-
Το ESP είναι νέα τεχνολογία. Είναι βλακεία να μη το έχεις καθώς μια φορά θα σου χρειαστεί και τότε θα σου σώσει τη ζωή.
Το αν το C4 είναι άσχημο ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό. Η Citroen είναι μια εταιρία που τολμάει σε σχέση με τους Γερμανούς.
Γενικά πάντως το turbo προσωπικά το φοβάμαι.Πάντως με εκνευρίζει αυτή η Γερμανουστερία! Επίσης το θεωρώ χαζό το ή Golf ή τίποτα! Συγνώμη κιόλας
-
χαχαχαχαχαχαχα φίλε σιγά σιγά θα μάθεις ότι το μισό φόρουμ είναι με το γκόλφ και το άλλο μισό εναντίον του!!!! H αλήθεια είναι πως είναι ένα από τα καλά αμάξια της κατηγορίας, αλλά όχι το κορυφαίο και σίγουρα είναι δυσανάλογα ακριβό για αυτά που δίνει (με εξαίρεση το τούρμπο 1.4)...
Το ESP εννοείται πως είναι απαραίτητο αλλά κάποια τζιμάνια νομίζουν πως είναι τόσο χεράδες που δεν το χρειάζονται...
Το C4 δεν μου αρέσει μέσα (γενικά δεν πάω τη γαλλική εργονομία) αλλά το 3πόρτο είναι κουκλί. Άλλωστε πέρσι είχε βγει ως το πιο όμορφο σχέδιο ανεξαρτήτως κατηγορίας (WCOTY)
-
Δεν αντιλέγω σε καμία περίπτωση ότι το Golf είναι καλό αμάξι, γι'αυτό το λόγο εξάλλου έχει τόσους υπερασπιστές αλλά και πολέμιους.
Το θέμα είναι ότι η Volkswagen την έχει ψωνίσει γι'αυτό χτυπάει αρκετά τις τιμές παραπάνω από ότι πραγματικά αξίζει.
Όταν λες για το εσωτερικό να υποθέσω πως αναφέρεσαι κυρίως στα ηλεκτρονικά όργανα;
Προσωπικά δεν έχω τέτοιο κόλλημα!Πάντως μου αρέσει που μια εταιρία τολμάει και καταφέρνει να πάρει το βραβείο σχεδιασμού σε αντίθεση με τη Volkswagen!
Επίσης μη ξεχνάμε ότι η Citroen είναι μια καινοτόμα εταιρία (βλέπε υδροπνευματικές αναρτήσεις)Τέλος επειδή δε θεωρώ τον εαυτό μου τέλειο οδηγικά γι'αυτό θέλω το αμάξι να έχει οπωσδήποτε ESP.
Ακόμα και αν επιλέξω την έκδοση VTRS θα βάλω ESP. -
Τί γκολφ ή τίποτα ... αφού σου είπα και για το φόκους στο τέλος:rtfm:
άλλωστε τί περιμένεις; Αν ένας φίλος ρωτάει τη γνώμη μας ένα δυο αμάξια θα του πούμε, και βέβαια το κλασικό 'ότι και να πάρεις καλό είναι(έτσι κιαλλιώς κουλός είσαι'.
Ας έβγαινε και 207 ραλύ ή xsi με τον 1,6 150 άλογα στα 17.000 και θα είχα άλλο να σου προτείνω.
Άσκηση για το σπίτι (χωρίς υπονοουμενα): Βρείτε συγκριτικο στην κατηγορία που πρώτο δεν βγαίνει το γκολφ TSI και μετά το φοκους -
Ασφάλεια φίλε μου...η απάντηση είναι ασφάλεια
-
παντως για το esp μην νομιζεις οτι κανει και θαυματα. αν ξερεις καποια πραγματα μαλλον κακο θα κανει.
ουτε σε συνθηκες που δεν υπαρχει προσφυση λογω βροχης/χιονιου μπορει να κανει κατι.τα
-
Βασικά έχεις κάποιο δίκιο.
