-
Σε αυτες τις περιπτωσεις αρκετοι ασφαλιστες συναπτουν συμφωνιες με αλλες ασφαλιστικες εταιριες, οι οποιες, προκειμενου να κερδισουν πελατες, αναλαμβανουν την καλυψη των σε ισχυ ασφλιστηριων των πελατων των εταιριων που εκλεισαν, χωρις εκ νεου επιβαρυνση του πελατη.
Ρωτηστε -και πιεστε- τον ασφαλιστη σας, ο οποιος ειχε και την ευθυνη και την απαιτουμενη πληροφορηση για να σας προστατεψει (και δεν το εκανε). Η αγωγη εναντιον των εταιριων ειναι ματαιος κοπος και εξοδα, αφου στις στην ουρα των απαιτησεων προηγουνται αλλοι.Η ανακληση των 2 αδειων αποδεικνυει οτι σαν καταναλωτες ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφερομαστε σοβαρα για το που αναθετουμε την -οποιαδηποτε- εργασια μας, αφου το 'τοσο μεγαλη εταιρια αποκλειεται να κλεισει', που ακουγοταν τοσο καιρο αποδειχτηκε -ευτυχως- λαθος.
-
Όποιος πάρει λεφτά από τους τελειωμένους... απλά θεός!!!!!
Πατέρα.... η Εγνατία κάλυπτε και αλλες ασφάλειες και εκεί έμειναν ξεκρέμαστοι!!!!!
Επίσης, να είστε καχύποπτοι καθώς υπάρχουν ακρετοί ασφαλιστές άσχετοι που απλά λειτουργούν με γνώμονα την προμήθεια και μόνο χωρίς να νοιάζονται πραγματικά παρά μόνο για τα και καλά συνέδρια διακοπές όλα πληρωμένα για 7μέρες με τα ασφάλιστρα των πελατών!!!!! -
H egnatia αν θυμαμαι δεν ειχε προγραμματα ζωης.
ακομα και αν ειχε ομως ειναι υποχρεωμενη απο το νομο να τα μεταβιβασει σε αλλη ασφαλιστικη.απαγορευεται να καταργηθουν προγραμματα ζωης.
τωρα θα μου πεις οτι η αλλη ασφαλιστικη που θα εξαγορασει αυτα τα συμβολαια τι θα κανει μετα με αυξησεις κλπ κλπ αυτο ομως ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.το πιο εκνευριστικο ειναι με τυπους που βριζουν γενικα.
πριν λιγο εσκασε ταξιτζης μυτη στο γραφειο και εβριζε που ειχε λεμοντ.
και εβριζε το κρατος
ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ του λεω 11μηνες ειναι υπο επιτηρηση. απο μαρτη εχει βουηξει ο τοπος οτι εγνατια λεμοντ πανε για φουντο και σου φταει το κρατος που το αφηνες εκει το αμαξι? ναι λεει στη χχχχ που το πηγα τωρα ηθελαν τοσα παραπανω λεφτα και περιμενα να κλεισει πρωτα...
ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΤΥΠΙΚΟΣ. καλα να παθει που εχασε 3μηνες συμβολαιο...το θεμα δεν ειναι τα λεφτα που χανεις κλπ κλπ.
το θεμα ειναι οτι οταν βλεπεις οτι η εταιρεια που εισαι παει κατα διαολου πως περιμενεις να σε πληρωσει ρε ζωο οταν τρακαρεις ? με τι λεφτα?
αααα δεν ειναι φιλικο δε σε νοιαζει?ας τρεχει ο αλλος να τα παρει που θα τρακαρεις?
οκ....μαθε φιλαρακο ομως οτι πλεον ολες αυτες οι εταιρειες ειναι μπλακ λιστ απο τις υπολοιπες.
φιλος τρακαρε με εθνικη. εφταιγε ο αλλος . αυτος το δικο του το ειχε χχχχ εταιρεια που δεν ηταν ουτε φιλικο ουτε τιποτα! παει να πληρωθει και πηρε τα αρχιδια μου...βαζει κατι γνωστους στην εθνικη να μιλησουν και του λενε....μεγαλε χχχχχ ασφαλιστικη ηθελες τωρα κολυμπα....οδηγια να μη πληρωνονται ζημιες απο τετοιες εταιρειες!
