-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πάντως, για να απαντήσω και στην αρχική ερώτηση του φίλου περί κινητήρων, ΜΑΚΡΙΑ από τον 1100 για το C3. Το αυτοκίνητο με αυτόν είναι τάφος, πιο αργό και από την καθυστέρηση. Το έχω οδηγήσει και σε εθνική και σε επαρχιακό και στο βουνό και ήθελε πολύ μαστίγωμα για να πάει αξιοπρεπώς...Μονο ταφος? Νεκροταφειο ολοκληρο... Την πρωτη φορα που οδηγησα ενα τετοιο νομιζα οτι το ξεκινησα με 3η...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ρε παιδία έλεος βγάλαμε το Υ καλό αμάξι για γυναίκα επειδή το σχεδιάσαν γκεουλίστικά??Δηλαδη επειδη το σχεδιασαν γκεουλιστικα ΔΕΝ ειναι καλο αμαξι...?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ρε παιδία έλεος βγάλαμε το Υ καλό αμάξι για γυναίκα επειδή το σχεδιάσαν γκεουλίστικά??
Δηλαδη επειδη το σχεδιασαν γκεουλιστικα ΔΕΝ ειναι καλο αμαξι...?
Όχι δεν εννοώ ότι επειδή είναι σχεδιασμένο γκεουλίστικά απαραιτήτως είναι χάλι. Εννοώ ότι επειδή έχει ντιζάιν γκεουλίστικο, έχει αναγορευθεί αυτομάτως το ιδανικό αυτοκίνητο για γυναίκα...
(άμα έχει κανείς Υ να μην απογοητευτεί, προσωπική μου άποψη είναι το γκεουλίστικό...)
-
Ρε παιδία έλεος βγάλαμε το Υ καλό αμάξι για γυναίκα επειδή το σχεδιάσαν γκεουλίστικά??
Δηλαδη επειδη το σχεδιασαν γκεουλιστικα ΔΕΝ ειναι καλο αμαξι...?
Όχι δεν εννοώ ότι επειδή είναι σχεδιασμένο γκεουλίστικά απαραιτήτως είναι χάλι. Εννοώ ότι επειδή έχει ντιζάιν γκεουλίστικο, έχει αναγορευθεί αυτομάτως το ιδανικό αυτοκίνητο για γυναίκα...
(άμα έχει κανείς Υ να μην απογοητευτεί, προσωπική μου άποψη είναι το γκεουλίστικό...)
ΟΚ, ας πούμε ότι είναι ...γκεουλίστικο (νέοι λεξικολογικοί όροι, τι να λέει άραγε ο Μπαμπινιώτης; )... Τελικά είναι καλό ή όχι;
Το προτείναμε όχι πάντως γιατί είναι όπως λες, απλά γιατί είναι καλό αυτοκίνητο και αρέσει στις γυναίκες... Οπως πχ αρέσει στους άντρες που θέλουν κάτι σπορ το RX-8 ... Κλπ κλπ...Επί του προκειμένου, το Ypsilon είναι καλό γιατί είναι ο ιδανικός τρόπος να κινηθείς, παρκάρεις και γενικά περάσεις χρόνο οδηγώντας σε μια πόλη: είναι όμορφο, εξαιρετικά εξοπλισμένο, με εσωτερικό από 2 κατηγορίες πάνω, έχει μικρό μήκος για να παρκάρει εύκολα, έχει οικονομικά αυτόματα κιβώτια Dualogic (και όχι τα συμβατικά 4-αρια αυτόματα που έχουν άλλα...) και οικονομικούς κινητήρες. Σύμφωνοι δεν είναι κορυφαίο σε πολλούς άλλους τομείς, αλλά είναι από πολύ καλό και πάνω!
Αρα; Γιατί να μην το προτείνουμε για γυναικείο αυτοκίνητο;
Εγώ που είμαι...μανιακός με την άνεση και το ωραίο εσωτερικό, χαλαρά θα το αγόραζα και για μένα κι ας ήταν 'γκεουλίστικο'!
