-
-1η έκδοση ΚΕΚ για τα ΙΧ απαιτείται 1 χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία ως καινούριο και στη συνέχεια ομοίως κάθε ένα χρόνο.
-Η ΚΕΚ δεν έχει σχέση με το ΚΤΕΟ που ειναι υποχρεωτικό με το κλείσιμο (και πριν την παρέλευση) της 4ετίας απο την 1η κυκλοφορία του οχήματος ως καινούριου.- Επίσης η ΚΕΚ δεν έχει παράταση ισχύος ούτε ώρα (ημερολογιακά) σε αντίθεση με το ΚΤΕΟ που δίνει περιθώριο μιάς εβδομάδας απο την ημερολογιακή συμπλήρωση της 4ετίας ή της 2ετίας (επανέλεγχος).
-Και καινούριο όχημα σημαίνει 1η αδεια κυκλοφορίας , ειτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, απο όπου μπορεί να ήρθε ως μτχ (εισαγωγή- όπου ο εκτελωνισμός προβλέπει και υποχρεωτική πιστοποίηση ΚΤΕΟ για έκδοση Αδείας-Πινακίδων)
- Επίσης η ΚΕΚ δεν έχει παράταση ισχύος ούτε ώρα (ημερολογιακά) σε αντίθεση με το ΚΤΕΟ που δίνει περιθώριο μιάς εβδομάδας απο την ημερολογιακή συμπλήρωση της 4ετίας ή της 2ετίας (επανέλεγχος).
-
ολα αυτα τα κτεο καρτες καυσαεριων και λοιπα ειναι εισπρακτικα μετρα.δεκαρα δεν δινουν για το περιβαλλον.κοιτανε πως να μας τα παρουν.ευχομαι να πεσει κι αλλο η αγορα αυτοκινητου οσο δεν παει για να βαλουν μυαλο.
-
Μας έχουν κάνει να τα βλέπουμε σαν εισπρακτικά επειδή πάρα πολλοί κακοί επαγγελματίες και ιδιοκτήτες δεν κάνουν σωστά τους ελέγχους. λχ σε συνεργείο που πήγα το σμαρτ για κάρτα καυσαερίων μου είπε το αμίμητο οτι τα καυσαέρια τα ρυθμίζει ο εγκέφαλος και μου έβγαλε κάρτα χωρίς να το βάλει στο μηχάνημα !!! Φυσικά μαζί με κάτι άλλες λεπτομέρειες με έπεισε να μην ξαναπάω στο συγκεκριμένο συνεργείο. Λεπτομέρεια (ήταν γεμάτο ταξί, απο εκεί θα έμαθε τα κόλπα)
-
Ευχαριστω dbekos
-
Σήμερα πήγα για αλλαγή λαδιών και φίλτρου και θυμήθηκα ότι έχει λήξει η κάρτα οπότε ζήτησα να μου βγάλει.
Αφού αλλάξαμε λάδια το έβαλε για λίγη ώρα στο ρελαντί να κάθεται και να ζεσταθεί και μετά το μέτρησε. Μου είπε ότι το CO είναι πάνω από 0,5 (0,597) που πρέπει και ότι είτε θα πρέπει να καθαρίσω τα μπεκ είτε να πάρω ένα σχετικό καθαριστικό από το βενζινάδικο για να στρώσει.
Η μέθοδος που ακολουθήθηκε αλλαγή λαδιών, ρελαντί και μέτρημα (με γκαζώματα και μη) μπορεί να είναι υπεύθυνη;
Όντως φταίνε τα μπεκ που μου είπε ή μπορεί χίλια δυο άλλα πράματα (μεταξύ των οποίων και το παλιό μηχάνημα του μάστορα).
