-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
Ρε παιδια εχετε βρει λαδια 10-50 σε αλλη μαρκα εκτος απο Selenia; Εγω με ενα γρηγορο ψαξιμο στο internet δε βρηκα. Αραγε απο το εργοστασιο τι λαδια να μας εχουν βαλει;
Τα 10W50 είναι για το Esseesse
Το απλό Abarth θέλει:
Synthetic SAE 5W-40 ACEA C3, FIAT 9.55535-S2Και τα προτεινόμενα εργοστασιακά είναι τα:
SELENIA K P.E.Velissarie εχεις δικιο,ετσι λεει το βιβλιαρακι.. Απλα στο συνεργειο μου ειπαν οτι βαζουν τα 10w-50 στις αλλαγες λαδιων του απλου Αbarth
Παιδια και εγω για 10w -50 ηξερα βασικα δεν εχω κοιταξει βιβλιαρακι αλλα αυτα μου ειχανε πει και αλλαγη βαση κατασκευαστη 15.000 χλμ . Να ρωτησω κατι οι υπολοιποι που εχετε Abarth σας εχει καψει καθολου λαδι?????Ρωταω ενημερωτικα αν και σιγουρα θα εχει καψει έστω και λίγο μιας και ειναι τα πρωτα λαδια σε τουρμπατο αμαξι και αρονταριστο μοτερ
Εγώ άλλαξα τα λάδια στις 2.500 χιλιόμετρα και δεν μου έχει κάψει σταγόνα ούτε πριν τα αλλάξω. ομόλογο ότι δεν το περίμενα!
-
[quote='georgesamartzis']Εχω 4200km και δεν μου εχει καψει σταγονα λαδι. Απο τα 3000km σταματησα το στρωσιμο (οχι κοφτες βεβαια). Με golf gti 1η και 2η του εφευγα στην 3η με επιανε.δοκιμη σε δυο φαναρια με το ιδιο αποτελεσμα.[/qu
Αν εννοείς το 1.8 το gti τότε μάλλον θα είχε πετάξει κάνα ρέβω επάνω γιατί δεν μας πιάνουν με τίποτα το έχω δοκιμάσει επανελημένως και το έχει παραδεχτεί και ο ιδιοκτητης του golf
-
Ο χρήστης grande jerry έγραψε:
Ρε παιδια εχετε βρει λαδια 10-50 σε αλλη μαρκα εκτος απο Selenia; Εγω με ενα γρηγορο ψαξιμο στο internet δε βρηκα. Αραγε απο το εργοστασιο τι λαδια να μας εχουν βαλει;
Τα 10W50 είναι για το Esseesse
Το απλό Abarth θέλει:
Synthetic SAE 5W-40 ACEA C3, FIAT 9.55535-S2Και τα προτεινόμενα εργοστασιακά είναι τα:
SELENIA K P.E.και το απλό abarth αυτά τα 10-50 παίρνει! Αυτά μου βάλανε και μένα.
Να πω ότι μόνο το abarth έχει αυτόν τον κινητήρα και κάτι περισσότερο ξέρουν στην αντιπροσωπεία.... Ναι
Αλλα μια και τον ίδιο κινητήρα έχουν και αρκετά άλλα (Delta, mito, bravo, ....) τι παραπάνω ξέρουν οι Έλληνες της Abarth και προτείνουν τόσο χοντρά λάδια ???? και τονίζω το Έλληνες γιατι το εργοστάσια άλλα προτείνει....
Άλλη μια ελληνική πατέντα? Μήπως (πιο πιθανό το βλέπω) απλώς να τους αρέσει το κουτί των 10w50 που γράφει Abarth απο έξω και να βάζουν απο αυτά για μούρη ??
Απο το Manual αντιγράφω:
Ενώ για το esseesse και μόνο για την Illusion εδώ μέσα:
-
παιδια τα racing δηλαδη δεν κανουν? γιατι εγω εχω παρει 2κουτια για αλαγη στα3000χιλ.θελω να ρωτησω μηπως ακουει κανεις θορυβο σα σφυριγμα οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο και αφηνεις το συμπλεκτη?
-
Καλά αν θες να είναι μονο για το ss είναι μη σου χαλάσουμε το χατίρι. Εγώ πάντως στην επομενη αλλαγή θα βάλω δικά μου 5-50!
