-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
επισης να υποστηριξω οτι αυτο που ειπε ο κασερις 'το αμαξι και η μηχανη ΔΕΝ ειναι ειδος αναγκης αλλα επιλογης'Αυτό δεν ισχύει. Επαναλαμβάνω, υπάρχουν πόλεις χωρίς μεταφορικά μέσα όπου οι κάτοικοι **πρέπει **να βρουν δικούς τους τρόπους να μετακινηθούν.
-
τα παραπονα τους στους δημαρχους που ψηφιζαν τοσα χρονια
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
καθε μηχανακι στο δρομο συνηθως σημαινει ενα λιγοτερο αυτοκινητο... κι αυτο με συμφαιρει εμενα που δεν εχω μηχανακι...
αληθεια στα μηχανακια γιατι δεν δινουν e-pass???Χαιρω πολυ. Δηλαδη πρεπει να θεωρουμε δεδομενο οτι ΘΑ εχουν αλλα δικαιωματα κ υποχρεωσεις επειδη η δικια τους επιλογη για τη δικια τους εξυπηρετηση εχει κ θετικο επακολουθο στους υπολοιπους?
ΥΓ ΞΑΝΑλεω, ΚΑΙ εγω κυκλοφορω και με μηχανακι, κ με ποδηλατο κ φυσικα κ πεζος. Το αυτοκινητο το κουναω 1-1,5 φορα/εβδομαδα κατα μ.ο . Αλλα δεν λεω τα απο πανω οταν ειμαι μηχανοποδηλατοπεζος. Φαινεται ειμαι κοροιδο.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
τα παραπονα τους στους δημαρχους που ψηφιζαν τοσα χρονιαΌχι μόνο παράπονα. Και διαμαρτυρίες έξω από το δημαρχείο έχουν υπάρξει αλλά δεν γίνεται τίποτα... Σε κάποια φάση, απλά συμβιβάζεσαι με την κατάσταση.
-
Για μένα που μένω Καλλιθέα (και οσονούπω Χαλάνδρι) και δουλεύω Ασπρόπυργο (50 χλμ τουλάχιστον καθημερινά δηλαδή) είναι ανάγκη η μηχανή αν δε θέλω να τρώω το 1/3 του μισθού μου σε βενζίνες πήγαινε-έλα ή/και διόδια. Να μην αναφέρω τα χιλιόμετρα που θα μάζευα στο αυτοκίνητο, με ό,τι συνεπάγεται. Και ειναι πολλοί σαν εμένα.
η διαφωνια μου στην 8εση την δικη σου και του νασσ και αλλου ενος συνομιλητη ειναι οτι** η χρηση της μηχανης ειναι επιλογη σας, δεν σας υποχρεωσε κανεις να κινειστε με μηχανη**. Επομενως ο καθενας κανει τις επιλογες του ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα και πορευεται γνωριζοντας τι τον περιμενει.
Και γω σου λέω ότι πάρα πολλούς 'δίκυκλους' εκεί έξω τους υποχρέωσαν τα οικονομικά τους: (ας πούμε ότι) έχουν αυτοκίνητο, έχουν υποχρεώσεις που οδηγούν σε ιδιωτική μετακίνηση, το αυτοκίνητο τους κοστίζει πολύ και πήραν ένα παπί-scooter για 'να κάνουν τη δουλειά τους'. Δεν είναι 'συνειδητοί' μηχανόβιοι, από ανάγκη καβαλάνε το δίκυκλο (και για το λόγο αυτό κινδυνεύουν και περισσότερο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται συζήτηση για κάτι τόσο αυτονόητο. Ξέρω τουλάχιστον 3-4 ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Τι σημαίνει 'επιλογή' ? Δηλαδή ποιά είναι η 'άλλη' επιλογή αυτών των ανθρώπων, να πηγαίνουν με το λεωφορείο ?