Δε προσδιόρισα ακριβώς τι θέλω.Ας το πάρουμε από την αρχή λοιπόν:
Βασικά ψάχνω για ένα μικρομεσαίο 1.6 με ικανοποιητικές επιδόσεις το οποιό να είναι όμορφο κατα την υποκειμενική μου άποψη, να μην έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση και να είναι όσο αξιόπιστο γίνεται. Δε ψάχνω τις μεγάλες επιδόσεις.
Έχω ήδη κάνω βόλτα τις αντιπροσωπέιες, έχω κάνει test drive και έχω πάρει προσφορές.
Είχα καταλήξει στα εξής μοντέλα:
C4 1.6
Ford Focus Sport (Sport Λόγω ESP και αναρτήσεων)
Seat Leon
Mazda 3 (αν και δε με ενθουσιάζει εξωτερικά, όπως και το Focus)Αρχικά σκεφτόμουν και το Opel Corsa αλλά το απέκλεισα λόγω επιδόσεων (ο 1.4 είναι υπερβολικά λίγος για το βάρος και το αμάξωμα του)
Εξωτερικά και εσωτερικά μου αρέσει το C4 απλά κολλάω λόγω citroen και όσων ακούω (βέβαια από ότι έχω διαβάσει το C4 είναι άλμα σε σχέση με τη xara)
Για προτείνετε...
-
Ο χρήστης bios έγραψε:
Για προτείνετε...
Φίλε μου δεν ξέρεις που έμπλεξες.Mετά από 3-4 σελίδες σε βλέπω να ζητάς πληροφορίες για τον TSI.
Μέχρι και γω, δηλωμένος Fordάκιας, έπεισα την αδελφή μου να πάρει Golf
Πέρα από πλάκα τώρα εφ' όσον στο Focus σου δείνουν και ESP εγώ δεν θα το συζητούσα,γιατί σε συνδιασμό με το εξαιρετικό του στήσιμο και τα πέντε αστέρια είναι ο ορισμός της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. -
Δες και το Auris, δείχνει αρκετά καλύτερο από το προηγούμενο corolla και έχει τα πλεονεκτήματα της μάρκας (εγγύηση, αξιοπιστία).
-
Το C4 είναι ένα αυτοκίνητο που δεν θα το έβαζα καν στη λίστα μου (προσωπικό γούστο και προσωπική άποψη) και για το βασικό λόγο της ποιότητας κατασκευής, για το γεγονός ότι το έχει μια συνάδελφος και είναι μονίμως με την απορία 'μου άναψε αυτό, μου έβγαλε εκείνο...Τι είναι πάλι αυτή η ένδειξη? Πάλι στα συνεργεία θα τρέχω?', αλλά και για το γεγονός ότι σε 2 χρόνια από την ώρα που θα το πάρεις η αξία του θα είναι ανύπαρκτη!!!
Το LEON είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά θα βλαστημίσεις για το σέρβις (κυρίως το κόστος - είναι ανεκδιήγητο - έχουμε 3 ΣΕΑΤ πίστεψέ με). Αλλά όπου να'ναι θα έρθει και αυτό με τον 140ΗΡ κινητηρά και θα την ώρα και την στιγμή που με τα ίδια λεφτά πήρες κάτι κατώτερο.
To TSI το οδήγησα το Σάββατο (το πήρε εταιρικό ένας φίλος) και εντυπωσιάστηκα από τον κινητήρα και το τράβηγμα. Νομίζω ότι έιναι καλή επιλογή και θα το καταλάβεις κυριώς όταν το αυτοκίνητο είναι φορτώμένο. Άλλωστε, μην ξεχνας ότι άνετο ταξίδι γίνεται όταν στο αυτοκίνητο έχεις δύναμη για άνετο προσπέρασμα. Όσον αφορά την αξιοπιστία δεν γνωρίζω, ο χρόνος θα δείξει (ή όλοι οι του φόρουμ)
Το Focus είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και πιο συμμετοχικό με καλό στήσιμο και καλή ποιότητα.
ESP = ασφάλεια για τον μέσο οδηγό. Να βάλεις και άσε όσους λένε το αντίθετο στο κόσμο των χεράδων. Άλλωστε έχει και κουμπι που γράφει OFF. Είναι κάτι το οποίο αξίζει την επένδυση.
