-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Aν αρχίσουμε να κολλάμε αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα όσως θεωρούμε εμεις οι ίδιοι (και δικαστες και ενορκοι ταυτόχρονα) ώς γαιδούρια,τότε,άν αύριο σας κολλήσουν στο δικό σας αυτοκίνητο 'ΕΙΜΑΙ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΩ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΩΝ ΑΛΛΟΝΩΝ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ' να μην ψαχνετε να βρειτε δικαιολογίες.Αν αρχίσουμε όλοι μας να παριστανουμε τους τιμωρούς (και μαλιστα προκαλώντας-ισως και παρανομώντας) κατα βούλησιν,που πιστευετε οτι θα οδηγηθούμε;
Αντρέα, κάτσε γιατί κάπου χανόμαστε!!! Πρώτα από όλα, δεν νομίζω να είναι παράνομο να κολλήσεις ένα αυτοκόλλητο στο τζάμι (σίγουρα πάντως δεν είναι παράνομο να σηκώσεις τους υαλοκαθαριστήρες κάποιου, δεν προκαλείς καμιά βλάβη και με μια ξύστρα το αυτοκόλλητο θα ξεκολλήσει σε χρόνο dt). Άντε ας μην είναι αυτοκόλλητο, ας είναι μια κόλλα Α4 που θα αφήσεις στο παρμπρίζ. Αν ο άλλος δει ότι έχει κάνει μ@λ@κί@ ανεβασμένος σε πεζοδρόμιο, κλείνοντας ράμπα ΑΜΕΑ κλπ. δεν νομίζω ότι θα επιχειρήσει το οτιδήποτε. Ειδικά αφήνοντας ένα χαρτί ή σηκώνοντας υαλοκαθαριστήρες. Άδικη τιμωρία άντε και θα υπάρξει (π.χ. ακουμπάς χαρτί σε σημείο που δεν ενοχλεί), ο εν λόγω οδηγός δεν πρόκειται να πάθει κάτι...
Και εγώ για να πω την αλήθεια προτιμώ τα χαρτάκια με μήνυμα 'μην κλείνετε ράμπες ΑΜΕΑ' π.χ., γιατί το αυτοκόλλητο θα ενοχλήσει τα ζώα, τους υαλοκαθαριστήρες μπορεί και να μην καταλάβουν την ενέργεια. Φθορά στο αυτοκίνητο καλύτερα να μη γίνεται, δεν φταίει σε τίποτα στο κάτω-κάτω.
Για το ζώο στο Κόσμος δεν έχω να πω τίποτα...στο Καρφούρ, μια φορά είδα ζώο 20 χρονών να παρκάρει σε θέση ΑΜΕΑ εν ώρα λειτουργίας του καταστήματος και του είπα ότι είναι για αναπήρους...με κοιτάει και μου λέει το ξέρει...'Ανάπηρος είσαι;' και το ζώο απαντάει 'ναι!' ...'Φαίνεται'¨του λέω και εγώ...ας ερχόταν! Λίγες φορές φορτώσα τόσο...Του εύχομαι ολόψυχα να καταλάβει και από την καλή και από την ανάποδη την πράξη του! Αλλά ισχύει και το άλλο εδώ, ότι δεν πρέπει να μας 'την πει' κάποιος ξένος, μπορεί και να το άλλαξε θέση μόλις έφυγα. Απλά μπροστά μου θα θεωρούνταν 'ήττα'...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αντρέα, δεν είπαμε οτι θα αρχίσουμε να κολάμε παντού και αδιάκριτα, τότε χάνει το νόημα η όλη πράξη... Αλλά είναι ορισμένες περιπτώσεις, τόσο ακραίες, που δεν υπάρχει άλλη λύση, αν σκεφτείς οτι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί η αστυνομία με αυτές.Κι'εγω σου λέω οτι μπορει να κολλάς παντου και αδιακριτα.Είναι κατι που εσυ ο ίδιος θα κρίνεις πότε 'πρέπει' να χρησιμοποιηθει και εναντίον ποιανού,και εμενα αυτο ρε φίλε δεν με καλύπτει.Ειναι παραλογη η σκέψη της αυτοδικίας
Και εφ'όσων γνωρίζεις καλά το ποιός θα έπρεπε να ασχοληθει με αυτον που παρανομεί (η τροχαία) γιατί δεν πάς να τους κάνεις παραπονα;Γιατι δεν κολλάς ενα αυτοκόλλητο στα περιπολικά τους;Σαν πολίτης ενεργός εκει θα επρεπε να δραστηριοποιηθείς.Στην περίπτωση που έβαλα εγώ το αυτοκόλλητο, ο τύπος είχε παρκάρει (και το κάνει κατ' εξακολούθηση) ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο, στη γωνία του ακριβώς, εμποδίζοντας οποιονδήποτε ήθελε να διασχίσει το δρόμο και προς τις 2 κατευθύνσεις. Αναγκάζεσαι έτσι να βγεις σε δρόμο με αρκετή κίνηση και ελλειπή φωτισμό, ρισκάροντας να εμπλακείς σε ατύχημα. Τι θα έκανες εσυ στη θέση μου?