επισης να υποστηριξω οτι αυτο που ειπε ο κασερις 'το αμαξι και η μηχανη ΔΕΝ ειναι ειδος αναγκης αλλα επιλογης'
Αυτό ισχύει μόνο αν οι ανάγκες μετακίνησής σου καλύπτονται με δημόσια μεταφορικά μέσα.
Αν πηγαίνεις από το σπίτι στη δουλειά πιθανότατα έχεις δίκιο (αν και από ένα σημείο και πέρα η επιλογή γίνεται ανάγκη πχ. αν θέλεις 2+2=4 ώρες πήγαινε-έλα είναι ανάγκη ή επιλογή ?)
Αν η δουλειά σου απαιτεί κινητικότητα (ενδεικτικά επαγγέλματα: ασφαλιστές, ιατρικοί επισκέπτες, πωλητές) τότε η ιδιωτική μετακίνηση δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη. Ε, αν τα οικονομικά είναι δύσκολα τότε γίνεται ανάγκη η φτηνή ιδιωτική μετακίνηση = δίκυκλο. Δηλαδή τι ακριβώς θα πεις στον ιατρικό επισκέπτη που ζορίζεται οικονομικά ? 'Πήγαινε με το λεωφορείο' ?Τέλος πάντων, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιό ακριβώς λόγο γίνεται η συζήτηση Δε διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τους μηχανόβιους, διότι δεν έχουν. Περισσότερη κατανόηση και συνεργασία πρότεινα (*) (**). Δεν παρέχονται, κανένα πρόβλημα, δε θα σκάσω κιόλας, δεν περιμένω να ζήσω από την καλή διάθεση του καθενός, τα καταφέρνω και μόνος μου. Μόνο που το 'μόνος μου' και 'μόνος σου' μας κάνει χειρότερη κοινωνία. Βέβαια από κάποιον #1 προτεραιότητα είναι πως διαφυλάξει πάση θυσία τα δικαιώματά του, δεν περιμένω να το καταλάβει αυτό.
(Και εννοείται βέβαια πως και οι μηχανόβιοι που πατάνε πάνω σε αυτό για να παραβιάσουν βάναυσα τα δικαιώματα των άλλων είναι εξίσου κατακριτέοι αλλά σε αυτό νομίζω συμφωνούμε όλοι)
(*) Να δώσω ένα άσχετο παράδειγμα: το να κυκλοφορώ ανάμεσα στις λωρίδες είναι παράνομο. Κατανόηση σημαίνει, πριν ανοίξεις την πόρτα για να αδειάσεις το τασάκι, όντας μποτιλιαρισμένος, ρίχνεις μια ματιά στον καθρέφτη μήπως έρχομαι με το δίκυκλο, όχι ανοίγεις και όποιον πάρει ο χάρος και μετά η απάντηση 'ας πρόσεχες, ήσουν παράνομος, το δίκυκλο είναι επιλογή σου'
(**) Αλλο άσχετο παράδειγμα: σταματώ να περάσει ο πεζός σε διάβαση χωρίς φανάρι. Δεν υποχρεούμαι. Αλλά είναι κλασσικό παράδειγμα πως βελτιώνω την ποιότητα ζωής όλων μας παραχωρώντας ένα μικρό δικαίωμά μου. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για μένα που μένω Καλλιθέα (και οσονούπω Χαλάνδρι) και δουλεύω Ασπρόπυργο (50 χλμ τουλάχιστον καθημερινά δηλαδή) είναι ανάγκη η μηχανή αν δε θέλω να τρώω το 1/3 του μισθού μου σε βενζίνες πήγαινε-έλα ή/και διόδια. Να μην αναφέρω τα χιλιόμετρα που θα μάζευα στο αυτοκίνητο, με ό,τι συνεπάγεται. Και ειναι πολλοί σαν εμένα.
η διαφωνια μου στην 8εση την δικη σου και του νασσ και αλλου ενος συνομιλητη ειναι οτι** η χρηση της μηχανης ειναι επιλογη σας, δεν σας υποχρεωσε κανεις να κινειστε με μηχανη**. Επομενως ο καθενας κανει τις επιλογες του ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα και πορευεται γνωριζοντας τι τον περιμενει.