(θα κοιτάξω και τις προηγούμενες 1-2 κάρτες που νομίζω ήταν οκ και τίμια βγαλμένες να δω τι έλεγαν). -
Ο λαθος τροπος για να βγαλουν καρτα καυσαεριων το λιωνουν στα γκαζια σου λενε καντο 5-7 χιλιομετρα με 3η και 4.500στρ. και σου πετανε την κοτσανα να θα χρειαζεται καθαρισμος των μπεκ
Τα αυξημενα επιπεδα ακαυστου μονοξειδιο ανθρακα (CO) δεν οφειλεται σε ελλειψη βενζινης αλλα σε κακη καυση λογω ελλειψης οξυγονου η ρευματος
Το πιο συνηθισμενο προβλημα σε καρτα καυσαεριων ειναι οι αυξημενοι υδρογονανθρακες που οφειλεται σε ελλειψη οξυγονου και λυνεται με καθαρισμο πεταλουδας γκαζιου,αλλαγη αισθητηρα λ,καθαρισμο ανακυκλωσης καυσαεριων(egr)
Τωρα τα υψηλοτερα επιπεδα CO να λυνονται απλα με αλλαγη μπουζι η τα υπαρχον μπουζι σου δεν κανουν σωστη καυση και παραγουν καυσαερια δοκιμασε σε ngk η champion
Για τι μαρκα αυτοκινητο μιλαμε; -
kαι ποτε διαπιστωνουμε οτι φταιει ο καταλυτης?
-
Είναι BMW E39 520i εξακύλινδρη με μονό Vanos, αυτόματη του 1997.
Μπουζί έχει τα καλά που είναι για πάρα πολλές χιλιάδες χλμ.
Έχω υπόλοιπο από καθαριστικό καυσίμου μπεκ κλπ θα το δοκιμάσω.
Πεταλούδα δεν ξέρω, EGR δεν νομίζω να έχω, ίσως να θέλει λ, 168000χλμ έχει το καημένο... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πεταλούδα δεν ξέρω, EGR δεν νομίζω να έχω, ίσως να θέλει λ, 168000χλμ έχει το καημένο...της ριχνεις κανα ξεκαπνισμα καπου καπου?
αμα δεν εχεις καρτα καυσαεριων τι θα γινει διλαδι αμα σου κανουν ελεγχο? -
Οντως γιατι βγαζουμε καρτες καυσαεριων? Δεν με εχουν σταματησει ποτε για να δουν την καρτα!
-
για να γινεται ελεγχος αν τα αυτοκινητα εχουν τα καυσαερια σε κανονικο επιπεδο
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πεταλούδα δεν ξέρω, EGR δεν νομίζω να έχω, ίσως να θέλει λ, 168000χλμ έχει το καημένο...Kαι δεν την κανεις ενα καθαρισμο την παταλουδα γκαζιου,αν δεν την εχεις καθαρισει ποτε θα φανει απο την μαυριλα που θα εχει πιασει απο την εσωτερικη πλευρα της(απο αναθυμιασεις του λαδιου)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σήμερα πήγα για αλλαγή λαδιών και φίλτρου και θυμήθηκα ότι έχει λήξει η κάρτα οπότε ζήτησα να μου βγάλει.
Αφού αλλάξαμε λάδια το έβαλε για λίγη ώρα στο ρελαντί να κάθεται και να ζεσταθεί και μετά το μέτρησε. Μου είπε ότι το CO είναι πάνω από 0,5 (0,597) που πρέπει και ότι είτε θα πρέπει να καθαρίσω τα μπεκ είτε να πάρω ένα σχετικό καθαριστικό από το βενζινάδικο για να στρώσει.
Η μέθοδος που ακολουθήθηκε αλλαγή λαδιών, ρελαντί και μέτρημα (με γκαζώματα και μη) μπορεί να είναι υπεύθυνη;
Όντως φταίνε τα μπεκ που μου είπε ή μπορεί χίλια δυο άλλα πράματα (μεταξύ των οποίων και το παλιό μηχάνημα του μάστορα).
