-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οταν λες μέσα στην Αθήνα, τι ακριβώς κίνηση εννοείς; Μποτιλιάρισμα; Αδειοι δρόμοι;
Εκπληκτικά χαμηλή κατανάλωση για κίνηση στην πόλη, πάντως!Ρε παιδιά, το ρημάδι το trip computer του ceed έχει και μια ένδειξη της μέσης ταχύτητας. Υπάρχει καλύτερη ένδειξη από αυτήν για τις συνθήκες κυκλοφορίας; Καλό είναι όσοι δίνουν στοιχεία κατανάλωσης να δίνουν και την αντίστοιχη μέση ταχύτητα, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ!!!
Το είχα ξαναγράψει και παλιότερα, θα το γράψω και τώρα:
Μια μέση ταχύτητα 33 χλμ/ωρα (στην πόλη) σημαίνει ότι το αμάξι πρέπει να κινείται μ' αυτούς τους ρυθμούς επί 3 ώρες (3x33=100) για να διανύσει 100 χλμ.
Μια μέση ταχύτητα 25 χλμ/ώρα (επίσης στην πόλη) σημαίνει ότι το αμάξι πρέπει να κινείται μ' αυτούς τους ρυθμούς επί 4 ώρες (4x25=100) για να διανύσει 100 χλμ.
Δηλαδή από μια μικρή διαφορά στην μέση ταχύτητα (λόγο διαφοράς στο κυκλοφοριακό) προκύπτει λειτουργία του κινητήρα για μια ολόκληρη ώρα περισσότερο, και συνεπώς σημαντικά αυξημένη κατανάλωση...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οταν λες μέσα στην Αθήνα, τι ακριβώς κίνηση εννοείς; Μποτιλιάρισμα; Αδειοι δρόμοι;
Εκπληκτικά χαμηλή κατανάλωση για κίνηση στην πόλη, πάντως!Το αμαξι δουλευει στα βορεια προαστια απο τις 08.00 εως18.00
το εχει η γυναικα μου τις περισοτερες φορες .
Τωρα μέση ταχύτητα δεν το εχω δει για να πω την αληθεια
το θεμα ειναι ρε παιδια οτι απο την μερια τις καταναλωσης
ειμαι απολυτα ικανοποιημένος ο οποιος ηταν και απο τους
οποιους και το αγορασα
Οπως ειπα και πιο πανω το αμαξι δεν ζοριζεται ιδιαιτερα και γιαυτο
ισως να εναι και τα νουμερα χαμηλα, και γιαυτο θα το παρω μολις
μπορεσω για μια γρηγορη στο βουνο να δω αποτελεσματα και θα τα πουμε. -
Πάντως κι εγώ είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ' την κατανάλωση του ceed. Όχι δηλαδή για να βλογήσουμε τα γένια μας, αλλά νομίζω ότι ο κινητήρας του (1.4) είναι αρκετά οικονομικός.
-
Θέλει 100αρα η απλή?
-
Απλή θέλω να πιστεύω ότι παίρνει...
-
Eγω απλη βαζω δεν μου ειπαν τπτ για 100αρα........
-
Σιγά μην θέλει και αγωνιστική ρε παίδες...
-
Ελα ντε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σιγά μην θέλει και αγωνιστική ρε παίδες...Ξέρω εγώ, με αυτά που ακούω πλέον έχω αρχίσει και φοβάμαι.
-
Ώρες ώρες είναι να μπαίνεις σε σκέψεις... τι να πει και ο καημένος ο sv2...
-
παντως με 100αρα η διαφορα στη ροπη ειναι παραπανω απο εμφανης!!
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
παντως με 100αρα η διαφορα στη ροπη ειναι παραπανω απο εμφανης!!ναι αλλά είναι εμφανής και η διαφορά στην τσέπη...εάν είναι 100αρα αυτή που βάζουν και δεν είναι κοκτέιλ 95άρας με ολίγον από 100.
-
To 1.6CRDi 115hp ξερει κανεις εαν εισαγεται?....και σε τι τιμη??
Στο http://www.kia.gr παντως δε αναφερει τιποτα για τη συγκεκριμενη εκδοση... -
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Στο http://www.kia.gr παντως δε αναφερει τιποτα για τη συγκεκριμενη εκδοση...Δυστηχώς κανένα από τα diesel για ceed, i30 δεν εισάγωνται. Είναι θέμα πολιτικής.
Κρίμα γιατί στα review στο εξωτερικό αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ο καλύτερος -
Hi everybody...
Τελευταια εχω κολλησει με το proceed.Ψηνομαι για το 1.4 SC2 αλλα δυστυχως δεν βγαινει με αυτοματο κιβωτιο.Εχεται καποιο νεο πανω σε αυτο? -
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Στο http://www.kia.gr παντως δε αναφερει τιποτα για τη συγκεκριμενη εκδοση...Δυστηχώς κανένα από τα diesel για ceed, i30 δεν εισάγωνται. Είναι θέμα πολιτικής.