Και γω σου λέω ότι πάρα πολλούς 'δίκυκλους' εκεί έξω τους υποχρέωσαν τα οικονομικά τους: (ας πούμε ότι) έχουν αυτοκίνητο, έχουν υποχρεώσεις που οδηγούν σε ιδιωτική μετακίνηση, το αυτοκίνητο τους κοστίζει πολύ και πήραν ένα παπί-scooter για 'να κάνουν τη δουλειά τους'. Δεν είναι 'συνειδητοί' μηχανόβιοι, από ανάγκη καβαλάνε το δίκυκλο (και για το λόγο αυτό κινδυνεύουν και περισσότερο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται συζήτηση για κάτι τόσο αυτονόητο. Ξέρω τουλάχιστον 3-4 ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Τι σημαίνει 'επιλογή' ? Δηλαδή ποιά είναι η 'άλλη' επιλογή αυτών των ανθρώπων, να πηγαίνουν με το λεωφορείο ?
επισης να υποστηριξω οτι αυτο που ειπε ο κασερις 'το αμαξι και η μηχανη ΔΕΝ ειναι ειδος αναγκης αλλα επιλογης'
Αυτό ισχύει μόνο αν οι ανάγκες μετακίνησής σου καλύπτονται με δημόσια μεταφορικά μέσα.
Αν πηγαίνεις από το σπίτι στη δουλειά πιθανότατα έχεις δίκιο (αν και από ένα σημείο και πέρα η επιλογή γίνεται ανάγκη πχ. αν θέλεις 2+2=4 ώρες πήγαινε-έλα είναι ανάγκη ή επιλογή ?)
Αν η δουλειά σου απαιτεί κινητικότητα (ενδεικτικά επαγγέλματα: ασφαλιστές, ιατρικοί επισκέπτες, πωλητές) τότε η ιδιωτική μετακίνηση δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη. Ε, αν τα οικονομικά είναι δύσκολα τότε γίνεται ανάγκη η φτηνή ιδιωτική μετακίνηση = δίκυκλο. Δηλαδή τι ακριβώς θα πεις στον ιατρικό επισκέπτη που ζορίζεται οικονομικά ? 'Πήγαινε με το λεωφορείο' ?Τέλος πάντων, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιό ακριβώς λόγο γίνεται η συζήτηση Δε διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τους μηχανόβιους, διότι δεν έχουν. Περισσότερη κατανόηση και συνεργασία πρότεινα (*) (**). Δεν παρέχονται, κανένα πρόβλημα, δε θα σκάσω κιόλας, δεν περιμένω να ζήσω από την καλή διάθεση του καθενός, τα καταφέρνω και μόνος μου. Μόνο που το 'μόνος μου' και 'μόνος σου' μας κάνει χειρότερη κοινωνία. Βέβαια από κάποιον #1 προτεραιότητα είναι πως διαφυλάξει πάση θυσία τα δικαιώματά του, δεν περιμένω να το καταλάβει αυτό.
