-
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
σιγουρα.
κουταξτε εγω νομιζω το εξης.
δεν υπαρχει λογος να τρεχεις με 150-160 χλμ για να μπορεις ευκολα να προσπερασεις, διοτι στον αυτοκινητοδρομο αλλαζεις λωριδα, δεν προσπερνας με την αυστηρη εννοια της λεξης.
περαν τουτου στον μαλιακο π.χ. δεν υπαρχει περιπτωση να χρειαστουν τα 150 για προσπεραση γιατι ειναι αδυνατον.τωρα μπορει να ακουγομαι αυστηρος και απλα να εχω εξαπολησει επιθεση σε ενα ατομο που δεν το γνωριζω,και αυτο να μην ακουγεται σωστο,αλλα εκ πρωτης συμπεραινω οτι υπαρχει το εγωιστικο στοιχειο το οποιο κυριαρχει ως προς την επιλογη αυτοκινητου και οχι το συμφερον της οικογενειας.
Όχι σχόλια προσωπικού χαρακτήρα Γιατι δλδ ο ανθρωπος να μην τρεχει στην ΕΟ??Στη Γερμανια που ο μ.ο. ταχυτητας σε autobahn ειναι 180+ σκοτωθηκε κανεις? Δεν επιτρεπεται σε εναν ανθρωπο να κοιταει κ λιγο την οδηγικη απολαυση σε συνδυασμο με την οικογενειακη μεταφορα? Εσυ γιατι θιχτηκες? Ο καθενας ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ...εφοσον τα σκαει ναι θα παρει αυτο που θελει..Εγω στον μαλιακο πηγαινω παντα με 180+ με το ΣανταΦε και προσπερναω με 190+
Ειμαι πολυ πιο ασφαλής απο κατι ψευτοπουριτανους ........... που πηγαινουν με 120+ και εχουν καταπιει δεκα κιλα μπριζολιδια και 20 λιτρα τσιπουρο με γλυκανισο...Τα είπαμε να μην τα ξαναλέμε ol:
ΦιλικαRandom
-
σιγουρα.
δεν υπαρχει λογος να τρεχεις με 150-160 χλμ για να μπορεις ευκολα να προσπερασεις, διοτι στον αυτοκινητοδρομο αλλαζεις λωριδα, δεν προσπερνας με την αυστηρη εννοια της λεξης.
περαν τουτου στον μαλιακο π.χ. δεν υπαρχει περιπτωση να χρειαστουν τα 150 για προσπεραση γιατι ειναι αδυνατον.
τωρα μπορει να ακουγομαι αυστηρος και απλα να εχω εξαπολησει επιθεση σε ενα ατομο που δεν το γνωριζω,και αυτο να μην ακουγεται σωστο,αλλα εκ πρωτης συμπεραινω οτι υπαρχει το εγωιστικο στοιχειο το οποιο κυριαρχει ως προς την επιλογη αυτοκινητου και οχι το συμφερον της οικογενειας.Δεν είναι συμφέρον της οικογένειας να γίνεται μια προσπέραση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με ταχύτητα και ασφάλεια;
Δεν είναι συμφέρον της οικογένειας να ταξιδεύει σε ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει καλή ενεργητική ασφάλεια και άνεση (αναφέρομαι ειδικά στο Α4);
Θεωρείς μήπως ότι ένας οικογενειάρχης πρέπει ακριβώς λόγω της ιδιότητάς του να πηγαίνει «με το σταυρό στο χέρι»;
Δε συμμερίζομαι την άποψη αυτή καθώς κάνω ταξίδια με οικογενειακά και μη αυτοκίνητα, όλα με περιορισμένες δυνατότητες. Και ναι μεν από το οικογενειακό Tempra θα βγω «ατσαλάκωτος», με «τσαλακωμένα» νεύρα δε. Οι λόγοι πολλοί: το φορτηγό που δεν μπορούσα να προσπεράσω στον ανηφορικό δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης γιατί δεν είχα δύναμη, το van που με πήγαινε καροτσάκι στο κομμάτι από Αμφιλοχία μέχρι Μενίδι και που στη μοναδική ευθεία που μπορούσα να προσπεράσω λόγω έλλειψης ιπποδύναμης γκάζωνε κι αυτό με αποτέλεσμα να μην μπορώ ακόμη και με κατέβασμα κλπ.
