-
Η πολιτικη του 'χεζε ψηλα και αγναντευε-η μιζα να πέφτει',η παραλληλα καθυστερηση των ιδιωτικων επενδυσεων,και οι μετεωρολογικες συγκυρίες,δημιουργουν μία δυσκολη κατασταση για το φετινος θερος.
Οι δηλωσεις και οι κινησεις της κυβερνησης δειχνουν οτι αυτη την φορα το προβλημα ειναι πολυ πιο εντονο απο οτι στο παρελθον και δεν προκειται για δημοσιογραφικες υπερβολες.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
Μεσα σε ολα αυτα;Τιθεται και θέμα έλλειψης νερου.Ενταξει να ζησουμε χωρις κλιματιστικο,αλλα και χωρις νερο στον καυσωνα;
Μοναδικο θετικο στοιχειο, οτι στην κυβερνηση το πηραν χαμπαρι εγκαιρως και κινητοποιούνται απο τωρα και οχι στα μεσα Ιουλιου...
-
Η πολιτικη του 'χεζε ψηλα και αγναντευε-η μιζα να πέφτει',η παραλληλα καθυστερηση των ιδιωτικων επενδυσεων,και οι μετεωρολογικες συγκυρίες,δημιουργουν μία δυσκολη κατασταση για το φετινος θερος.
Οι δηλωσεις και οι κινησεις της κυβερνησης δειχνουν οτι αυτη την φορα το προβλημα ειναι πολυ πιο εντονο απο οτι στο παρελθον και δεν προκειται για δημοσιογραφικες υπερβολες.
Μεσα σε ολα αυτα;Τιθεται και θέμα έλλειψης νερου.Ενταξει να ζησουμε χωρις κλιματιστικο,αλλα και χωρις νερο στον καυσωνα;
Μοναδικο θετικο στοιχειο, οτι στην κυβερνηση το πηραν χαμπαρι εγκαιρως και κινητοποιούνται απο τωρα και οχι στα μεσα Ιουλιου...
-
-
Ξέρεις κανένα σ΄αυτή τη χώρα με καταναλωτική συνείδηση?
Ξέρεις κάτι παλικάρια 'αγρότες των επιδοτήσεων και της ρεμούλας' που παίζουν τα αντλιοστάσια δίχως αύριο ξεσκίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα, ψεκάζουν απο πάνω με φυτοφάρμακα, δεν πληρώνουν την ΔΕΗ και όποτε δεν έχουν δουλειά κλείνουν τους δρομους για εύκολο χρημα???
Ξέρεις καμμία Δημοσία Υπηρεσία με πρόγραμμα στην διαχέιριση των φώτων???
Ποιός βάζει ακριβους/ οικονομικούς στην κατανάλωση λαμπτήρες????
Ποιός αγοράζει συσκευές Α σε ενεργειακή κατανάλωση????
Ποιός εκμεταλλεύεται πλήρως τα νυκτερινά τιμολόγια????
Και άλλα πολλά!!!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ποιός εκμεταλλεύεται πλήρως τα νυκτερινά τιμολόγια????
τι ειναι αυτα ?
-
Αμα το ρευμα ηταν ακριβο, να δεις για ποτε θα ειχαμε και καταναλωτικο συνειδηση και θα κλειναμε και τις συσκευες που ειναι μονιμα stand-by,και το φως οταν φευγουμε απο το σπιτι και πολλα αλλα...
Οταν το ρευμα ειναι το φτηνοτερο στην ΕΕ,φυσικο ειναι να ειναι ολα στα τετοια μας. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αμα το ρευμα ηταν ακριβο, να δεις για ποτε θα ειχαμε και καταναλωτικο συνειδηση και θα κλειναμε και τις συσκευες που ειναι μονιμα stand-by,και το φως οταν φευγουμε απο το σπιτι και πολλα αλλα...
Οταν το ρευμα ειναι το φτηνοτερο στην ΕΕ,φυσικο ειναι να ειναι ολα στα τετοια μας.Οι συσκευές που είναι μόνιμα stand-by είναι πρόβλημα των γερμανών. Εμείς ακόμα έχουμε πιο θεμελιώδη προβλήματα. Πχ να κλείνουμε το κλιματιστικό όταν πάμε διακοπές, να κλείνουμε το παράθυρο όταν ανοίγουμε το κλιματιστικό, να σβήνουμε τα φώτα κάποτε, να σβήνουμε την οθόνη του pc τη νύχτα. Ειδικά στους δημόσιους χώρους γίνεται απίστευτη σπατάλη.