(Και εννοείται βέβαια πως και οι μηχανόβιοι που πατάνε πάνω σε αυτό για να παραβιάσουν βάναυσα τα δικαιώματα των άλλων είναι εξίσου κατακριτέοι αλλά σε αυτό νομίζω συμφωνούμε όλοι)
(*) Να δώσω ένα άσχετο παράδειγμα: το να κυκλοφορώ ανάμεσα στις λωρίδες είναι παράνομο. Κατανόηση σημαίνει, πριν ανοίξεις την πόρτα για να αδειάσεις το τασάκι, όντας μποτιλιαρισμένος, ρίχνεις μια ματιά στον καθρέφτη μήπως έρχομαι με το δίκυκλο, όχι ανοίγεις και όποιον πάρει ο χάρος και μετά η απάντηση 'ας πρόσεχες, ήσουν παράνομος, το δίκυκλο είναι επιλογή σου'
(**) Αλλο άσχετο παράδειγμα: σταματώ να περάσει ο πεζός σε διάβαση χωρίς φανάρι. Δεν υποχρεούμαι. Αλλά είναι κλασσικό παράδειγμα πως βελτιώνω την ποιότητα ζωής όλων μας παραχωρώντας ένα μικρό δικαίωμά μου.αυτο που περιγραφεις λεγεται επιλογη. Οι ανθρωποι αυτοι επελεξαν για τον Α-Β (οικονομικο-κινηση-συχνοτητα-κλπ κλπ) λογο να κινουντε με μηχανη αντι για αλλο μεσο μεταφορας, ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα και πορευεται γνωριζοντας τι τον περιμενει
Ολα τα επαγγελματα που ανεφερες μπορουνε να κινη8ουνε και με αυτοκινητο...στις αλλες χωρες πως μπορουνε? **
Συμφωνω απόλυτα στο: Περισσότερη κατανόηση και συνεργασία πρότεινα (*) (). Δεν παρέχονται, κανένα πρόβλημα, δε θα σκάσω κιόλας, δεν περιμένω να ζήσω από την καλή διάθεση του καθενός, τα καταφέρνω και μόνος μου. Μόνο που το 'μόνος μου' και 'μόνος σου' μας κάνει χειρότερη κοινωνίαΔιαφωνω απολυτα στο: Βέβαια από κάποιον #1 προτεραιότητα είναι πως διαφυλάξει πάση θυσία τα δικαιώματά του, δεν περιμένω να το καταλάβει αυτό.
αν αυτο καταλαβες απο εμενα να τονισω οτι κανεις απολυτα λαθος. Δεν εδωσα πουθενα αυτη την εικονα...Απορια οταν υπαρχει διαβαση με η χωρις φαναρι ποιος εχει προτεραιοτητα στην Ελλαδα?
-
Δεν αναφερόμουν προσωπικά σε κανέναν, συγνώμη αν έδωσα αυτή την εντύπωση
Διαφωνούμε στον ορισμό της επιλογής, δηλαδή αν σε κάποιον στοιχίζει €100 το μήνα το δίκυκλο και €200 το μήνα το αυτοκίνητο και βγάζει €500 το μήνα τότε με συγχωρείς, δεν τίθεται θέμα επιλογής, τα €100 επιπλέον το μήνα δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Το οικονομικό είναι ανάγκη, όχι επιλογή. Οπως έγραψα και στον kacey, το ό,τι δεν έχεις Ferrari είναι ανάγκη ή επιλογή ?
Και σε άλλες χώρες όταν υπάρχει οικονομική στενότητα πάνε με δίκυκλο. Δηλαδή για ποιό λόγο νομίζεις ότι υπάρχουν εκατομμύρια ποδήλατα στο Πεκίνο, παρά το ό,τι έχουν εκτενές δίκτυο ΜΜΜ ? Επειδή είναι επιλογή τους να γυμνάζονται ?
Στις διαβάσεις ισχύει αυτό που έγραψα: οι πεζοί ΔΕΝ έχουν προτεραιότητα, εκτός και αν υπάρχει φανάρι 'πράσινο ανθρωπάκι'. Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό στο παρελθόν σε αντίστοιχη συζήτηση 'να πάνε να γαμηθούν οι πεζοί, δικαίωμά μου είναι να μην τους αφήσω, τους πατάω και το δικαστήριο με αθωώνει'
-
μαγκες ποσο ειναι η ταριφα αμα δεν εχεις μπροστα πινακιδα?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν αναφερόμουν προσωπικά σε κανέναν, συγνώμη αν έδωσα αυτή την εντύπωσηΔιαφωνούμε στον ορισμό της επιλογής, δηλαδή αν σε κάποιον στοιχίζει €100 το μήνα το δίκυκλο και €200 το μήνα το αυτοκίνητο και βγάζει €500 το μήνα τότε με συγχωρείς, δεν τίθεται θέμα επιλογής, τα €100 επιπλέον το μήνα δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Το οικονομικό είναι ανάγκη, όχι επιλογή. Οπως έγραψα και στον kacey, το ό,τι δεν έχεις Ferrari είναι ανάγκη ή επιλογή ?