(θα κοιτάξω και τις προηγούμενες 1-2 κάρτες που νομίζω ήταν οκ και τίμια βγαλμένες να δω τι έλεγαν).Στη w201 είχα διαφορά στις μετρήσεις μετά την αλλαγή πρώτα του λ και μετά των μπεκ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η μέθοδος που ακολουθήθηκε αλλαγή λαδιών, ρελαντί και μέτρημα (με γκαζώματα και μη) μπορεί να είναι υπεύθυνη;Την τελευταια φορα που βγαλαμε καρτα καυσαεριων στην AR εγινε με τον ιδιο τροπο.. ρελαντι στην αρχη και μετα γκαζωμα στις 2,5k και 3k αν δεν κανω λαθος.. Aν καποιος ξερει να πει το σωστο τροπο ας το κανει να μαθουμε..
-
Έρχεται έτσι σε θερμοκρασία λειτουργίας ο καταλύτης;
-
Λοιπόν είδα ότι το Σεπτέμβριο του 2009 σε 2 διαφορετικές μετρήσεις σε διαφορετικά μηχανήματα είχα CO 0,17 και 0,14 και όλα τα άλλα φυσιολογικότατα (μόλις είχα αλλάξει καταλύτη). Τώρα 15 μήνες και 35.000χλμ μετά να έχω πρόβλημα;; Η αλήθεια είναι ότι πλέον οδηγάω πολύ σε πόλη και δεν κάνω τα ταξίδια που έκανα... ίσως ένα καλό ξεκάπνισμα....
Δεν ξέρω τι σημαίνει καθάρισμα πεταλούδας (δηλαδή πόσα πράματα πρέπει να λύσουν και κατά πόσον θα επανατοποθετηθούν σωστά και χωρίς φθορές μετά) και πόσο κοστίζει. Εμένα πάντως έχει πάρα πολλά πράματα πριν την πεταλούδα μεταξύ των άλλων κι άλλη μία πεταλούδα!
Τα μπεκ ξέρω ότι και μπελάς είναι και κοστίζουν οπότε εννοείται ότι το αποφεύγουμε αν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Αισθητήρας λ πρέπει να είναι το πιο ανώδυνο αλλά φτηνό δεν είναι, έχω από έναν σε κάθε τριάδα κυλίνδρων και κάνει μάλλον κάτι σαν 150+++ ευρώ ο ένας.
Βέβαια δεν έμεινα χωρίς κάρτα οπότε δεν καίγομαι να δώσω λύση. Κάρτα μου έδωσαν, δεν κοίταξα τι έλεγε. Και άλλη φορά σε άλλο αυτοκίνητο μου έχουν δώσει κάρτα έτσι.... Οπότε έχω περιθώρια να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβριο που πάω ΚΤΕΟ. Στο μεταξύ θα ξαναπάω σε συνεργείο για άλλο πράμα και θα το τσεκάρω. -
onyx ειναι λιγα τα χιλομετρα σου για τετοιες επισκευες...ενα καλο καθαριστικο βενζινης βαλε..οδηγα λιγο σε ανοιχτο δρομο(πατα το) και ξαναμετρα..
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν είδα ότι το Σεπτέμβριο του 2009 σε 2 διαφορετικές μετρήσεις σε διαφορετικά μηχανήματα είχα CO 0,17 και 0,14 και όλα τα άλλα φυσιολογικότατα (μόλις είχα αλλάξει καταλύτη). Τώρα 15 μήνες και 35.000χλμ μετά να έχω πρόβλημα;; Η αλήθεια είναι ότι πλέον οδηγάω πολύ σε πόλη και δεν κάνω τα ταξίδια που έκανα... ίσως ένα καλό ξεκάπνισμα....
Δεν ξέρω τι σημαίνει καθάρισμα πεταλούδας (δηλαδή πόσα πράματα πρέπει να λύσουν και κατά πόσον θα επανατοποθετηθούν σωστά και χωρίς φθορές μετά) και πόσο κοστίζει. Εμένα πάντως έχει πάρα πολλά πράματα πριν την πεταλούδα μεταξύ των άλλων κι άλλη μία πεταλούδα!
Τα μπεκ ξέρω ότι και μπελάς είναι και κοστίζουν οπότε εννοείται ότι το αποφεύγουμε αν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Αισθητήρας λ πρέπει να είναι το πιο ανώδυνο αλλά φτηνό δεν είναι, έχω από έναν σε κάθε τριάδα κυλίνδρων και κάνει μάλλον κάτι σαν 150+++ ευρώ ο ένας.