Δεν θα του κολλούσα κανένα αυτοκόλλητο.Οχι ότι είμαι σωστός στις υποχρεώσεις μου απέναντι στην κοινωνία όταν απλά ρίχνω τη χριστοπαναγία και φεύγω,αλλά και ακόμα χειροτερα αν αποφασίσω ότι είμαι ο γενικός Δερβέναγας της 'περιοχής μου'.
Θες να'σαι σωστός;Τραβα στην τροχαίαΕδώ και λίγες μέρες η κοπέλα μου κυκλοφορεί με πατερίτσες, εξαιτίας ενός τραυματισμού σε παιχνίδι με την ομάδα της. Εαν ήμουν 1 φορά ευαισθητοποιημένος σε τετοια θέματα ως πρόσφατα, τώρα είμαι 2 φορές, επειδή το ζω... Και λίγα τους κάνουμε στην τελική...
Εαν σε πιάνει το εκδικητικό σου επειδη η κοπέλα σου έχει τραυματιστει σε κάποιο άθλημα και θέλεις να τιμωρήσεις εσυ κάποιον που ενοχλει με το παρκάρισμα,αυτομάτως,καταρίπτεις αυτό που έγραψε πιό πάνω
Αντρέα, δεν είπαμε οτι θα αρχίσουμε να κολάμε παντού και αδιάκριτα, τότε χάνει το νόημα η όλη πράξη.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και εφ'όσων γνωρίζεις καλά το ποιός θα έπρεπε να ασχοληθει με αυτον που παρανομεί (η τροχαία) γιατί δεν πάς να τους κάνεις παραπονα;Γιατι δεν κολλάς ενα αυτοκόλλητο στα περιπολικά τους;Σαν πολίτης ενεργός εκει θα επρεπε να δραστηριοποιηθείς.
Κανονικά θα έπρεπε να κολλάμε αυτοκόλλητα στα περιπολικά που να γράφουν ''πηγαίνετε να γράψετε όλους αυτούς τους μ@λ@κες που παρκάρουν στις ράμπες, που σταματάνε στις διαβάσεις, που κυκλοφορούν με τα ομίχλης ή τη μεγάλη σκάλα, που..., που..., που...''
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αντρέα, δεν είπαμε οτι θα αρχίσουμε να κολάμε παντού και αδιάκριτα, τότε χάνει το νόημα η όλη πράξη... Αλλά είναι ορισμένες περιπτώσεις, τόσο ακραίες, που δεν υπάρχει άλλη λύση, αν σκεφτείς οτι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί η αστυνομία με αυτές.
Κι'εγω σου λέω οτι μπορει να κολλάς παντου και αδιακριτα.Είναι κατι που εσυ ο ίδιος θα κρίνεις πότε 'πρέπει' να χρησιμοποιηθει και εναντίον ποιανού,και εμενα αυτο ρε φίλε δεν με καλύπτει.Ειναι παραλογη η σκέψη της αυτοδικίας
Και εφ'όσων γνωρίζεις καλά το ποιός θα έπρεπε να ασχοληθει με αυτον που παρανομεί (η τροχαία) γιατί δεν πάς να τους κάνεις παραπονα;Γιατι δεν κολλάς ενα αυτοκόλλητο στα περιπολικά τους;Σαν πολίτης ενεργός εκει θα επρεπε να δραστηριοποιηθείς.Ε μην κολλας εσυ ρε παιδι μου...
Στην περίπτωση που έβαλα εγώ το αυτοκόλλητο, ο τύπος είχε παρκάρει (και το κάνει κατ' εξακολούθηση) ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο, στη γωνία του ακριβώς, εμποδίζοντας οποιονδήποτε ήθελε να διασχίσει το δρόμο και προς τις 2 κατευθύνσεις. Αναγκάζεσαι έτσι να βγεις σε δρόμο με αρκετή κίνηση και ελλειπή φωτισμό, ρισκάροντας να εμπλακείς σε ατύχημα. Τι θα έκανες εσυ στη θέση μου?
Δεν θα του κολλούσα κανένα αυτοκόλλητο.Οχι ότι είμαι σωστός στις υποχρεώσεις μου απέναντι στην κοινωνία όταν απλά ρίχνω τη χριστοπαναγία και φεύγω,αλλά και ακόμα χειροτερα αν αποφασίσω ότι είμαι ο γενικός Δερβέναγας της 'περιοχής μου'.