οδοντας αντι οδοντα.......................και πλεον οι διαφορες απο οσο ειδα προσφατα στα οικονομικα απο τις πολυ φτηνες εταιρειες μεχρι τις μεσσαιες που και πληρωνουν και δεν ξεφτυλιζεσαι να τσακωνεσαι για 5δραχμες ειναι πολυ μικρες....
τοσο που ή πρεπει να ειναι μαλακας ο ασφαλιστης σου ή εσυ καραγυφτας..... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ενταξει ,που λεει ο λογος ενταξει,για οσους εχουν ασφαλισει αυτοκινητο.
Το πολυ πολυ να ξαναπληρωσουν το ετησιο η εξαμηνο ασφαλιστρο.
Οι αλλοι που εχουν κανει ασφαλεια ζωης η γηρατος και εχουν πληρωσει τις δοσεις τους χρονια τωρα.
ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ;Kαμια Ασφαλιστικη Ζωης εδω και δεκαετιες δεν εχει κλεισει ως τωρα και ουτε προκειται. Ειναι σε διαφορετικο καθεστως ελεγχου, απο τις Εμπραγματες Ασφαλειες. Στην χειροτερη απλα εξαγοραζονται...
Μην μπερδευετε αυτα τα 2 κομματια. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
Τελος... ο ασφαλιστικος συμβουλος απο που και ως που φερει ευθυνη αμα βαρεσει κανονι η εταιρια με την οποια συνεργαζοταν? Δεν ειναι αλλωστε αυτος ο ασφαλιστης αλλα η εταιρια. Ο Ασφ. συμβουλος φερει ευθυνη σε περιπτωσεις που αυτος κανει κακα την δουλεια του (δεν ασφαλισει σωστα, δδεν ενημερωσει, δεν ενημερωσει για εξαιρεσεις του συμβολαιου κλπ κλπ....)
-
Για να εξηγουμαστε,ειναι κυριοτερα ευθυνη του κρατους να ελεγχει ποιες εταιρειες ειναι φερεγγυες και ποιες οχι,και κυριοτερα να μην τις αφηνει να δραστηριοποιούνται στον χωρο εξαρχης εαν δεν εχουν το αναγκαιο οικονομικο μεγεθος.
Κατα δευτερον,δεν ξερω γιατι μερικοι πανηγυριζετε επειδη καποιοι συμπολιτες μας πιθανως εχασαν καποια λεφτα τους, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι κατα 99.9% θα τους μεταφερουν σε αλλες εταιρειες και δεν θα δωσουν μια.
Το παλουκι ηταν και ειναι για οσους τρακάρουν μαζι τους.
Θα μου πειτε,αν εσυ που σε τρακαρε, τον τρεχεις στα δικαστηρια μια ζωη αυτος θα καλοπερναει;Οχι, αλλα εσυ τρως το μεγαλο αγγουρι γιατι θα εισαι και κερατας και δαρμενος. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για να εξηγουμαστε,ειναι κυριοτερα ευθυνη του κρατους να ελεγχει ποιες εταιρειες ειναι φερεγγυες και ποιες οχι,και κυριοτερα να μην τις αφηνει να δραστηριοποιούνται στον χωρο εξαρχης εαν δεν εχουν το αναγκαιο οικονομικο μεγεθος.Κατα δευτερον,δεν ξερω γιατι μερικοι πανηγυριζετε επειδη καποιοι συμπολιτες μας πιθανως εχασαν καποια λεφτα τους, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι κατα 99.9% θα τους μεταφερουν σε αλλες εταιρειες και δεν θα δωσουν μια.
Το παλουκι ηταν και ειναι για οσους τρακάρουν μαζι τους.
Θα μου πειτε,αν εσυ που σε τρακαρε, τον τρεχεις στα δικαστηρια μια ζωη αυτος θα καλοπερναει;Οχι, αλλα εσυ τρως το μεγαλο αγγουρι γιατι θα εισαι και κερατας και δαρμενος.Αυτο ακριβως εκαναν... την εθεσαν υπο επιτηρηση, απετυχε στα μετρα ανασυγκροτησης και την εκλεισαν. Απλα ισως την συγκεκριμενη περιπτωση θα επρεπε να την ειχαν κλεισει νωριτερα... Κατι τετοιο τελος παντως αιωρειται στον αερα...
Αληθεια..., ποιος ακριβως ειπαμε πως θα πληρωσει αυτη την μεταφορα σε αλλη εταιρια? Am I missing something?