-
Εχω βαλει το πανελ της BMC σχεδον απο την αρχη, οχι για να κερδισω κατι αλλα επειδη μου τη σπανε τα χαρτινα εργοστασιακα. Παρ'ολα αυτα εχω την αισθηση οτι εχει βελτιωθει ελαχιστα ο ηχος κ η ροπη χαμηλα. Το CDA προσωπικα το θεωρω πεταμενα λεφτα.
Για λαδια εχει ξαναγινει αρκετη κουβεντα πιο πισω, καντε ενα κοπο να ανατρεξετε τις προηγουμενες σελιδες για να μην ξαναγραφουμε τα ιδια. Σταθη αν εννοεις το selenia racing 10W-60 φοβαμαι οτι παραειναι χοντρο αλλα ζητα κ τη γνωμη ενος μηχανικου. Συμφωνω με τον Βελισαριο οτι το ιδανικο για το απλο GPA ειναι το selenia K pure energy 5W-40 (το ιδιο αλλωστε λενε κ οι Ιταλοι κατοχοι που τα εχουν πλεον σχεδον 1,5 χρονο) χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι το abarth 10W-50 ειναι ακαταλληλο για οποιον το αντεχει η τσεπη του, ιδιως για τις θερμοκρασιες της Ελλαδας.
Το σφυριγμα οταν ειναι κρυο το εχω προσεξει κ γω κ νομιζω οτι προερχεται απο το τουρμπο.
Τελος οσον αφορα το πως στεκεται το GPA σε σχεση με τον ανταγωνισμο απο τα λιγα φιλικα πατηματα που εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης εχω διαπιστωσει τα εξης, corsa opc k cooper s τα ακολουθουμε αλλα δεν τα περναμε, τουλαχιστον αν οδηγος του αμπαρθ δεν εχει διαθεση να οδηγει ταπα με την ταυτοτητα στο στομα οπως εγω. Αλλωστε μην ξεχναμε οτι εχουν περισσοτερα κυβικα κ (ονομαστικα) +20 αλογα το ενα κ +37 το αλλο. Πιστευω πιο καταλληλος 'αντιπαλος' για αυτα ειναι το εσσεεσσε. Με colt czt παμε πανω-κατω τα ιδια στην ευθεια αλλα μολις αρχισουν οι στροφες το χαιρεταμε. Απο Α3 2.0 TFSi ειμαστε λιγο καλυτεροι (το ιδιο αποτελεσμα παρατηρησα κ με παρομοιο ζευγαρι, mito vs A4 2.0 TFSi). Ωστοσο ειμαι ακομα περιεργος να δω τι κανουμε σε σχεση με golf gt k 207 rallye.. -
Με το golf gt έχω τις αμφιβολίες μου για το αν τα περνάμε αλλα στα rallye ρίχνουμε!
-
to poynto to 155αρι einai μπροστα απο a3 200ps?
-
Εχει βαλει κανεις σε GPA το φιλτρακι (πανελ) του SS?λεει τιποτα η θα δωσω 50-60 ευρω τσαμπα?:P
-
Βάλτο εγώ και μονο από τον thodivo δεν το μετάνιωσα. Σε επιδόσεις δεν θα δεις τραγικές διαφορες αλλα σίγουρα είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο.
-
θα ηθελα πολυ να κανω μια κοντριτσα με Fiat Grande Punto για τον χαβαλε να δω και τι παιζει.
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Απο Α3 2.0 TFSi ειμαστε λιγο καλυτεροι (το ιδιο αποτελεσμα παρατηρησα κ με παρομοιο ζευγαρι, mito vs A4 2.0 TFSi). Ωστοσο ειμαι ακομα περιεργος να δω τι κανουμε σε σχεση με golf gt k 207 rallye..εεεεεε????????????
τι ειναι αυτα που λες????
μηπως θες να πεις 2.0 FSI...? (το οποιο οφειλετε να ισωπεδωνετε!!)παντως MITO vs 207gt ελπιζω οτι θα το κανουμε συντομα με τους φιλους μου
(αν δε κανει καποιος απο τους 2 την κοτα )να βαλουμε και slk 200Κ μεσα να γινει τζερτζελο???
