μάνας του...Η ιστορία είναι γεμάτη με ελληνικών συμφερόντων κατασκευαστικές που βάρεσαν κανόνι όταν προσπάθησαν να κάνουν το μεγάλο άνοιγμα
τζούνιορ δεν φταίει κανείς, φταίει που δεν σε έχει ξυλοφορτώσει κανείς όταν κάνεις τον ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ...
για ποιο ρισκο μιλαμε?
αφου παιρνουν λεφτα απο τα διοδια πριν ξεκινησουν τα εργα,και επειδη επεσε η κινηση στους δρομους το κρατος πληρωνει με μετρητα στο μπομπολα κατευθειαν. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Θα σου πω τα εξής:* 'Γιατί τη βλέπεις έτσι? Βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει λίγο. Άντε. Σε ποιόν κάνεις κακό και σε ποιόν κάνεις καλό?
Κάνεις κακό σε μένα που θα σε πληρώσω και θα πληρώσω και το αυτοκίνητό μου, κάνεις κακό σε σένα που θα ταλαιπωρηθείς και θα γαμηθεί και το αυτοκινητό σου και κάνεις καλό στον Μπόμπολα και σε όσους λαδώνει ο Μπόμπολας για να συνεχίσει να είναι Μπόμπολας και να βγάζει υπερκέρδη Δε θα είναι καλύτερα μία να περνάς εσύ από πίσω μου, μία εγώ και να γλυτώνουμε πέντε δραχμές που τις πονάμε τόσο πολύ και αγωνιζόμαστε και τρέχουμε όλη μέρα για να τις βγάλουμε? Μην τρελαίνεσαι. Δεν είμαστε ζώα να λειτουργούμε με το ένστικτο. Ανθρώπινα όντα είμαστε και λειτουργούμε με το μυαλό. Εκτός και αν..... '*Ψιτ εμπανασνταντη, δεν το κανει για να μη χασει ο Μπομπολας αγορι μου. Στο ειπα και πιο πανω, το κανει και το κανω γιατι δεν γουσταρω να χρησιμοποιεις εμενα (που εχω πληρωσει) για να το πετυχεις αυτο. Καταλαβες τσαμπα μαγκα? Αμα θες να περασεις τα διοδια, πηγαινε μονος σου και θα σου πω και μπραβο. Αλλα μετα θα κλαιγεσαι για το προστιμο.
Και τελικα εσυ τι λες? Οτι αυτοι οι δρομοι επρεπε να ειναι τσαμπα οπως οι αλλοι? Ή οτι ας εχουν διοδια αλλα τωρα ειναι ακριβα για να πλουτιζει ο καθε Μπομπολας και θα επρεπε να κοστιζουν μονο οσο χρειαζεται ωστε να κατασκευαστουν και να συντηρουνται?
+1
Γιατί ο Μπόμπολας και ο κάθε μπόμπολας λαμβάνει το ρίσκο να πάρει τέτοια εργολαβία για την ψυχή της μάνας του...Η ιστορία είναι γεμάτη με ελληνικών συμφερόντων κατασκευαστικές που βάρεσαν κανόνι όταν προσπάθησαν να κάνουν το μεγάλο άνοιγμα
τζούνιορ δεν φταίει κανείς, φταίει που δεν σε έχει ξυλοφορτώσει κανείς όταν κάνεις τον ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ...
για ποιο ρισκο μιλαμε?
αφου παιρνουν λεφτα απο τα διοδια πριν ξεκινησουν τα εργα,και επειδη επεσε η κινηση στους δρομους το κρατος πληρωνει με μετρητα στο μπομπολα κατευθειαν.είσαι λίγο...
ε?
-
+1
για ποιο ρισκο μιλαμε?
αφου παιρνουν λεφτα απο τα διοδια πριν ξεκινησουν τα εργα,και επειδη επεσε η κινηση στους δρομους το κρατος πληρωνει με μετρητα στο μπομπολα κατευθειαν.είσαι...
ε?
fixed....
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
για ποιο ρισκο μιλαμε?
αφου παιρνουν λεφτα απο τα διοδια πριν ξεκινησουν τα εργα,και επειδη επεσε η κινηση στους δρομους το κρατος πληρωνει με μετρητα στο μπομπολα κατευθειαν.ΑΝ υπαρχουν τετοιοι οροι μεσα στη συμβαση (την οποια δεν την ξερω) γιατι στοχοποιουμε τον ενα εκ των συμβαλλομενων και αφηνουμε στο απυροβλητο τον ετερο Καππαδοκη που ειναι και ο κυριως υπεθυνος μιας και εναι ο αντιπροσωπος ολων μας,αυτος που υποτιθεται οτι εργαζεται για το συμφερον μας;Ο Μπομπολας και ο καθε Μπομπολας κοιταει το δικο του συμφερον και το διεκδικει με οποιο τροπο βρισκει ευκολο και οσο το δυνατον πιο ενεξοδο.Οι κρατικοι λειτουργοι ΤΙ κανουν;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
για ποιο ρισκο μιλαμε?