Άκου τις ανάγκες σου, την τσεπη σου και την καρδιά σου
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
.
Τώρα που ξαναβλέπω τις τιμές το TSI δέν είναι και τόσο κελεπούρι. Πχ, στα λεφτά που κάνει το TSI με τους 170 ίππους παίρνεις το δίλιτρο C4.
Μεγα λαθος. Το διλιτρο C4 εχει πλεον 21300 (!) τιμη καταλογου, με απιστευτο εξοπλισμο (xenon για παραδειγμα). Αν δεν κανω λαθος το GT των 170 εχει γυρω στα 24000.
Η citroen γενικως εχει πολυ καλες τιμες αυτη την εποχη. Ακομη και να μην εισαι οπαδος της εταιρειας (οπως κι εγω δεν ειμαι), δεν μπορεις να μην δελεαστεις απο τις τιμες της.
Παντως αν πας για c4 1.6, υπαρχει μια εκδοση (δεν ειμαι σιγουρος ποια, VTRs ή κατι τετοιο που ειναι υπερπληρης με 16000 περιπου).
-
δες και αυτα ισως παρεις καμια ιδεα
http://www.channel4.com/4car/best-in-class/small-family.html
ναι αυτοι λενε για ντιεζελ κλπ αλλα δεν χανεις τιποτα
-
To ξαναειδα, το C4 1.6VTS exei 17300, ME esp, xenon, και ο,τι μπορεις να φανταστεις απο εξοπλισμο. Χωρις esp kai xenon, 15300.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
To ξαναειδα, το C4 1.6VTS exei 17300, ME esp, xenon, και ο,τι μπορεις να φανταστεις απο εξοπλισμο. Χωρις esp kai xenon, 15300.Αν μπορείς βάλε και τα δύο. Είναι εξοπλισμός ασφαλείας.
Τα xenon έχουν εκπληκτικό φωτισμό τη νύχτα. Μόλις απέκτησα και εγώ αυτοκίνητο με xenon και είναι εκπληκτικά. Αλλά δεν ξέρω το κόστος τους σε περίπτωση ατυχήματος. Υποθέτω ότι είναι ακριβότερα.Αν δεν μπορείς και τα δύο προτίμησε ESP.
Πάντως 2Κ και για τα 2 είναι καλή τιμή.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
παντως για το esp μην νομιζεις οτι κανει και θαυματα. αν ξερεις καποια πραγματα μαλλον κακο θα κανει.
ουτε σε συνθηκες που δεν υπαρχει προσφυση λογω βροχης/χιονιου μπορει να κανει κατι.2 ερωτησεις μονο: Εχεις οδηγησει αυτοκινητο με ESP (ποιο?), και τι ακριβως σε 'χαλασε'??
-
15300 εχει το vtrs και οχι το vts
-
Ο χρήστης vadergr έγραψε:
15300 εχει το vtrs και οχι το vtsto vtrs ειναι ουσιαστικα το vts χωρις esp kai xenon. Οι υπολοιπες διαφορες κατ'εμε ειναι αμελητεες (ελεγχος πιεσης ελαστικων, αισθητηρες παρκαρισματος, κλπ).
-
Ναι φιλε μου εχω οδηγησει πολλα αυτοκινητα με esp και μαλιστα και μεσα σε πιστα που φτανεις και πιο ευκολα στα ορια.
Αν εχεις συνηθισει να στριβεις πριν την στροφη, πλασαροντας θα αγορασεις οικοπεδο.
Αν απλα μουριασει και εσυ συνεχιζεις ακαθεκτος θα επεμβει θα σε φρεναρει καταλληλα και δεν θα πας για βρουβες.
Αν το αυτοκινητο σου ειναι καλοστημενο πρακτικα δεν το εχεις αναγκη.
fool proof συστημα και δεν αναιρει τους νομους της φυσικης.
Δεν δουλευει σαν τα auto braking/auto cornering σαν τα παιχνιδια εξομοιωσης.
