-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
υγ .... παλι κατωτερη του αναμενομένου η προσέλευση στους ΝΙΝ
γιατί τι περίμεναν οι διοργανωτές να γίνει χαμός
ο ελλην καταλαβαίνει μόνο απο εύπεπτα ριφάκια (δώσε DP, AC/DC, EFI THODI και πάρ' του την ψυχή)
Το 'καταλαβαίνει' ειναι λίγο υπεροπτικο ως εκφραση.
Εγω πάντως προτιμώ τους εύπεπτους απο τους ξεκούρδιστους ( και τους 'ντεμεκ' )
υγ #1. >Ελλάδα: .....αρπαχτή ......
Τελικα πιο ειναι περισσότερο αρπακτή ? Αυτή του συγκροτήματος που γεμίζει για 3 συνεχόμενα βραδια έναν χώρο των 6000-7000 ... Ή αυτή των συγκροτημάτων που ερχονται 10-15 χρόνια μετά τα ντουζένια τους ? ( οι ΝΙΝ/JA ήρθαν στην Ελλαδα χωρίς τους Street Sweeper Social Club που συμπληρώνουν την 3πλέτα .... Οι Street Sweeper Social Club ειναι ΣΗΜΕΡΑ το πιο ΗΟΤ ροκ όνομα στο Αμερικα μιας που ειναι το σχήμα με το οποίο ο Τομ Μορελο επιστρέφει στον .... ηλεκτρισμό Δεν τρελάθηκα με τον ηχο του αλλα αυτό δεν μειώνει το γεγονός της επιστροφής του
Τι εννούμε αρπακτή ? Το να παίξεις μπροστά σε σιγουρο / δεδομένο κοινό ...?
Kατηγορούμε τους Placebo γιατι έρχονται κάθε χρόνο ( και γεμίζουν την Μαλακασα με Sold Out συναυλίες ) ... θα προτειμούσαμε να μην έρχονται και να ερθουν μετα από 15 χρόνια ?
Τόσο πολύ μας άρεσε η συναυλιακή ξηρασία των 70ς - 80ς - 90ς ....?
Είμαστε έτοιμοι να δεκτούμε ( με την παρουσια μας και την συμμετοχή μας σε μια συναυλία τους ) τα 'συγχρονα' συγκροτήματα ?
( η γκαρντασίνα μου , μου έιπε ότι στους Animal Collective - ότι πιο HOT το 2008-2009 στην ηλεκτρονική / βαζω ταμπέλα για να συνεννοηθούμε / μουσική στην Θεσσαλονίκη ήταν 180 άτομα )υγ.#2 .... τελικά το 40-50 ευρώ έχει παγιωθεί στις συναυλίες ?
( το 80αρι των DM και των ACDC απλά το προσπερνώ ) -
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
( η γκαρντασίνα μου , μου έιπε ότι στους Animal Collective - ότι πιο HOT το 2008-2009 στην ηλεκτρονική / βαζω ταμπέλα για να συνεννοηθούμε / μουσική στην Θεσσαλονίκη ήταν 180 άτομα )
εκ των οποίων οι μισοί αν ήξεραν τι θα άκουγαν (ήξεραν τι παίζουν οι AC) δεν θα ήταν εκεί
σε μια χώρα που το 90% ακούει σκυλιά και τρέντι ντι τζειζζ δεν υπάρχει ελπίδα για φρέσκα ονόματα
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Τελικα πιο ειναι περισσότερο αρπακτή ? Αυτή του συγκροτήματος που γεμίζει για 3 συνεχόμενα βραδια έναν χώρο των 6000-7000 ... Ή αυτή των συγκροτημάτων που ερχονται 10-15 χρόνια μετά τα ντουζένια τους ? ( οι ΝΙΝ/JA ήρθαν στην Ελλαδα χωρίς τους Street Sweeper Social Club που συμπληρώνουν την 3πλέτα .... Οι Street Sweeper Social Club ειναι ΣΗΜΕΡΑ το πιο ΗΟΤ ροκ όνομα στο Αμερικα μιας που ειναι το σχήμα με το οποίο ο Τομ Μορελο επιστρέφει στον .... ηλεκτρισμό Δεν τρελάθηκα με τον ηχο του αλλα αυτό δεν μειώνει το γεγονός της επιστροφής του
Προς ενημέρωσή σου, το NIN/JA tour αφορούσε μόνο στην Αμερική. Η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που είδαν το ίδιο βράδυ τους NIN με τους JA. Μάλιστα, η ευρωπαϊκή τουρ των NIN έχει άλλες 10 ημερομηνίες τουλάχιστον, πριν ξαναγυρίσουν στην Αμερική, ενώ οι Jane's το πρωί της Τρίτης πετούσαν για Αυστραλία.
Επομένως, μην μπλέκεις τους SSSC, γιατί δεν έπαιξαν πουθενά στην Ευρώπη.
Μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός, αλλά το γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή η αποχαιρετιστήρια τουρ των NIN είναι από τα πιο εμπορικά συναυλιακά 'προϊόντα' της χρονιάς, και σε Ευρώπη (τσέκαρε τα φεστιβάλ στα οποία είναι headliners, για να μην πούμε για ΟΛΕΣ τις βραδιές της βρετανικής περιοδείας που ήταν sold out, και μάλιστα σε αρένες τύπου Ο2), και σε Αμερική. Αυτό από μόνο του καθιστά τη συναυλία τους στην Ελλάδα μη αρπαχτή, ειδικά από τη στιγμή που για να μεταφερθεί το show της Δευτέρας, δαπανήθηκε πολύς χρόνος και χρήμα. Αν είχες παρακολουθήσει τη συναυλία, είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβαινες για τι κλίμακα παραγωγής μιλάμε και τι σημαίνει σεβασμός του καλλιτέχνη προς το κοινό του.
Τα περί δεκαπενταετίας μετά τα ντουζένια τους ρισκάρω να μαντέψω ότι το εμπνεύστηκες από έναν συγκεκριμένο καραγκιόζη (ο χαρακτηρισμός δεν αφορά σε σένα, για να μην παρεξηγούμαι) που αρέσκεται να αρθρογραφεί σε ένα εγχώριο site. Από τα γραπτά του συμπεραίνει κανείς ότι μυρωδιά δεν πήρε όλα αυτά τα χρόνια για το τι έχουν επιτύχει τεχνικά και καλλιτεχνικά την τελευταία δεκαετία οι NIN. Μην πας μακριά, τσέκαρε λίγο το wikipedia για αρχή.
Σχετικά με τη συνομοταξία James, Placebo, Puressence κ.λπ.: το γεγονός ότι παίζονται από τα εγχώρια ραδιόφωνα της συμφοράς, δεν τους καθιστά ονόματα μουσικής 'επικαιρότητας' (την καλλιτεχνική αξία την αφήνω απ' έξω, γιατί φοβάμαι ότι θα σε στενοχωρήσω με τις απόψεις μου). Διαδικτυακά ραδιόφωνα πλέον υπάρχουν πολλά, άκου τυχαία 3-4 απ' αυτά, και έλα πες μου αν θα ακούσεις κανένα από αυτά τα ονόματα που τόοοοοσο δημοφιλή είναι πια στην Ελλάδα.
Ο ερχομός των συγκεκριμένων στην Ελλάδα, λοιπόν, είναι μια αρπαχτή και μισή, γιατί πολύ απλά, με τραγικά χαμηλές αμοιβές (λόγω μειωμένης ζήτησης από άλλες χώρες), έρχονται και κονομάνε όλοι (από το γκρουπ και το μάνατζμεντ, μέχρι τον διοργανωτή και τους... γύφτους που πουλάνε μπλουζάκια απ' έξω).
Όσο για τους AC, που ανέφερες, μπροστά σε πόσο κόσμο πιστεύεις ότι παίζουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή και στην πατρίδα τους;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Από τα γραπτά του συμπεραίνει κανείς ότι μυρωδιά δεν πήρε όλα αυτά τα χρόνια για το τι έχουν επιτύχει τεχνικά και καλλιτεχνικά την τελευταία δεκαετία οι NIN. Μην πας μακριά, τσέκαρε λίγο το wikipedia για αρχή.
μια φθίνουσα πορεία απο το Downward Spiral και μετά
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Από τα γραπτά του συμπεραίνει κανείς ότι μυρωδιά δεν πήρε όλα αυτά τα χρόνια για το τι έχουν επιτύχει τεχνικά και καλλιτεχνικά την τελευταία δεκαετία οι NIN. Μην πας μακριά, τσέκαρε λίγο το wikipedia για αρχή.
μια φθίνουσα πορεία απο το Downward Spiral και μετά
Τα έχεις ακούσει όλα από το DWS και μετά και εκφέρεις άποψη, να υποθέσω;
-
οχι (δεν μπορούσα όμως να χάσω την ευκαιρία να πληγώσω ενα fanboy)
-
Caesaria Evora σήμερα στο αμφιθέατρο Σίβηρης, 9 ή 9.30μμ. Ωραία φωνή και ωραία τραγούδια(όταν την είχα πρωτακούσει νόμιζα ότι ήατν Κουβανή, αλλά Αφρικανή είναι, δεν θυμάμαι από πού). Θα περάσουμε καλά.
-
Για όσους ήθελαν να πάνε τον Ιούλιο, αλλά λόγω ματαίωσης έχασαν την παράσταση, σήμερα στη μονή λαζαριστών:
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Caesaria Evora σήμερα στο αμφιθέατρο Σίβηρης, 9 ή 9.30μμ. Ωραία φωνή και ωραία τραγούδια(όταν την είχα πρωτακούσει νόμιζα ότι ήατν Κουβανή, αλλά Αφρικανή είναι, δεν θυμάμαι από πού). Θα περάσουμε καλά.Capo Verde αν θυμάμαι καλά
-
χθες ειδα στα εξαρχεια αφισα για συναυλια do make say think στην αθηνα τον αλλο μηνα. λιγες μερες πριν το live θα βγαλουν και νεο αλμπουμ
-
πολύ καλή η συναυλία του Αλκίνοου στο θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη.
