-
Ενα θεμα που μας καιει ολους..χομπιστες και μη..ιδιοκτητες αυθαιρετων και μη...
Να σας ενημερωσω λοιπον οτι
1)Τα φωτοβολταϊκα ειναι πανακριβα
2)Δεν υπαρχει επιδοτηση για οικιακους-μικρους χρήστες
3) Δεν απεξαρτασαι απο την ΔΕΗΣε 5 χρονια ξαναρωτήστε...μεχρι τοτε μην κανετε τον κόπο.
-
3) Δεν απεξαρτασαι απο την ΔΕΗΣε 5 χρονια ξαναρωτήστε...μεχρι τοτε μην κανετε τον κόπο.
-
-
τι εννοεις Hobbistes? μπορει καποιος να εχει σαν χομπυ τα φωτοβολταικα στοιχεια?
πρεπει να ειναι απο τα πιο παραξενα χομπυ (ακομα πιο παραξενο και απο την ανακατασκευη αρχαιου ραδιοφωνου )
-
Υπαρχουν χομπίστες αφθονοι, που αναζητουν λυσεις για το εξοχικο τους συνηθως.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχουν χομπίστες αφθονοι, που αναζητουν λυσεις για το εξοχικο τους συνηθως.φανταζομαι να εχουν φορουμ για τα φωτοβολταικα
spy pics απο καινουρια μοντελα
polls για τι να βαλουν
να μαλωνουν για αξιποστια/αποδοση
και αλλα τετοια ωραια -
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
φανταζομαι να εχουν φορουμ για τα φωτοβολταικα
polls για τι να βαλουν
και αλλα τετοια ωραιαΘα μπαινουν μεσα και οι alfisti, skodisti, VAGelides και θα τα κανουν πουτανα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ενα θεμα που μας καιει ολους..χομπιστες και μη..ιδιοκτητες αυθαιρετων και μη...Να σας ενημερωσω λοιπον οτι
Το ειχα ψαξει λιγακι, και μπορω να πω οτι ειναι ενδιαφερον σαν επενδυση επιχειρηματικη ομως οχι τοσο για οικιακη/ιδιωτικη χρηση.
Εγω πιστευω οτι θα δωσει νεες προοπτικες σε πολλους αγροτες οι οποιοι εχουν πολυ μεγαλες εκτασεις που καλιεργουν με ελλαχιστα εσοδα ( αν τα γνωριζω καλα - διαφορετικα δεν θα κλεινανε τις εθνικες καθε χρονο ) και θα μπορεσουν να εχουν ενα καλο εισοδημα.
Εχει ενα προγραμμα δανειου-χρηματοδοτησης η Τραπεζα Πειραιως και απο οσο γνωριζω υπαρχει καποιο σημαντικο ποσοστο επιδοτησης απο την Ε.Ε. αλλα χωρις να γνωριζω πολλες λεπτομεριες.
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
polls για τι να βαλουν
και αλλα τετοια ωραιαΘα μπαινουν μεσα και οι alfisti, skodisti, VAGelides και θα τα κανουν πουτανα...
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
απο οσο γνωριζω υπαρχει καποιο σημαντικο ποσοστο επιδοτησης απο την Ε.Ε. αλλα χωρις να γνωριζω πολλες λεπτομεριες.50% αν δεν κανω λαθος ..εφτιαξε ενας φιλος μου μια τετοια εταιρια και υπολογιζει στα 6-7 χρονια να εχει κανει αποσβεση!
(και με 50% μιλαμε για μεγαλο ποσο και παλι βεβαια)Κανεις συμβαση με τη ΔΕΗ απο οτι μου ειπε για 20 χρονια και πουλας το ρευμα σε σταθερη τιμη τα 10 πρωτα χρονια, και μετα ρυθμιζεται αναλογα.
Καλη επενδυση ακουγεται, αλλα για οσους εχουν το αρχικο κεφαλαιο(και δεν εχουν τι να το κανουν εννοειται) αλλα αποδιδει μακροχρονια.
-
Αν θέλετε πληροφορίες για τα φωτοβολταικά, διαβάστε τα παρακάτω:
-
Θα μπαινουν μεσα και οι alfisti, skodisti, VAGelides και θα τα κανουν πουτανα...
Μαλλον θα εχει και 2-3 σταθερα μελη που κανουν το ιδιο παντου, ε?