Εχει ενδιαφερον tiger να αναπτυξεις λιγακι αυτο το κομματι... -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αληθεια..., ποιος ακριβως ειπαμε πως θα πληρωσει αυτη την μεταφορα σε αλλη εταιρια? Am I missing something?
Εχει ενδιαφερον tiger να αναπτυξεις λιγακι αυτο το κομματι...Σε αυτες τις περιπτωσεις αρκετοι ασφαλιστες συναπτουν συμφωνιες με αλλες ασφαλιστικες εταιριες, οι οποιες, προκειμενου να κερδισουν πελατες, αναλαμβανουν την καλυψη των σε ισχυ ασφαλιστηριων των πελατων των εταιριων που εκλεισαν, χωρις εκ νεου επιβαρυνση του πελατη.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Εχει ενδιαφερον tiger να αναπτυξεις λιγακι αυτο το κομματι...Σε αυτες τις περιπτωσεις αρκετοι ασφαλιστες συναπτουν συμφωνιες με αλλες ασφαλιστικες εταιριες, οι οποιες, προκειμενου να κερδισουν πελατες, αναλαμβανουν την καλυψη των σε ισχυ ασφαλιστηριων των πελατων των εταιριων που εκλεισαν, χωρις εκ νεου επιβαρυνση του πελατη.
Χμμμ ναι.... δεν το ειχα προσεξει... αλλα μια τετοια κινηση την συζητουσα και με τον Σαρμα... Εχει ενδιαφερον να δουμε ποιες θα κανουν τετοια κινηση.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τελος... ο ασφαλιστικος συμβουλος απο που και ως που φερει ευθυνη αμα βαρεσει κανονι η εταιρια με την οποια συνεργαζοταν? Δεν ειναι αλλωστε αυτος ο ασφαλιστης αλλα η εταιρια.Ναι, αλλα εδω δεν μιλαμε για μια ξαφνικη εξελιξη. Σε περιπτωσεις οπως τις εν λογω, οπου ειχε βουιξει ο τοπος εδω και μηνες, ποιος σοβαρος ασφαλιστης θα αφηνε τους πελατες του ασφαλισμενους στις 2 εταιριες, περιμενοντας απλα το κανονι;
Δεν ειχε ακουσει τιποτα για το επερχομενο μπαμ; => Ειναι ηλιθιος και εκτος αγορας, αρα ακαταλληλος.
Ειχε ακουσει και δεν προστατευσε τους πελατες του; => Ειναι ενας ασυνειδητος που για την προμηθεια 'πουλησε' τους πελατες. -
(Διεγραψα ποστ μου, που ανεφερε μια μη επιβεβαιωμενη πληροφορια, που θα μπορουσε να ερμηνευτει αρνητικα απο καποιους)
-
Ο ασφαλιστικος συμβουλος δια νομου φερει μερική ευθυνη και ο λογος ειναι πολυ απλος:
Εαν δεν ειχε ευθυνη,θα κατηύθυνε ολους τους πελατες του στην TAKETHEMONEYANDRUN Α.Ε. (που θα ήταν 10% φτηνοτερη απο την αμεσως φτηνοτερη εταιρεια), και μετα αφου εσκαγε το κανονι θα τους ελεγε αααααα εγω δεν ξερω τιποτα και μαζι με τους αλλους 'μετοχους' θα τρεχανε να φτιαξουν κι αλλη εταιρεια....ακομα πιο φτηνη,ακομα πιο καλή
-
Τελος... ο ασφαλιστικος συμβουλος απο που και ως που φερει ευθυνη αμα βαρεσει κανονι η εταιρια με την οποια συνεργαζοταν? Δεν ειναι αλλωστε αυτος ο ασφαλιστης αλλα η εταιρια.
Ναι, αλλα εδω δεν μιλαμε για μια ξαφνικη εξελιξη. Σε περιπτωσεις οπως τις εν λογω, οπου ειχε βουιξει ο τοπος εδω και μηνες, ποιος σοβαρος ασφαλιστης θα αφηνε τους πελατες του ασφαλισμενους στις 2 εταιριες, περιμενοντας απλα το κανονι;
Δεν ειχε ακουσει τιποτα για το επερχομενο μπαμ; => Ειναι ηλιθιος και εκτος αγορας, αρα ακαταλληλος.