Εξάλλου, το πρόβλημα σήμερα είναι μην σε χαρακτηρίσουν κάγκουρα... Αν έχεις και λίγη...gay φρεσκάδα, άντε να σε πουν ...metrosexual! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν έχεις και λίγη...gay φρεσκάδα, άντε να σε πουν ...metrosexual!gay φρεσκάδα... κάτι μεταξύ soupline, colgate και Trident δυόσμος
...φάτον κι εσύ και απόκτησε τη νέα πνοή gay φρεσκάδας που πάντα έψανες... κωλgate
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν έχεις και λίγη...gay φρεσκάδα, άντε να σε πουν ...metrosexual!
gay φρεσκάδα... κάτι μεταξύ soupline, colgate και Trident δυόσμος
...φάτον κι εσύ και απόκτησε τη νέα πνοή gay φρεσκάδας που πάντα έψανες... κωλgate
Κωλgate: φρεσκαδα και στα...πίσω δόντια! Συνιστάται από 29 μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων!
Ούπς, η Lancia σιγά μην είναι στους πρώτους 29! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επί του προκειμένου, το Ypsilon είναι καλό γιατί είναι ο ιδανικός τρόπος να κινηθείς, παρκάρεις και γενικά περάσεις χρόνο οδηγώντας σε μια πόλη: είναι όμορφο, εξαιρετικά εξοπλισμένο, με εσωτερικό από 2 κατηγορίες πάνω, έχει μικρό μήκος για να παρκάρει εύκολα, έχει οικονομικά αυτόματα κιβώτια Dualogic (και όχι τα συμβατικά 4-αρια αυτόματα που έχουν άλλα...) και οικονομικούς κινητήρες. Σύμφωνοι δεν είναι κορυφαίο σε πολλούς άλλους τομείς, αλλά είναι από πολύ καλό και πάνω!
α) όλα τα μικρά μπορούν να κινηθούν άνετα στην πόλη και υπάρχουν πιο ευέλικτα (γιάρις, σούιφτ)
β) για την ομορφιά πάω πάσο γούστα είναι αυτά, το εσωτερικό πάντως είναι από τα χειρότερα που έχω δει και δεν πάω καθόλου μα καθόλου τα κεντρικά τοποθετημένα όργανα γιατί δημιουργούν σχόλια 'με πόσα πας θα μας σκοτώσεις!!!' και επιπλέον έχουν χειρότερη ορατότητα. Για εμένα καλο εσωτερικό είναι το ευρύχωρο και υπάρχουν σίγουρα πιο ευρύχωρα εσωτερικά...
γ) το κιβώτιο αυτό στους 4Τ τό έχουν χαρακτηρίσει ώς ένα από τα χειρότερα αυτόματα
δ) υπάρχουν πολυ πιο οικονομικά μοντέλα, βασικά δεν νομίζω να είναι ούτε στα μισά πιο οικονομικά μοντέλα...Τι μας μένει λοιπόν? ένα αμάξι που δεν είναι πρώτο πουθενά εκτός από το ντιζάιν (και καλά). Ε να το χέσω άμα είναι να είναι πρώτο μόνο στο ντιζάιν...
Δυστυχώς η λάντσια έχει πολύ καιρό να βγάλει κάτι πραγματικά μηχανολογικά καλό, και είναι κρίμα μία έταιρια με τόσο βαρύ όνομα να παραπαίει έτσι. Αφού το Υ που είναι ένα μετριότατο αντικειμενικά αμάξι για την κατηγορία του και όμως είναι το καλύτερο από την γκάμα της λάντσια
ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΟΥΛΒΙΑ ΚΟΥΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!! (οκ και χωρίς V4...)
-
Το Υ είναι μια κατηγορία από μόνο του όπως έχει ξαναειπωθεί στο Forum. Μικρό, στιλάτο, πολυτελές και πολύ άνετο. Μπορεί να μη στρίβει όπως άλλα supermini, αλλά έχει καλό τιμόνι και μπορεί να κινηθεί σβέλτα στα 1400. Για όποιον πιστεύει οτι πρόκειται για κάτι μέτριο που δεν έχει κοινό δεν έχει παρα να ρίξει μια ματιά γύρω του και να δει πόσα κυκλοφορούν!