Θες να'σαι σωστός;Τραβα στην τροχαίαΚαλο ανεκδοτο...
Και εφ'όσων γνωρίζεις καλά το ποιός θα έπρεπε να ασχοληθει με αυτον που παρανομεί (η τροχαία) γιατί δεν πάς να τους κάνεις παραπονα;Γιατι δεν κολλάς ενα αυτοκόλλητο στα περιπολικά τους;Σαν πολίτης ενεργός εκει θα επρεπε να δραστηριοποιηθείς.
Κανονικά θα έπρεπε να κολλάμε αυτοκόλλητα στα περιπολικά που να γράφουν ''πηγαίνετε να γράψετε όλους αυτούς τους μ@λ@κες που παρκάρουν στις ράμπες, που σταματάνε στις διαβάσεις, που κυκλοφορούν με τα ομίχλης ή τη μεγάλη σκάλα, που..., που..., που...''
H ιδεα της χρονιας (και ειμαστε ακομα στον Φλεβαρη)...
-
Βρε καλέ μου Κυνηγέ, ποιος μίλησε για αδιάκριτο σημάδεμα παρανόμων? Νομίζω και πιστεύω οτι έχω σωστή κρίση για να αποφασισω αν ο άνθρωπος αυτός πράγματι ενοχλεί ή αν πάνω στην απελπισία του το έβαλε κάπως ατσούμπαλα, προσπαθώντας ει δυνατόν να μην κλείσει τον κοσμάκη που θέλει να μετακινηθεί...
Ποιος μίλησε για 'εκδίκηση'? Για διαπίστωση μίλησα, καθώς στενά περάσματα ανάμεσα σε αυτοκίνητα που δε με ενοχλούν ιδιαίτερα, επειδή χωράω να περάσω, δεν είναι αυτονόητο οτι δε θα ενοχλήσουν άλλους...
Όσο για την αστυνομία? Χα! Ας γελάσω... 3 φορες τους είχα πάρει για έναν κάφρο γείτονα που είχε φτιαξει πάνω στο πεζοδρόμιο, μπροστά στο σπίτι του ανακλινώμενο 'Π' για να μπορεί να ανεβάζει το σαράβαλό του μόνο αυτός και κανείς άλλος , κλείνοντάς το τελείως (όχι οτι είχα καούρα να ανεβάσω το δικό μου στο πεζοδρόμιό του, αλλά ο τύπος ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ παράνομος), τελικά ήρθαν του Αγίου ανήμερα...
Α! Και μια λεπτομέρεια που δεν ανέφερα... Ο τύπος (ή τύπισσα) που απέκτησε το πρώτο μου αυτοκολλητάκι χτες είναι ΓΙΑΤΡΟΣ! Ιδιαίτερα σε αυτόν τον 'άνθρωπο', όχι μόνο αυτοκόλλητο αρμόζει, αλλά και δημόσια διαπόμπευση στο Σύνταγμα, με το καρούλι του περασμένο στον του...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Α! Και μια λεπτομέρεια που δεν ανέφερα... Ο τύπος (ή τύπισσα) που απέκτησε το πρώτο μου αυτοκολλητάκι χτες είναι ΓΙΑΤΡΟΣ! Ιδιαίτερα σε αυτόν τον 'άνθρωπο', όχι μόνο αυτοκόλλητο αρμόζει, αλλά και δημόσια διαπόμπευση στο Σύνταγμα, με το καρούλι του περασμένο στον του...
Αυτούς εγώ τους συγχωρώ λόγω βλακείας.
-
Επισης τετοια αυτοκολλητα πρεπει να κολλανε οι υπαλληλου της καθαριοτητας σε ολα τα ζωα που κλεινιτν τους καδους η παρκαρουν ετσι ωστε να μην μπορει να χωρεσει το σκουπιδιαρικο.Βεβαια πολλοι υπαλληλοι αφηνουν σακουλες με σκουπιδια στο αυτοκινητο αλλα κι ενα αυτοκολλητο μια χαρα θα τους ειναι
Μας ρωτανε εμας αν μπορουμε να αντεξουμε την κορνα του σκουπιδιαρικου μεχρι να ερθει ο κατοχος του αυτοκινητου να ερθει να τραβηξει το αμαξι του? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
H ιδεα της χρονιας (και ειμαστε ακομα στον Φλεβαρη)...
+1!
Ρε λες να ετοιμάσω μερικά?
-
Kαι πώς θα τα κολλάμε όμως;
-
Ρε σεις ωραία τα αυτοκόλλητα αλλά με τους καθημερινούς μαλάκες θες ένα τόνο από αυτά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kαι πώς θα τα κολλάμε όμως;Τα χω πει πολλές φορές Ντίνο: τα τυπώνεις σε αυτοκόλλητες Α4 (υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία/χαρτοπωλεία/Πλαίσιο κλπ). Αν φτιάξω, θα είναι σε .pdf
-
Σπύρο, εννοώ πάνω στο μπατσικό με τους αραγμένους μπατσέους λέω.