Ειχε ακουσει και δεν προστατευσε τους πελατες του; => Ειναι ενας ασυνειδητος που για την προμηθεια 'πουλησε' τους πελατες.Ωπα... κατσε λιγακι. Το οτι μια εταιρια μπαινει σε επιτηρηση, δεν σημαινει αυτοματως πως θα κλεισει. Ετσι δεν ειναι? Σιγουρα κινει αρνητικες σκεψεις, αλλα δεν σημαινει απαραιτητα ομως πως θα κλεισει. Υπηρχε και το σεναριο που λεει ο λογος να μην εκλεινε και να στερουσες απο τον πελατη τα πολυ φτηνα ασφαλιστρα που ηθελε. Επισης, ο ασφαλιστικος συμβουλος δεν 'αφηνει' καποιον... με την εννοια δεν μπορει να τους κανει κουμαντο χωρις την συμφωνη γνωμη τους (η τουλαχιστον ετσι ειναι το σωστο). Εαν απο πισω απο καποια ενεργεια δεν κρυβεται δολος, και δεν υπαρχει συμφερον αλλο περαν του νομιμου, δεν νομιζω πως μπορει να φερει ευθυνη. Αλλα να το δουμε και απο την αλλη.
Ποιος σωστος επαγγελματιας θα ηθελε να θιχτουν οι πελατες του? Αυτοι με τους οποιους κανει business... Αν κανεις 'πατατα' σε αυτο τον χωρο... σημερα εισαι, αυριο δεν εισαι...
Δεν διαφωνω γενικα με τα οσα λες που σωστα εινα, απλα με βρισκεις προβληματιζομενο εκει στο κομματι 'ευθυνη' και κατα ποσο μπορεις να την αποδωσεις με τετοια ευκολια η οχι.
Παω να παρω κανα πιτογυρο και επιστρεφω...
@tiger: ναι φερουν ευθυνη, και μαλιστα ειναι καλλυμενοι με αστικη ευθυνη υψους 1,5 μυριου ευρω.... αλλα δεν φερουν ευθυνη σε κατι που δεν απτετε της δικης τους εργασιας. Τα λεφτα σου τα δινεις στην ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, οχι στον ασφαλιστικο συμβουλο .-
-
Έχω ακούσει και εγώ ανάλογες περιπτώσεις, όπου αναλαμβάνουν να συνεχίσουν την ασφάλισή σου, αλλά με δέσμευση 6μηνου ή ετήσιου συμβολαίου (δηλ. να μην μπορείς να το διακόψεις πριν την πάροδο αυτού του διαστήματος).
-
Επίσης για το θέμα των 2 ασφαλιστικών Εγνατία και Lemonde, οι ψίθυροι ακούγονταν πάνω από ένα χρόνο στην αγορά...
Το κλείσιμό τους ήταν αναμενόμενο. Και να ξέρετε στις ασφαλιστικές, όταν ακούγεται έστω και σαν ψίθυρος επερχόμενο λουκέτο επειδή δεν πληρούν προϋποθέσεις, πολύ δύσκολα ανατρέπεται αυτή η κατάσταση. Αναλογιστείτε μόνο για πόσες είχε γίνει ντόρος τα τελευταία χρόνια και στο τέλος η κατάληξή τους ποια ήταν... ->ΛΟΥΚΕΤΟ!
Χρειάζεται να είμαστε και λίγο ανοιχτόμυαλοι μερικές φορές και να προβλέπουμε καταστάσεις. Χωρίς να θέλω να θίξω όσους ήταν ασφαλισμένοι σε αυτές τις εταιρίες αναλογιζόμενος το πρόβλημά τους, αλλά μετά τα όσα ακούστηκαν τους τελευταίους μήνες, έπρεπε να είχαν λάβει τα μέτρα τους και να είχαν ακυρώσει τα συμβόλαια τους πριν τη λήξη τους και ΠΡΙΝ κλείσει η εταιρία. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να πάρουν άμεσα πίσω τα χρήματά τους (για όσο διάστημα απέμενε μέχρι τη λήξη τους) και φυσικά μετά με την άνεσή τους να έψαχναν να βρουν όποια άλλη ασφαλιστική επιθυμούσαν να συνεχίσουν την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους.
Αλλά ως λαός συνήθως, και να μας μαρτυράνε κιόλας το τι γίνεται, τα αφήνουμε όλα για τελευταία στιγμή και το πληρώνουμε πολλές φορές ακριβά...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αλλά ως λαός συνήθως, και να μας μαρτυράνε κιόλας το τι γίνεται, τα αφήνουμε όλα για τελευταία στιγμή και το πληρώνουμε πολλές φορές ακριβά...