Και σε άλλες χώρες όταν υπάρχει οικονομική στενότητα πάνε με δίκυκλο. Δηλαδή για ποιό λόγο νομίζεις ότι υπάρχουν εκατομμύρια ποδήλατα στο Πεκίνο, παρά το ό,τι έχουν εκτενές δίκτυο ΜΜΜ ? Επειδή είναι επιλογή τους να γυμνάζονται ?
Στις διαβάσεις ισχύει αυτό που έγραψα: οι πεζοί ΔΕΝ έχουν προτεραιότητα, εκτός και αν υπάρχει φανάρι 'πράσινο ανθρωπάκι'. Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό στο παρελθόν σε αντίστοιχη συζήτηση 'να πάνε να γαμηθούν οι πεζοί, δικαίωμά μου είναι να μην τους αφήσω, τους πατάω και το δικαστήριο με αθωώνει'
νομιζα οτι στην διαβαση προτεραιοτητα εχει ο πεζος
για ποιο λογο στις Αγγλικες πολεις στις φτωχογειτονιες (υπαρχουν παντου και ειναι στην ιδια μοιρα η και χειροτερα με εμας) περνουν φτηνα κουβαδακια ή συγκοινωνια για να μετακοινηθουν?
το οτι δεν εχουμε οι περισσοτεροι φερραρι ειναι επιλογη γιατι οταν μια φερραρι μεταχειρο εχει λιγοτερο απο ενα δυαρι σε υποβαθμισμενη περιοχη και σχεδον ολοι εχουμε καπου να μεινουμε εμεις ή/και οι γονεις μας σημαινει οτι επιλεξαμε μια κεραμιδα σταθερη στο κεφαλι μας παρα μια αλλα που να κινειται και να σκουριαζει
η διαφορα κοστους χρησης μια μηχανης και ενος αυτοκινητου στα δικα μου ματια ειναι θεμα επιλογης και οχι αναγκης (my point of view)
επισης πιστευω οτι απο τους 100 δικυκλιστες οι 90 δεν το κανουν γιατι δεν εχουν να συντηρησουν αυτοκινητο (μιας και εχουν 1 τουλαχιστον να περιμενει) αλλα γιατι θελουν να κανουν οικονομια, επομενως 'επιλεγουν' -
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
μαγκες ποσο ειναι η ταριφα αμα δεν εχεις μπροστα πινακιδα?300€.
-
Αρθρο 39 του ΚΟΚ:
- Aν σε σημασμένη διάβαση πεζών η κυκλoφoρία των oχημάτων δεν ρυθμίζεται με φωτεινή σηματoδότηση ή με τρoχoνόμo, oι oδηγoί υπoχρεoύνται να πλησιάζoυν στη διάβαση με ταχύτητα τόσo μικρή ώστε να μην εκθέτoυν σε κίνδυνo τoυς πεζoύς πoυ τη χρησιμoπoιoύν ή εισέρχoνται σε αυτήν και, σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυς για να επιτρέπoυν την διέλευση των πεζών.
δηλαδή οι πεζοί ΔΕΝ έχουν προτεραιότητα στις μη σηματοδοτούμενες διαβάσεις και οι οδηγοί ΔΕΝ υποχρεούνται να διακόψουν την κίνησή τους εκτός από περίπτωση ανάγκης, απλά οι οδηγοί πρέπει να μειώνουν ταχύτητα τόσο ώστε να μπορούν να διακόψουν την κίνησή τους (βγάλε άκρη...).
Στο άρθρο 38 έχει αντίστοιχες υποχρεώσεις των πεζών, πχ.:
δ) Σε διαβάσεις πoυ η κυκλoφoρία τόσo των πεζών όσo και των oχημάτων δεν ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες, να μην κατεβαίνoυν στo oδόστρωμα πριν λάβoυν υπόψη τoυς την απόσταση και την ταχύτητα των oχημάτων τα oπoία πλησιάζoυν.