αφου παιρνουν λεφτα απο τα διοδια πριν ξεκινησουν τα εργα,και επειδη επεσε η κινηση στους δρομους το κρατος πληρωνει με μετρητα στο μπομπολα κατευθειαν.ΑΝ υπαρχουν τετοιοι οροι μεσα στη συμβαση (την οποια δεν την ξερω) γιατι στοχοποιουμε τον ενα εκ των συμβαλλομενων και αφηνουμε στο απυροβλητο τον ετερο Καππαδοκη που ειναι και ο κυριως υπεθυνος μιας και εναι ο αντιπροσωπος ολων μας,αυτος που υποτιθεται οτι εργαζεται για το συμφερον μας;Ο Μπομπολας και ο καθε Μπομπολας κοιταει το δικο του συμφερον και το διεκδικει με οποιο τροπο βρισκει ευκολο και οσο το δυνατον πιο ενεξοδο.Οι κρατικοι λειτουργοι ΤΙ κανουν;
κι αυτοι το συμφερον τους κοιτανε το οποιο ειναι το συμφερον του μπομπολα
γι αυτο κι εγω κοιταω το δικο μου συμφερον και απλα δε πληρωνω.
που ειναι το προβλημα? -
οποιος δεν πληρωνει και δεν ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του (ενω θελει να του αναγνωριζοντε ολα τα δικαιωματα) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ
κατα τα αλλα αλλα λογια να αγαπιομαστε σχετικα με κατι παρασιτα και τσαμπα μαγκες που κανουν την μαλακια τους με τις πλατες των αλλων...
-
τοσα χρονια που πληρωνα τι κερδισα?τιποτα.
οποτε τωρα τους γραφω ολους στα παπαρια μου κανονικα και δε μπορουν να μου κανουν και τιποτα. -
κανουν στους υπολοιπους...καποια στιγμη θα ερθει και η σειρα οσων νομιζουν οτι παρασιτουν εισβαρος των αλλων χωρις κυρωσεις....
'MAD-MAX-13 έγραψε:
Παρασιτα και τσαμπα μαγκες.....πριν 20 χρονια κανατε 7 ωρες για Καλαματα αλλες τοσες για Θεσσαλονικη. τοτε δεν σας πειραζε και πηγαινατε...τωρα γιατι σας πειραζει να πατε απο το επαρχιακο δικτυο αφου δεν θελετε να πληρωνετε στους αυτοκινητοδρομους? μηπως γιατι σας αρεσει που τωρα κανετε 4 ωρες για Θεσσαλονικη και 2 για Καλαματα ανετα ξεκουραστα με ασφαλεια και back up αν κατι συμβει (και ποιο οικονομικα απο θεμα καταναλωσης καυσιμου)
ξεχασα ομως...περασε η χρυση εποχη της λαμογιας και του καταναλωνουμε πολυ πανω απο τις δυναντοοτητες μας και την παραγωγη μας και τωρα τσουζειιιι....ξυδακι.'
-
στα παπαρια μου τι κανουν στους αλλους.
-
Ξαναρωτω, στην οτοστραντα κανείς ανάλογες μάγκες η εκεί φοβάσαι ότι ο καραμπινιέρι θα στο χωσει μέχρι το παχύ έντερο ;Δεν ξέρω πως είναι γενικά στην Ιταλία αλλά σε ένα κομμάτι της που είχαμε πάει κάποτε στα νότια ο δρόμος που είχαν χωρίς διόδια ήταν αντίστοιχος με τους περισσότερους επι πληρωμή δικούς μας.
Ίσως απλά να έτυχε από εκεί που περάσαμε εμείς. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
στα παπαρια μου τι κανουν στους αλλους.και οι αλλοι ετσι ελεγαν μεχρι που τους τον φορμαραν.....
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
για ποιο ρισκο μιλαμε?
που ειναι το προβλημα?Αγαπητε μπορεις να αποδειξεις οτι ο Χ υπουργος υπηρετει τα συμφεροντα του αντισυμβαλλομενου επιχειρηματια; ΟΧΙ,απλως θελεις να εχεις μια δικαιολογια για την τζαναπετια σου.......
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
για ποιο ρισκο μιλαμε?
