-
μενα παντως θα μου επιτρεψετε να έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο
αξιοπιστα είναι τα κράς τέστ του EURONCAP......σε σχέση με το αμερικάνικο
NHTSA.
για κοιτάξτε και το κάτω λίνκ!!!!!!.........ε.........θα τρελαθουμε τελειωςhttp://www.euroncap.com/tests/bmw_5_ser ... 4/208.aspx
-
Ο οδηγός πάντως στο i30 φαίνεται να προστατεύεται καλύτερα στα υπόλοιπα σημεία, ενώ η διαφορά στην πλευρική είναι αστεία.
Και τονίζω ξανά ότι το Hyundai κατάφερε να πιάσει το συνολικό σκορ που δίνει τα 5 αστέρια, αλλά λόγω τρόπου υπολογισμού θα έπρεπε να πάρει 34 στη μετωπική για να του αποδοθούν.
Εγώ περισσότερο το έβαλα γιατί το είχα αναφέρει το αστείο αυτό ενδεχόμενο τον καιρό που δοκιμαζόταν το ceed
@νδρέας
-
προσέξτε για τι μαλακιες μιλάμε........
BMW5.......FRONT......11
................SIDE........14I30...........FRONT......12
................SIDE........16ΓΕΝΙΚΟ ΣΚΟΡ
BMW5......25
I30..........28 -
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Και τονίζω ξανά ότι το Hyundai κατάφερε να πιάσει το συνολικό σκορ που δίνει τα 5 αστέρια, αλλά λόγω τρόπου υπολογισμού θα έπρεπε να πάρει 34 στη μετωπική για να του αποδοθούν.στην μετωπική πρέπει το 12 να γίνει 13 για τα 5 αστερια
ολα τα άλλα ειναι ενταξει.....λένε -
Ο χρήστης andykar έγραψε:
προσέξτε για τι μαλακιες μιλάμε........BMW5.......FRONT......11
BMW5......25
I30..........28Andy... προσεξε να δεις, αυτοι σιγουρα δεν λενε μαλακιες. Εσυ τωρα, με την σειρα σου καλο θα ηταν να διαβασεις ολα τα FAQ του NCAP για να καταλαβεις τι ακριβως παιζει. Κρινεις βεβιασμενα...
-
Δέν κρίνω καθόλου βεβιασμένα.....
Μάλλον αυτοί κρίνουν βεβιασμένα.....
Και φυσικά διάβασα ολα τα απο κάτω και δέν κοίταξα μονο τα αστέρια
Είναι δυνατόν να μας λενε οτι η bmw5 ειναι 4 αστέρων?
Εμένα μου φαίνεται λιγο κουλή η βαθμολογία της BMW 5.
Ο κόσμος βλέπει το αποτέλεσμα και όχι τα ψιλά γράμματα απο κάτω.
Εσένα δέν σου φαίνεται περίεργο το 11 μετωπικής και το 14 πλάγιας? -
Ωραια, γιατι δεν πας να τους δειξεις τοτε το σωστο?
-
Εγώ απλώς αναρωτιέμαι γιατί κάποια αυτοκίνητα δέν έχουν 5 αστέρια
Ενω σύμφωνα με τα λεγόμενα τους κρίνονται πολύ καλά και ασφαλή.
.......εσενα σου φαίνεται σωστό η bmw 5 να έχει τόσο χαμηλή βαθμολογία ενω στα ψιλά γράμματα
μας λένε για ένα πολύ καλό αμάξι?.....δέν την χαντακώνει λίγο? -
χεστηκε η BMW αν θα εχει 5 αστερια , δε την ενδιαφερει ως πλεονεκτημα μαρκετινγκ εχεις δει καμια διαφημιση BMW να τονιζει την ασφαλεια?
στις λεπτομερειες κρινονται αυτα , αφου το ταδε παιρνει λιγοτερους βαθμους επειδη δεν εχει ηχο για τη ζωνη.
το NCAP και ιδιαιτερα τα αστερια ειναι εργαλειο μαρκετινγκ.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
προσέξτε για τι μαλακιες μιλάμε........
BMW5.......FRONT......11
BMW5......25
I30..........28Andy... προσεξε να δεις, αυτοι σιγουρα δεν λενε μαλακιες. Εσυ τωρα, με την σειρα σου καλο θα ηταν να διαβασεις ολα τα FAQ του NCAP για να καταλαβεις τι ακριβως παιζει. Κρινεις βεβιασμενα...
+1
Ναι οι διαφορές είναι μικρές αλλά κακά τα ψέματα υπό τις συνθήκες του κρας τεστ (ακίνητο εμπόδιο) αυτό:
είναι πιο ασφαλές από το παιδοβούβαλο 'βόρτσπρουνγκ ντουρ τεκλινκ' και @@ μέντολες
Το βαρος και ο όγκος δεν επηρεάζει άμεσα το αποτέλεσμα των κρας τεστ άπαξ και γίνονται σε σταθερό εμπόδιο. Τώρα αν ο άλλος έχει μικρό πουλί (δεν το λέω εγώ ο Καββαθάς το λέει αν και συμφωνώ απόλυτα!) και πήρε ένα τεράστιο τζίπ το οποίο θα σκοτώσει τον άμοιρο με το 500αράκι τι να πει κανείς. Μου φαίνεται και εγώ θα φορτώσω τη σακαράκα μου με σακιά πατάτες για να έχω περισσότερες πιθανότητες να σκοτώσω κόσμο σε περίπτωση ατυχήματος με άλλο όχημα και να σωθώ εγώ...