-
Πάντως σε καπιταλιστικό σύστημα (ελεύθερη αγορά πλέον) και να υπάρχει έλλειψη ρεύματος ή οποιουδήποτε άλλου αγαθού, δεν το καταλαβαίνω.
Να κόψουν το λαιμό τους να προσφέρουν αυτό που ζητά ο κόσμος.
Θέλω ρεύμα ΚΑΙ επαρκές, ΚΑΙ φθηνό, ΚΑΙ με οικολογικό τρόπο.
Δεν με νοιάζει πως, καταναλωτής είμαι. Και στην ελεύθερη αγορά θα βρεθεί λύση, και μετά θα κρεμάσουν πανό 'πωλείται η ΔΕΗ, γιατί;;;' όπως κάνουν οι ΟΤΕΤΖΗΔΕΣ.Να γιατί ρε καραγκιόζηδες... με την 'οργάνωσή' και τον 'προγραμματισμό' σας!
Ξεχνάμε που κατεβάζαν τους διακόπτες ένα καλοκαίρι στην απεργία τους; (Κάντε πορεία ρε καραγκιόζηδες όπως όλος ο κόσμος... γιατί χρησιμοποιείτε την δύναμη και το μονοπώλιο για να μας ταλαιπωρείτε;;;)
2 ωρες ηλεκτρικό την ημέρα λες και ήμασταν Αγκόλα... Τα ξεχνάμε;
-
Θες δηλαδή να μπουν ξένοι πράκτορες στον τομέα της ενέργειας και να μας κάψουν τα DVD πλέγιερς και τα πι-σι με τις τσόντες;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θες δηλαδή να μπουν ξένοι πράκτορες στον τομέα της ενέργειας και να μας κάψουν τα DVD πλέγιερς και τα πι-σι με τις τσόντες;BACKUP!
ΓΡΗΓΟΡΑ BACKUP!! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν το ρευμα ειναι το φτηνοτερο στην ΕΕ,φυσικο ειναι να ειναι ολα στα τετοια μας.Ίσως λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να διπλασιαστούν άμεσα οι τιμές του ηλεκτρικού στη χώρα μας, έτσι ώστε και να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση, αλλά και να διευκολύνουμε την είσοδο των πολυαναμενόμενων ιδιωτών σωτήρων στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας...(βλέπετε η παραγωγή ηλεκτρισμού από Φυσικό Αέριο είναι κομματάκι ακριβή εν αντιθέσει με την ηλεκτροπαραγωγή μέσω καύσης λιγνίτη)
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Οταν το ρευμα ειναι το φτηνοτερο στην ΕΕ,φυσικο ειναι να ειναι ολα στα τετοια μας.Ίσως λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να διπλασιαστούν άμεσα οι τιμές του ηλεκτρικού στη χώρα μας, έτσι ώστε και να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση, αλλά και να διευκολύνουμε την είσοδο των πολυαναμενόμενων ιδιωτών σωτήρων στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας...(βλέπετε η παραγωγή ηλεκτρισμού από Φυσικό Αέριο είναι κομματάκι ακριβή εν αντιθέσει με την ηλεκτροπαραγωγή μέσω καύσης λιγνίτη)
Σύμφωνοι, αλλά ο 'φτηνός' λιγνίτης είναι ό,τι χειρότερο για το περιβάλλον... Και εξαιτίας του πληρώνουμε και πρόστιμα!
Η λύση δεν είναι το φυσικό αέριο, αλλά οι ανανεώσιμες πηγές. Αλλά για να υιοθετηθούν, πρέπει δυστυχώς ν' ακριβύνει το ρεύμα... Αν όλο το ρεύμα έβγαινε από ανανεώσιμες και όχι από λιγνίτη θα κόστιζε ΠΟΛΥ παραπάνω (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα....).