-
Hunter μη τα βλέπεις τοσο τραγικά τα πράγματα, δεν είπαμε να τους κρεμάμε (αν και μερικοί θα το ήθελαν ) λέμε απλά να αφήσεις κάποιο σημείωμα. Δεν νομίζω το ότι να εκδηλώνεις την αντίδραση σου σε μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ πράξη του άλλου σε μετατρέπει σε 'Δερβέναγα'. Ποιος πιστεύεις ότι έχει χρόνο να καλεί κάθε λίγο την αστυνομία? Χωρίς αυτό να αποκλείει ότι θα φτάσεις μέχρι τη αστυνομία, τον Δήμο ή τα ΜΜΕ αν χρειαστεί.
Να πω και κάτι άλλο, ειλικρινά η κατάσταση έχει γίνει απάνθρωπη στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, ξανά γυρνάμε στην λογική της ζούγκλας. Τόσο καιρό πίστευα ότι μόνο εγώ είχα πρόβλημα με αυτή την κατάσταση. Μέσα από αυτό το φόρουμ όμως παρατηρώ ότι υπάρχει μια 'σιωπηλή' ακόμα μάζα συμπολιτών μου θέλει να αντιδράσει στην λογική όλων αυτών των κάφρων που δεν σέβονται κανέναν. Το διαδίκτυο είναι ιδανικό μέσο για την δημιουργία τέτοιων ομάδων, θα μπορούσαμε λοιπόν να μαζεύαμε κάποιες υπογραφές και να στέλναμε κάποιο κείμενο στον Δήμαρχο, τον Νομάρχη, τον Διοικητή Τροχαίας κτλ. Κάθε βράδυ έχει μια πολύ ωραία (κατά την γνώμη μου) εκπομπή στην TV100 για θέματα που αφορούν την Θεσσαλονίκη. Τώρα τελευταία έχουν κάνει και αυτοί ρεπορτάζ για το θέμα του χάους με τα παράνομα παρκαρισμένα στην πόλη. Για τη να μην ενημερώναμε και τα ΜΜΕ ότι υπάρχει μια μάζα πολιτών που δεν δέχεται αυτήν την λογική, που θέλει να ζει ανθρώπινα και αντιδρά σε τέτοιες καταστάσεις? Εγώ προσωπικά σκοπεύω έτσι και αλλιώς να στείλω mail στην εκπομπή με κάποιο κείμενο και διάφορες φωτογραφίες ως παραδείγματα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι χάρηκα απίστευτα όταν διαπίστωσα πως υπάρχουν και άλλοι που δεν δέχονται παθητικά ότι υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σπύρο, εννοώ πάνω στο μπατσικό με τους αραγμένους μπατσέους λέω.εεεεε
θελει και λιγο ρισκο
χτυπας και φευγεις -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μην υποτιμάς την νοημοσύνη των άλλων....
Δεν ήθελα να υποτιμήσω κανενός τη νοημοσύνη
-
H κατάσταση στην Θεσσαλονίκη είναι πλέον ΕΚΤΟΣ λογικής, ειλκρινά σε κάποιον που δεν ζει εδώ ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να του το εξηγήσεις....Θυμίζει Αθήνα δεκαετίας 80...Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ συμπολίτες μας που ΘΕΛΟΥΝ να αντιδράσουν αλλά δεν έχουν τρόπο....
-
Αν θεωρείτε ότι το να κολλήσεις ένα αυτοκόλλητο σε έναν επαγγελματία ΚΡΕΤΙΝΟ είναι υπερβολικό, δείτε αυτό...
http://www.metacafe.com/w/453566 -
Του αξίζει ενα μεγαλο μπράβο
-
Νομιζω οτι το τελευταιο βιντεακι ειναι και το πλεον σωστο μιας και ΔΕΝ τον βριζεις (εγω αν εβρισκα ενα σημειωμα απο εναν αγνωστο που με λεει γαιδουρι, για κανα τεταρτο της ωρας θα ημουν στη τσιτα για καυγα.)
Ενα ακομα καλο ειναι οτι το κολαει στο πισω τζαμι που αν δεν το δεις η αν βαρεθεις να το βγαλεις πληροφορει και αλλους για τη λαμακια σου. -
Σημέρα πέτυχα έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Smartακι στο οποίο κάποιοι είχαν προφανώς κολλήσει στο τζάμι το 'Χέστηκα για τους πεζούς' και ο τύπος το είχε πάρει και το είχε κολλήσει στο ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό!!! Θα καμάρωνε μάλλον κιόλας
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)