που ειναι το προβλημα?Αγαπητε μπορεις να αποδειξεις οτι ο Χ υπουργος υπηρετει τα συμφεροντα του αντισυμβαλλομενου επιχειρηματια; ΟΧΙ,απλως θελεις να εχεις μια δικαιολογια για την τζαναπετια σου.......
προφανως δεν εχεις καμια σχεση με την ελληνικη πραγματικοτητα και τη πολιτικη της ελλαδος.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
στα παπαρια μου τι κανουν στους αλλους.
και οι αλλοι ετσι ελεγαν μεχρι που τους τον φορμαραν.....
εγω δεν ειμαι οι αλλοι.τσαμπα χαιρεσαι.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ξαναρωτω, στην οτοστραντα κανείς ανάλογες μάγκες η εκεί φοβάσαι ότι ο καραμπινιέρι θα στο χωσει μέχρι το παχύ έντερο ;
Δεν ξέρω πως είναι γενικά στην Ιταλία αλλά σε ένα κομμάτι της που είχαμε πάει κάποτε στα νότια ο δρόμος που είχαν χωρίς διόδια ήταν αντίστοιχος με τους περισσότερους επι πληρωμή δικούς μας.
Ίσως απλά να έτυχε από εκεί που περάσαμε εμείς.Στην οτοστραντα εχει χιλιομετροχρεωση, όταν μπαίνεις παίρνεις χαρτακι το οποίο εισαγεις στο τέλος της διαδρομής... Είχαμε πληρώσει κάτι επικα 18αρια αλλα είχαμε διασχίσει την μισή Ιταλία... Νότια και σικελια αν θυμάμαι καλα δεν είχε
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Πηγαινε με τραινο. Αβαδιστα, ξεκουραστα, με μπαρ και ανετες καρεκλες και παρεα και διαδρομους και τουαλετες.
Βλεπω τα επιχειρήματά σας όλο και αναβαθμίζονται:
Μέχρι τώρα στο τέλος της κουβέντας και ενώ τα επιχειρήματα είχαν όλα καταριφθεί υπήρχε το τελευταίο 'άμα γουστάρεις, άμα δε γουστάρεις μην τους χρησιμοποιείς και πήγαινε από τους χωματόδρομους' τώρα λέτε 'άμα δε γουστάρεις πάρε τραίνο'.
Πραγματικά αποστομωτικό επιχειρημα
Εύγε.Ωπα, για ενα λεπτο...
Αν καταλαβα καλα (επειδη μπορει να κανω και λαθος) ξεκαθαρισε μου κατι:
Κανεις οτι εκανε και ο ΒΜWδακιας στο αρχικο ποστ απο το αλλο φορουμ, πας και χωνεσαι πισω απο αλλους που πληρωνουν διοδια για να περασεις τσαμπα (για οποιους λογους, ιδεολογικους, μαγκιας, whatever) και το υπερασπιζεσαι κιόλας?
ΝΑΙ / ΟΧΙ
Αν κανω λαθος σχωρνα με. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
για ποιο ρισκο μιλαμε?
προφανως δεν εχεις καμια σχεση με την ελληνικη πραγματικοτητα και τη πολιτικη της ελλαδος.
Προφανως δεν εχεις το σθενος να παραδεχθεις οτι δεν εχεις επιχειρηματα και απλως λασπολογεις για να 'δικαιολογησεις' τη παρανομια σου.....
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Πηγαινε με τραινο. Αβαδιστα, ξεκουραστα, με μπαρ και ανετες καρεκλες και παρεα και διαδρομους και τουαλετες.
Βλεπω τα επιχειρήματά σας όλο και αναβαθμίζονται:
Μέχρι τώρα στο τέλος της κουβέντας και ενώ τα επιχειρήματα είχαν όλα καταριφθεί υπήρχε το τελευταίο 'άμα γουστάρεις, άμα δε γουστάρεις μην τους χρησιμοποιείς και πήγαινε από τους χωματόδρομους' τώρα λέτε 'άμα δε γουστάρεις πάρε τραίνο'.
Πραγματικά αποστομωτικό επιχειρημα
Εύγε.Ωπα, για ενα λεπτο...
Αν καταλαβα καλα (επειδη μπορει να κανω και λαθος) ξεκαθαρισε μου κατι:
Κανεις οτι εκανε και ο ΒΜWδακιας στο αρχικο ποστ απο το αλλο φορουμ, πας και χωνεσαι πισω απο αλλους που πληρωνουν διοδια για να περασεις τσαμπα (για οποιους λογους, ιδεολογικους, μαγκιας, whatever) και το υπερασπιζεσαι κιόλας?
ΝΑΙ / ΟΧΙ
Αν κανω λαθος σχωρνα με.εισαι τσατσος (του Μπομπολα)
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.