Είναι θέμα πολιτικής βούλησης ασφαλώς.... Πρέπει οι επενδύσεις δημόσιες ή ιδιωτικές σε ανανεώσιμες πηγές να έχουν επιδότηση, αλλιώς δεν θα γίνουν. Ή άλλες παροχές έστω!
Αλλά στην Ελλάδα αντί να πάμε σ' αυτό το δρόμο, δίνουμε άδειες ηλεκτροπαραγωγής σε ιδιώτες για λιγνίτη! Αν είναι δυνατόν!
Και στην ΔΕΗ πρέπει να μπει ένα όριο, είναι τραγελαφικό να παράγει με λιγνίτη και μετά να πληρώνει πρόστιμα! Επίσης είναι τραγικό ν' ακριβαίνει το ρεύμα επειδή....ακρίβυνε το πετρέλαιο! Γιατί δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται πετρέλαιο ΠΟΥΘΕΝΑ από την ΔΕΗ! Εννοώ στην παραγωγή, της...επιτρέπω να βάζει...πετρέλαιο στα φορτηγά της!Κλασικά, και στην ηλεκτροπαραγωγή, όλα τελευταίοι και καταϊδρωμένοι τα κάνουμε...
Η λύση θα δωθεί από την πολιτεία, δεν χρειάζεται να ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση... Ας πληρώσουμε παραπάνω, αρκεί να γίνεται για ΣΩΣΤΟ λόγο! Κι αν πληρώνουμε παραπάνω, δεν θα χρησιμοποιούμε κλιματιστικά για θέρμανση (ελληνική πατέντα λόγω φτηνού ρεύματος.... ). Υπάρχει το φυσικό αέριο για τη θέρμανση και όπου δεν υπάρχει θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για έξυπνα σπίτια που θα καταναλώνουν λίγο ή έστω καυστήρες πετρελαίου με ΣΩΣΤΟ και ΚΑΘΑΡΟ πετρέλαιο! Αν και πιστεύω πως είναι απαραίτητο τα μεγάλα αστικά κέντρα να αποκτήσουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο...
Το βασικό είναι όμως ν' αλλάξει ο τρόπος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος... Δεν γίνεται ν' απαλλαχτούμε εύκολα και οικονομικά από το λιγνίτη, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να προσπαθούμε! -
Χρειαζεται ενας στρατηγικος σχεδιασμος,ο οποιος φυσικα θα περιλαμβανει ανανεωσιμες και απεξαρτηση απο το πετρελαιο.
Ή ενας σχεδιασμος που θα λεει οτι η ΔΕΗ θα πουληθει αυριο για 5 Ευρω.Κάτι να γινει τελος παντων, ενταξει τα ναυπηγεια τα κανανε μπουρδελο οι πολιτικαντηδες μας με τους συνδικαληστες, αλλα με το ρεύμα δεν παίζουνε,εκτος εαν θελουν να εχουμε προγραμματισμένες διακοπες ρευματος οπως η Αλβανια.
Παντως τα dvd player μας θα ηθελα να μεινουν άθικτα
-
Η λύση αν θέλουμε ... ενέργεια .... είναι η πυρηνική .......
αν είναι και από σύντηξη ακόμα καλύτερα .....τώρα για την ελλάδα !!!!!
θα βγουν πολλοί να την κατηγορήσουν
για πυρηνικά ατυχήματα κτλ !!!μέχρι τότε ας κάνουμε εισαγωγή από άλλα
πυρηνικά εργοστάσιαας μας επιβάλλουν φόρους για το λιγνίτη (εμμ, μόνο αν γίνει αντι οικονομική
λύση θα αγοράσουμε απ έξω)και ας πάει το ρεύμα στα ύψη !!! πως θα την αγοράσει και ο ιδιώτης την ΔΕΗ !!!
-
Δε μπα να κανει Black out εγω θα κάνω ενα White in και θα ειμαι cool...
-
εγω θα παρω τη μηχανη μου και θα φυγω και θα σας γραψω ολους
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγω θα παρω τη μηχανη μου και θα φυγω και θα σας γραψω ολουςΕγώ να πάρω το miata?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ να πάρω το miata?
Θες να σου απαντησω εγω;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ να πάρω το miata?
να φυγεις και να μας γραψεις ολους;
-
Ο χρήστης skye έγραψε: