-
koutsan, το περιορίζεις.
Μου άρεσε πολύ αυτό που έγραψες κι ο τρόπος που το έγραψες, αλλά βλέπεις είσαι εκεί ή εδώ, ανάλογα με το ποιός μιλάει.
Αυτή η 'πατρίδα' σου ζητάει να κάνεις αυτό γι' αυτήν. Εσύ είσαι αυτή η πατρίδα, δεν είναι αυτός που είναι εκεί.
Για όσους έγραψαν ότι έχασαν χρόνο: Πόσα χρόνια πιστεύετε ότι έχουν στοιχίσει σ' αυτή την πατρίδα, άρα σε όλους εμάς που είμαστε εδώ, όλες αυτές οι αλχημείες και οι πειραματισμοί των κατά καιρούς κυβερνητών που εμείς βάλαμε να κυβερνήσουν; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πόσα χρόνια πιστεύετε ότι έχουν στοιχίσει σ' αυτή την πατρίδα, άρα σε όλους εμάς που είμαστε εδώ, όλες αυτές οι αλχημείες και οι πειραματισμοί των κατά καιρούς κυβερνητών που εμείς βάλαμε να κυβερνήσουν;δε διαφωνουμε ηλια.
γι'αυτο και λιγο πιο πριν εγραψα στο θεμα:ρε παιδια τι συζηταμε τωρα;
εμενα προσωπικα υπαρχουν πραγματα που με ενοχλουν στην ελλαδα πολυ περισσοτερο απο τη στρατιωτικη θητειατο θεμα ειναι, οπως ειπε και ο κουτσαν, οτι κανεις εδω μεσα δεν ειπε οτι δεν πηγε ή οτι δε θα παει. κανεις μας δεν ειπε κατι τετοιο. και νομιζω το πηγατε πολυ μακρια με το μανο
-
Δεν διαφωνώ - και μάλιστα νομίζω ότι εσείς το πήγατε τόσο μακριά, skye.
Εγώ το πήγα μέχρι εκεί περίπου που το πήγε και ο Pai Mei: Αρκεί να **καταλάβουμε και να αποδεχτούμε **ότι είμαστε 'μέσα', γιατί από μέσα παλεύεις καλύτερα να αλλάξεις τα (κατ' εσέ) κακώς κείμενα.
edit
Αυτό που είχες γράψει λίγο πριν δεν το είδα, μερικές φορές λόγω δουλειάς αρχίζω ένα ποστ με τον πρωινό καφέ και το υποβάλλω μετά το μεσημεριανό. -
Αντί να κοπιάσω απαντώντας, θα αναφέρω απλώς ότι τα γραφόμενα του παι-μει παραπάνω με βρίσκουν σύμφωνο.
Τί Άλτερ και άσχετα τσαμπουνάτε;
Αν κάποιος έχει τη νοοτροπία 'εγώ και κανείς άλλος', θα περιφρουρήσει τους τοίχους του σπιτιού του χωρίς να ενδιαφερθεί για το τι συμβαίνει παραέξω. Πολύ απλά ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΑΙ από τους περισσότερους το ότι όσα πράττουμε ή δεν πράττουμε κατά και υπέρ του συνόλου αντιστοίχως, αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν εις βάρος μας.
Τεσπά, διαβάστε λίγο πιο πάνω για να μην τα γράφω κι εγώ.ΥΓ: πάντως είναι να τραβάς τα μαλλιά σου με μερικές θέσεις. 'Ο στρατός είναι μάπα γιατί καθόμουνα όοοολη μέρα και παράγγελνα πίτσες'. λολ, να ζητούσατε να σας πάνε στα σύνορα βρε κουτά! Να πιάσει τόπο η θητεία σας.
'Έχασα τον καιρό μου'. Ο χρόνος είναι χρήμα, το γοργόν και χάριν έχει, κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει, μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα.... Πόσους Γκέιτς χάσαμε εξαιτίας της θητείας....
'Για εμένα δεν υπάρχει πατρίδα, μόνο οι φίλοι και η κοπέλα μου'. Ορθόν, αν οι φίλοι, η κοπέλα και εσύ μένατε σε ένα βουνό που δεν πάταγε άνθρωπος, χωρίς γείτονες, υποδομές και κάλυψη αυτών από τους φόρους, την προσπάθεια και τις στερήσεις και των άλλων.αχ βαχ
-
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δηλώσω ότι το μόνο που με συνδέει με το χρήστη manosk είναι ότι έχουμε και οι δυο οδηγήσει στη ζωή μας ένα όπελ.
-
Για όσους έγραψαν ότι έχασαν χρόνο: Πόσα χρόνια πιστεύετε ότι έχουν στοιχίσει σ' αυτή την πατρίδα, άρα σε όλους εμάς που είμαστε εδώ, όλες αυτές οι αλχημείες και οι πειραματισμοί των κατά καιρούς κυβερνητών που εμείς βάλαμε να κυβερνήσουν;
Ε, και;
Λιγα, πολλα, απειρα, τη θητεια κουβεντιαζουμε εδω, αυτους τους κραζουμε σε αλλα τοπικ
Και ξαναρωταω. Γιατι υποχρεωτικη 'θητεια' στο στρατο κι οχι υποχρεωτικη 'θητεια' στην κοινη ωφελεια; Σε οποια κοινη ωφελεια.