Εν κατακλείδι: ένας οικογενειάρχης που σέβεται την οικογένειά του θα πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο ικανό να τους μεταφέρει από το Α στο Β γρήγορα (σχετικό αυτό, δε θέλω να παρανοηθεί παρακαλώ), με ασφάλεια και άνεση.
-
Δεν είναι συμφέρον της οικογένειας να γίνεται μια προσπέραση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με ταχύτητα και ασφάλεια;
Δεν είναι συμφέρον της οικογένειας να ταξιδεύει σε ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει καλή ενεργητική ασφάλεια και άνεση (αναφέρομαι ειδικά στο Α4);
Θεωρείς μήπως ότι ένας οικογενειάρχης πρέπει ακριβώς λόγω της ιδιότητάς του να πηγαίνει «με το σταυρό στο χέρι»;
Δε συμμερίζομαι την άποψη αυτή καθώς κάνω ταξίδια με οικογενειακά και μη αυτοκίνητα, όλα με περιορισμένες δυνατότητες. Και ναι μεν από το οικογενειακό Tempra θα βγω «ατσαλάκωτος», με «τσαλακωμένα» νεύρα δε. Οι λόγοι πολλοί: το φορτηγό που δεν μπορούσα να προσπεράσω στον ανηφορικό δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης γιατί δεν είχα δύναμη, το van που με πήγαινε καροτσάκι στο κομμάτι από Αμφιλοχία μέχρι Μενίδι και που στη μοναδική ευθεία που μπορούσα να προσπεράσω λόγω έλλειψης ιπποδύναμης γκάζωνε κι αυτό με αποτέλεσμα να μην μπορώ ακόμη και με κατέβασμα κλπ.
Εν κατακλείδι: ένας οικογενειάρχης που σέβεται την οικογένειά του θα πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο ικανό να τους μεταφέρει από το Α στο Β γρήγορα (σχετικό αυτό, δε θέλω να παρανοηθεί παρακαλώ), με ασφάλεια και άνεση.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
σιγουρα.
περαν τουτου στον μαλιακο π.χ. δεν υπαρχει περιπτωση να χρειαστουν τα 150 για προσπεραση γιατι ειναι αδυνατον.
τωρα μπορει να ακουγομαι αυστηρος και απλα να εχω εξαπολησει επιθεση σε ενα ατομο που δεν το γνωριζω,και αυτο να μην ακουγεται σωστο,αλλα εκ πρωτης συμπεραινω οτι υπαρχει το εγωιστικο στοιχειο το οποιο κυριαρχει ως προς την επιλογη αυτοκινητου και οχι το συμφερον της οικογενειας.Δεν είναι συμφέρον της οικογένειας να γίνεται μια προσπέραση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με ταχύτητα και ασφάλεια;
δεν αναφερομαι σε αυτοκινητα που δεν το καταφερνουν.
σε επαρχιακο δρομο εχεις οριο 90 χλμ σωστα;
τα σταθερα 160 δεν τα χρησιμοποιεις ουτε τοτε.
αναφερομαι σε ενα αυτοκινητο το οποιο καλη ωρα καταφερνει να εχει ασφαλεια, δυναμη και ανεση.
υπαρχουν πολλα, εστω απο τα συγχρονα πολυμορφικα εχει κανεις πολλες επιλογες.
το θεμα μας δεν ειναι αυτο.
το θεμα ειναι το τι ψαχνει κανεις.
δεν αντιλεγω γαι Α4, δεν αντιλεγω γαι ποιοτητα,ασφαλεια κτλ.