Σε καποια αλλη χωρα ισως,στην Ελλαδα μονο οσοι περιμενουν αποζημιωση απο τις εν λογω ασφαλιστικες θα πληρωσουν
-
Ο χρήστης Nsx έγραψε:
Επικουρικο για 30 μερες ΜΟΝΟ.... Τα υπολοιπα λεφτα πανε υπερ πιστεως
Γιατί να πάνε υπέρ πίστεωs?δε κατάλαβα..στό δρόμο τα βρίσκουμε τα λεφτά??ξέρει κανείs αν υπάρχει κάποιο forum/site,αν έχει γίνει κάποια σχετική κίνηση,τέλοs πάντων, όπου μπορούμε να μαζευτούμε οι ασφαλισμένοι τηs πρώην 'Εγνατίαs'και να διεκδικήσουμε αποζημίωση?Δε μπορεί...280.000 άτομα είχαν ασφαλιστεί στην εν λόγω εταιρεία,δε θα βρεθούν αρκετοί να υποβάλλουν αγωγή εναντίον τηs εταιρείαs??
Παρεπιμπόντωs...ακούει κανέναs δικηγόροs στο forum??
Παρακαλώ αν το θέμα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη ενότητα,οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέονταΤο παλουκι ηταν και ειναι για οσους τρακάρουν μαζι τους.
Θα μου πειτε,αν εσυ που σε τρακαρε, τον τρεχεις στα δικαστηρια μια ζωη αυτος θα καλοπερναει;Οχι, αλλα εσυ τρως το μεγαλο αγγουρι γιατι θα εισαι και κερατας και δαρμενος.Για αυτότο λόγο βάζεις νομική προστασία και έχεις καλή ασφάλεια, εγώ παίζω ανάμεσα σε Εθνική και Φοίνηκα, μιλάμε σου πιάνουν τον κ@λ@, αλλά έχεις το κεφάλι σου ύσηχο, ότι και να φταις ο άνθρωπος που τράκαρες θα πληρωθεί και δνε θα σε κυνηγάει, θα μπορούσα να πάω και εγώ στην Εγνατία και με τα ίδια λεφτά που δίνω στον Φοίνηκα, να έχω και μικτή στην Εγνατία, προτίμησα να έχω το κεφάλι μου ύσηχο!
-
μα μολις ανοιξαν και οι δυο ασφαλιστικές ηξεραν οτι θα κλεισουν μετα απο καποιο χρονικο διαστημα............και μην ρωτησετε το γιατι.........
-
Ο ασφαλιστής μου,είπε πώς θα γίνει μεταφορά σε άλλη ασφαλιστική ανώδυνα...
Όχι τίποτα αλλά στις 12/1 είχα ανανεώσει τα ασφάλιστρα.
Είχα Εγνατία... -
Κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν και να μην τρώνε κουτόχορτο!!!!! Το φθηνό ασφάλιστρο 99% κρύβει παγίδα. Τώρα περι Εγνατία.... όσοι περιμένουν αποζημίωση κλοπής θα πάρουν το παλούκι καθώς το Επικουρικό δεν καλύπτει!!!!
Για όποιον εννοεί ότι χαίρομαι που έκλεισε... Ναι χαίρομαι γιατί κάτι τέτοια σαπάκια καταστρέφουν την αγορά και τα αποθέματα του Επικουρικού και δεν θέλω να κυκλοφορώ στο δρόμο και να εύχομαι να μην με τρακάρουν (βασικά εύχομαι να μην τρακάρω καθόλου) τύποι με Εγνατία και κάτι άλλες ασφάλειες της πλάκας. Στην τελική όπως εγώ πληρώνω 1500 euria τον χρόνο για να είμαι OK πρέπει να πληρώνει και ο άλλος όχι να νομίζει ότι αυτός με 300 euro κάνει την ίδια δουλειά καλύτερα!!!!! Επίσης την χασούρα της Εγνατίας μέσω του επικουρικού την πληρώνουν οι λοιποί καταναλωτές!!!!!!! -
η εγνατια ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΤΗΝΗ στα ασφαλιστρα της....μη λεμε και οτι θελουμε.
υπαρχουν και φτηνοτερες που ειναι και φιλικοεπισης το επικουρικο ειναι αρκετα συνθετη ιστορια. δεν ειναι ετσι απλο το θεμα...
ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Α.Ε ΤΕΛΟΣ??