δηλαδή οι πεζοί πρέπει να προσέχουν τα αυτοκίνητα.
Αρα ισχύει αυτό που λέω, ότι αν σταματήσεις (προφανώς όχι στην Πανεπιστημίου) για να παραχωρήσεις προτεραιότητα σε ένα πεζό που είναι έτοιμος να διασχίσει μια διάβαση πεζών, του 'κάνεις χάρη'.
Στην Αγγλία δεν παίζει δίκυκλο λόγω καιρού.
Αν νομίζεις ότι το ολικό κόστος κτήσης και χρήσης παπιού ή μικρού scooter είναι συγκρίσιμο με αυτοκινήτου, κάνεις μεγάλο λάθος και μια χαρά μπορεί να είναι €50 το μήνα (που, αν βγάζεις €500, είναι σημαντικότατη).
Ακόμα και αν ισχύει η τελευταία σου φράση, υπάρχει και το 10%...Τέλος πάντων, η συζήτηση ξεφεύγει...
-
-
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
μαγκες ποσο ειναι η ταριφα αμα δεν εχεις μπροστα πινακιδα?
300€.
thanx dude!!
-
Με το τι ισχυει για τους πεζους δεν βγαζεις ακρη γιατι πολυ απλα ο ΚΟΚ δεν οριζει ρητα τι πρεπει να κανουν οι μεν κ τι οι δε. Κ για τους δυο γραφει οτι εχουν (αντικρουομενες) υποχρεωσεις. 'Σταματα οδηγε αν πεζος παει να περασει το δρομο, αλλα μην κατεβεις στο δρομο πεζε αν ερχεται αυτοκινητο'. @@ παππουλη. Το μοναδικο σημειο οπου ο ΚΟΚ ειναι ξεκαθαρος ειναι στο πρασινο παλλομενο πεζοφαναρο.
Nass εγραψε ¨δεν μπορω να καταλαβω απο που αρχισε ολο αυτο, δεν ζητησα περισσοτερα δικαιωματα για τους μηχανοβιους γιατι δεν εχουν¨.
Kacey σου (ξανα)λεει οτι αρχισε απο το 'ε ενταξει, τοτε μπορεις να λαβεις κ την απαντηση 'αντε γαμησου εγω θα περασω απο οπου θελω'' που ειπες πιο πισω. Κ συμπληρωσα το αυτονοητο 'ε τοτε κ ο αλλος μπορει να κανει ακριβως το ιδιο = οτι θελει'.
Απλο δεν ειναι?
Τεσπα, μπορουμε να συμφωνησουμε οτι η χρηση της μηχανης ειναι κατι που το διαλεγει εκεινος που το κανει (αφου δεν του απαγορεψε κανεις να χρησιμοποιησει αλλο μεσο), ειτε επειδη του αρεσει, ειτε επειδη δεν θελει να δωσει τα λεφτα κ το χρονο που χρειαζονται για να μετακινεισαι για το αυτοκινητο, ειτε γιατι δεν εχει να τα δωσει (αυτο που λες εσυ 'αναγκη')?
Κ αν συμφωνησουμε σε αυτο, μπορουμε να συμφωνησουμε οτι ΟΛΑ τα παραπανω ειναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ προβληματα, κ δεν αφορουν τους αλλους στο ελαχιστο, οποτε αν καποιος δεν θελει να τον αφησει να περασει ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ, στην οποια περιπτωση αντιδραση του τυπου 'καλα κ εγω θα κανω οτι γουσταρω' δινει κ στον πρωτο δικαιωμα 'να κανει κ αυτος οτι γουσταρει'?
ΥΓ Εγω δεν ειπα ποτε οτι η χρηση ιδιωτικου μεταφορικου ειναι επιλογη κ οχι αναγκη, κ αν βγηκε κατι τετοιο απο τα λεγομενα μου, ΔΕΝ εννοω κατι τετοιο. Σαφεστατα θεωρω οτι η χρηση ιδιωτικου μεσου μεταφορας, στην Ελλαδα, ειναι απαραιτητο ΑΓΑΘΟ.