Βέβαια δεν έμεινα χωρίς κάρτα οπότε δεν καίγομαι να δώσω λύση. Κάρτα μου έδωσαν, δεν κοίταξα τι έλεγε. Και άλλη φορά σε άλλο αυτοκίνητο μου έχουν δώσει κάρτα έτσι.... Οπότε έχω περιθώρια να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβριο που πάω ΚΤΕΟ. Στο μεταξύ θα ξαναπάω σε συνεργείο για άλλο πράμα και θα το τσεκάρω.Κάρτα μπορούν να δώσουν σχεδόν όλοι.
Δεν ξέρω όμως, αν αυτό λέει κάτι από μόνο του. Και για τα ΚΤΕΟ, ειλικρινά, δεν μπορώ να κρίνω αν γίνονται μετρήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρουν αληθινό πρόβλημα, γιατί δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω.
Αλλά αν σε ενδιαφέρει παραπάνω, ψάξε το λίγο. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως το ότι συνεχώς κινείσαι στην πόλη, μέχρι κάτι σοβαρό.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βέβαια δεν έμεινα χωρίς κάρτα οπότε δεν καίγομαι να δώσω λύση. Κάρτα μου έδωσαν, δεν κοίταξα τι έλεγε. Και άλλη φορά σε άλλο αυτοκίνητο μου έχουν δώσει κάρτα έτσι.... Οπότε έχω περιθώρια να περιμένω μέχρι το Σεπτέμβριο που πάω ΚΤΕΟ. Στο μεταξύ θα ξαναπάω σε συνεργείο για άλλο πράμα και θα το τσεκάρω.Ο καθαρισμος της πεταλουδας γκαζιου ευθυνεται για 7/10 συνηθως περιπτωσει που ενα αυτοκινητο δεν βγαζει καρτα καυσαεριων
Ειναι μια απλη εργασια ρουτινας, ειναι βιδωμενη πανω στην πολλαπλη εισαγωγης με 4βιδες και η ολη διαδικασια ΄καθαρισμου πεταλουδας γκαζιου' διαρκει 20-30 λεπτα και το πολυ να σου κοστισει 30Ε και οι τιμες των καυσαεριων σου θα ειναι παλι οι εργοστασιακες
Θα πας σε ενα εξιδικευμενο συνεργειο BMW θα πιεις τον καφε σου και 30λεπτα θα ναι ετοιμο δεν ειναι το πρωτο που θα λυσουν, για αυτους ο καθαρισμος πεταλουδας γκαζιου ειναι εργασια ρουτινας οπως η αντκατασταση μπουζι, αυτοι ξερουν πολυ καλα θα στα κουμπωσουν μια χαρα ολα δεν θα κανεις ρεκτιφιε κινητηρα για να σε ανησυχει αν θα κοθμπωσουν 'χιλια' πραγματα σωστα -
Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση και την επιβεβαίωση, σίγουρα με ελάφρυνες. Σε διαβεβαιώνω πάντως ότι έχει πάρα πολλά πράματα πριν από την πεταλούδα, σαφώς περισσότερα από άλλα αυτοκίνητα που έχω χαζέψει (πρέπει να φταίνε τα με μηχανική ενεργοποίηση αντισπίν και αυτόματος πιλότος).
Στην εικόνα φαίνεται στο βάθος η κυρίως πεταλούδα και μετά αυτά που προηγούνται μέχρι τον MAF (το 12). Δεν φαίνονται συνδεμένα όλα τα σωληνάκια, καλωδιάκια και ντίζες. Επίσης αν και υπάρχει χώρος σχηματίζεται και μια ορθή γωνία για να δυσκολέψει χέρια κι εργαλεία. Επειδή είναι και παλιό το αυτοκίνητο σκέφτομαι ότι βάλε βγάλε μήπως σπάσουν ξεραμένα σωληνάκια και μονώσεις και προκύψουν άλλα θέματα ή έξοδα ανταλλακτικών.
κάρτες καυσαερίων --- Μετρήσεις