Κρίμα γιατί στα review στο εξωτερικό αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ο καλύτεροςκριμα....thanks anyway.....
-
Ο χρήστης damian1 έγραψε:
Hi everybody...
Τελευταια εχω κολλησει με το proceed.Ψηνομαι για το 1.4 SC2 αλλα δυστυχως δεν βγαινει με αυτοματο κιβωτιο.Εχεται καποιο νεο πανω σε αυτο?Γνωμη μου ειναι να παρεις χειροκινητο.Περα απο τα 109 αλογα εχει να κουβαλησει και καποια (αρκετα) κιλα.Αν θα βγει αυτοματο (που δεν το νομιζω γιατι υπαρχει το ceed στα 1.600) θα βγει λογικα κι αυτο στα 1.600
-
Ο χρήστης sakis_m έγραψε:
Hi everybody...
Τελευταια εχω κολλησει με το proceed.Ψηνομαι για το 1.4 SC2 αλλα δυστυχως δεν βγαινει με αυτοματο κιβωτιο.Εχεται καποιο νεο πανω σε αυτο?Γνωμη μου ειναι να παρεις χειροκινητο.Περα απο τα 109 αλογα εχει να κουβαλησει και καποια (αρκετα) κιλα.Αν θα βγει αυτοματο (που δεν το νομιζω γιατι υπαρχει το ceed στα 1.600) θα βγει λογικα κι αυτο στα 1.600
Χμμμ...καταρχας σε ευχαριστω για την απαντηση...
Ομολογω παντος οτι δεν καταλαβα τον συνειρμο σου που αφορα τα κιλα του αυτοκινητου και το αυτοματο κιβωτιο.
Οταν ξαναβρεις λιγο χρονο....βοηθησε με παλι.
Ευχαριστω -
Ο χρήστης damian1 έγραψε:
Hi everybody...
Χμμμ...καταρχας σε ευχαριστω για την απαντηση...
Ομολογω παντος οτι δεν καταλαβα τον συνειρμο σου που αφορα τα κιλα του αυτοκινητου και το αυτοματο κιβωτιο.
Οταν ξαναβρεις λιγο χρονο....βοηθησε με παλι.
ΕυχαριστωΚοιταξε να δεις.Τα κλασικα αυτοματα οπως το ceed (οχι οπως τα εξελιγμενα dsg,σειριακα κτλ που σε καποια μοντελα της αγορας πιο ακριβα φυσικα ρυθμιζονται ακομα και στο ποσο κοντες η μακριες σχεσεις θελεις πχ sport,city και τα λοιπα) ειναι γνωστο οτι ειναι 2.5-3-3.5 δευτερολεπτα πιο αργα σε σχεση με τα χειροκινητα σε ολες τις μετρησεις (οπως 0-100,ρεπριζ) και επειδη οι ρεπριζ ειναι που κανουν την διαφορα στην ενεργητικη ασφαλεια του αυτοκινητου και ολο αυτο εχει να κανει με την ζωη μας που ειναι το σημαντικοτερο πραγμα.Δευτερον ειναι η καταναλωση που ειναι αυξημενη στην αυτοματη εκδοση που για πολυ κοσμο ειναι σημαντικο αυτο.Αν μιλουσαμε για μεγαλα κυβικα (απο 1.8 και πανω) θα αλλαζαν οι τελειως οι καταστασεις αφου θα υπαρχει μεγαλυτερο αποθεμα ροπης αρα μεγαλυτερο τραβηγμα απο χαμηλα,πιο ξεκουραστο κινητηρα και φυσικα αρκετα καλυτερες ρεπριζ.Σε πολλες χωρες (εκτος φυσικα απο εμας τους 'εξυπνους') υπαρχουν 3 εκδοσεις του ceed diesel και 3 εκδοσεις βενζινα.
Οι diesel ειναι :- 1.6 με 90 ιππους
- 1.6 με 115 ιππους
- 2.0 με 140 ιππους (αυτην την αγοραζα χαλαρα με αυτοματο κιβωτιο)
Kαι βενζινης ειναι : - 1.4 με 109 ιππους
- 1.6 με 122 ιππους
- 2.0 με 140 ιππους (ειναι ισοδυναμος με τον 2.0 diesel)
-
Επειδή είχα αυτόματο Matrix (τώρα έχω χειροκίνητο i30) τo κιβώτιο αυτό δεν είχε πρόγραμμα sport, normal κλπ. Απλά έκανε προσραμογή στο στυλ οδήγησης σου. Όσο για τα 0-100 ΟΚ είναι πιο αργά αλλά τουλάχιστο στις ρεπριζ με kick down π.χ. από 60-100 είναι πιο γρήγορο, αφού τα δίνει όλα και ανεβάζει όσες σχέσεις μπορεί (στο χειροκίνητο πατάς με τη σχέση που έχεις ή αρχίζεις και ανεβάζεις).
Δηλαδή θέλω να καταλήξω ότι στα προσπεράσματα ήταν μια χαρά, από κατανάλωση όμως άστα να πάνε.....
Σπύρος
Kia Cee'd 2007