-
Ούτε στους ορισμούς δε συμφωνούμε, ούτε καταλαβαίνεις τι γράφω (ακόμα να καταλάβεις τι εννοούσα... )
Πχ. αυτό που εμένα μου φαίνεται προφανές:
'Ανάγκη' = 'Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά'
'Δεν έχω να τα δώσω' = 'Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά'
άρα (αντιμεταθετική+μεταβατική ιδιότητα)
'Δεν έχω να τα δώσω' = 'Ανάγκη'
σε σένα δεν είναι. ΟΚ...Αυτό στο οποίο συμφωνούμε είναι ότι είναι δικαίωμά σου. Εξάλλου είναι προφανές ότι μόνο αυτό σε ενδιαφέρει, τα υπόλοιπα που έγραψα ντούκου. Μπράβο λοιπόν
-
Μπορεις. Να πας με λεωφορειο. Αν βγαζεις τοσα λιγα που πραγματικα δεν 'βγαινεις' να κυκλοφορεις με αυτοκινητο, να κυκλοφορεις με ΜΜΜ*. Αν βγαζεις τοσα λιγα ΚΑΙ δουλευεις τοσο πολυ ωστε να μην σε βγαζει κ ο χρονος για ΜΜΜ, να αλλαξεις δουλεια.
- Ή να κυκλοφορειτε με ΟΤΙ μεσο θελετε, ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ. Αιντε γιατι το παιζετε τρελλιτσα εδω μεσα: kαι να βολευτουμε με το μηχανακι, κ 'αχ μη δεν μπορω καιει ο ηλιος, κανει καρκινο το καυσαεριο, με κρυωνει η βροχη, ποναει τον κωλο μου η σελα κ για αυτο πρεπει να φτανω γρηγορα οποτε καντε ακρη να περασω'.
Και ναι ειναι προφανες οτι αν ο αλλος μου απαντηση 'ε ενταξει αντε γαμησου εγω θα κανω οτι θελω', το μονο που με νοιαζει ειναι το δικαιωμα μου.
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ούτε στους ορισμούς δε συμφωνούμε, ούτε καταλαβαίνεις τι γράφω (ακόμα να καταλάβεις τι εννοούσα... )στην ουρα τοτε.
Κατανοείς φαντάζομαι ότι η απάντησή σου φέρνει ενδεχομένως ως ανταπάντηση το 'άντε γαμήσου, σε προσπερνάω και άμα σου αρέσει'...
Αυτα ειναι τα δυο (διαδοχικα) ποστ. Τι ακριβως δεν κατανοω κ που κανω λαθος οταν υποθετω οταν εσυ προκρινεις ως πιθανη απαντηση το 'αντε γαμησου εγω σε περναω απο οπου θελω', στην απαντηση 'στην ουρα τοτε' - που φυσικα καποιος που περιμενει στην ουρα εχει καθε δικαιωμα να δωσει?
Για πες μου τι ακριβως δεν καταλαβαινω απο αυτο το απλο που γραφεις παραπανω. Το αναφερεις απλα ως ενδεχομενο? Δηλαδη ξεκινησες φιλολογικης σημασιας συζητηση για τι μπορει πιθανως να απαντησει ο καθε βλακας?
Θες να μου κανεις τη χαρη σε εμενα το χαζο να μου εξηγησεις τι εννοουσες οταν εγραφες 'ε τοτε μπορει κ ο αλλος να σου πει αντε γαμησου εγω θα περασω απο οπου θελω'?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Μα το εκανες και το κανεις καθημερινα σε ολες τις στασεις του Μετρο...
δε χρησιμοποιω μετρο.ατυχησες.
προσωπικά καθολου - ενας ακομα λιγοτερος επιβατης να μην στριμοχνωμαι...
δεν εχει νοημα η συζητηση....
απλά αναρωτιεμα πλεον αυτη η κουβεντα τι σχεση εχει με κωδικα κυκλοφωριας...
