-
Πάντως γενικά το νέο 6 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και το μόνο που του λείπει είναι λίγο παραπάνω δύναμη στον 1.8-νομίζω ότι η έκδοση του μιάτα με τα 126 άλογα θα το καθιστούσε πλήρες- παρόλο που και τα 120 άλογα, με βάση το γεγονός ότι η Μάντζα πέτυχε μείωση βάρους 30 κιλά περίπου,δεν ΄προσφέρουν καθολού κακές επιδόσεις..
Χωρίς να χρειαστεί να δώσεις μια περιουσία, με 22000€ περίπου, παίρνεις και εξαιρετικό κράτημα και ποιότητα και πολύ καλούς χώρους και ικανοποιητικές επιδόσεις χωρίς μεγάλη κατανάλωση.
Γενικά το 6 μαζί με τα Μοντέο και Πασάτ είναι κατ'εμε οι τέλειες προτάσεις διότι αποτελούν εξαιρετικά αυτοκίνητα χωρίς να πάει κάποιος στα 30000-35000€ για Μερσεντές, Μπε.εμ.βε η ΄Αουντι.
-
Από τη σύντομη (και όχι έντονη) γνωριμία μου με το Mazda 6 (1. έχω να καταθέσω τα εξής:
- ο κινητήρας εξυπηρετεί τον αρχικό του προσανατολισμό, δηλαδή είναι ροπάτος (σχεδόν ευθεία γραμμή από 2.000 μέχρι 5.500 στροφές) και οικονομικός (ιδίως στον ανοικτό δρόμο είτε εθνική οδό είτε επαρχιακό, όπου η κατανάλωση μοιάζει εντελώς εξωπραγματική). Δύναμη πολύ δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά. Η κατάσταση σώζεται από τη σοφή κλιμάκωση των σχέσεων.
- οι χώροι (για επιβάτες και αποσκευές) είναι αρκετοί. Μελανό σημείο η έλλειψη ρεζέρβας (έστω και εφεδρικής) ενώ υπάρχει ο αντίστοιχος χώρος,
- οι εξωτερικές διαστάσεις αν και πλούσιες δεν φαίνονται και δεν δυσκολεύουν τον οδηγό, παρά μόνο στην πόλη,
- η οδική συμπεριφορά με ενεργό το DSC και ΤCS σου επιτρέπει να 'εγκληματείς' ακόμα και με τον πιο ερασιτεχνικό τρόπο χωρίς να υπάρχει καμμία ποινή γι' αυτό. Η απορία-ανησυχία 'μήπως να τσιμπήσω το φρένο λιγάκι πριν τη στροφούλα' λύνεται πολύ απλά με 'δεν πειράζει-άστο'. Με απενεργοποιημένα τα 2 παραπάνω, απλά έχεις ένα πιο παιχνιδιάρικο και φωνακλάδικο αυτοκίνητο, ασφαλές όμως σε κάθε περίπτωση,
- η εμφάνιση επιθετική, επιβλητική, ισορροπημένη, φρέσκια και όμορφη. Πιστεύω επίσης ότι θα κρατήσει αισθητικά το μοντέλο στο προσκήνιο για πολύ καιρό,
- το κυριότερο όμως είναι η ποιότητα (όχι απτή) και η αξιοπιστία, που εφόσον κληρονομήθηκε από το προηγούμενο μοντέλο (auto Bield, ....) δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υφίσταται και στο τρέχον. Πέστε μου π.χ. ποιός είναι βέβαιος για την αξιοπιστία του μικρού κινητήρα-'θαύματος' και πασπαρτού της VAG? Αν εγώ ήμουν ίσως να έκανα κατάθεση προς τα εκεί.
-
Aν ειδατε το τηλεοπτικο σποτ η τιμη του 6 ξεκινάει πια από €18.990 οπότε βελτιώνονται οι προοπτικές του στην αγορά. Μονάχα που δεν ενημερώθηκε το site της Mazda και το αναφέρει ακόμη με την προηγουμενη τιμή (19.990). Eλπίζω το αμάξι να πάει καλύτερα (με τον βασικό κινητήρα βενζίνης). Αυτά στα καθημάς με βάση τις απαγορεύσεις του ...περιβαλλοντολόγου ΥΠΕΧΩΔΕ Σουφλιά (ντροπή του), την στιγμή που στην Ευρώπη το αγοράζουν μόνον ως diesel 2.2 και πολύ καλά πράττουν.
Νέο Mazda 6