2μιση+ ώρες επί σκηνής.
υψηλό ήθος και ιδιαίτερες διασκευές στα τραγούδια του...μπράβο του
-
Μπράβο του, αλλά για όσους πήγαν για να ακούσουν ένα γαμημένο τραγούδι ανατολίτικης κλίμακας που το έκανε ροκ με αρπίσματα σε 5ες, ήταν ένα αισθητικό δράμα.
Πολύ καλός σε φωνή, αξιοπερίεργα καλός ήχος στο θέατρο και χιουμοράκι ωραίο ο Αλκίνοος. Πρώτη φορά πήγα και δεν το μετάνιωσα.
Πέτρο, ψάχνει ένας φίλος μου μια κοπέλα-αστέρι που βρισκόταν στον Αλκίνοο ονόματι Χιλμιέ! Όποιος γνωρίζει κάτι, πμ σε μένα.
-
Μπρρρ, Αλκίνοος
Οι Street Sweeper Social Club δεν μου αρέσουν και πολύ..
Η μουσική τους είναι γαμάτη ροκιά, αλλά οι στίχοι είναι παιδικοί και γενικά το όλο στυλάκι είναι πολύ τρέντι-αντίσταση..Το σκηνικό με τον Kanye West στα MTV video awards το'χετε δει; Πέφτει τρελό δούλεμα στο νετ:
http://www.youtube.com/watch?v=1z8gCZ7z ... re=related
δούλεμα:
http://www.youtube.com/watch?v=4hvUcoeW6TM
Ο ομπάμα:
http://www.youtube.com/watch?v=BqtTESz2 ... feature=iv -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
2μιση+ ώρες επί σκηνής.
υψηλό ήθοςσυγγνώμη κιόλας, αλλά είναι αυτό κριτική συναυλίας;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
2μιση+ ώρες επί σκηνής.
υψηλό ήθοςσυγγνώμη κιόλας, αλλά είναι αυτό κριτική συναυλίας;
όχι συναυλίας... του καλιτέχνη που έκανε τη συναυλία...
μεταξύ των τραγουδιών κριτίκαρε...τώρα που το ξαναδιαβάζω μου ακούγεται κάπως περίεργο αυτό που έγραψα ( ), όμως μεταξύ των τραγουδιών είχε πολύ μιλητό και διάλογο με το κοινό, και πολύ χιούμορ
-
το ποστάρω για όσους θέλουν να πάνε, μιας και εγώ δεν το ήξερα...
μόλις τώρα έμαθα ότι σήμερα έχει τη συναυλία προς τη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη στο Καυταντζόγλειο...πως το έμαθα... μέσω Γερμανίας : μου τηλεφώνησαν Έλληνες συνάδελφοι, από το νοσοκομείο που ήμουν στη Γερμανία, οι οποίοι ήρθαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να πάνε στη συναυλία, μιας και τραγουδούν διακεκριμένοι καλλιτέχνες...
υγ: η συναύλια πρέπει να γίνεται σήμερα, στο link φαίνεται ότι διοργανώνεται μεθαύριο... μάλλον λάθος γράφτηκε στο link.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
μόλις τώρα έμαθα ότι σήμερα έχει τη συναυλία προς τη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη στο Καυταντζόγλειο...πως το έμαθα... μέσω Γερμανίας : μου τηλεφώνησαν Έλληνες συνάδελφοι, από το νοσοκομείο που ήμουν στη Γερμανία, οι οποίοι ήρθαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να πάνε στη συναυλία, μιας και τραγουδούν διακεκριμένοι καλλιτέχνες...
υγ: η συναύλια πρέπει να γίνεται σήμερα, στο link φαίνεται ότι διοργανώνεται μεθαύριο... μάλλον λάθος γράφτηκε στο link.
Where is the link?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Where is the link?
http://www.stelioskazantzidis.net/
http://www.avopolis.gr/live/dates_info.asp?id=30140
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 15€Χάρις Αλεξίου
Γλυκερία
Μαρινέλλα
Δημήτρης Μητροπάνος
Γιώργος Νταλάρας
Πασχάλης Τερζής -
U2 3/9/2010 ΟΑΚΑ
Να πάτε και να μη μου πείτε πώς ήταν
-
εσείς που σνομπάρετε να μη πάτε ρε, να περισσέψει κάνα εισητήριο για μας
θα πάω, αν ζω και γω και αυτοί μέχρι του χρόνου
btw, parov stelrar , γενικά το reworks είχε ωραίο τζέρτζελο. Και ο cayetano ήταν πολύ καλός, πολύ πιο ωραίος ως soundsystem παρά ως μονάδα (τον έχω ακούσει κι έτσι). Για τα υπόλοιπα μουσικά δεν έχω άποψη, δεν είμαι του χώρου.
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 2007-2014