-
εγω με τον κολητο μου ψηνομασε για τρελη κοντρα με GTI MKV αλλα ανεμενει το στρωσιμο μου και του εχω ψιλοσπασει τα νευρα, παντως την κυριακη επανω στο βουνο της Πεντελης στα στροφιλικια ημουν ΒΕΝΤΟΥΖΑ πισω του στις ευθειες λιγο τον εχανα.........λογω του οτι εχει παρσαπανω αλογακια (και απο μαμα> αναμονή λοιπόν αλλα και ΄γώ θεωρώ καλή κόνrτα με GOLF GT
-
παιδια!! δεν υπαρχει συγκριση με golf GT με το απλο αβαρτη!! για να βρεθει διπλα στο SS... να δούμε!
-
Εχτες το βραδυ επαιξα και εχασε με RX-8.
-
Ο χρήστης illusion έγραψε:
Εχτες το βραδυ επαιξα και εχασε με RX-8.κανε μια αναλυση της κοντρας.
-
καταρχην δεν κανουμε ποτε κοντρες απλα παιζουμε.
το πετυχα στο δρομο για Ηρακλειο κ το προσπερασα (καπως προκλητικα) και ενοχληθηκε κ προσπαθησε να ανταποδωσει αλλα 3 στροφες με τα με εχασε.
ειναι εκπληκτικο το ποσο καλα στριβει το καμαρι μου! -
Ο χρήστης illusion έγραψε:
καταρχην δεν κανουμε ποτε κοντρες απλα παιζουμε.
το πετυχα στο δρομο για Ηρακλειο κ το προσπερασα (καπως προκλητικα) και ενοχληθηκε κ προσπαθησε να ανταποδωσει αλλα 3 στροφες με τα με εχασε.
ειναι εκπληκτικο το ποσο καλα στριβει το καμαρι μου!ετσι μπραβο!
-
Εχθες το μεσημερι παρελαβα το esseesse μου!Εχω να πω μονο θετικα .Τα φρενα μονο επειδη ειναι ημιαγωνιστικα χρειαζονται ζεσταμα και στην αρχη χρειαζεται παραπανω πατημα στο πενταλ!οταν ζεσταθουν ομως ))!ο ηχος πολυ καλος ,σκασιματα ακουγωνται παρολο που δεν εχω γυμνωσει την σκαστρα για να εχω επαναφορα ,η garrett σφυριζει και με χαλαρη οδηγηση !Το μονο που σκεφτομουν να προσθεσω ειναι το cda kit της bmc ,αλλα σκεφτομαι τα 280 ε και τελικα μπορει να μην κερδισω και τιποτα πλην του θορυβου!το φιλτρακι της bmc που εχω τωρα (πανελ )ειναι ηδη αρκετα καλο!Με το βαρελι σιγουρα θα χασω ψιλα!
-
Ο χρήστης chr1407 έγραψε:
Εχθες το μεσημερι παρελαβα το esseesse μου!Εχω να πω μονο θετικα .Τα φρενα μονο επειδη ειναι ημιαγωνιστικα χρειαζονται ζεσταμα και στην αρχη χρειαζεται παραπανω πατημα στο πενταλ!οταν ζεσταθουν ομως ))!ο ηχος πολυ καλος ,σκασιματα ακουγωνται παρολο που δεν εχω γυμνωσει την σκαστρα για να εχω επαναφορα ,η garrett σφυριζει και με χαλαρη οδηγηση !Το μονο που σκεφτομουν να προσθεσω ειναι το cda kit της bmc ,αλλα σκεφτομαι τα 280 ε και τελικα μπορει να μην κερδισω και τιποτα πλην του θορυβου!το φιλτρακι της bmc που εχω τωρα (πανελ )ειναι ηδη αρκετα καλο!Με το βαρελι σιγουρα θα χασω ψιλα!να ρωτήσω κατι χαζό? πια η διαφορά μεταξύ σκούπας, φιλτρου, βαρελακι? όλα δεν προσφεροντε για καλυτερο αερισμό στην εισαγωγή..? εχουν αλλα πλεονεκτήματα το καθένα?
Fiat Grande Punto ABARTH