Ειναι ο τροπος που το βλεπεις.
εμενα δεν μου αρεσει να τρεχω, ειναι δικαιωμα μου,προεχει η ασφαλεια.
ΚΑΝΕΝΑ αυτοκινητο σε συγκρουση με 150 χλμ ιδιως μετωπικη κτλ, δεν ειναι καλο.
κανενα.
τωρα εσεις δειτε το οπως θελετε και οπως σας συμφερει.για μερικους(οχι για ολους) φαινεται σαν στρουθοκαμηλισμος. -
δεν αναφερομαι σε αυτοκινητα που δεν το καταφερνουν.
σε επαρχιακο δρομο εχεις οριο 90 χλμ σωστα;
τα σταθερα 160 δεν τα χρησιμοποιεις ουτε τοτε.
αναφερομαι σε ενα αυτοκινητο το οποιο καλη ωρα καταφερνει να εχει ασφαλεια, δυναμη και ανεση.
υπαρχουν πολλα, εστω απο τα συγχρονα πολυμορφικα εχει κανεις πολλες επιλογες.
το θεμα μας δεν ειναι αυτο.
το θεμα ειναι το τι ψαχνει κανεις.
δεν αντιλεγω γαι Α4, δεν αντιλεγω γαι ποιοτητα,ασφαλεια κτλ.
Ειναι ο τροπος που το βλεπεις.
εμενα δεν μου αρεσει να τρεχω, ειναι δικαιωμα μου,προεχει η ασφαλεια.
ΚΑΝΕΝΑ αυτοκινητο σε συγκρουση με 150 χλμ ιδιως μετωπικη κτλ, δεν ειναι καλο.
κανενα.
τωρα εσεις δειτε το οπως θελετε και οπως σας συμφερει.για μερικους(οχι για ολους) φαινεται σαν στρουθοκαμηλισμοςφυσικα και κανενα αυτοκινητο δεν γλυτωνει με 150 μετωπικη!εσυ πιστευεις και με 90 θα μεινει τιποτα σε μετωπικη?καπου χασαμε τον δρομο σε αυτη την συζητηση!
μιλαμε πχ να μπορεις να πηγαινεις ανετα ΟΤΑΝ επιτρεψουν οι συνθηκες με 150 χλμ και να μην καταλαβαινεις τιποτα!ουτε στον Μαλλιακο μιλαμε ουτε σε επικινδυνα μερη!
και ειναι φυσικα αναφαιρετο δικαιωμα σου να μην τρεχεις ποτε και πουθενα και καλα κανεις αρκει να μην εμποδιζεις με υπερβολικα χαμηλη ταχυτητα!
αληθεια εχεις μπει ποτε σε γρηγορο αυτοκινητο?δεν το λεω ειρωνικα!απλη ερωτηση...γιατι αν δεν εχεις γνωωρισει και την αλλη μερια δεν μπορεις να εχεις αντικειμενικη αποψη για το ποτε χησιμευει η ταχυτητα και ποτε οχι... -
τελικα βλεπω εχει εξελιχθει κοντρα σε προσωπικο επιπεδο.
Ολοι μας εχουμε μπει/οδηγησει γρηγορα αυτοκινητα και εχουμε κανει το κεφι μας.
αυτα δεν ειναι ερωτησεις, ειναι θεατρινιλικια για εντυπωσιασμους.
|Το θεμα ειναι να ξερει κανεις που,ποτε και γιατι τρεχει και με ποσο.
Και οταν τον σταματανε για υπερβολικη ταχυτητα να μην μιξοκλαιει που παιρνει κληση.
μιλαμε για οικογενειαρχη.
οταν θα ανεβει το οριο ταχυτητας στα 150χλμ/ωρα, τοτε καλως, ας κανει οτι θελει. -
αυτα δεν ειναι ερωτησεις, ειναι θεατρινιλικια για εντυπωσιασμους.
|Το θεμα ειναι να ξερει κανεις που,ποτε και γιατι τρεχει και με ποσο.