Για να ξεμπερδευουμε και με το 'Εγω' που μας χρεωσες -
Γιατί **Εγώ **νοιώθω ότι κάτι προσέφερα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, αγαπητέ Asimov.
Έστω κι αν είναι μόνον τα βαρέλια με τον άμμο και οι ΠΦ που έβαψα κόκκινες. -
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δηλώσω ότι το μόνο που με συνδέει με το χρήστη manosk είναι ότι έχουμε και οι δυο οδηγήσει στη ζωή μας ένα όπελ.Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δηλώσω ότι το μόνο!!!! που με διαφοροποιεί με το χρήστη manosk είναι ότι ποτέ εγώ δεν έχω οδηγήσει στη ζωή μου ένα όπελ
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δηλώσω ότι το μόνο που με συνδέει με το χρήστη manosk είναι ότι έχουμε και οι δυο οδηγήσει στη ζωή μας ένα όπελ.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δηλώσω ότι το μόνο!!!! που με διαφοροποιεί με το χρήστη manosk είναι ότι ποτέ εγώ δεν έχω οδηγήσει στη ζωή μου ένα όπελ
εγω εχω οδηγησει, αλλα ποτε δεν ειχα
που το παμε δεν εχω καταλαβει μονο
-
Γιατί **Εγώ **νοιώθω ότι κάτι προσέφερα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, αγαπητέ Asimov.
Έστω κι αν είναι μόνον τα βαρέλια με τον άμμο και οι ΠΦ που έβαψα κόκκινες.Αρα για σενα μιλουσες Εμπιπτεις ομως ετσι στην 'προσωπικη περιπτωσιολογια' του koutsan (στο 'χω ξαναπει, παντως, εσυ, ειδικα, ΔΕΝ εισαι καλο παραδειγμα )
Δεν απαντησες ομως στο ερώτημά μου....
-
Καταβάλλεται προσπάθεια να δικαιολογηθεί το λογότυπο πάνω αριστερά στη σελίδα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Και ξαναρωταω. Γιατι υποχρεωτικη 'θητεια' στο στρατο κι οχι υποχρεωτικη 'θητεια' στην κοινη ωφελεια; Σε οποια κοινη ωφελεια.Δεν απαντησες ομως στο ερώτημά μου....
Δεν απάντησα γιατί υποτίθεται ότι η υποχρεωτική μας θητεία στην κοινωνική ωφέλεια διαρκεί δια βίου.
-
Έστω κι αν είναι μόνον τα βαρέλια με τον άμμο και οι ΠΦ που έβαψα κόκκινες.Ναι αλλά ΕΓΩ?
Δεν θα μπορούσα δηλ εγώ να προσφέρω κάπως αλλιώς? πχ στο υπουργείο δικαιοσύνης (σας παρακαλώ κύριοι βοηθήστε με να προσληφθώ κάπου ) ή σε ένα δημοτικό σχολείο όπου θα δίδασκα πατριδογνωσία και ιστορία στα παιδάκια ...Θα ήμουν πολύ πιο χρήσιμος στην πατρίδαPS
(Ποιος να τολμούσε να με βάλει να βάψω που θα έβαφα τη μούρη του υπαξιωματικού από την ατζαμοσύνη μου ) -
παντως σκεφτομαι οτι οταν παω στρατο θα ακουω barry white και θα σκεφτομαι τη γκομενα μου (αν εχω δηλαδη) και θα αρχισω τα κλωτσομπουνιδια σε κανα διοικητη
καρι***ς γυναικες..
παντως νομιζω αμα εισαι φουλ πολυτεκνος με καμια 10αρια παιδια δεν πας φανταρος λεω μηπως ενδιαφερεται κανεις -
Γι' αυτό λέω να χέσουμε το εγώ και να δούμε μπας και μπορούμε να κάνουμε τπτ για τους υπόλοιπους, έστω και μέσα απ' αυτό το στρατό.
-
Και ξαναρωταω. Γιατι υποχρεωτικη 'θητεια' στο στρατο κι οχι υποχρεωτικη 'θητεια' στην κοινη ωφελεια; Σε οποια κοινη ωφελεια.
Δεν απαντησες ομως στο ερώτημά μου....
Δεν απάντησα γιατί υποτίθεται ότι η υποχρεωτική μας θητεία στην κοινωνική ωφέλεια διαρκεί δια βίου.
Ελα βρε, καταλαβαινεις τι εννοω....
Αν η καραμελα ειναι: «ειστε λουφαδοροι, δε σκεφτεστε τους συνανθρωπους σας κοκ», εγω απανταω (εγω, σκοπανθρωπος στη Λημνο, ετσι;): «δωσμου να κανω κατι που (νομιζω οτι) αξιζει τον κοπο και θα το κανω χωρις περιστροφες, αλλα μην τολμας να με φερνεις απολογουμενο σε τετοια στημενα ψευτοδιλημματα» Δεν πιστευω στη στρατιωτικη θητεια και στο στρατο γενικοτερα. Αυτο δε με κανει εγωιστη, παλιανθρωπο, λαμογιο και αλλα τετοια φαιδρα. Ουτε η διαθεση μου για κοινωνικη προσφορα μπορει να αμφισβητειται εξ’ αυτου. Αντιθετα, παω στοιχημα, οτι ειναι πολυ μεγαλυτερη απ’ αυτην της πλειοψηφιας των συμπολιτων μας.