-
η διαφωνια μου στην 8εση την δικη σου και του νασσ και αλλου ενος συνομιλητη ειναι οτι** η χρηση της μηχανης ειναι επιλογη σας, δεν σας υποχρεωσε κανεις να κινειστε με μηχανη**. Επομενως ο καθενας κανει τις επιλογες του ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα και πορευεται γνωριζοντας τι τον περιμενει....
Μάλιστα. Όσα υπέρ ή κατά έχει ζυγίζει ο αυτοκινητιστής όταν δε βρίσκει να παρκάρει και το παρατάει κλείνοντας μια από τις 2 λωρίδες του δρόμου. Ή όταν βιάζεται και αγνοεί το κόκκινο φανάρι. Ή όταν δεν του φτάνουν τα φράγκα και κυκλοφορεί ανασφάλιστος.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
στην ουρα τοτε.
Κατανοείς φαντάζομαι ότι η απάντησή σου φέρνει ενδεχομένως ως ανταπάντηση το 'άντε γαμήσου, σε προσπερνάω και άμα σου αρέσει'...
Αυτα ειναι τα δυο (διαδοχικα) ποστ. Τι ακριβως δεν κατανοω κ που κανω λαθος οταν υποθετω οταν εσυ προκρινεις ως πιθανη απαντηση το 'αντε γαμησου εγω σε περναω απο οπου θελω', στην απαντηση 'στην ουρα τοτε' - που φυσικα καποιος που περιμενει στην ουρα εχει καθε δικαιωμα να δωσει?
Για πες μου τι ακριβως δεν καταλαβαινω απο αυτο το απλο που γραφεις παραπανω. Το αναφερεις απλα ως ενδεχομενο? Δηλαδη ξεκινησες φιλολογικης σημασιας συζητηση για τι μπορει πιθανως να απαντησει ο καθε βλακας?
Θες να μου κανεις τη χαρη σε εμενα το χαζο να μου εξηγησεις τι εννοουσες οταν εγραφες 'ε τοτε μπορει κ ο αλλος να σου πει αντε γαμησου εγω θα περασω απο οπου θελω'?
Πωπω ρε πουστη μου το εχετε πηδηξει το θεμα και συνεχιζετε να το πηδατε ψοφιο....
Ρε κασερι πνευμα αντιλογιας. Αυτο που λεει ο Νασσος ειναι απλο.
Εχει σταματησει στην ακρη να κανει ολη την προετοιμασια του κλπ οπως περιεγραψε....
Μετα ζηταει απο καποιον ευγενικα να περασει κλπ κλπ και εκει καποιος του απανταει αναγωγα και μονολεκτικα ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ κλπ κλπ. Ε εκει ακομα και εσυ που φημιζεσαι για την ψυχραιμια σου α τον περασεις απο πανω στην κυριολεξια αν δεν κατεβασεις το stand, να κατεβεις απο το μηχανακι και να αρχισεις να χοροπηδας στο καπο του εφ οσον σε εβρισε χωρις ενω εσυ ησουν ευγενικος....
Νασσο σωστα το επιασα? -
Ο χρήστης soch έγραψε:
η διαφωνια μου στην 8εση την δικη σου και του νασσ και αλλου ενος συνομιλητη ειναι οτι** η χρηση της μηχανης ειναι επιλογη σας, δεν σας υποχρεωσε κανεις να κινειστε με μηχανη**. Επομενως ο καθενας κανει τις επιλογες του ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα και πορευεται γνωριζοντας τι τον περιμενει....
Μάλιστα. Όσα υπέρ ή κατά έχει ζυγίζει ο αυτοκινητιστής όταν δε βρίσκει να παρκάρει και το παρατάει κλείνοντας μια από τις 2 λωρίδες του δρόμου. Ή όταν βιάζεται και αγνοεί το κόκκινο φανάρι. Ή όταν δεν του φτάνουν τα φράγκα και κυκλοφορεί ανασφάλιστος.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...Αυτο ξανα πες το!!!!!!
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.