Και δυστυχως εκει που θα το ηθελα πιο πολυ, σε συνθηκες που ο δρομος γλιστραει, αν χασεις τον ελεγχο (κυριως του κωλου) για χ/ψ/ζ λογους δεν μπορει να κανει τιποτα.
Προσφατα μαλιστα γνωστος με audi προσπαθωντας να αποφυγει μετωπικη σε επαρχιακο δρομο, εκοψε τιμονι δεξια(οχι πολυ μιας και ειχε και βουνο διπλα του) και τσιμπησε φρενα και δεν θυμαται κανεις ποσα τετακε εφερε πριν σκασει στην μπαριερα.εριχνε χιονονερο και ειχε 1 βαθμο κελσιου και δεν πηγαινει πανω απο 60.
ΥΓ δεν νομιζω οτι εχω καμια σχεση με τον Makkinen -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Ναι φιλε μου εχω οδηγησει πολλα αυτοκινητα με esp και μαλιστα και μεσα σε πιστα που φτανεις και πιο ευκολα στα ορια.
Αν εχεις συνηθισει να στριβεις πριν την στροφη, πλασαροντας θα αγορασεις οικοπεδο.
Αν απλα μουριασει και εσυ συνεχιζεις ακαθεκτος θα επεμβει θα σε φρεναρει καταλληλα και δεν θα πας για βρουβες.
Αν το αυτοκινητο σου ειναι καλοστημενο πρακτικα δεν το εχεις αναγκη.
fool proof συστημα και δεν αναιρει τους νομους της φυσικης.
Δεν δουλευει σαν τα auto braking/auto cornering σαν τα παιχνιδια εξομοιωσης.
Και δυστυχως εκει που θα το ηθελα πιο πολυ, σε συνθηκες που ο δρομος γλιστραει, αν χασεις τον ελεγχο (κυριως του κωλου) για χ/ψ/ζ λογους δεν μπορει να κανει τιποτα.
Προσφατα μαλιστα γνωστος με audi προσπαθωντας να αποφυγει μετωπικη σε επαρχιακο δρομο, εκοψε τιμονι δεξια(οχι πολυ μιας και ειχε και βουνο διπλα του) και τσιμπησε φρενα και δεν θυμαται κανεις ποσα τετακε εφερε πριν σκασει στην μπαριερα.εριχνε χιονονερο και ειχε 1 βαθμο κελσιου και δεν πηγαινει πανω απο 60.
ΥΓ δεν νομιζω οτι εχω καμια σχεση με τον Makkinenστο δρομο δε νομιζω οτι οδηγεις με πλασαρισμα πριν τη στροφη*.
ουτε οι μοναδικοι τροποι για να στριψεις ειναι πλασαρισμα ή μουριασμα.
σαφως δεν αναιρει τους νομους της φυσικης
σαφεστατα και επεμβαινει αν χασεις την ουρα. Προφανως δεν μπορει να σωσει τα 'παντα', αναλογα τις συνθηκες παντα, ειπαμε υπαρχουν οι νομοι της φυσικης. Αμα οι μπροστινοι εχουν προσφυση και οι πισω πατησουν σε παγο μεσα στη στροφη, δε μπορει να κανει τιποτα. Σε αυτη τη περιπτωση ομως ουτε το καλοστημενο αυτοκινητο ουτε ο Σουμι μπορει να κανει τιποτα...
για το ατυχημα του γνωστου σου δε μπορω να πω κατι, δεν γνωριζω πως ακριβως εγινε.
- τα νεα ESP μαλιστα ειναι τοσο καλα ρυθμισμενα, που ουτε σε κοβουν ουτε μπαινουν αμεσως μολις γλυστρησει το αυτοκινητο. Σε αφηνουν να 'παιξεις' λιγο συνηθως, εν μερη να κανεις και το πλασαρισμα που λες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δες και το Auris, δείχνει αρκετά καλύτερο από το προηγούμενο corolla και έχει τα πλεονεκτήματα της μάρκας (εγγύηση, αξιοπιστία).Το Auris το σκέφτηκα αλλά θα βγει γύρω το Μάρτιο - Απρίλιο και δεν έχω ιδέα πόσο θα κοστίζει!
Βοήθεια για αγορά αυτοκινήτου