Και οταν τον σταματανε για υπερβολικη ταχυτητα να μην μιξοκλαιει που παιρνει κληση.
μιλαμε για οικογενειαρχη.
οταν θα ανεβει το οριο ταχυτητας στα 150χλμ/ωρα, τοτε καλως, ας κανει οτι θελει.Δηλαδη αν παει το οριο 150 θα αυξηθει ξαφνικα και η ασφαλεια;;;
-
ΝΤΡΟΠΗ που ξεκινησες αυτο το τοπικ με τα τουρμπο και την τετρακινηση, ενω μιλας για οικογενεια.
ρωτησες την γυναικα σου και το παιδι σου εαν θελουν 160 χλμ και τετρακινηση να επιβαρυνει τον προυπολογισμο σου;Δεν το εθεσα σωστα... οταν ειπα για μωτ 150-160 χλμ εννοουσα να μπορω να ταξιδευω με μια τετοια ταχυτητα κατα μεσο ορο, αυτο σημαινει απο 120 μεχρι 180 οπου επιτρεπεται απο την κατασταση του δρομου. Οταν ειναι τα παιδια μεσα, αφηστε το, πανω απο 140 σε ευθεια δεν παιζει.
Μαλλον δεν διαβασες οτι εγραψα.... no hard feelings!
-
Ο χρήστης Nasos Abt έγραψε:
αυτο που μπορω να καταλαβω που εννοει ο φιλος ειναι οτι 150 χλμ θελει να πιανει σε καποιες ευθειες ανετα και ξεκουραστα χωρις να αισθανεται αεροδυναμικους θορυβους και να βγαινει ατσαλακωτος!150 χλμ για τεραστιες ευθειες ειναι οκ τελως παντων και παλι με πολυ προσοχη!για Πατρων ουτε λογος!!!Δυνατό αμάξι για ενεργητική ασφάλεια ιδίως κατά τις προσπεράσεις. Μεγάλη επιτάχυνση για να μην μένω πολλά δεύτερα στο αντίθετο ρεύμα κατά την προσπέραση, ιδίως σε ανηφόρα και όταν έχω την οικογένεια με όλα τα ζητούμενα για μετακίνηση της ή εκδρομή!
Τετρακίνηση για επίσης αυξημένη ενεργητική ασφάλεια μια και ανεβάζει κατακόρυφα τα περιθώρια ασφάλειας σε γλιστερό δρόμο (νερό, χιόνι, πάγος κλπ) αλλά και στις στροφές δίνοντας μου περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στην αρένα των Ελληνικών δρόμων.+1000...
επισης προτιμω αντι για ηλιοροφη, να εχει συστημα ευσταθειας και αντι για διζωνικο κλιματισμο, να εχει πλευρικους αεροσακους... φανταζομαι καταλαβαινετε τι εννοω... το ζητουμενο ειναι ενα ανετο, πολιτισμενο, ασφαλες (ενεργητικα και παθητικα) οικογενειακο αυτοκινητο... τοσο απλα!Δυστυχως ομως το αυτοκινητο* γενικα αποτελει ενα status symbol και πολλοι ειναι αυτοι που θα αγοραζαν ενα ML350 μονο και μονο για να τονωσουν τον εγωισμο τους, ασχετα αν ολα τα χλμ γινονται στο Κολωνακι. Εννοειται οτι δεν εχω προβλημα με αυτους τους ανθρωπους, εχουν τα λεφτα και τα ξοδευουν οπως τους αρεσει! Παντως αποτελει κοινωνικο φαινομενο...
Παντως ευχαριστω για τη βοηθεια σας!
*και ειδικα η μοδα των SUV και των τεραστιων κυβικων 4x4
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δηλαδη αν παει το οριο 150 θα αυξηθει ξαφνικα και η ασφαλεια;;;
Ναι, αφού δεν θα είσαι παράνομος!
