-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εκτός απο ευασιθησίες κλπ, οι τύποι μάλλον δεν το χουν ψάξει καλά το θέμα.Συνήθως όταν το ζώο πεθαίνει με τόσο φόβο, πόνο και αγωνία εκρίνει ορμόνες οι οποίες επηρεάζουν την ποιότητα του κρέατος.
Είναι δυνατόν να ναι τόσο πίσω;
Σωστο μεν, αλλα... ισχυει και για τα ψαρια το ιδιο?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εκτός απο ευασιθησίες κλπ, οι τύποι μάλλον δεν το χουν ψάξει καλά το θέμα.
Συνήθως όταν το ζώο πεθαίνει με τόσο φόβο, πόνο και αγωνία εκρίνει ορμόνες οι οποίες επηρεάζουν την ποιότητα του κρέατος.
Είναι δυνατόν να ναι τόσο πίσω;
Σωστο μεν, αλλα... ισχυει και για τα ψαρια το ιδιο?
Aν και δεν έχω γνώσεις κτηνιατρικής, δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην ισχύει.
-
Έχετε δει να σφάζουν αγελάδα; Είναι το ίδιο και χειρότερο..
Κατά τη γνώμη μου είτε μυρμήγκι σκοτώνεις είτε άνθρωπο είναι το ίδιο..Και τα δύο έχουν ψυχή..
Απλά οι κοινωνίες έχουν πολλά τέτοια παράδοξα..
Εγώ προσωπικά έχω γίνει χορτοφάγος για αυτούς και άλλους ιατρικούς λόγους..Επίσης δε σκοτώνω τίποτα ,ούτε τα κουνούπια ακόμη και αν δεν μπορώ να κοιμηθώ.. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Έχετε δει να σφάζουν αγελάδα; Είναι το ίδιο και χειρότερο..Κατά τη γνώμη μου είτε μυρμήγκι σκοτώνεις είτε άνθρωπο είναι το ίδιο..Και τα δύο έχουν ψυχή..
O 'επίσημος' τρόπος θανάτωσης των βοοειδών περιλαμβάνει πρώτα χτύπημα που τα αφήνει αναίσθητα. Προστατεύει έτσι την ποιότητα του κρέατος.
Με το 2ο δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου είτε μυρμήγκι σκοτώνεις είτε άνθρωπο είναι το ίδιο..Και τα δύο έχουν ψυχή..
Δηλαδή ποιος ορίζει τι μπορείς να σκοτώνεις;
Κάποιος σκοτώνει τα μυρμήγκια επειδή πάνε στην κουζίνα του..
Με την ίδια λογική κάποιος άλλος σκοτώνει τις γάτες επειδή πάνε στον κήπο του και τον ενοχλούν..
Κάποιος τρίτος με περισσότερο ανεπτυγμένο το ένστικτο του κτήνους σκοτώνει άνθρωπο επειδή μπήκε στο χωράφι του να κλέψει ελιές..Και οι τρεις χρησιμοποιούν την ίδια λογική..
Επίσης έχουν και οι τρεις ανεπτυγμένο το ένστικτο του ζώου ο καθένας σε διαφορετικό επίπεδο..
Πως λοιπόν ορίζουμε το λάθος;
Απλά μέσω της άποψης της πλειοψηφίας μιας κοινωνίας.. -
Αρα συμφωνουμε οτι το προβλημα ειναι ο τροπος και οχι η θανατωση καθεαυτη
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Δηλαδή ποιος ορίζει τι μπορείς να σκοτώνεις;
Κάποιος σκοτώνει τα μυρμήγκια επειδή πάνε στην κουζίνα του..
Με την ίδια λογική κάποιος άλλος σκοτώνει τις γάτες επειδή πάνε στον κήπο του και τον ενοχλούν..
Κάποιος τρίτος με περισσότερο ανεπτυγμένο το ένστικτο του κτήνους σκοτώνει άνθρωπο επειδή μπήκε στο χωράφι του να κλέψει ελιές..Και οι τρεις χρησιμοποιούν την ίδια λογική..
Επίσης έχουν και οι τρεις ανεπτυγμένο το ένστικτο του ζώου ο καθένας σε διαφορετικό επίπεδο..
Πως λοιπόν ορίζουμε το λάθος;
Απλά μέσω της άποψης της πλειοψηφίας μιας κοινωνίας..Δεν θέλω να ορίσω κανένα σωστό και κανένα λάθος. Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει, δεν μου πέφτει λόγος.
Απλά, εγώ προσωπικά, δεν δίνω δεκάρα για τη ζωή του μυρμηγκιού ή της αγελάδας/κοτόπουλου που θα καταλήξει στο πιάτο μου. Ακριβώς το αντίθετο απ' την ανθρώπινη ζωή δηλαδή.
Όχι ότι θα σκότωνα εγώ ο ίδιος ή ότι μ' αρέσει ο βασανισμός των ζώων, μη παραξηγηθούμε.
ΙΑΠΩΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ vs ΔΕΛΦΙΝΙΑ