Κι αυτό είναι κατόρθωμα για την εξωθεν κακή μαρτυρία που έχει η Lancia σαν εταιρία. -
Ο χρήστης tony έγραψε:
Μπορεί να μη στρίβει όπως άλλα superminiΠροσωπικά, νομίζω ότι ο κυριότερος λόγος που δεν θα ήθελε κάποιος να το στρίψει είναι τα καθίσματα χωρίς πλευρική στήριξη. Κατά τ' άλλα, δεν μου φάνηκε καθόλου άσχημο στο στρίψιμο. Το τιμόνι δεν ήταν χειρότερο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας, μιλώντας για ηλεκτρικά. Ο κινητήρας στα 1400 είναι πολύ καλός, και μου φαίνεται ότι πολύς αντρικός κόσμος το απορρίπτει επειδή η εμφάνιση είναι πολύ ιδιαίτερη, άρα και 'γυναικεία'. Τώρα κόμπλεξ λέγεται αυτό, θα σας γελάσω!
Το Clio μου φάνηκε πολύ λίγο καλύτερο από το Ypsilon. Ό,τι βέβαια κερδίζει το Clio στο στρίψιμο και στον κινητήρα, το χάνει ΠΟΛΥ στο εσωτερικό και στην εμφάνιση. Και αυτό για πολύ κόσμο νομίζω ότι θα έπρεπε να μετρά, μια και τρώμε πολλές ώρες στα αυτοκίνητά μας.
Για το κιβώτιο που σχολιάστηκε αρνητικά από τους 4Τ, νομίζω ότι υπάρχει μια διάσταση απαιτήσεων. Ο μέσος οδηγός δεν έχει ΠΑΝΤΑ την απαίτηση για άμεσο kickdown. Το ημιαυτόματο νομίζω ότι μαθαίνεται εύκολα σε συμπεριφορά. Για ευκολία δε, ούτε λόγος.
-
Επί του προκειμένου, το Ypsilon είναι καλό γιατί είναι ο ιδανικός τρόπος να κινηθείς, παρκάρεις και γενικά περάσεις χρόνο οδηγώντας σε μια πόλη: είναι όμορφο, εξαιρετικά εξοπλισμένο, με εσωτερικό από 2 κατηγορίες πάνω, έχει μικρό μήκος για να παρκάρει εύκολα, έχει οικονομικά αυτόματα κιβώτια Dualogic (και όχι τα συμβατικά 4-αρια αυτόματα που έχουν άλλα...) και οικονομικούς κινητήρες. Σύμφωνοι δεν είναι κορυφαίο σε πολλούς άλλους τομείς, αλλά είναι από πολύ καλό και πάνω!
α) όλα τα μικρά μπορούν να κινηθούν άνετα στην πόλη και υπάρχουν πιο ευέλικτα (γιάρις, σούιφτ)
β) για την ομορφιά πάω πάσο γούστα είναι αυτά, το εσωτερικό πάντως είναι από τα χειρότερα που έχω δει και δεν πάω καθόλου μα καθόλου τα κεντρικά τοποθετημένα όργανα γιατί δημιουργούν σχόλια 'με πόσα πας θα μας σκοτώσεις!!!' και επιπλέον έχουν χειρότερη ορατότητα. Για εμένα καλο εσωτερικό είναι το ευρύχωρο και υπάρχουν σίγουρα πιο ευρύχωρα εσωτερικά...
γ) το κιβώτιο αυτό στους 4Τ τό έχουν χαρακτηρίσει ώς ένα από τα χειρότερα αυτόματα
δ) υπάρχουν πολυ πιο οικονομικά μοντέλα, βασικά δεν νομίζω να είναι ούτε στα μισά πιο οικονομικά μοντέλα...Τι μας μένει λοιπόν? ένα αμάξι που δεν είναι πρώτο πουθενά εκτός από το ντιζάιν (και καλά). Ε να το χέσω άμα είναι να είναι πρώτο μόνο στο ντιζάιν...
Δυστυχώς η λάντσια έχει πολύ καιρό να βγάλει κάτι πραγματικά μηχανολογικά καλό, και είναι κρίμα μία έταιρια με τόσο βαρύ όνομα να παραπαίει έτσι. Αφού το Υ που είναι ένα μετριότατο αντικειμενικά αμάξι για την κατηγορία του και όμως είναι το καλύτερο από την γκάμα της λάντσια
ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΟΥΛΒΙΑ ΚΟΥΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!! (οκ και χωρίς V4...)
Ας τα πάρω κι εγώ ένα ένα...
α) Ποιος είπε το αντίθετο; Και το Picanto είναι πιο ευέλικτο, αλλά δεν είναι καλύτερο! Μιλώ για την άνεση και την ποιότητα κύλισης, δεν υπάρχει μόνον η ευελιξία.
β) Το εσωτερικό για αυτοκίνητο πόλης με ενδιαφέρει για τους 2 μπροστά (για να μην πω για τον οδηγό μονάχα...). Οι πίσω θέσεις είναι πολύ μικρές στο Ypsilon, αλλά αυτό το ξέρεις με το που βλέπεις το αυτοκίνητο... Τα όργανα στο κέντρο είναι σίγουρα περίεργα και ισχύει αυτό που λες για το...'Μπαμπά μην τρέχεις'!! Αλλά επειδή κι εγώ τα ίδια σκεφτόμουν μέχρι που πήρα αυτοκίνητο, πλέον τα συνήθισα και μπορώ να σου πω πως βλέπεις τα πάντα πολύ εύκολα γιατί δεν κρύβονται από το τιμόνι... Βέβαια το ίδιο εύκολα τα βλέπουν και οι υπόλοιποι... Να υποθέσω πως ούτε το ΜΙΝΙ σου αρέσει εντός; Για μένα οι ποιότητα των υλικών και ο διάκοσμος είναι κορυφαίος. Και κρίνοντας και από το δικό μου Υ που είναι πολύ παλιότερο, δεν υπάρχουν προχειρότητες, γενικά είναι καλά κατασκευασμένο, ούτε υπάρχουν περίεργοι τριγμοί... Υπάρχουν αλλά μιλάμε και για αυτοκίνητο που κοντεύει 8ετία πλέον...
γ) Αναλόγως τι ψάχνεις... Είναι ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο και όχι κλασικό αυτόματο... Αρα λειτουργεί αναλόγως: σε κάθε αλλαγή θα μπρουμυτίσει λίγο (δεν θα πατινάρει δηλαδή) αλλά αυτή η λειτουργία του επιτρέπει να είναι πιο οικονομικό και μην χάνει πολύ το αυτοκίνητο από τις επιδόσεις του. Μπορείς να το έχεις αυτόματο εντός και χειροκίνητο εκτός πόλης. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα αυτόματα, απλά το συγκεκριμένο είναι ένας πολύ καλός συμβιβασμός νομίζω... Αν πάλι κάποιος δεν θέλει αυτόματο, τα χειροκίνητα είναι πολύ καλά και θετικά και ο μοχλός πολύ βολικός (γι' αυτό και τον αντιγράφουν κατα κόρον!).
δ)Επίσης υπάρχουν πιο οικονομικά, αλλά οχι...πολύ! Εκτός αν το συγκρίνεις με κάνα...Sirion πχ! Εγώ το συγκρίνω με άλλα της κλάσης του και το Ypsilon επειδή είναι λιγότερο ογκώδες και ελαφρύτερο, είναι οικονομικό. ΔΕΝ ειναι το οικονομικότερο σύμφωνοι. Αλλά ικανοποιεί μια χαρά κι εκεί.Τι μας μένει; Ενα πολυτελές μικρό αυτοκίνητο, που δεν υστερεί πουθενά και ξεχωρίζει για το στυλ, την άνεση και τον εξοπλισμό του. Είναι θέμα οπτικής...
Fulvia, όλοι θέλουμε και μακάρι να την βγάλει η Fiat! Αλλά η Lancia έχει βγάλει και Fulvia τετράπορτη (με V4 αλλά και φύλλα σούστας πίσω με άκαμπτο άξονα οπως και η coupe...). Εχει βγάλει και Beta coupe, αλλά και 4πορτη... Αν κάνεις μια αναδρομή θα θυμηθείς πως πάντα υπήρχαν σπορ Lancia, αλλά υπήρχαν παράλληλα και τα οικογενειακά μοντέλα που ήταν προσανατολισμένα στην άνεση, στον πλούσιο εξοπλισμό και στο design. Και συχνά ήταν εκκεντρικό : θυμήσου το liftback στυλ που είχε η Beta εκτός από το απλό στυλ της Delta!
Τέλος, όσοι έχουν στο μυαλό τους την εικόνα της Lancia με τις αγωνιστικές Deltona HF, ας θυμηθούν και το απλό μοντέλο της Delta: καμία σχέση με την Deltona, που ήταν αυτοκίνητο ειδικών προδιαγραφών κι αν δεν κάνω λάθος φτιαχνόταν και σε άλλο εργοστάσιο και σε μεγάλο βαθμό στο χέρι...
Πέραν των παραπάνω, υπάρχουν πολύ πολύ καλά μικρά αυτοκίνητα. Κανένα όμως τόσο ιδιαίτερο όπως τα Ypsilon, MINI, Smart ForTwo και σύντομα το 500. Το αν κάποιος θα αγοράσει κάποιο από τα τελευταία, είναι και ζήτημα υποκειμενικό... Δεν προσφέρουν απαραίτητα κάτι χρήσιμο, αλλά προσφέρουν σίγουρα κάτι διαφορετικό.Αυτά, πολλά έγραψα!
-
HighFidelity
Καταρχάς θέλω να σου πω ότι δεν είμαι αντιλαντσιακός (το αντίθετο μάλιστα) απλά έχω απογοητευτεί από τα τη τελευταία γενιά των δημιουργημάτων τη λάντσια που είναι είτε ακριβά αντίγραφα των μοντέλων της φίατ (μούσα, Υ) ή άχρωμα τουτούνια (λίμπρα, και αυτό το μεγάλο δεν μου έρχεται τώρα το όνομά του). Το πρόβλημα είναι πως έχει ξεχάσει την σπόρ υπόσταση της και προσανατολίζεται μόνο στα δήθεν πολυτελή μοντέλα, ενώ παράλληλα έχει ακριβές τιμές αναλόγικα με αυτά που προσφέρει. Αντί να στρωθεί να φτίαξει κάνα πραγματικό ακα έφε φτιάχνει πλουσια εσωτερικά και μπικολόρια..
Υ.Γ. Το νέο μίνι έχει για μένα ένα από τα πιο άσχημα εσωτερικά που έχουν γίνει ποτέ (το παλίο συγχωρείται γιατί είναι έρωτας!!!). Ευτυχώς ξύσανε την κούτρα τους και καταλάβανε ότι το στροφόμετρο πρέπει να είναι μπροστά από τον οδηγό και το βάλανε σαν τσόντα, γιατί όταν πάς γρήγορα μόνο αυτό κοιτάς (αντε που και που για ψυχολογικούς λόγους θερμοκρασία)
-
...Το πρόβλημα είναι πως έχει ξεχάσει την σπόρ υπόσταση της και προσανατολίζεται μόνο στα δήθεν πολυτελή μοντέλα...H Lancia ανέκαθεν έφτιαχνε και μικρά, ντιζαϊνάτα, πολυτελή αυτοκίνητα...
Μάλλον, τα καθαρόαιμα σπορ αυτοκίνητα της αποτελούν την εξαίρεση. Πέρα από τη φούλβια (της οποίας η τετράπορτη έκδοση έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά από την coupe, BTW) που δεν ήταν το ακραίο σπορ αυτοκίνητο απλά είχε εξαιρετικό στησιμο, τα περισσότερα παλιότερα (φλαμινια, φλαβια κλπ κλπ) είναι περισσότερο GT παρά ακραία σπορ αυτοκίνητα.
Πάντοτε έβλεπα τη lancia σαν τη σπορτιφ ΜΒ της Ιταλίας και πράγματι τον παλιό καλό καιρό ήταν πραγματικά καλοκατασκευασμένα και αξιόπιστα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα εκλεπτισμένα σε σχέση π.χ. με τα AR και πολύ καλύτερη συμπεριφορά από τα γερμανικά πλοία.
Οι stratos και integrale δεν ήταν και πολύ αυτοκίνητα δρόμου εδώ που τα λέμε (είναι σα να λές ότι η MB έχει βγάλει και την 190 evoII).
Η κλασσική ατάκα λέει ότι ενώ μια fulvia coupe είναι προτιμότερη για να πας άνετα με το κοριτσι σου ένα βράδυ στην όπερα, με μια junior καλύτερα πήγαινε με τους κολλητούς σου στο γήπεδο πειράζοντας πιτσιρίκες στο δρόμο... -
+1 αλλά προσωπικά μου έχουν μείνει μόνο οι γρήγορες λάντσια στη μνημη μου...
είχα ακούσει και ένα αντίστοιχο που έλεγε ότι τα φίατ είναι για το λαό, τα λάντσια για το γιατρό και τα άλφα ρομέο γιά το γρήγορο...
Αγορά αυτοκινήτου γυναίκας