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Νομιζω οτι η πλαστιγγα γερνει υπερ του Α4...
υπερ εναντι του Rav- ποιοτητα κατασκευης
- καλυτερο 'πατημα' στο δρομο
- καλυτερη τετρακινηση λογω Τορσεν διαφορικου
- ανεση στα ταξιδια
- μικροτερα τελη (?)
κατα
- κοστος σερβις (?)
Η 4κίνηση του A4 δεν είναι καλύτερη, από αυτή του RAV4. To RAV4 έχει κεντρικό διαφορικό και επιπλέον έχει torsen, στον πίσω άξονα. Οπότε το RAV4 έχει σαφέστατα καλύτερη 4κίνηση. Εκτός και αν μιλάμε για τις εκδόσεις με τα ηλεκτρονικά, οι οποίες δεν έχουν πίσω διαφορικο LSD οπότε έχουν απλά εφάμιλλη 4κίνηση με το Α4.
Δεν με ενδιαφερουν οι χωματοδρομοι, αλλα το off-road, κατι που το Rav4 δεν μπορει να ανταπεξελθει... μιλαω εκ πειρας. Οποτε για την ασφαλτο 'παιζει' το Α4 και εκτος δρομου... παμε με Jimnακι.
Εγώ πάλι με το RAV4 και με (μέτρια) ελαστικά 80-20 δεν έχω κωλώσει πουθενά μέχρι σήμερα (λάσπη, χιόνι, άμμος). Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν κάνει για off-road?
Το σκεφτηκα κι αυτο, αλλά δε μου αρεσε το κοψιμο του (αφου θυμιζει υπερυψωμενο s/w) και το λιτο εσωτερικο του (υποκειμενικη αποψη βεβαια).
Για ξανασκέψου καλύτερα...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
- ανεση στα ταξιδια
- μικροτερα τελη (?)
κατα
- κοστος σερβις (?)
Η 4κίνηση του A4 δεν είναι καλύτερη, από αυτή του RAV4. To RAV4 έχει κεντρικό διαφορικό και επιπλέον έχει torsen, στον πίσω άξονα. Οπότε το RAV4 έχει σαφέστατα καλύτερη 4κίνηση. Εκτός και αν μιλάμε για τις εκδόσεις με τα ηλεκτρονικά, οι οποίες δεν έχουν πίσω διαφορικο LSD οπότε έχουν απλά εφάμιλλη 4κίνηση με το Α4.
Δεν με ενδιαφερουν οι χωματοδρομοι, αλλα το off-road, κατι που το Rav4 δεν μπορει να ανταπεξελθει... μιλαω εκ πειρας. Οποτε για την ασφαλτο 'παιζει' το Α4 και εκτος δρομου... παμε με Jimnακι.
Εγώ πάλι με το RAV4 και με (μέτρια) ελαστικά 80-20 δεν έχω κωλώσει πουθενά μέχρι σήμερα (λάσπη, χιόνι, άμμος). Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν κάνει για off-road?
Το σκεφτηκα κι αυτο, αλλά δε μου αρεσε το κοψιμο του (αφου θυμιζει υπερυψωμενο s/w) και το λιτο εσωτερικο του (υποκειμενικη αποψη βεβαια).
+1000
-
αυτα δεν ειναι ερωτησεις, ειναι θεατρινιλικια για εντυπωσιασμους.κανενας θεατρινισμος φιλε μου!αλλα φυσικα επειδη δεν σε γνωριζω,δεν ξερω την νοοτροπια σου η τις εμπειριες σου εκανα αυτη την ερωτηση
μπορει να μην γουσταρες να μπεις ποτε η να οδηγησεις ενα πιο γρηγορο αυτοκινητο για 1002 λογους!δεν ειναι κακο!
δεν ειναι γελοιο σε εναν δρομο με 5 και απεραντη ευθεια λωριδες να βγαινει το πολυβολο απλα και μονο για να σε γραψει επειδη πηγαινες με 140??