Επιπροσθετα, οταν ηρθε αυτη η αναθεματισμενη ωρα να παω να υπηρετησω, πηγα αδιαμαρτυρητα κι εκανα αυτο που με υποχρεωνε ο νομος, κατεβαζοντας απλα διακοπτες για δυο χρονια της ζωης μου, σε αντιθεση με πολλους «πατριωτες» που τη βγαλανε στα Επιτελεια ή τσιμπησανε Ι3αοπλο μεχρι Ι5....Απ’ ολες τις «προσφορες» μονο ο στρατος συμφερει και διατηρειται. Κανε τα μαθηματικα και θα βρεις το λογο....
-
Δεν απάντησα γιατί υποτίθεται ότι η υποχρεωτική μας θητεία στην κοινωνική ωφέλεια διαρκεί δια βίου.Στα funniest ή στ' ανέκδοτα;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στα funniest ή στ' ανέκδοτα;Πάει μ' όλα, σαν την κόκα κόλα ένα πράγμα.
Asimov, επί του θέματος, ειπώθηκε ότι οι 'ανώτεροι' έπρεπε να το καταλάβουν και να υποστηρίξουν το παιδί. Να ρωτήσω κάτι;
Οι συνστρατιώτες του, γιατί είναι ανεύθυνοι; -
Στα funniest ή στ' ανέκδοτα;
Πάει μ' όλα, σαν την κόκα κόλα ένα πράγμα.
Asimov, επί του θέματος, ειπώθηκε ότι οι 'ανώτεροι' έπρεπε να το καταλάβουν και να υποστηρίξουν το παιδί. Να ρωτήσω κάτι;
Οι συνστρατιώτες του, γιατί είναι ανεύθυνοι;Να προσθέσω μόνο οτι το παιδί ζήτησε και είδε 2 φορές ψυχίατρο...Δεν έπρπεπε κανείς απλά να μαντέψει τοι είχε πρόβλημα;
-
Στα funniest ή στ' ανέκδοτα;
Πάει μ' όλα, σαν την κόκα κόλα ένα πράγμα.
Οι συνστρατιώτες του, γιατί είναι ανεύθυνοι;Ε όχι δα ρε Ηλία, πολύ δεν είναι αυτό?...
Γιατί λοιπόν?
Γιατί η δουλειά τους είναι κτηνοτρόφοι, γεωργοί, υδραυλικοί, μηχανικοί και εγώ δεν ξέρω τι άλλο και δεν ξέρουν από ψυχολογικά προβλήματα στο πλαίσιο της θητείας, γιατί βρίσκονται εκεί 'με το ζόρι' να κάνουν ό,τι τους λένε στα τυφλά και βλακωδώς, δεν παίρνουν πρωτοβουλίες και τους έχουν πει να μην ανακατεύονται εκεί που δεν τους σπέρνουν, γιατί φοβούνται,γιατί δεν πληρώνονται, γιατί δεν έχουν εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις,Αντιθέτως οι μόνιμοι είναι η δουλειά τους να φροντίζουν τους φαντάρους, πληρώνονται γι αυτό, έχουν την ευθύνη τους και πρέπει να παίρνουν πρωτοβουλία (τηρώντας την ιεραρχία), γιατί έχουν εμπειρία από χιλιάδες φαντάρους, γιατί τουλάχιστον το 1/2 του λόγου ύπαρξής τους σε αυτή τη δουλειά - και εφόσον κοπανιούνται να μην καταργηθεί η θητεία - είναι να διατηρούν σώους τους κληρωτούς...Είναι αξιωματικοί και γι αυτό - μεταξύ άλλων - εκπαιδεύτηκαν και ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας ως δουλειά...Γιατί κάποιος πρέπει να έχει θεσμικά την ευθύνη για τους κληρωτούς που από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκονται για πρώτη φορά στη ζωή τους με ένα πυροβόλο όπλο αγκαλιά και η ευθύνη αυτή να μην αναζητείται γενικώς και αορίστως στον εξαιρετικά αόριστο όρο 'συστρατιώτες'...Αυτή η ευθύνη των 'συστρατιωτών' ισούναμεί με διάχυση της ευθύνης στον αέρα και άρα με εξαφάνισή της...
Στα υπόψιν ότι δεν είμαι από αυτούς που ζητάει εύκολα ευθύνη δεξιά και αριστερά, κάθε άλλο, αλλά όχι να φτάσουμε να θεωρήσουμε συνυπεύθυνους και τους συναδέλφους του!
Πως στο καλό να ρίξουμε συνυπευθυνότητα στους φουκαράδες, και πιθανότατα πιτσιρικάδες, συστρατιώτες του?
Αντίο