Επί του θέματος πολλές φορές αμάξια ίδιας πλατφόρμας έχουν πάρει διαφορετικό σκορ σε αστέρια (focus, C30/3 & golf, altea/octavia, 'το καλύτερο αμάξι του κόσμου' leon) αλλά αν δει κανείς τους βαθμούς οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Στη προκειμένη περίπτωση απλά μου δίνεται ένα ακόμα επιχείρημα για να προτιμώ το σίντ πέρα από την αισθητική
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Το βαρος και ο όγκος δεν επηρεάζει άμεσα το αποτέλεσμα των κρας τεστ άπαξ και γίνονται σε σταθερό εμπόδιο.
Σιγουρα ε? Δηλαδη εμεσα... στην απεξω απεξω...
-
http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2007/302.aspx
http://www.euroncap.com/tests/Kia_Cee'd_2007/297.aspx
Γιατί είναι καλύτερο το ceed ? Γιατί δεν είχε ακραίες καταπονήσεις σε κανένα μέρος του σώματος. Κοιτάξτε το αριστερό πόδι του οδηγού του i30 και θα καταλάβετε το γιατί.
Για τα περι μάρκετινγκ δεν θα σχολιασώ. Επίσης επειδή αναφέρθηκαν τα τεστ του NHTSA να πώ οτι η διαδικασία είναι διαφορετική ( full frontal σε μη παραμορφώσιμο εμπόδιο ) και σαφώς πιο εύκολη από του EuroNCAP και του IIHS. -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Στη προκειμένη περίπτωση απλά μου δίνεται ένα ακόμα επιχείρημα για να προτιμώ το σίντ πέρα από την αισθητικήπαντως οι 4Τ ειχαν γραψει οτι το i30 ειναι καλυτερο και οτι εχει γινει πιο καλη δουλεια και φαινεται οτι του εδωσαν περισσοτερη προσοχη απο το ΚΙΑ και λοιπα....
μη ρωτας , δεν εχω αποψη , απλα μεταφερω τα γραπτα.
-
Εγώ πάντως που τα είδα από κοντά δεν είδα διαφορές και το i30 είναι άθλιο με τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια εξωτερικά[/i]
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το βαρος και ο όγκος δεν επηρεάζει άμεσα το αποτέλεσμα των κρας τεστ άπαξ και γίνονται σε σταθερό εμπόδιο.
Σιγουρα ε? Δηλαδη εμεσα... στην απεξω απεξω...
????????????
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
χεστηκε η BMW αν θα εχει 5 αστερια , δε την ενδιαφερει ως πλεονεκτημα μαρκετινγκ εχεις δει καμια διαφημιση BMW να τονιζει την ασφαλεια?στις λεπτομερειες κρινονται αυτα , αφου το ταδε παιρνει λιγοτερους βαθμους επειδη δεν εχει ηχο για τη ζωνη.
το NCAP και ιδιαιτερα τα αστερια ειναι εργαλειο μαρκετινγκ.
Τα αστέρια βγαίνουν απο το front test το οποίο πρέπει να έχει απο 13 και πάνω. Οι βαθμοί απο τους βομβητές και τα συναφή δέν μετράνε στα αστέρια παρα μόνο στην συνολική βαθμολογία. Κατα τ’άλλα θα συμφωνήσω οτι τα κράς τεστ είναι περισσότερο εργαλεία μάρκετινγκ παρά ασφάλειας
Μιας και λέμε για τράκες.......βάζω ένα βιντεάκι ..........και ζήτω τα αστέρια....
http://www.thecarcrash.com/video/crazy- ... rg-russia/πάντα χρειάζεται ένας αερόσακος.......για να σου σώσει την ζωή:ysterical:
http://www.thecarcrash.com/video/old-la ... -the-road/ -
Ελα,τι εγινε;Τελικα τα Youdie περνανε τα τεστ; Μπα ε;Το λεει και το ονομα τους..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ελα,τι εγινε;Τελικα τα Youdie περνανε τα τεστ; Μπα ε;Το λεει και το ονομα τους..Πάντως έχουν κάνει τεράστια πρόοδο: το Accent του 98' ήταν πραγματικό...Accident! Είχε πάρει τον π λο, ήτοι 1,5 (ολ: ένα και μισό) αστέρι!
Λιγότερο από δεκαετία μετά, παραλίγο να πάρει 5 αστέρια, αλλά και τα 4 είναι μεγάλη πρόοδος. -
Αλλος ενας μυθος περι γερμανικων καταριπτεται!!!!!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ελα,τι εγινε;Τελικα τα Youdie περνανε τα τεστ; Μπα ε;Το λεει και το ονομα τους..
Πάντως έχουν κάνει τεράστια πρόοδο: το Accent του 98' ήταν πραγματικό...Accident! Είχε πάρει τον π λο, ήτοι 1,5 (ολ: ένα και μισό) αστέρι!
Λιγότερο από δεκαετία μετά, παραλίγο να πάρει 5 αστέρια, αλλά και τα 4 είναι μεγάλη πρόοδος.Και το ΚΙΑ που ολοι χλευαζετε 5 αστερακια την ωρα που κατι leon του group vag εχουν 4.....
Kia Cee'd 2007