ενω σε επικινδυνους δρομους δεν υπαρχει κανεις για την ΠΡΟΛΗΨΗ??
και αν προσεξες τα γραφομενα μου ειπα οτι ειμαι και εγω εναντιον της οδηγησης διχως αυριο σε καθε ειδους δρομο...επικινδυνο η μη!
αλλα μην ειμαστε και αρτηριοσκληρωτικοι!!δηλ με 120 δεν θα γινει κολυμπηθροξυλο το αυτοκινητο σε σχεση με 140-150?
τα λεγομενα μου ειναι εντελως καλοπροαιρετα!! -
καλοπροαιρετα και απο εμενα.
κανενα προβλημα.
φυσικα και με 120 χλμ γινεται καποιος φυσαρμονικα. -
καλοπροαιρετα και απο εμενα.
κανενα προβλημα.
φυσικα και με 120 χλμ γινεται καποιος φυσαρμονικα.Πόσο μάλλον με 850-900, αλλά οι αεροπορικές συγκοινωνίες δεν έχουν απαγορευθεί ακόμα, μια και εκεί δίνεται έμφαση στην ενεργητική ασφάλεια!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
- ανεση στα ταξιδια
- μικροτερα τελη (?)
κατα
- κοστος σερβις (?)
Πρακτικα η τετρακινηση με το Τορσεν ειναι καλυτερη απο την τετρακινηση που εχουν οι πλουσιες εκδοσεις του Rav MK2... δεδομενο. Αρα το Audi 1.8 TQ (που εχει Τορσεν) εχει καλυτερη 4κινηση πχ απ'το Rav4 Luxury. Αλλα και υποθετικα, αν οι δυο 4κινησεις ειναι το ιδιο, θα προτιμουσα το αμαξι με το χαμηλοτερο κεντρο βαρους.
Οσο για τις εκτος δρομου ικανοτητες του Rav, επετρεψε μου να διατηρησω τις αμφιβολιες μου, αφου υπαρχει μεγαλη διαφορα μιας βολτας σε καποιο χωματοδρομο με χιονι ή λασπη απο μια βολτα εκτος δρομου με χιονι και λασπη... διαφορετικο επιπεδο δυσκολιας. Αλλωστε οταν αναφερομαι σε εκτος δρομου, εννοω εκτος δρομου, στην κυριολεξια.
-
διαφορετικο επιπεδο δυσκολιας. Αλλωστε οταν αναφερομαι σε εκτος δρομου, εννοω εκτος δρομου, στην κυριολεξια.
αρα εσυ φιλε μου θελεις ενα σκληροπυρηνικο τζιπ!!
αρχισε να κοιτας προς Ρωσσια μερια -
προτεραιοτητα εχει το οικογενειακο.... μετα θα κοιταξω για 4χ4... προς Ιαπωνια μερια!
-
Ο χρήστης Nasos Abt έγραψε:
MAZDA 6 MPS-LADA NIVA 4X4:Χωρίς πλάκα η καλύτερη λύση για τους συνειδητοποιημένους τζιπόβιους!!! Παίρνεις όποιο αμάξι θες και ένα (μεταχειρισμένο) νίβα και πας εκεί που πάει το ...κρικρι!!
-
αυτο παρατηρησα και εγω φιλε μου στην συμβιωση μου με αυτο και δεν ειναι υπερβολη να πω οτι το λατρευω
στα δυο τελευταια trial παντως να ενημερωσω οτι ηρθε 4ο και 5ο αναμεσα σε απιστευτα θηρια πολλων ιππων και πολλων μεταλλαξεων!και αυτες οι θεσεις οχι για το οτι δεν περασε εμποδια,αλλα με βαθμους ποινης!το νιβα ειχε 3 ποντους μονο ψιλωμα και μπλοκε 100%
Γερμανος ή Γιαπωνεζος οικογενειαρχης?