Παντως απ'οτι θυμαμαι, η ΔΕΗ ειναι υποχρεωμενη να αγοραζει το ρευμα που παραγεις για καποια χρονια ειτε ειναι απο φωτοβολταικα ειτε απο ανεμογεννητριες.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θα μπαινουν μεσα και οι alfisti, skodisti, VAGelides και θα τα κανουν πουτανα...
Μαλλον θα εχει και 2-3 σταθερα μελη που κανουν το ιδιο παντου, ε?
ναι ναι::
και μερικους αλλους που ανεξαρτητα απο το ποσα ποστς εχουν, κανεις δεν θα θυμαται ενα
-
polls για τι να βαλουν
Έγραψε κάποιος κάτι για Skoda;
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
απο οσο γνωριζω υπαρχει καποιο σημαντικο ποσοστο επιδοτησης απο την Ε.Ε. αλλα χωρις να γνωριζω πολλες λεπτομεριες.
50% αν δεν κανω λαθος ..εφτιαξε ενας φιλος μου μια τετοια εταιρια και υπολογιζει στα 6-7 χρονια να εχει κανει αποσβεση!
(και με 50% μιλαμε για μεγαλο ποσο και παλι βεβαια)Κανεις συμβαση με τη ΔΕΗ απο οτι μου ειπε για 20 χρονια και πουλας το ρευμα σε σταθερη τιμη τα 10 πρωτα χρονια, και μετα ρυθμιζεται αναλογα.
Καλη επενδυση ακουγεται, αλλα για οσους εχουν το αρχικο κεφαλαιο(και δεν εχουν τι να το κανουν εννοειται) αλλα αποδιδει μακροχρονια.
Ένας γνωστός που δούλευε σε μία εταιρία με ανεμογεννήτριες μου έλεγε ότι μάλλον πιο συμφέρουσα λύση είναι οι ανεμογεννήτριες. Πάντως και με τα φωτοβολταϊκά μπορείς να κάνεις απόσβεση, γλιτώνοντας το ρεύμα που θα σπαταλούσες και πουλώντας το υπόλοιπο στη ΔΕΗ (δεν ξέρω λεπτομέρειες τιμολογίου) Επειδή ακούγεται πολύ καλή ιδέα (και οικολογική!!) υπάρχει κανείς φορουμίστας που να έχει δοκιμάσει να βάλει στο σπίτι του???
-
Αφου διαγραψαμε την οικιακη εγκατασταση,παμε τωρα στην ιδιωτικη επενδυση:
Αν εχετε χωραφι σε μερος με πολλες σκιάσεις (βουνα κτλ), ξεχαστε το.
Αν εχετε χωραφι μικρότερο απο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου,ξεχαστε το.
Αν δεν εχετε λεφτα,επισης ξεχαστε το.Στην καλυτερη θα το νοικιασετε σε καποιον.
Αν δειτε την δουλεια: θα παω μονος μου να κανω ολη την χαρτουρα με υπουργειο,δεη,τραπεζα κτλ, ξεχαστε το.
Αν και οταν ψηφιστει το νεο χωροταξικο του Σουφλια,απλως ξεχαστε οτιδηποτε -
ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΒΗ ΕΝΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ 1.5-3.5 ΦΟΡΕΣ.
δΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΧΩ ΣΥΣΤΗΜΑ 20kwP TO ΚΑΝΩ 30-70Kwp.
Γνωρίζει κανεις να μου απαντησει αν αυυη η μεγάλη απόκλιση από την θεωρητικη τιμη γίνεται αποδεκτή από την ΔΕΗ; -
Aν το φωτοβολταϊκό δεν έχει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ σου παίρνει το ρεύμα η ΔΕΗ.-
Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις μη διασυνδεδεμένο σύστημα με μπαταρίες.
-
οΤΑΝ ΛΕς ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΌ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙς ΠΙΣΤΟΠΟΙΉΣΕΙς ΤΙ ΕΝΝΟΕΊς. οΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ Ή ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΝΕΛ;
-
μπορεις να μας δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το 'συστημα' αυτο ?
ετσι απλα οπως το λες ακουγεται σαν τα μουφα μαγνητακια που 'υποσχονται' 10-30% οικονομια καυσιμου.
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα